Γύρω Γύρω Όλοι (1988)

Dominion

RetroMasteR
Joined
17 Μάρ 2006
Μηνύματα
1.463
Αντιδράσεις
525
Το παρουσίαζε ο Ζουγανέλης (με μαλλιά και μούσια) όπου έκανε σκέτς και έγραφε τραγούδια για παιδιά. Ακόμα θυμάμαι μια απίστευτη εκπομπή από τη σειρά που είχε μεταδοθεί από Ναύπακτο. Τα σπαγε :)

"Ένα κοκκινό ζουμπούλι, μια τουλίπα, ενάς μπαξές - ιεεερπ (ζουγανελικό ηχογκριματσόνι), μια κομμένη μαργαρίτα και 2 τριαντάφυλλιες (στο πιάνο συνοδία του ηθοποιού Άκη Φλωρέντη - αυτόν με τα πατομπουκαλα γυαλιά)"

Και Γύρω Γύρω Όλοι στην μέση η Χαρά
 
Στο ίδιο κλίμα, δεν ήταν και ένα με τίτλο "ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ" ;

Πάλι με Ζουγανέλη.

Θυμάμαι μια φορά ρωτάει έναν μπόμπιρα, "αν πλένει τα δόντια του".

Και ο μικρός αυθόρμητα του απαντάει "Όχι ! Να, κοίτα : Είναι κίτρινα !" :animeek:

Ξεράθηκα στα γέλια !
 
Και γύρω-γύρω όλοι

στη μέση η χαρά

και γύρω-γύρω όλοι

αρχίζουμε παιδιά-α-α-α-α...

Επίσης, θυμάμαι τις 2 νηπιαγωγούς-ηθοποιούς που εμφανίζονταν στο "γύρω-γύρω όλοι", τη Χρύσα Σπηλιώτη (κοντομαλλούσα ξανθιά που αργότερα έπαιξε και στη σειρά "Καρέ της ντάμας" στο Mega) και την Αννέτα Παπαθανασίου (με κοντά σκούρα σγουρά μαλλιά). Και νομίζω ότι η εκπομπή έκλεινε κάθε φορά με το:

"γειά σας παιδιά, γειά σας παιδιά,

γειά σας παιδιά και να' σαστε καλά (ή - κατά περίσταση: και χρόνια σας πολλά)!"
 
Candy4ever είπε:
"γειά σας παιδιά, γειά σας παιδιά,γειά σας παιδιά και να' σαστε καλά (ή - κατά περίσταση: και χρόνια σας πολλά)!"
Αυτό το θυμάμαι και εγώ!!!Κάθονταν με μια κιθάρα ο Ζουγανέλης και τα παιδάκια μπροστά και χαιρετούσαν στην κάμερα καθώς έκλεινε η εκπομπή...:rolleyes:
 
ειναι η εκπομπη που στο τελος επαιζε ο ζουγανελης το ....γειασας παιδια γειασας παιδια και να σαστε καλαααααα.... :)
 
simonkey είπε:
ειναι η εκπομπη που στο τελος επαιζε ο ζουγανελης το ....γειασας παιδια γειασας παιδια και να σαστε καλαααααα.... :)
Τα μπέρδεψες :) !

Είναι το "γύρω-γύρω όλοι" αυτή η εκπομπή...ε? Θυμήθηκες?
 
Ορισμένα από τα τραγούδια της εκπομπής είχαν κυκλοφορήσει τότε και σε δίσκο με τον τίτλο "Γύρω γύρω όλοι". Ο Ζουγανέλης είναι μεγάλη μορφή στο χώρο της ελληνικής μουσικής...
 
Λοιπόν, για όσους αντέχουν τις συγκινήσεις, πρόσφατα ανέβηκαν σε γνωστό ελληνικό ratio-free tracker μερικά από τα τραγουδάκια της εκπομπής :)
 
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ

ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΒΛΕΠΑ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ....ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΙΖΕ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ

ΗΜΟΥΝ 4ΑΡΩΝ ΤΟ 1986 ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΗΜΟΥΝ ΠΡΟΝΗΠΙΟ.... ! :)
 
Dominion είπε:
Ακόμα θυμάμαι μια απίστευτη εκπομπή από τη σειρά που είχε μεταδοθεί από Ναύπακτο. Τα σπαγε :)
Χε χε... Τη θυμάμαι κι εγώ πολύ καλά την εκπομπή στο κάστρο της Ναυπάκτου... Πολυαγαπημένη σειρά εκπομπών το "Γύρω-γύρω όλοι". Και πράγματι ο Ζουγανέλης είναι ένας εξαιρετικός μουσικός (και μόνο το θρυλικό "Φοβάμαι" είναι αρκετό για την είσοδό του στο πάνθεον των τοπ τραγουδοποιών), κι ένας πολύ καλός χιουμορίστας που διέπρεψε στον "κουφό" τομέα του είδους. :)
 
Πώς να την ξεχάσω αυτή την εκπομπή;

Ακόμα και τώρα, πολλές φορές όταν φεύγω από κάπου, χαριτολογώντας λέω "γειά σας παιδιαάά..."!!!
 
αποτελούσε κομμάτι της εκπομπής ουράνιο τόξο...άρχιζε στις 16:00 νομίζω καθημερινά στην ετ1 και μετά είχε τον Φώντα Λαδοπρακόπουλο και κάτι ζωγραφιές που στέλνανε οι μικροί τηλεθεατές...

Ο φώντας ήταν κούκλα και ο παρουσιαστής λέγονταν Χρήστος κάτι...δεν θυμάμαι πλέον...
 
Χρηστος Δημοπουλος, που παρουσιαζει και σημερα μια παιδικη εκπομπη "Ουρανιο Τοξο", εντελως διαφορετικη ομως

Παντως νομιζω τα εχεις μπερδεψει, το Γύρω Γύρω Όλοι και το Ουρανιο Τοξο ηταν εντελως διαφορετικες εκπομπες και ποτε δεν ηταν το ενα μερος της αλλης.

Το Γύρω Γύρω Όλοι το παρουσιαζε παντα μια κοπελα, τραγουδουσε ο Ζουγανελης, θυμαμαι σε μια φαση εστιβαν πορτοκαλαδα, και στο τελος ειχε το Μαγικο Καθρεφτη :Ρ
 
Λοιπον εχει γινει μπερδεμα πιστευω. Ηταν δυο παιδικες εκπομπες που διαδεχθηκαν η μια την αλλη αν θυμαμαι καλα. Το ''Α μπεμπα μπλομ'' οπου ηταν η Σπηλιωτη και η αλλη κοπελα που εκανε μεταγλωτισεις και μια ''μελισσα''. Το αποκορυφωμα ηταν οταν ξεφουσκωναν μπαλονια με θορυβο. Αυτο το εβλεπα πριν παω σχολειο οποτε μιλαμε για 83 τουλαχιστον.

Μετα ηταν το ''Γυρω γυρω ολοι'' με τον Ζουγα και εναν αλλο ηθοποιο που δεν θυμαμαι το ονομα του. Ηταν καθε μερα πριν το ουρανιο τοξο. ''Γεια σας παιδια'' δεν ηταν εκπομπη αλλα το Ζουγανελικο κλεισιμο/φραση της εκπομπης οπου τραγουδαγε αυτος και τα πιτσιρικια με διαφορους αυτοσχεδιασμους.
 
Μόλις "ψάρεψα" ένα βιντεάκι από το ΓιουΤιούμπι, που ξεκινάει και τελειώνει με τα... δεν θα πω... δείτε (και ακούστε) την αρχή, και το ίδιο και στο τέλος!!!

[ame=[URL="http://www.youtube.com/watch?v=7MDTEoM1an8"]http://www.youtube.com/watch?v=7MDTEoM1an8[/URL]]http://www.youtube.com/watch?v=7MDTEoM1an8

edit: Ο τύπος είναι "δικός μας"! Κοιτάζω και τα άλλα του βίντεο...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kαταπληκτικο βιντεακι Stam ,must για το GRM. :thanx2:

Δεν νομιζω να εχει ξαναμπει. :xm:
 
ATHANATOS O ZOUGA.. THEOS! OTI K NA POUME THA INE LIGO..

K GW TOTE NHPIO H DHMOTIKO PIGENA OTAN TO EDEIXNE H ERT..
 
Rakeesh είπε:
και στο τελος ειχε το Μαγικο Καθρεφτη :Ρ
τρελο απωθημενο αυτος ο μαγικος καθρεφτης!! ΠΟΤΕ δεν με ειχε "δει" η τυπισσα κ ξεροσταλιαζα η κακομοιρα να ακουσω το ονομα μου.. γκρρ..

καπου στα αρχεια μου εχω λιγα δευτερολεπτα των τιτλων τελους, ισα δλδ που προλαβαινει ο ζουγα να πει "και τωρα γεια χαρα παιδια, η ωρα εχει περασει.."
 
Death2Eliza είπε:
τρελο απωθημενο αυτος ο μαγικος καθρεφτης!! ΠΟΤΕ δεν με ειχε "δει" η τυπισσα κ ξεροσταλιαζα η κακομοιρα να ακουσω το ονομα μου.. γκρρ..
Μπορείς να κάνεις παρέα με την κοπέλα μου, τον ίδιο καημό είχε. Κάθε φορά ξεροστάλιαζε, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν την είδε. Και πως να την δει, με το όνομα που έχει (Μαριτίνα)? Παιδικά τραυματάκια... :)
 
Πίσω
Μπλουζα