Δεξαμενή με ψάρια, σε είσοδο πολυκατοικίας...

Omenforever

RetroMasteR
Joined
26 Mαϊ 2006
Μηνύματα
1.930
Αντιδράσεις
1.172
Εντάξει, ο τίτλος δε διεκδικεί βραβείο λογοτεχνίας, αλλά περιγράφει την κατάσταση :cool:

Μικρός είχα δει στην είσοδο μιας πολυκατοικίας, δίπλα στα σκαλιά που οδηγούσαν στο ασανσέρ, μια μικρή και ρηχή δεξαμενή με χρυσόψαρα. Προφανώς οι ένοικοι είχαν πολύ ανεπτυγμένη την αίσθηση του Φένγκ-Σούι. Πάντα όταν πέρναγα απ' έξω με τη μητέρα μου, είχαμε την "καθιερωμένη" στάση για να τα χαζέψω.

Ίσως την ευθύνη τους να είχε ο διαχειριστής, ή κάποιος ένοικος με πάθος για το αντικείμενο. Πάντως, σαν κατασκευή, φαινόταν ως κάτι που υπήρχε από τα εγκαίνια της πολυκατοικίας και όχι ως μια μεταγενέστερη πατέντα.

Υ.Γ. Σε περίπτωση που προκληθώ από τον "άπιστο Θωμά" (aka alkis21) θα προσκομίσω και φωτογραφία. Η δεξαμενή σώζεται, αλλά έχω να τη δω γεμάτη με νερό και χρυσόψαρα περί τα είκοσι χρόνια.
 
επεσε πεινα συντροφε...η συντηρηση κοστιζει πιο πολυ απ το ενυδρειο σε τετοια εγκατασταση..

αν τα ψαρακια δε γιναν πλακι,τυχερα θα ταν..
 
Στην πολυκατοικία που γεννήθηκα υπήρχε και υπάρχει ακόμα, αν και όχι ενεργό εδώ και 20 χρόνια, ένα συντριβάνι με χρυσόψαρα. Οι προβολείς ήταν χρωματιστοί και όταν το έβαζε σε λειτουργία ο θυρωρός, ήταν ένα όνειρο. Βέβαια ο βάτραχος που είχε μαζευτεί εκεί και ''γκάριζε'' κάθε μεσημέρι ήταν η μασκώτ του!
 
στο φαληρο που εμενα παλια ειχε (και εχει ακομα) λιμνουλα με χρυσοψαρα. Παντως εχω δει και γω σε εισοδο πολυκατοικιας ενυδρειο.
 
Πίσω
Μπλουζα