Για μας την γενιά των 90's

2-3 από όλα αυτά μου λένε κάτι. Κασέτα (που βασικά ήταν 80s), Carmen Sandiego και Macarena. Τα άλλα δεν έχω και πολύ καλή ιδέα τι είναι.

Πάει, γέρασα... :xm:
 
Η ησουν παιδι του 80 ή αναφερεται κυριως στην αμερικανικη κουλτουρα ;)
 
Και τα δύο... :)
 
Τα περισσοτερα τα ξερω πολυ καλα. Καλα εφυγα τελειως με αυτη τη χαρτοκατασκευη που εκαναν τα κοριτσια και ελεγε το μελλον. Αλλα τι παει να πει παιδι του 90, του 80, του 70? Τελικα σε ποια δεκαετια ''ανηκει'' καποιος. Σε αυτη που εζησε τα πρωτα παιδικα χρονια? Ή σε αυτη που ηταν τουλαχιστον εφηβος οποτε και η σχετικη ελευθερια κινησεων και αποφασεων του επετρεψε να παρει μια ουσιαστικη γευση?

Γεννηθηκα τελος 78. Θεωρητικα ειμαι παιδι του 80. Θυμαμαι ολα σχεδον τα θρυλικα καρτουν, τις σειρες, τα ηθη, τα ντυσιματα, τα παιχνιδια. Ομως δεν εχω ιδεα για μη παιδικα πραγματα, οπως οι πραγματικες σχεσεις, τι ακριβως ηταν in στις εφηβικες παρεες ανα ακριβη περιοδο και οχι αοριστα, τι επαιζε με την νυχτερινη ζωη περα απο αυτη που εζησα μεσω των γονειων μου.

Το 90 ημουν 12 χρονων. Αρχισα να μπαινω στην εφηβεια. Οσο βαδιζα προς τα εκει τα πραγματα αλλαζαν και επαιρνα σιγα σιγα τον ελεγχο. Φορουσα ρουχα γιατι ηταν στην μοδα και τα επελεγα εγω οχι η μητερα μου. Αρχισα να ακουω συνειδητα μουσικη και να αγοραζω τους πρωτους μου δισκους. Αρχισα να εχω χομπυ που οι δικοι μου ουτε καν ειχαν επαφη. Αρχισα να εχω σχεσεις. Εκανα τα πρωτα βηματα στην νυχτερινη ζωη. Μπορω να θυμηθω ακριβως τι ηταν στην μοδα για ποσο διαστημα και ποτε αντικατασταθηκε απο κατι αλλο εστω και αν ηταν μικρα διαστηματα. Μηπως τελικα ειμαι/ειμαστε παιδια των 90ς?
 
Εγω παντως ανεξαρτητα με το ποτε γεννηθηκα, τασσομαι υπερ της δεκαετιας του 90 :)
 
Μπορεί να γεννήθηκα στα 80s αλλά στα 90s έχω τις περισσότερες αναμνήσεις. Βέβαια και στις 2 δεκαετίες ζήσαμε υπέροχα χρόνια.
 
Είμαι του 85' αλλά μάλλον ανήκω στα 90's επηρεασμένα λίγο από 80's ...

:) Δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα από 80's μόνο τον παιδικό μου σταθμό το 88'..

Αναμνήσεις σχολικές και κινουμένων σχεδίων έχω από το 90' και μετά..
 
Εγώ είμαι παιδί των "late 80's/early 90's" αφού οι πιο παλιές παιδικές μου αναμνήσεις ξεκινάνε από τα μέσα του 80 ενώ οι πιο έντονες στις αρχές του 90...
 
Παιδί των 90ς ( κυρίως του δεύτερου μισού) αφού γεννήθηκα το 1983.
 
Παιδί των 90's all the way, αφού γεννήθηκα με την έναρξη της δεκαετίας (1990), αλλά με αρκετές τζούρες 80's λόγω μεγαλύτερων ξαδέρφων, μουσικής/ταινιών, κλπ. Επίσης, μεγάλο προτέρημα να έχεις μεγαλύτερο αδερφάκι όταν είσαι πολύ μικρός, γιατί έρχεσαι σε επαφή με μόδες που λόγω ηλικίας δεν σου επιτρεπόταν να έχεις επαφή. Οπότε μέσω του αδερφού μου θυμάμαι και παιχνίδια ή μόδες του πρώτου μισού της δεκαετίας.
 
Το link δεν δουλεύει αλλά έχω βρει και αυτό

http://www.newsbomb.gr/blogs/story/300598/ti-mystirio-kryvoyn-ta-paidia-poy-gennithikan-1980-–-1989

Νομίζω μέχρι τα παιδιά που γεννήθηκαν το 1991-92 δεν υπάρχουν πολλές διαφορές σε σχέση με τα παιδιά των 80s,αλλά με αυτούς που γεννήθηκαν από το '93 και μετά,υπάρχουν μεγάλες διαφορές.
 
Πίσω
Μπλουζα