Γενικά περί Memory chips και Eproms

Rygar είπε:
Μπορείς να μας δώσεις ακριβώς τον τύπο που αναγράφεται επάνω στην eprom; Διάβασε εδώ τί υποστηρίζει. 28πιν είναι πολύ συνηθισμένος τύπος eprom. Απότι αντιλαμβάνομαι, το δικό σου θεωρητικά πρέπει να είναι 27c256 ή 512. Το συρταράκι πηγε ενα 10άρικο περίπου. Υπάρχουν και αυτοσχέδιες λάμπες αλλά προτίμησα το ασφαλές συρτάρι που διαθέτει και χρονομέτρηση.
Ενα απο αυτα που εχω μπροστα μου τωρα ειναι οντως 27c256.Συγεκριμενα γραφει l27c256d/8351012.

Και γω το συρταρακι θα προτιμησω.Εχεις καποιο link γι αυτο?
 
Το 27c256 είναι πολύ κοινό και ναι το υποστηρίζει 100%. Το συρταράκι και τον programmer τα αγόρασα από το ίδιο σάιτ, δηλαδή το http://www.mcumall.com .Αν δε βρεις συρταράκι στο ΕΒΑΥ που να το πουλάνε αυτοί (ψάξε στο items for sale του κατασκευαστή που εβαλε ο geoanas), ρώτα τους ΜΕΣΑ απο το ΕΒΑΥ αν μπορούν να σου βάλουν στη συσκευασία και ενα συρταράκι, αν τελικά το πάρεις από το ΕΒΑΥ. Εγώ το πήρα μεσα από το σάιτ τους που εχει εδρα τον Καναδά και όχι, δεν υπήρξε θεμα με το τελωνείο γιατί οι τύποι μου το έστειλαν ως δώρο. Αλλωστε δεν είχα ξεπεράσει τα 100 δολάρια σύνολο, εκείνη την εποχή (μέσα του 2008).
 
Rygar είπε:
Το 27c256 είναι πολύ κοινό και ναι το υποστηρίζει 100%. Το συρταράκι και τον programmer τα αγόρασα από το ίδιο σάιτ, δηλαδή το www.mcumall.com .Αν δε βρεις συρταράκι στο ΕΒΑΥ που να το πουλάνε αυτοί (ψάξε στο items for sale του κατασκευαστή που εβαλε ο geoanas), ρώτα τους ΜΕΣΑ απο το ΕΒΑΥ αν μπορούν να σου βάλουν στη συσκευασία και ενα συρταράκι, αν τελικά το πάρεις από το ΕΒΑΥ. Εγώ το πήρα μεσα από το σάιτ τους που εχει εδρα τον Καναδά και όχι, δεν υπήρξε θεμα με το τελωνείο γιατί οι τύποι μου το έστειλαν ως δώρο. Αλλωστε δεν είχα ξεπεράσει τα 100 δολάρια σύνολο, εκείνη την εποχή (μέσα του 2008).
Μια τελευταια κουτη ισως ερωτηση:συνδεεται κανονικα με pc/laptop ετσι?Και απο OS υποστηριζει φανταζομαι 7/xp?

Και κατι τελευταιο γιατι σας ζαλισα ολους!

Ελλαδα στελνει ο τυπος απο to ebay ετσι?

Eυχαριστω ολα τα παιδια για τις απαντησεις τους!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι στέλνει Ελλάδα, τουλάχιστον μεσα από το σάιτ του. Υποθέτω θα στέλνει και μεσα από το ΕΒΑΥ αλλά για δες στο στο tab Postage and Payments. Αν δεν αναφέρει Ελλάδα, ρώτα τον αντί να ρωτάς εδώ. Επίσης μην ποστάρεις το ενα μετά το αλλο συνεχόμενα τα μηνύματά σου, αλλά κανε edit το προηγούμενο.
 
Rygar είπε:
Ναι στέλνει Ελλάδα, τουλάχιστον μεσα από το σάιτ του. Υποθέτω θα στέλνει και μεσα από το ΕΒΑΥ αλλά για δες στο στο tab Postage and Payments. Αν δεν αναφέρει Ελλάδα, ρώτα τον αντί να ρωτάς εδώ. Επίσης μην ποστάρεις το ενα μετά το αλλο συνεχόμενα τα μηνύματά σου, αλλά κανε edit το προηγούμενο.
Τελος με τις ερωτησεις!

Χιλια ευχαριστω σε ολους!Να στε καλα!
 
Εγώ από εδώ πήρα τον EPROM Programmer (Ebay) και από εδώ πήρα το συρταράκι.

Τις eproms τις παίρνω από εδώ και εδώ
 
Το ιδιο συρταράκι εχω κι εγώ! Μονο που εσύ το πήρες 13+ ευρώ φτηνότερα :D

ως συνήθως,είτε φθηνότερα θα τα βρεις, είτε στα σκουπίδια :D :D
 
To συρταράκι όντως σε πολύ καλή τιμη αν και εγω έχω κάνει αυτοσχέδιο με ένα παλιό scanner. Τις 27c πάντως μπορείτε να τις βρείτε πάντως και Ελλάδα καθώς είναι πολύ κοινές, σε τιμή χαμηλότερη από το εξωτερικό.

Από τους πιο φθηνούς programmers μπορείς να κοιτάξεις και εδω:

http://www.ebay.co.uk/itm/Origianl-Willem-EPROM-Programme-27C512-PIC-ECU-MCS-/260879161538?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item3cbd9c18c2

Στέλνει και Ελλάδα ως gift. Εμένα μου ήρθε σε 6 ημέρες από Ταυλάνδη. 20euros programmer και μεταφορικά σε άριστη συσκευασία με οδηγίες και τα πάντα. Πιστεύω ότι είναι πολύ καλή αγορά και θα μπορείς με το setάκι που δίνει μαζί να έχεις ολοκληρωμένη λύση.

Windows based programming software support 98 / ME / NT / 2000 / XP

 


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αναστένω το θέμα για να κάνω μερικές ερωτήσεις.

Απόκτησα πρόσφατα τους παρακάτω σειριακούς προγραμματιστές.

Ο πρώτος είναι είναι ενας eprom writter της Singular technology(δεν την εχω ξανακούσει). IMG_20170207_163049.jpg

Και ο δευτερος ειναι ο expro-60 της sunshine. Ιδιος με τον ALL-03 universal programmer της Hilosystems.

http://matthieu.benoit.free.fr/all03...00/expro_m.pdf

Ο οποίος απ'οσο καταλαβαίνω ερχόταν πακέτο με την παρακάτω ISA κάρτα, την οποία δεν έχω.

matthieu.benoit.free.fr/all03/source.htm

IMG_20170207_163241.jpg

Δεδομένου πως ήμουν αρκετά μικρός την εποχή των 486 οπότε και άσχετος, όσο άσχετος είμαι και με τον προγραμματισμό eproms. Υπάρχει περίπτωση να κάνω κάποιον από τους 2 να δουλέψει σε pc με win98 με σειριακή θύρα; Επίσης, ο κάθε προγραμματιστής συνοδευεται από δικό του software? H υπάρχουν και universal λύσεις?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα