Για Famiclone πήγαινα, Atari clone μου βγήκε!

gremlinakos

RetroActive
Joined
28 Οκτ 2007
Μηνύματα
523
Αντιδράσεις
166
Ο λόγος για το παρακάτω μηχανάκι, που το τσίμπησα από το γιουσουρουμ με 7 euro. Το λυπήθηκα βλέποντας το κατάχαμα στον δρόμο, να γίνεται χάλια από την βροχή. Το όνομα αυτού: DAR AYAR 2800 television computer system -PAL.

Χαρακτηριστικά:

-RF cable out

-2 controllers χωρίς βύσμα, είναι ενσωματωμένοι στην κονσόλα.

-atari 2600 catridge socket

-made in taiwan

Δυστυχώς games στην μνήμη δεν έχει, ούτε έξοδο AV. Όσο κι αν έψαξα στο ίντερνετ δεν βρήκα καμιά πληροφορία για τον εν λόγο κλώνο, παρόλο που famiclones με το συγκεκριμένο σασί υπάρχουν άπειρα εκεί έξω.

HIGHLIGHTS:

-Απίστευτη κατασκευή, ούτε καν μοιάζει με clopypaste! Ειδικά την πλακέτα, όταν το άνοιξα για να την καθαρίσω, έμεινα χαζός όταν την είδα.

-Για κλώνος με σήμα RF, έχει απίστευτη εικόνα στην TV.

Πάντως αν γνωρίζει κάποιος ή αν είναι κάτοχος της ίδιας κονσόλας, ας δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Προβολή συνημμένου 40616
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πόσταρε στο Atariage, κάποιος θα ξέρει χαλαρά.
 
Καλοριζικο! Ειχα σχεδον ιδιο κλωνο για famicom/nes. Πιθανοτατα ειναι και το δικο σου Ρωσσικο, αυτο σημαινει 1:1 τσιπακια του μηχανηματος αρα και τελεια συμβατοτητα. Βεβαιωσου οτι οι πυκνωτες του κτλ ειναι σε καλη κατασταση γιατι ειναι πολυ παλιο μηχανημα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αποκλειεται να ειναι atari 2600 clone,ειναι σιγουρα famiclone.Oι κασσετες που παιρνουν τα famiclone δεν ειναι ιδιες με αυτες του nes,ισως γιαυτο μπερδευτηκες.

Ουτε ρωσσικο ειναι παντως αφου ειναι made in taiwan.
 
Οπως λεει και ο chahn σιγουρα ειναι famiclone.Oι κασσετες που περνουν αυτου του ηδους τα famiclone ειναι ιδιες με της κασσετες του αυθεντικου famicom και οχι του nes.
 
Παιδια έβαλα κασσέτες απο Atari και επαιξα, δεν μιλάμε για famiclone! Αλλα ίσως παρατηρήσατε το μεγάλο socket γιαυτο! Λοιπον όπως σας είπα το σασί είναι σχεδισμένο για να το χρησιμοποιήσουν και σε famiclone. Μέσα στην εγκοπή για τις κασσέτες, έχει socket μικρότερο για atari catridges και οχι για famiclone
 
Αδυνατω να το πιστεψω
 
Chahn είπε:
Αδυνατω να το πιστεψω
Κι όμως φίλε μου! Γιατί εγώ το πίστεψα?? Άλλωστε δεν θα είχα λόγο να postαρω, το καλούπι ειναι all time classic famiclone, και εκεί είναι που την "πάτησα" κι εγώ. Για να σας λυθούν όλες οι απορίες όμως, θα ανεβάσω κι άλλες κοντινές photos. Ρε μυστήρια πράγματα εν έτη 2012 ε?...
 
ειχα κι εγω παλια ενα τετοιο ιδιο, μονο που ειχε τα κλασσικα joystick με το ενα κουμπι για αταρι. εισαι σιγουρος οτι δεν εχει παιχνιδια στη μνημη? εμενα ειχε 99 παιχνιδια απο κανονικο αταρι και επαιρνε και κασσετες απο γνησιο αταρι. απ'οτι θυμαμαι στο κουτι ειχε κατι κινεζικα γραμματα και στο πισω μερος ειχε φωτο απο μερικα παιχνιδια.
 
Οι παλιοι κλωνοι, Ρωσσικοι/Κινεζικοι, ειναι φτιαγμενη με 1:1 αναλογια με τα αυθεντικα.. Και ακομα καλυτερα υπο περιπτωσεις. Δεν ειχανε παιχνιδια στη μνημη λογω του οτι ηταν κανονικες αντιγραφες και οχι με ενα-σε-ολα τσιπακι εξομειωσης. Γιαυτο gremlinakos εχεις τοσο καλη αποδοση του μηχανηματος.
 
Παίζει και να βρήκες κάτι απίστευτα σπάνιο...
 
Tα λατρεύω αυτά τα clones. Παίζουν κάτι τελείως εξωτικά μηχανήματα, και αυτό είναι ένα από αυτά ! Έχω αρχίσει να ζαχαρώνω μερικά τέτοια στα Jumbo/Μax κλπ, έχει πολύ πράμα :)
 
Other_Reality είπε:
Tα λατρεύω αυτά τα clones. Παίζουν κάτι τελείως εξωτικά μηχανήματα, και αυτό είναι ένα από αυτά ! Έχω αρχίσει να ζαχαρώνω μερικά τέτοια στα Jumbo/Μax κλπ, έχει πολύ πράμα :)
Δυστηχως εδω και δεκαπεντε χρονια περιπου, ολοι οι κλωνοι ειναι οι ιδιοι. Ακριβως τα ιδια εσωτερικα κυκλωματα με ολα-σε-ενα τσιπακι και συμβατοτητες. Δεν ειναι καλη επενδυση πλυν για καθαρα συλλεκτικους λογους, δυστηχως.
 
Να λοιπόν και αναλυτικότερα:

DSC_0024.jpg

Δυστυχώς δεν είδα κάπου χρονολογία. Πρέπει να ψάξω πόντο πόντο την πλακέτα μπας και γράφει κάτι.

DSC_0016.jpg

DSC_0018.jpg

DSC_0022.jpg

DSC_0023.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είναι κανονικότατο Atari (δηλαδή, δεν είναι all-in-one chip)!
 
με τέτοιο όνομα (άσχετα από τη χώρα παραγωγής) , μήπως είναι αραβικής προέλευσης κλώνος ;

υπήρχαν και ήταν pal,όπως αυτός για παράδειγμα.
 
Υπάρχει περίπτωση να είχε games στη rom του, αλλά να χάλασε και να μην τα παίζει??

Πάντως χωρίς catridge, η εικόνα στην TV μοιάζει κατά πολύ στου Atari
 
Τελικα ειναι atari 2600 κλωνος,μενω αφωνος.Εγω δει απειρους κλωνους για nes(και μαλιστα κατευθειαν απο τη πηγη τους) αλλα για τον atari δε φανταζομουν ποτε οτι θα υπηρχε τετοιο πραγμα,τελεια.

Ο fugison που λεει ο φιλος πιο πανω,κυκλοφορουσε ευρεως και στην Ελλαδα(χωρις τα αραβικα γραμματα),ειχα παρει ενα τοτε με 12.000δρχ,απο το γιουσουρουμ φυσικα.
 
για 7 ευρω τρομερο αταρι κλωνος κονσολα..κατσε καλα..
 
gremlinakos είπε:
Να λοιπόν και αναλυτικότερα:

Προβολή συνημμένου 40694Προβολή συνημμένου 40695Προβολή συνημμένου 40696Προβολή συνημμένου 40697

Δυστυχώς δεν είδα κάπου χρονολογία. Πρέπει να ψάξω πόντο πόντο την πλακέτα μπας και γράφει κάτι.
Πολυ καλο ευρημα!

Αν βλεπω καλα το τσιπακι της Rockwell που βρισκεται προς τα δεξια γραφει 8839 αρα αυτο ειναι το date code δηλ κατασκευασμενο την 39η εβδομαδα του 1988 επομενως το μηχανακι σου κατασκευαστηκε γυρω στο 1989...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα