Γιατί σταμάτησαν τα παιδικά από την ελληνική τηλεόραση

Θεοφανία

RetroWannaBe
Joined
14 Μάρ 2020
Μηνύματα
31
Αντιδράσεις
28
Μια φορά κι έναν καιρό, κάποτε όλα τα ελληνικά κανάλια καθημερινά κ σαββατοκύριακα έπαιζαν κινούμενα σχέδια όπως όλοι γνωρίζουμε. Ειδικά όμως ΑΝΤ1 Κ MEGA, άντε κ τα υπόλοιπα κανάλια έπαιζαν παιδικά που όλοι αγαπήσαμε διότι περνούσαν μηνύματα ζωής κ κοινωνικά μηνύματα στα παιδιά, μαθαίνανε πως να παλεύεις για τα δικαιωματά σου σαν πολίτης, απευθύνονταν σε παιδιά ΌΛΩΝ των ηλικιών κ όχι σε συγκεκριμένης ηλικίας (5 ετών) όπως τώρα κ τέλος πάντων ήταν παιδικά που σου μαθαίνανε την ζωή. Επειδή τα κανάλια θυσιάζονται για χρήματα την άνοιξη του 2003 ο αντ1 παύει να μεταδίδει παιδικά τα σαββατοκύριακα κ τα αντικαθιστά από επαναλήψεις των Δάγκα-Σταμάτη, Σμήναρχου Κάκαλου, Ζάχου Δόγκανου, Κατακουζηνού κ Βλαχάκη κλπ, την ίδια χρονιά (2003) τα παιδικά τα καταργεί κ το MEGA την ίδια εποχή κ από το καλοκαίρι του 2003 βλέπαμε επαναλήψεις του Κλέωνα του Βεζύρη, του σε λα βι με τον Φιλιππίδη, τους Αυθαίρετους κλπ κάποια στιγμή απέμειναν μόνο δύο κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας να μεταδίδουν παιδικά τα σαββατοκύριακα σταρ κ αλτερ, μετά το κλείσιμο του άλτερ σήμερα μόνο σταρ, ερτ2 άντε κ τοπικοί επαρχιακοί τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν παιδικά, όλα τα άλλα κανάλια ειδικά πανελλήνιας εμβέλειας σήμερα το σαββατοκύριακο μεταδίδουν: Πρωινάδικα με τα νέα του κάθε Ρουβά, των κάθε Λιάγκα-Σκορδά, της κάθε Μενεγάκη, της κάθε Βανδή κ όλων των άλλων wanna be ελλήνων στάρς, μια η ώρα το μεσημέρι ή κάποιο δελτίο ειδήσεων μεσημβρινό θα παίξουνε ή την χίλιοπαιγμένη επανάληψη της κάθε ελληνικής σειράς θα παίξουνε, στην πανελλαδική τηλεόραση δυστυχώς κανένα κανάλι δεν έχει πρόγραμμα φιλικό προς τα παιδιά, κ τα σημερινά παιδικά όπως η πέππα το γουρουνάκι, οι pj masks, σοφία η μικρή γιατρός νοσοκομείο παιχνιδιών κλπ απευθύνονται σε συγκεκριμένες ηλικίες (π.χ 4-6 ετών), το 3d animation είναι κακό δηλαδή κάκιστης ποιότητας, δεν έχουν βία όπως τα παλιά παιδικά που μάθαιναν στο παιδί πόσο δύσκολη είναι η ζωή κ ότι πρέπει να μάχαισαι για τα δικαιώματα σου σαν πολίτης να προστατεύεις τους αθώους ανθρώπους κλπ δεν περνάνε κοινωνικά μηνύματα κ σχεδόν κανένα παιδί μελλοντικά δεν θα δεθεί με αυτά τα σημερινά παιδικά κ δεν θα τα θυμάται στην εφηβεία του ή στην ενήλικη ζωή του, γι αυτό άλλωστε τα περισσότερα παιδιά ειδικά δημοτικού σήμερα έχουν καταφύγει στα ηλεκτρονικά, κ δεν θα είναι σαν τα υπέροχα παιδικά των αντ1 μεγκα του 1989-2003. εσείς τι γνώμη έχετε;
 
Το Star εχει πρωινη ζωνη παιδικων καθε Σαββατοκυριακο και η ΕΡΤ 2 έχει παιδικά κάθε πρωι, την ωρα που τα παιδια ετοιμαζονται για το σχολειο.

Επισης, στην Αθηνα (και νομιζω και στη Θεσσαλονικη) εκπεμπει ελευθερα το Nickelodeon που εχει ολη μερα παιδικα προγραμματα.
Στην Αθηνα και σε αρκετες επαρχιακες πολεις εκπεμπει επισης ελευθερα το Smile, που εχει παιδικα προγραμματα το μεγαλυτερο μερος της ημερας.

Οι συνδρομητικες πλατφορμες εχουν συνολικά σχεδον 10 διαφορετικα παιδικα καναλια, το Netflix (που στοιχιζει οσο τρεις καφεδες) εχει απιστευτη ποικιλια παιδικων, ενω το YouTube ειναι γεματο με ολοκληρες παιδικες σειρες - ανεβασμενες επισημα ή ανεπισημα.

Η προσβαση που εχουν τα σημερινα παιδια σε παιδικα προγραμματα ήταν ονειρο θερινης νυκτος για εμας της εποχης των 80ς, που βλεπαμε ξανα και ξανα τα ιδια επεισοδια των ιδιων σειρων.

Το οτι το 3D animation ειναι "κακιστης ποιοτητας", απο που προκυπτει;
Με την ιδια λογικη, το "ζωγραφιστό" animation της εποχης μας ηταν κακης ποιοτητας, σε σχεση με τις μαριονετες και τον καραγκιοζη.

Η νοσταλγια για τα ανεμελα παιδικα μας χρονια, δεν πρεπει να μας κανει να αρνουμαστε την εξελιξη - ουτε να εθελοτυφλουμε πως δηθεν εμεις ντε φακτο "ζουσαμε καλυτερα".
 
Τελευταία επεξεργασία:
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα λεγόμενα του supacoopa για προφανείς λόγους, αλλά θα θέσω ένα "πρόβλημα" που υπάρχει με το νήμα:

Όλα τα πράγματα που αναφέρονται είναι πέραν του 2000!

Αγαπητή Θεοφανία, έχεις καταλάβει με τι ασχολείται το φόρουμ, και γενικότερα ποια είναι τα χρονικά του πλαίσια; Μας αναφέρεις ένα σωρό, παιδικά και μη, προγράμματα και πρόσωπα τα οποία προβάλλονται τη σημερινή εποχή!!! Όμως, δεν μας αφορά το τώρα αλλά το τότε, δηλαδή πριν από το 2000! Θα παρακαλέσω να μην αναφέρεις πράγματα που είναι πέραν του 2000, διότι είναι εντελώς εκτός χρονολογικών και θεματολογικών ορίων!

Φιλικά.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Απο τοτε που απαγορευτηκαν οι παιδικες διαφημισεις στην πρωινη ζωνη και επιτρεπονται μονο μετα τις 9 το βραδυ σταματησαν και οι πρωινες ζωνες απο τα καναλια.
 
Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι οι παιδικές ταινίες προβάλλονται, τώρα πια, αργά το βράδυ, μετά τις 21:00, που τα παιδιά κοιμούνται, ενώ στην εποχή μας η παιδική ζώνη ήταν 16:00-18:00. Επίσης δεν υπάρχουν πια παιδικά επιστημονικής φαντασίας! Μάλλον έγινε ρετρό η επιστημονική φαντασία!
 
Και προβάλονται μετά τις 9 για τον λόγο που αναφερα παραπάνω.
Έσοδα!
 
Πίσω
Μπλουζα