Δε μπορώ πλέον να συνδεθώ στο διαδίκτυο ! ...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας iliekater
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην γραμμή δεν είναι παράλογο να έχεις τηλέφωνο και να μην έχεις ίντερνετ, ή και το αντίστροφο..

Εγώ πριν από 2,5 χρόνια και για 4-5 μήνες (Και μάλιστα στην χειρότερη στιγμή της ζωής μου που μου ήταν απαραίτητο..) είχα ίντερνετ και δεν είχα τηλέφωνο... Άρα μάλλον και το πιο λογικό που βλέπω είναι αυτό... Κάπου μεταξύ ΟΤΕ και εσένα έχει βλάβη κάποιο καλώδιο.

Κοίταξα τις σημειώσεις 1 και 2 που λέει το ρούτερ στην περίπτωση που δεν ανάβουν τα λαμπάκια για ADSL και Διαδίκτυο , αλλά δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο . Δε θυμάμαι συγκεκριμένα , αλλά ήταν συμβουλές του τύπου "ελέγξτε αν έχετε συνδέσει το ρούτερ στην πρίζα κτλ" . Επίσης , κοίταξα και στο ρούτερ για να δω αν γράφει IP και επίσης έβγαλα και φωτογραφίες από την καρτέλα Διαγνωστικά . Αλλά δυστηχώς ... ξέχασα να τις φέρω μαζί-μου ! ... Στο IP γράφει κάτι σαν "192.168.1.1" . Αλλά κάτι τέτοιο κείμενο πατάω ούτως ή άλλως για να πάω στη σελίδα με τα στοιχεία του ρούτερ . Όσο αφορά τα Διαγνωστικά , θυμάμαι πως σε όλους τους ελέγχους έγραφε Pass εκτός από τον έλεγχο ADSL check , όπου έγραφε Fail !

Τροποποίηση :

Μόλις θυμήθηκα πως είχα αντιγράψει το εγχειρίδιο μέσα στη μνημούλα-μου . Οι σημειώσεις 1 και 2 έχουν ως εξής :

Και η παράγραφος που μας παραπέμπει λέει :

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μόλις θυμήθηκα πως είχα αντιγράψει το εγχειρίδιο μέσα στη μνημούλα-μου . Οι σημειώσεις 1 και 2 έχουν ως εξής :

Και η παράγραφος που μας παραπέμπει λέει :

Το "192.168.1.1" είναι η IP του router...

Το θέμα είναι αν σου δίνει IP ο ISP, και αυτή θα είναι κάτι σαν "56.569.44.78" και θα σημαίνει ότι το router συνδέεται στο ίντερνετ... Όμως κατά 99,9999% δεν θα συνδέεσαι.

Τελευταία υπάρχει έντονη παραφημολογία ( ! ) πως κάτι καλώδια έκοψε ο δήμος με κάτι έργα που γίνονται τη πόλη . Γεγονός είναι πως η γειτονιά δεν έχει διαδίκτυο . Όμως ακόμα και έτσι εγώ είμαι σκεπτικός . Εϊναι δυνατόν να γίνεται αυτό ; Θέλω να πω , αν κοπούν τα καλώδια , δε θα έπρεπε να χαθούν και τηλεπικοινωνίες ; Διότι τηλέφωνο έχουμε .

Ναι, γίνεται... Και είπα και πιο πριν ότι το είχα πάθει και εγώ, όμως με το αντίθετο.. Είχα ίντερνετ και δεν είχα τηλέφωνο.. Και δεν μπορώ να πω γιατί να μην γίνει και το αντίθετο;

Και τότε και σε εμένα το ίδιο πρόβλημα το είχαν τουλάχιστον 4-5 σπίτια ακόμα.

Υ.Γ.: Για το πότε θα το φτιάξουν... καλή τύχη!!

Εμένα έκαναν 4-5 μήνες γιατί έψαχναν εργολάβο που θα αναλάμβανε το σκάψιμο, και δεν το δεχόταν κανένας γιατί ήταν "μικρή" η δουλειά (Ήταν μία τρύπα 50Χ50εκ. λίγο πιο κάτω από το σπίτι μου..), και περίμεναν να μαζευτούν πολλές ίδιες βλάβες για να τις φτιάξουν όλες μαζί...

Τώρα αν είσαστε τυχεροί και η έχουν δικό τους συνεργείο, ή βρουν εργολάβο που θα αναλάβει κάτι τόσο μικρό, ελπίζω να ξεμπερδεύεις γρήγορα.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχουμε κανα νεο?Λυθηκε το προβλημα σου?

Ναι , μετά από πολύ καιρό ! Κάτι συνέβαινε με τον ίδιο το ΟΤΓ .

Πίσω
Μπλουζα