Γύφτικη δυναστεία (1986)

video80

RetroMasteR
Joined
2 Φεβ 2009
Μηνύματα
1.125
Αντιδράσεις
194
Γύφτικη δυναστεία (1986)


RetroDB:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/Γύφτικη_δυναστεία

Ισως η καλυτερη βιντεοταινία του Μόσιου.Αναφερθηκε και στο αφιέρωμα της εκπομπής cinemania. Ο Ταμτάκος λοιπον(σ αυτήν την βιντεοταινία) αποφασίζει να αφίσει το τσαντίρι και να γίνει...μικροαστός ,ποιανοντας κάποιο διαμέρισμα.Στην προσπάθεια του αυτή ομως δυσκολεύεται και πέφτει απο περιπέτεια σε περιπέτεια. Τον εξαπατουν νοικιάζοντας του σπιτι χωρίς αντικρισμα! Οταν εμφανίζετε η πραγματική ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος αποκαλύπτετε και ή απάτη ,αλλά με τα πολλά δειχνει κατανοηση και παραχωρεί τελικά ενα άλλο διαμέρισμα για να βολευτεί ο Ταμτακος με την οικογένοια του ,έλλα ομως που οι ενοικοι της πολικατοικίας δεν θέλουν το γύφτο μες τα ποδια τους!

Τελικά και με ομοφονη αποφαση διωχνετε απο την πολυκατικία και ξαναφτιάχνει το τσαντιρι του.

Μια βιντεοταινία του Γ.Μυλωνα που θέλει να περάσει το μυνυμα οτι ειπάρχει κοινονικος ρατσισμός κατά των γύφτων(πώς οχι άλλωστε ,αυτό ειναι διαχρονικό φενομενο ισχειει και σήμερα).

Γελασα πολύ με τον Λευτέρη Μελέτη στο ρόλο του Αστραπογγιανου(γιού του ταμτάκου),κορηφαία ατάκα : ''μπαμπά θέλω γκόμεναααα ", ο τυπος είναι ολα τα λευτα στο γέλιο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η καλυτερη σκηνη για 'μενα,ειναι στο διαμερισμα της τραγουδιστριας!...
 
Επίσης καταπληκτική σκηνη είναι εκεί που ο ταμτάκος πάει σε ένα διαμέρισμα για να το νοικιάσει στο οποίο γυρίζεται διαφημιστικό για γάντια του μποξ. Φυσικά ο σκηνοθέτης τον περνάει για τον κομπάσο που περιμένουν και γίνεται παρεξήγηση. Ακόμξ μια ωραία σκηνή είναι όταν ο ταμτάκος βάζει το παντελόνι του στην ψηστιέρα (αφου δεν έχει δει ποτέ του ψηστιέρα και δεν ξέρει τι είναι)
 
Πλάκα πλάκα ο Ταμτάκος είναι μεγάλο Franchise, 14 ταινίες!!!
 
Πίσω
Μπλουζα