Δημήτρης Χορν

αλήθεια, έπαιξε κανένα αφιέρωμα στη τηλεόραση ή καμιά από τις ταινίες του? Ή τελείως ξεχασμένος??

Πάντως στον αλφα παίζει εδώ και κάτι μέρες την σειρά για τη Λαμπέτη.
 
mariadegrecia είπε:
αλήθεια, έπαιξε κανένα αφιέρωμα στη τηλεόραση ή καμιά από τις ταινίες του? Ή τελείως ξεχασμένος??Πάντως στον αλφα παίζει εδώ και κάτι μέρες την σειρά για τη Λαμπέτη.
Δυστυχώς τον ξέχασαν τα κανάλια.
 
Αχ πολύ κρίμα.... έστω μια ταινία θα μπορούσαν να είχαν προβάλει τουλάχιστο καμιά Ερτ/νετ κτλ.... τι να πεις... πάντως το tribute μου στα βιντεάκια στο youtube το έκανα :p χάζευα βιντεάκια πόση ώρα!!!!

Επίσης κάθε βράδυ προβάλεται και η σειρά στον άλφα "τελευταία παράσταση". Μου έκανε τρομερή εντύπωση στο χτεσινό επεισόδιο που είχαν αφίσες έξω από το θέατρο "Κεντρικόν" από τη παράσταση "Ο Βροχοποιός" του 1956 και είχαν τραβήξει φωτογραφίες οι πρωταγωνιστές της σειρά ίδιες με αυτές από εκείνη τη παράσταση με Έλλη/Τάκη...
 
Χτες το βράδυ καθώς έκανα ζάπινγκ έπεσα σε μια "Μηχανή του Χρόνου" στον άλφα. Είχε για το φεστιβαλ τραγουδιού και έλεγε σε μια φάση οτι είχαν προτίνει στον Χορν να είναι ο παρουσιαστής αλλά εκείνος αρνήθηκε ( φαντάζομαι με το μοναδικό δικό του τρόπο χεχε ;) #) ) γιατί είχε λέει πολύ τρακ!!! Δεν το ήξερα πάντως.
 
Επίσης να προσθέσω οτι χτες το Άλτερ το μεσημέρι κατά τις 5 είχε ένα μίνι αφιέρωμα στον Χορν για τα 13 χρόνια από το θάνατο του. Βέβαια κάλιο αργά παρά ποτέ το αφιέρωμα αν και ήταν πολύ μικρό και έλεγε για τη ζωή του κτλ κτλ . Ναναι καλά μια φίλη μου στέλνοντας μου σμσ με "βάλε άλτερ" και εγώ τσακίστηκα κυριολεκτικά να φτάσω στην τηλεόραση χιχι

PS:Καλύτερα να κάνω edit ή να προσθέτω μηνύματα καινούργια όταν έχουν περάσει μέρες από την τελευταία μου ανάρτηση? Το ρωτάω γιατί ίσως δεν είναι ωραίο να φαίνονται απανωτά 3 μηνύματα από μένα....
 
mariadegrecia είπε:
PS:Καλύτερα να κάνω edit ή να προσθέτω μηνύματα καινούργια όταν έχουν περάσει μέρες από την τελευταία μου ανάρτηση? Το ρωτάω γιατί ίσως δεν είναι ωραίο να φαίνονται απανωτά 3 μηνύματα από μένα....
Μετά από 24 ώρες δεν μπορείς να κάνεις edit. Οπότε κάνεις κανονικά νέα ανάρτηση :)
 
Έχει τώρα στον Αντ1 το Αλλίμονο στους νέους. Νομίζω καιρό δεν είχε να το παίξει στην τηλεόραση? Πολύ χάρηκα πάντως, ο αντ1 μου έκανε ωραίο δώρο Πάσχα χιχι
 
14 χρόνια....

Στον Flash ( Νομίζω εκπέμπει από Αθήνα ) πέτυχα το βραδάκι το τέλος ενός μίνι αφιερώματος που έκαναν εις μνήμη του... < στο fb πάντως γέμισα το τοίχο από βιντεάκια Χορν από το youtube χιχι...)

http://www.youtube.com/watch?v=F8HeIUiabJQ
 
Λατρεία μεγάλη του έχω!!!!Ίσως ο αγαπημένος μου ηθοποιός τον οποίο πάντα θαύμαζα για το υποκριτικό του ταλέντο , για την ικανότητα να τραγουδάει εξίσου καλά και για τους ρόλους που διάλεξε να παίξει.

Στο τελευταίο θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα καθώς για την εποχή τους όλα αυτά τα σενάρια ήταν πολύ προχωρημένα και πάρα πολύ πρωτότυπα!!!

Για τον άνθρωπο Χόρν δεν μπορώ να εκφέρω άποψη καθώς εκτός του νεαρού της ηλικίας μου απο αυτά που έχω διαβάσει / μάθει δεν νομίζω να τον συμπαθούσα ιδιαίτερα (Δεξιός και βάζελος) :p

mariadegrecia είπε:
αγαπάμε αγαπάμε πάααρα πολύ τις χάντρες με τη φωνή του Τάκη και κανενός αλλου! Αν κ ο ίδιος είχα διαβασει οτι είχε πει οτι τον εκνευρίζει που ο κόσμος αγαπάει αυτό το τραγούδι!!!
H αλήθεια είναι πως σε ένα video στο youtube που τον δείχνει να κάνει ραδιοφωνική εκπομπή και να το τραγουδάει , ξεκινάει με ένα πρόλογο για το τραγούδι και αναφέρεται πως το τραγούδησε κανονικά ο Βογιατζής αλλά πρώτος το είπε του "Βογιατζή ο κόπανος" όπως είπε ο ίδιος!!!

Supernikos είπε:
Επίσης είχε ερμηνεύσει πολύ όμορφα το 'Πες μου μια λέξη' και το 'Ηθοποιός' !!
Απίστευτη φωνή και πολύ καλές ερμηνείες!!
 
mariadegrecia είπε:
Τελείως άκυρο λίγο... ξέρετε αν είναι στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών ο τάφος του, όπως είναι και της Έλλης Λαμπέτη?
Ο Δημήτρης Χορν είναι ενταφιασμένος στον τάφο της οικογένειας Γουλανδρή μαζί με την Β' σύζυγο του Αννα Γουλανδρή-Χορν. Δεν έχει ενταφιαστεί σε δικό του τάφο στην "πλευρά" των καλλιτεχνων, οπου βρίσκονται οι τάφοι των Ελλη Λαμπέτη, Αλίκης Βουγιουκλάκη, Βασίλη Λογοθετίδη, Μάνου Κατράκη, Βασίλη Τσιτσάνη και λοιπών ανθρώπων της τέχνης.

tzias57 είπε:
Πολύ μεγάλος ηθοποιός. Πολύ εκφραστικός και πολύ όμορφος σαν άντρας. Να σημειώσω εδώ ότι :α) Για την ταινία Μια ζωή την έχουμε η αρχική σκέψη ήταν το πρωταγωνιστικό δίδυμο να είναι Ο Βασίλης Λογοθετίδης και η Αλίκή Βουγιουκλάκη κάτι που δεν υλοποιήθηκε λογω αρρώστιας του Λογοθετιδη.

β) Στην ταινία Αλοίμονο στους Νέους ο ρόλος του Αντρέα είχε προταθεί αρχικά στον Ντίνο Ηλιόπουλο ο οποίος τον απέριψε. Έτσι τον πήρε ο Δημήτρης Χορν παίζοντας έναν από τους καλύτερους του ρόλους στον κινηματογράφο.

Επίσης ο Δημήτρης Χορν είχε πρώτος ερμηνεύσει το τραγούδι "οι πράσινες, οι κόκκινες , οι θαλασσιές σου οι χάντρες". Αυτό το τραγούδι ακούγεται στην ταινία "Η Αθήνα την νύχτα"
Να προσθέσω και εγώ -είχα ακούσει, δεν ξερω αν ισχύει- οτι ο ρόλος του καθηγητή Πάνου Φλωρά στο "Ξύλο βγήκε απο τον Παράδεισο" είχε γραφτεί για τον Δημήτρη Χορν. Ο Χορν όμως αρνήθηκε το ρόλο και έτσι ο Αλέκος Σακελλάριος πρότεινε το ρόλο στον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ο οποίος και έπαιξε.
 
Σπουδαίος ηθοποιός με μοντέρνο παίξιμο, που τα κατάφερνε εξίσου καλά και στο Δράμα και στην κωμωδία.
 
Ναι στον οικογενειακό τάφο είναι και δεν έχει καν φωτογραφία του ( μια ώρα τον έψαχνα μια φορά που είχα πάει :p )

Και εγώ είχα ακούσει/διαβάσει κάπου ( μπορεί ακόμα και στο φόρουμ εδώ ) για το ρόλο για το Ξύλο. Οπότε ισχύει!
 
Θρυλικός έρωτας η σχέση του με την Λαμπέτη, αν και δεν νομιζω οτι μας επεισε όταν ειπε δεν ήταν μεγάλος ερωτας.... Οι πράξεις του άλλα δειχνουν.... ;)

Προσωπικα πιστευω πως της το κρατούσε "μανιάτικο" επειδη τον άφησε και εφυγε και επειδη πρώτη η Λαμπέτη ειχε "ακυρώσει" τον έρωτα τους, λέγοντας πως ο μεγάλος της έρωτας ήταν ο πρώτος της σε ηλικια 17 έτων...
 
Πίσω
Μπλουζα