Γιώργος Αλκαίος

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας jimijoop
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

jimijoop

RetroMaNiaC
Αντιδράσεις
101
η πρωτη του τηλεοπτικη του εμφανιση στον ηλια κακλαμανη

Ub-YD_lPLxDibERBkJm2ευχαρισουμε τον ηλια κακλαμανη για το βιντεο

Ε, δεν το πιστεύω!!! :D

Καλέ, ο Αλκαίος πιτσιρικάς! Έχω πάθει την πλάκα της ζωής μου - είχα ξεχάσει πόσο μου άρεζε ο συγκεκριμένος τραγουδιστής!.... #)

Εντάξει, δεν ήταν του ποιοτικού, αλλά είχα πολλές καψούρες με τα τραγούδια του.... Πολλά χρόνια αργότερα έμαθα και ποιος ήταν ο πατέρας του (που τους βλέπουμε εδώ πλάι-πλάι)!

Άκου 18 χρονών! :flower:

Πολύ σπάνιο βίντεο. Είναι του 1991. Το ενδιαφέρον δεν είναι μόνο στον μπαμπά του, αλλά και στην μαμά του η οποία είναι Πορτογαλίδα και τον εγκατέλειψε πολύ μικρό (τον μεγάλωσε η γιαγιά του) και πήγε στην Αμερική και ξαναπαντρεύτηκε με αποτέλεσμα να αποκτήσει και ετεροθαλή αδέλφια στην άλλη άκρη του Ατλαντικού...

Ο αγαπημένος μου τραγουδιστής!

attachment.php

Το οτι λατρεύω τον Γιώργο Αλκαίο, το βλέπετε εδώ και χρόνια στην υπογραφή μου. Είναι ο αγαπημένος μου Έλληνας ποπ τραγουδιστής, μουσικός και δημιουργός.

attachment.php

Σε μια εποχή που δεν μου άρεσε ιδιαίτερα η Ελληνική ποπ σκηνή, ο Γιώργος μου έκανε κλικ, με το άλμπουμ του "Εν Ψυχρώ".

Απίστευτα κομμάτια συνέθεταν ένα μοναδικό δίσκο... Τι να πρωτοθυμηθώ:

* Σημάδι (EPIC!)

* Τα δικά μου τραγούδια

* Οι αγάπες (ντουέτο με την Ευριδίκη)

* Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι

* Καλύτερα μόνος μου

* Μάτια μου θλιμμένα

Επίσημο site: http://www.alkaios.gr/

Γιώργο σε ευχαριστώ για τις αναμνήσεις, μέσα από τα τραγούδια σου, όλα αυτά τα χρόνια...

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δε μ'αρεσει ιδαίτερα, ουτε ζεστό ούτε κρύο, πιο πολύ προς το κρύο. Ομως μ'αρέσει πολύ το τραγουδάκι με την Κετιμέ (η Κετιμέ το απογειώνει).

Εγώ είμαι στο πλευρό σου, φίλε Dino!

Άλλωστε, όπως γράφω και πιο πάνω, είναι έρωτας αγιάτρευτος! :flower:

Έχω μεγάλο μέρος της δισκογραφίας του (αν όχι όλα!) και σαφέστατα θα έρθει στην κατοχή μου και το Dejavu σε φυσική μορφή! :)

Ευχαριστούμε για το tip & το αφιέρωμα! Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΟ! :thumb:

Γιώργος Αλκαίος!!! Τι να λέμε...

Κι εγώ λάτρευα και λατρεύω ακόμα τα κομμάτια του. Από το "Τι,τι" που ακουγα μικρός. Το "Δεν πειράζει" μου άρεσε απίστευτα όταν ήμουν 4 ετών, όταν βγήκε δηλαδή. Θυμάμαι το κομμάτι να το ακούμε σε μια μινι "εκδρομή" με τους γονείς μου, στο προσφυγικό σπίτι της γιαγιάς μου στη Δραπετσώνα/στο Κερατσίνι (θα σας γελάσω) και μετά επίσκεψη στο Αβέρωφ!

Τα επόμενα άλμπουμ του τα θυμάμαι πιο χαρακτηριστικά, μιας και πήγαινα ήδη δημοτικό και βρισκόταν στο πηκ της καριέρας του. Μάλιστα, ένα βίντεο κλιπ από το άλμπουμ του "Προ των πυλών", το οποίο δεν το βρίσκω και δε θυμάμαι και ποιο κομμάτι ήταν (το κλιπ είχε περαστικους που τραγουδουσαν το κομματι του Αλκαιου), είχε γυριστεί και κοντά στο σπίτι μου!

Εξαιρετικός και στη συμμετοχή του στη Eurovision! Μπορεί να χάθηκε έκτοτε, αλλά και μόνο που μας έχει χαρίσει τέτοια κομμάτια, αξίζει συγχαρητήρια! Επίσης, είναι θετικό που δεν αναλώνεται και δεν εκμεταλλεύεται το όνομά του και την καριέρα του, όπως κάνουν άλλοι καλλιτέχνες που κοιτούν μόνο την τσέπη τους, βγαζοντας καθε χαζομάρα για τραγουδι.

Μου ειναι πολυ συμπαθης οχι μονο διοτι ειμαι φαν του πατερα του (Γιαννη Βασιλειου) αλλα και επειδη ειναι τυπος που κρατα χαμηλο προφιλ.

Θυμαμαι τη συνηθεια του να φορα ενα μαντηλι στο χερι (ή κατι τετοιο)

Κακλαμανης και Ρακιντζης τον βοηθησαν στα πρωτα του βηματα απο τηλεορασεως.

D@redevil είπε:
Ευχαριστούμε για το tip & το αφιέρωμα! Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΟ! :thumb:
Να'σαι καλά Μαριάννα... :)

nwntas είπε:
Μάλιστα, ένα βίντεο κλιπ από το άλμπουμ του "Προ των πυλών", το οποίο δεν το βρίσκω και δε θυμάμαι και ποιο κομμάτι ήταν (το κλιπ είχε περαστικους που τραγουδουσαν το κομματι του Αλκαιου), είχε γυριστεί και κοντά στο σπίτι μου!
nwnta, το τραγούδι είναι το "Σ'αγαπάω" από το δίσκο "Οξυγόνο". :)

nwntas είπε:
Τα επόμενα άλμπουμ του τα θυμάμαι πιο χαρακτηριστικά, μιας και πήγαινα ήδη δημοτικό και βρισκόταν στο πηκ της καριέρας του. Μάλιστα, ένα βίντεο κλιπ από το άλμπουμ του "Προ των πυλών", το οποίο δεν το βρίσκω και δε θυμάμαι και ποιο κομμάτι ήταν (το κλιπ είχε περαστικους που τραγουδουσαν το κομματι του Αλκαιου), είχε γυριστεί και κοντά στο σπίτι μου!
Πρέπει να λες το "Σ' αγαπάω"!

Αλλά είναι στο δίσκο "Oξυγόνο", όχι στον "Προ των Πυλών"! :wait2:

Ήμουν μεγάλος fan του,κυρίως από το 1995 ως το 2002 είχα όλα τα cds του αυθεντικά!Επίσης είχα ένα Best Of με τα παλιότερα κομμάτια του!Αγαπημένα μου κομμάτια είναι "Παράπονο","Θα με θυμάσαι","Είσαι αλλού" και φυσικά το "Συγχώρεσέ με".Ακόμα ψάχνω την εμφάνισή του την Πρωτοχρονιά του 2002 στο Σύνταγμα,που είχε δείξει ο ALPHA,είχα πάει σε αυτή τη συναυλία,ήταν και άλλοι γνωστοί Πάμελα,Ημισκούμπρια κλπ.

ps : nwntas εννοείς κάποιο από τα κομμάτια, "Το τηλέφωνό μου",Στα σκαλοπάτια σου" ή την ελληνική διασκευή του "La Bamba".Αυτά τα 3 ήταν οι επιτυχίες του δίσκου "Προ των πυλών"?Μάλλον εννοείς το "Σ'αγαπάω" από το δίσκο "Οξυγόνο".

DINO είπε:
nwnta, το τραγούδι είναι το "Σ'αγαπάω" από το δίσκο "Οξυγόνο". :)

Σας ευχαριστώ!!! Ναι, αυτό εννοώ!!! Τα πλάνα με τον τύπο από βουλκανιζατέρ και φόρμα εργασίας (π.χ. στο 1:05) είναι αυτά που εννοώ.

Πραγματικά αγνώριστος στα μικράτα του! Αγαπημένο μου τραγούδι του το "Τι τι".

johnny19818 είπε:
Πραγματικά αγνώριστος στα μικράτα του! Αγαπημένο μου τραγούδι του το "Τι τι".
Πρέπει να ήταν και η πρώτη του επιτυχία...

DINO είπε:
Φυσικά γράφτηκα και στο Fan Club του. Έχω φυλάξει όλα τα έντυπα που μου έστειλαν τότε, αλλά και την κάρτα μέλους. Στην πρώτη ευκαιρία, θα τα φωτογραφήσω.
attachment.php

Διακρίνονται: το περιοδικό του Fan Club, Post-it notes, αυτόγραφο, κάρτα μέλους, αυτοκόλλητα και κάποια λόγια από τον Γιώργο!

Τέλειες photos.Σίγουρα θα είχε ένα από τα πιο δυνατά fanclubs εκείνης της εποχής!!!!!!!!!

Πίσω
Μπλουζα