''Γράμμα στη Μαργαρίτα''-Πόλυ Μηλιώρη, 1981

Clemence

RetroAdept
Joined
1 Αύγ 2009
Μηνύματα
1.017
Αντιδράσεις
179
Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν αρκετά μεγάλη για να προλάβω τα γράμματα που η μαμμά Πόλυ έστελνε στην μικρή της Μαργαρίτα κάθε εβδομάδα μέσα από τη στήλη κάποιου περιοδικού. Τα διάβασα ομως όλα μαζί σε βιβλίο κάποια χρόνια αργότερα. Η Μαργαρίτα πρέπει να ήταν γεννημμένη στα μέσα της δεκαετίας του '60, είχε προλάβει (θυμάμαι) να δει τα πρώτα βήματα στη σελήνη στην τηλεόραση ... και τα γράμματα της μητέρας ήταν μια τόσο όμορφη περιγραφή του κόσμου μέσα απ΄τα μάτια της μικρής της κόρης που κάθε φορά μεγάλωνε και ατένιζε τον κόσμο με χίλιες απορίες. Θυμάμαι ακόμα κάποιες ατάκες όπως όταν πήγαν με τον μικρότερο αδελφό της σε κάποιο μουσείο και όταν τους ρώτησαν μετά τι είδαν το αγοράκι έλεγε μόνο ''πόγια, πόγια) γιατί από τα αγάλματα έβλεπε μόνο τα πόδια!

Αλήθεια το θυμάται κανένας άλλος, στο περιοδικό ή το βιβλίο? Είμαι περίεργη.
 
λιγα χρονια μετα σου απαντω

δεν θυμαμαι το βιβλιο

αλλα παντρευτικα την μαργαριτα.
 
Τη Μαργαρίτα του βιβλίου ή μια άλλη όμως;
 
φυσικα την μαργαριτα του βιβλιου κορη της πολυ μηλιωρη εχω και ληξιαρχικη πραξη γαμου :) α! και δυο παιδια
 
Να σας ζήσουν :) Η στήλη ήταν στο "Πάνθεον", το αγόραζε η μητέρα μου και το διάβαζα κι εγώ. Άλλωστε η Πόλυ Μηλιώρη ήταν αρχισυντάκτις, διευθυντρια, κάτι σπουδαίο τέλος πάντων, του περιοδικού αυτού. Διάβαζα και τη στήλη, μου άρεσε αν και καμιά φορά μου φαινόταν λίγο συναισθηματική (υποψήφιος μαντράχαλος εγώ, πού να καταλάβω μητέρα που "μιλούσε" στην κόρη της?)
 
Σ΄ευχαριστω η Πολυ Μηλιωρη ειναι συγγραφεας με περιπου 15 βιβλια τωρα και γιαγια κυριως. Ειναι κορη του εδοτη Θεοφανιδη συνεπως ηταν ιδιοκτητρια-εκδοτρια των περιοδικων ΠΑΝΘΕΟΝ ,ΒΕΝΤΕΤΑ και φυσικα ΡΟΜΑΝΤΖΟ και καποια αλλα που δεν τα θυμαμαι.
 
sabbag δεν το κατάλαβα ότι το εννοούσες! Θα ήθελα πολύ να δώσεις στη Μαργαρίτα και τη μητέρα της από ένα φιλί! Από μια αναγνώστρια που ήταν λίγο μικρή για ν΄απολαύσει τα χρονογραφήματα όταν δημοσιεύονταν, αλλά που απόλαυσε το βιβλίο μερικά χρόνια αργότερα (εμένα) και από τη μητέρα μου! Να τους δώσεις την αγάπη μας και να τους πεις ότι κάποιες εκφράσεις απ΄το βιβλίο (όπως το ''πόγια, πόγια'' μετά από μια επίσκεψη σε αρχαιολογικό μουσείο) έχουν περάσει στις εκφράσεις που χρησιμοποιούμε μεταξύ μας εδώ και δεκαετίες! Πολύ χαίρομαι που μαθαίνω νέα της Μαργαρίτας μετά από τόσο καιρό! Άραγε ψήνεται η ίδια να γράψει κανένα γραμματάκι στα παιδιά; Πολύ θα μου άρεσε η ιδέα)
 
clemens

Η κυρια μηλιωρη και η μαργαριτα σου στελνουν την αγαπη τους για τα καλα σου λογια .

Η κυρια πολη ρωταει αν θελεις κανενα αντιτυπο του βιβλιου (δωρεαν φυσικα) .

Τωρα η μαργαριτα δεν ειναι συγγραφεας για να γραψει γραμματα στους δυο γιους της

ειναι ιστορικος ,μεταφραστρια,σκηνοθετιδα,και μοντεζ.

σ ευχαριστουμε για τα καλα σου λογια
 
Εννοείται ότι ενδιαφέρομαι για αντίτυπο του βιβλίου! Θα σου στείλω πμ)
 
Πίσω
Μπλουζα