Δε μπορώ πλέον να συνδεθώ στο διαδίκτυο ! ...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας iliekater
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

iliekater

RetroMasteR
Αντιδράσεις
223
Και να δείτε πως το ήξερα ο μαύρος ... Αλλά τι να κάνω ; Πριν μερικά βράδια , περπάταγα στο δάσος και με έπιασε η ανάγκη-μου προς ψιλού-μου ! Κοίταγα από εδώ , κοίταγα από εκεί , αλλά πουθενά δεν έβλεπα τουαλέτα ; Πού να πάω ; πού να πάω ; Δεν είχα ο κακομοίρης που να πάω ... Σε κάποια φάση δε μπόρεσα να κρατηθώ άλλο . Και μπροστά-μου βρέθηκε ένα πηγάδι . Με καταλαβαίνετε ; Δε μπορούσα να κρατηθώ άλλο ! Αναγκαστικά λοιπόν ... ξαλάφρωσα στο πηγάδι ! Και το έλεγα , θα δεις , σε κακό θα μου βγει !

Και νά που λίγο καιρό αργότερα ξεκίνησε ο μπελάς ... Ένα βράδυ λοιπόν , πριν από 4 ημέρες , ενώ όλα πήγαιναν καλά και έπλεα με τη σανίδα-μου στο διαδίκτυο , ξαφνικά ... τέλος . Πάταγα τους συνδέσμους και δεν μπορούσα να προσπελάσω καμία ιστοσελίδα . Φυσικά αυτό συμβαίνει όλη την ώρα , οπότε δεν απόρησα . Την άλλη ημέρα όμως το ίδιο . Την επόμενη , ξανά . Και μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτα ...

Πήγα στον ΟΤΕ και τους το είπα το πρόβλημα , κοίταξαν κάτι στον υπολογιστή και μου είπαν πως η σύνδεση δείχνει μια χαρά και μου έδωσαν να καλέσω σε έναν αριθμό - αν θυμάμαι καλά 13888 - στον οποίο και κάλεσα . Εκεί μου είπαν πάλι πως η σύνδεση είναι εντάξει και μου πρότιναν να με καθοδηγήσουν στις ρυθμίσεις του ρούτερ . Όμως εγώ δεν έχω ρούτερ του ΟΤΕ (διότι 3 φορες μου έχει καεί και πήγα ο άνθρωπος και αγόρασα ένα της προκοπής ! ) . Γι'αυτό το λόγο δεν μπορούσαν να μου πουν περισσότερα , ωστόσω μου είπαν πως εάν θέλω μπορούν να μουν κάνουν μία καταχώρηση να πάω να παραλάβω δωρεάν ένα νέο ρούτερ . Εγώ όμως δε θέλω νέο ρούτερ από τον ΟΤΕ . Όχι μόνο διότι ξέρω πως πάλι άχρηστο θα είναι , αλλά και διότι αυτό που έχω αγοράσει είναι και ασύρματο και το αγόρασα ασύρματο για να φτιάξω δίκτυο με έναν άλλο υπολογιστή που έχω .

Έτσι λοιπόν τώρα δεν ξέρω τι να κάνω και είπα να ρωτήσω και εσάς μήπως έχετε κάποια ιδέα . Εγώ από τη μεριά-μου :

- έλεγξα τα καλώδια μήπως κάποιο έχει βγει

- έκανα επανεκκίνηση στο ρούτερ 2-3 φορές

- επίσης , έβγαλα το νυν ρούτερ και έβαλα το προηγούμενο που είχα (πάλι αγορασμένο) , το οποίο είναι απλά μόντεμ , αλλά και πάλι δεν έγινε κάτι . Το μόνο που παρατήρησα με το προηγούμενο μόντεμ είναι πως το λαμπάκι που γράφει DSL παραμένει σβηστό (ίσως αυτό λέει κάτι) .

Δυστηχώς , και πάλι τίποτα ... Μήπως έχετε κάποια ιδεά ; Το μόνο άλλο που έχω σκευτεί είνια να πάω τελικά να πάρω το αναθεματισμένο το ρούτερ που μου δίνουν και - εφόσον πάρει μπρος - να ξαναβάλω το ρούτερ που έχω τώρα .

Δεν μας λες πολλα πραγματα... πχ τι router, γραμμη, συνδεση εχεις.

Δυστηχώς από εδώ που είμαι δε θυμάμαι απ'έξω του ρούτερ , ενώ και όταν θα είμαι εκεί που είναι το πρόβλημα , δε θα μπορώ να γράφω ! Κατά πάσα πιθανότητα όμως , είναι το :

TP-Link Wireless ADSL Modem/Router Ν300 Annex A TD-W8961ND

Ορίστε και ο σύνδεσμος :

http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/adsl-modem-router/TP-Link-Wireless-ADSL-Modem-Router-%CE%9D-300Mbps-Annex-A.htm

Με είχε βοηθήσει ο :bow2: songless_bird να το επιλέξω .

Για τη σύνδεση δε ξέρω πολλά χαρακτηριστικά . Ξέρω μόνο πως είναι η πιο απλή του ΟΤΕ , διότι χρόνια τώρα όλο και μου διπλασιάζουν την ταχύτητα . Συγκεκριμένα , αν θυμάμαι καλά , τώρα φτάνω τα 400 KB / sec .

Αν και κάτι μου φαίνεται ότι έχω χάσει.... Τα καλώδια τα έχει τσεκάρει;

Είπες ότι το λαμπάκι "ADSL" είναι σβηστό... Και στα 2 Modem είναι σβηστό;

Αν έχεις άλλη πρίζα, για δοκίμασε να το συνδέσεις εκεί...

Από τηλέφωνό πως είσαι; Για βάλε και ένα τηλέφωνό στην γραμμή του Modem να δεις αν θα λειτουργεί...

Ο υπολογιστής είναι σίγουρα ΟΚ; Με άλλο PC η με κινητό έχεις δοκιμάσει;

Πήρα το ρούτερ και το σύνδεσα σε άλλη πρίζα τηλεφώνου , αλλά δεν άλλαξε κάτι ...

Ένδειξη DSL έχει μόνο το παλιό μόντεμ . Στο ρούτερ έχει ένα λαμπάκι με σήμα ένα e και μία Γη . Νομίζω πως πριν το πρόβλημα αυτό το λαμπάκι ήταν αναμένο . Το τρέχον ρούτερ έχει περισσότερα λαμπάκια , αλλά από κάτω-τους δεν γράφουν τι αντιπροσοπεύουν (σε αντίθεση με το παλιότερο μόντεμ , όπου κάτω από κάθε λαμπάκι έγραφε τι είναι) .

Άλλον υπολογιστή δεν έχω για να δοκιμάσω . Δηλαδή έχω έναν ακόμα , αλλά αυτός έχει άλλο πρόβλημα (μάλλον τροφοδοτικό ... ) .

Αυτό με το τηλέφωνο δεν το δομκίμασα . Θα δοκιμάσω να βάλω και το τηλέφωνο , αλλά μάλλον δεν έχει νόημα διότι έχω δοκιμάσει το ρούτερ σε πρίζα όπου δουλεύει τηλέφωνο .

Δοκίμασε να συνδεθείς στο ιντερνετ με άλλη συσκευή, είτε υπολογιστή είτε smartphone. Το ξέρω ότι δεν εχεις αλλο λειτουργικό υπολογιστή, όμως πρέπει οπωσδήποτε να σιγουρευτείς ότι εχεις ιντερνετ από το σπίτι. Με ποιά συσκευή έχεις ιντερνετ δε μας νοιάζει αυτή τη στιγμή, σκοπός είναι να δούμε αν όντως έχεις, όπως ισχυρίζεται ο ΟΤΕς. Αν εχεις άλλη κάρτα δικτύου, βάλτη στο PC και συνδέσου με αυτή. Επίσης δοκίμασε και με μια οποιουδήποτε live διανομή linux ωστε να φορτωθεί ενα διαφορετικό λειτουργικό από αυτό που τρέχεις, και συνδέσου απο εκεί στο ιντερνετ.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επίσης αν μένεις σε πολυκατοικία φρόντισε να μάθεις αν κάποιος έβαλε τώρα γραμμή τηλεφώνου ή έκανε αλλαγή εταιρίας. Παίζει να πείραξαν τα καλώδια στο κουτί της πολυκατοικίας. Έχει συμβεί πρόσφατα σε γνωστή μου.

Αλλά μου κάνει εντύπωση πως ακόμα δεν έχει έρθει συνεργείο του ΟΤΕ στο χώρο σου. Σε μένα όποτε δηλώνω πρόβλημα / βλάβη internet την επόμενη μέρα είναι στο σπίτι μου!

Kambia είπε:
Σε μένα όποτε δηλώνω πρόβλημα / βλάβη internet την επόμενη μέρα είναι στο σπίτι μου!
Λογικόν. Ο Οτετζής θα θελει 6 ώρες πήγαινέλα, τον συμφέρει να έρχεται αμέσως, γιατί "χάνει" όλη τη μέρα στο ταξίδι :P

Για δοκίμασε να συνδεθείς και στο Router να δεις εκεί τι λέει, πχ αν σου δίνει IP (Αν και την στιγμή που δεν σου βλέπει την γραμμή το πρόβλημα είναι πιο πριν..)...

Δώσε σε έναν browser κάτι σαν 192.168.1.1.. Αν δεν είναι αυτό η δεν θυμάσαι, κοίτα στα βιβλία του Router.

Rygar είπε:
Λογικόν. Ο Οτετζής θα θελει 6 ώρες πήγαινέλα, τον συμφέρει να έρχεται αμέσως, γιατί "χάνει" όλη τη μέρα στο ταξίδι :P
Τσουκ. Δίπλα είναι, σε 10 λεπτά από το κεντρικό της περιοχής :D

Α νομιζα ότι ερχόταν από τη Θ'σ'ΛΛονίκη :P

Mεσα απο το interface του modem σου τι λεει αντιστοιχα στην περιπτωση σου στα

-Maintenance / Diagnostics

mdmrouter1.jpg

- και στο Status / System log ???

mdmrouter2.jpg

iliekater είπε:
Δυστηχώς από εδώ που είμαι δε θυμάμαι απ'έξω του ρούτερ , ενώ και όταν θα είμαι εκεί που είναι το πρόβλημα , δε θα μπορώ να γράφω ! Κατά πάσα πιθανότητα όμως , είναι το :TP-Link Wireless ADSL Modem/Router Ν300 Annex A TD-W8961ND

Ορίστε και ο σύνδεσμος :

http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/adsl-modem-router/TP-Link-Wireless-ADSL-Modem-Router-%CE%9D-300Mbps-Annex-A.htm

iliekater είπε:
Πήρα το ρούτερ και το σύνδεσα σε άλλη πρίζα τηλεφώνου , αλλά δεν άλλαξε κάτι ...Ένδειξη DSL έχει μόνο το παλιό μόντεμ . Στο ρούτερ έχει ένα λαμπάκι με σήμα ένα e και μία Γη . Νομίζω πως πριν το πρόβλημα αυτό το λαμπάκι ήταν αναμένο . Το τρέχον ρούτερ έχει περισσότερα λαμπάκια , αλλά από κάτω-τους δεν γράφουν τι αντιπροσοπεύουν (σε αντίθεση με το παλιότερο μόντεμ , όπου κάτω από κάθε λαμπάκι έγραφε τι είναι) .

mdmrouter4.jpg

Πανω ψηλα στην σελιδα ειναι τα πρασινα ledakia του toy modem-router σου ,τι αντιπροσωπευει το καθενα πρασσινο led και τι σημαινει αν αναβει ,αναβοσβηνει ή ειναι off

(τα τεσσερα που δεν επεξηγει ειναι οι 4 θυρες ethernet - )αν εισαι και σε ποσες θυρες συνδεδεμενος μεσω καλωδιου ethernet )

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας . Πολλές τις είδα από εχτές , αλλά όπως είπα δε μπορώ εκεί να συνδεθώ στο διαδύκτιο .

Καταρχάς , έκανα αυτό που μου είπατε . Πήγα να συνδεθώ στο διαδίκτυο με άλλη συσκευή και συγκεκριμένα με το κινητό-μου . Μέχρι πρότινος μπορούσα να συνδεθώ με το κινητό χάρει στο ασύρματο δίκτυο που είχε το ρούτερ . Πλέον όμως αυτό δε γίνεται ... Δηλαδή το κινητό συνδέεται στο δίκτυο του ρούτερ , αλλά εκθένδε δε μπορεί να μπει στο διαδίκτυο . Μάλιστα , όταν πήγαινα σε σημείο όπου το δίκτυο του ρούτερ δεν ήταν διαθέσιμο , έβλεπα πως μπορούσα να συνδεθώ στο διαδίκτυο , πιθανώς λόγω της σύνδεσης του ΟΤΕ (δηλαδή του κινητού) . Οπότε , για να εξασφαλίσω κάθε ενδεχώμενο , φρόντισα να εξαντλήσω όλα τα δωρεάν ΜΒ που είχα στο κινητό για διαδίκτυο . Δυσκολεύτηκα λιγάκι , αλλά τελικά πήγα στο γιοτούμπε και έκατσα και χάζευα ηλίθια βιντεάκια προκειμένου να τελειώνω πιο γρήγορα τα ΜΒ . Όταν λοιπόν δεν έμεινε σταγόνα από δωρεάν ΜΒ , ξαναδοκίμασα να προσπελάσω ιστοσελίδα από το κινητό και πλέον δε μπορούσε να την προσπελάσει με κανένα τρόπο . Άρα , όντως , ακόμα και το κινητό , δε μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο ... Πιθανολογώ λοιπόν πως κάτι πάει στραβά πριν από το ρούτερ ...

Επίσης , μιας και το ανέφερε και ο Rygar , ξέχασα εχτές να σας πω πως δοκίμασα και με άλλα λειτουργικά για να συνδεθώ στο διαδίκτυο , αλλά δεν έγινε κάτι (έχω έναν υπολογιστή μεν , αλλά περισσότερους δίσκους , δε . Έχω WinXP Ελληνικά , WinXP Αγγλικά , Win7 Ultimate . Κάπου έχω και Win98 , αλλά δεν δοκίμασα και κάτι τέτοιο ! ) .

Αλλαγή στα καλώδια δεν έχει γίνει . Δεν είναι πολυκατοικία , ένα διόροφο είναι , αλλά και πάλι δε μένει άλλος στον αλλο όροφο .

Στην οθόνη του ρούτερ έχω πάει , αλλά δεν κατάλαβα και πολλά μιας και έχω σκούρα μεσάνυχτα από αυτά ! Θα ξαναπάω όμως και , όπως είπατε , θα κοιτάξω αφενός αν ... αναγράφει κάποιο ΙΡ (το λέω καλά ; ) και αφετέρου να δω τι λένε οι σημειώσεις 1 και 2 , όπως πολύ ευγενικά μας υπέδειξε ο Νέμο . Παρεπιτόντως , ναι , αυτά είναι τα λαμπάκια που είναι σβηστά !

Σας ξαναευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας !

Δήλωσε βλάβη και πες τους να έρθει συνεργείο στο σπίτι να το δει τότε.

Όλη την ημέρα λείπω . Χώρια που κάθε φορά που ήρθαν από τον ΟΤΕ , έφτιαχναν κάτι και χάλαγαν άλλο . Αυτό το αφήνω για τελευταία λύση .

Δοκίμασε να μπεις στο ρούτερ απο τον υπολογιστη σου και κοιτά μήπως μετα απο κάνα reset ξερυθμιστηκαν οι κωδικοί και γιαυτό δεν μπαίνει.Και να ξέρεις οτι δεν χρειαζόταν να καταναλώσεις όλα σου τα mb βλέποντας video.Θα μπορούσες απλα να κλεισεις τα δεδομένα στο κινητο σου και έτσι θα έβλεπες αν συνδεόταν.

Έχει δίκιο , δεν το σκεύτηκα , παρότι έχω το εικονίδιο Δεδομένων στην επιφάνεια εργασίας ! Σε ευχαριστώ ! Σάμπως μου συμβαίνει κάθε μέρα να χάνω το διαδίκτυο ; !

Οι κωδικοί δε μπορώ να φανταστώ να ξερυθμίστηκαν , διότι το κινητό συνδέεται στο δίκτυο (δηλαδή το δίκτυο του ρούτερ , όχι στο διαδίκτυο) . Εξάλλου , είχα κάνει και το εξής : αποσύνδεσα το κινητό από το δίκτυο και το ξαναέβαλα και συνδέθηκε . Οπότε - πιστεύω - πως οι κωδικοί είναι στη θέση-τους .

iliekater είπε:
Έχει δίκιο , δεν το σκεύτηκα , παρότι έχω το εικονίδιο Δεδομένων στην επιφάνεια εργασίας ! Σε ευχαριστώ ! Σάμπως μου συμβαίνει κάθε μέρα να χάνω το διαδίκτυο ; !Οι κωδικοί δε μπορώ να φανταστώ να ξερυθμίστηκαν , διότι το κινητό συνδέεται στο δίκτυο (δηλαδή το δίκτυο του ρούτερ , όχι στο διαδίκτυο) . Εξάλλου , είχα κάνει και το εξής : αποσύνδεσα το κινητό από το δίκτυο και το ξαναέβαλα και συνδέθηκε . Οπότε - πιστεύω - πως οι κωδικοί είναι στη θέση-τους .
Δεν νομίζω το τοπικό δίκτυο να επηρεάζεται από τους κωδικούς... Δηλαδή ΑΝ έχουν χαθεί οι κωδικοί μπορεί να βλέπεις το ρούτερ από το κινητό η το PC (Εξάλλου πως θα έκανες τις ρυθμίσεις... :P ), ή ακόμα και να λειτουργεί το τοπικό δίκτυο, αλλά να μην έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ.

Υ.Γ.: Τα φίλτρα σου είναι ΟΚ; Αν και νομίζω ότι σε αυτή την περίπτωση θα είχες πρόβλημα μόνο όταν έκανες κλήση από κάποιο τηλέφωνο.

Για αποσύνδεσε ότι τηλεφωνική συσκευή έχεις επάνω να δεις τι θα γίνει...

Ναι , έκανα και τέτοιους συνδιασμούς . Αντικατέστησα το διαχωριστή και το φίλτρο , καθώς επίσης δοκίμασα και χωρίς αυτά . Επίσης , δε χρειάστηκε να δοκιμάσω τηλέφωνο , διότι πολύ απλά ... ήδη υπάρχει τηλέφωνο στην πρίζα αυτή ! (το οποίο δουλεύει) .

Το θέμα είναι πως το ίδιο συμβαίνει και με τις άλλες πρίζες τηλεφώνου . Δηλαδή , και στις άλλες πρίζες , στο ρούτερ δεν ανάβει το λαμπάκι που αφορά το ADSL ...

Μήπως τόσο καιρό μπαίνω σε άλλο διαμερισμα και δε το καταλαβαίνω ; Μήπως βρίσκομαι σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου καν δεν έχω σύνδεση διαδικτύου ; Μήπως ονειρεύομαι ; Για να τσιμπιθώ . Τικ . ΑΑΑΑααου ! Μπα πού να πάρει ... πόνεσε !

Πίσω
Μπλουζα