[ΔΡΑΓΟΥΝΗΣ] Μπαγκς Μπαννυ

Πολύ όμορφη αυτή η σειρά, με υπέροχα εξώφυλλα κι ακόμα καλύτερα... οπισθόφυλλα. Χωριά του ότι το κάθε ένα είναι ενα μικρό διαμάντι από εικαστικής άποψης, και χρήσιμο καθώς πρόκειται για ιστορική πηγή, γνωρίζατε ότι, είναι ελληνικές δημιουργίες του κυρίου Ν. Αβαγιανού; Μάλιστα ο καλλιτέχνης, είχε σχεδιάσει κάμποσα εξώφυλλα για όλα τα περιοδικά της εκδοτικης(Ταρζάν, Ποπαυ, Μπαγκς Μπάνυ) κι από τα μέσα της δεκαετίας του '80 τη θέση παίρνει κάποιος Α. Αβαγιανός σαφώς λιγότερο ταλαντούχος.
 
Ε, δεν μας κάνει μάθημα ζωολογίας το κόμικ. Εδώ μιλάει και κάνει ένα σωρό άλλα, στις τρύπες που ανοίγει θα κολλήσουμε?

Εγώ λαγό τον έμαθα την προϊστορική εποχή (δεκαετία του 60). Αλλά τα αγγλικά cartoon πότε τον λένε rabbit (κι ο Έλμερ wabbit) πότε τον λένε hare, οπότε ούτε οι δημιουργοί του δεν ήξεραν τι είναι.
Tο θέμα δεν είναι τι κάνουν οι ξένοι αλλά εμείς οι Έλληνες!
 
Προβολή συνημμένου 173935

Προσωπικά αγνοούσα την κυκλοφορία του συγκεκριμένου περιοδικού. Πρώτη φορά το είδα στο ποστ του Aardvark.

Τυχαία λοιπόν μια Κυριακή, εκεί που έψαχνα τις εφημερίδες, πέφτει το μάτι μου σε μια γωνία ενός περιοδικού θαμμένο κάτω κάτω από πολλά άλλα νέα περιοδικά. Δε θα έδινα σημασία αλλά έγραφε ΔΡΧ. 7 !!! Το τραβάω να δω... Μπάγκς Μπάννυ.... Ανοίγω στην πρώτη σελίδα: "Τευχος 35, 6 Απριλίου 1977"

Προβολή συνημμένου 173933

"Wow!!!! 2 μήνες πριν γεννηθώ!" σκέφτηκα. Ξεφυλλίζω παρακάτω. Χρόοοοοοοοοονια είχα να πιάσω comic με 2σελιδο έγχρωμο και μετά ασπρόμαυρο

Προβολή συνημμένου 173934

Ρωτάω τον εφημεριδοπώλη αν το πουλάει. Μου λέει, πάρτο για πέταμα το είχα! Και έτσι έφτασε στην κατοχή μου :D

Φωτο από το οπισθόφυλλο

Προβολή συνημμένου 173936
Πωπω περίπου 2 μήνες πριν γεννηθώ και γω την ίδια χρονιά...τεύχη τόσο παλιά είχε μια στοίβα στα 80ς ένας ξάδελφος μου όταν παραθερίζαμε στο εξοχικό του πατέρα του και θείου μου κάπου προς Στυλίδα...είχε και κάποια τεύχη από ένα σχολικό τότε περιοδικό ,τα "Χελιδόνια" για όποιον το θυμάται που το μοίραζαν στα σχολεία αρχές 80...
 
Πίσω
Μπλουζα