Δημιουργία Retro PC!

nemesis1300

RetroN00b
Joined
1 Ιαν 2012
Μηνύματα
22
Αντιδράσεις
0
Καλησπέρα σε όλους! Είμαι εδώ και λίγο καιρό μέλος και αυτό είναι το πρώτο μου ποστ.

Θα σας παρουσιάσω το στάδιο συναρμολόγησης του δικού μου ρετρό-pc με τα κομμάτια που έχω διαθέσιμα. Ο στόχος μου είναι να φτιάξω ένα PC που να πλησιάζει αυτό που είχα το 1997 και ήταν ένα celeron 333A πάνω σε μία ABIT BH6 με 64ΜΒ RAM, Vga Matrox G200, 6,4GB Hdd Quantum και cd-rom Pioneer Slot-in. Αργότερα προστέθηκε και μια voodoo2 8MB και αργότερα έγιναν 2.

Το PC που βρήκα είχε συναρμολογηθεί στην Αγγλία και μου το έφερε απο εκεί ένας συγγενής πρόσφατα. Το είχε χτυπήσει η βροχή και η μητρική είχε κάποια σημάδια οξείδωσης αλλά όχι κάτι που δεν φτιαχνόταν.

attachment.php


attachment.php


Πόσοι θυμόσαστε αυτά τα κουτιά που έβγαινε συρταρωτό το πίσω μέρος?

attachment.php


Εδώ η κάρτα ήχου πριν το καθάρισμα...

attachment.php


Και εδώ μετά!

attachment.php


Ίσως ένας από τους λόγους που σήκωναν θερμοκρασίες οι P2

attachment.php


Εδώ μετά απο πολύ λεπτό θερμοαγώγιμο pad αλλά και πάστα που έβαλα ανάμεσα στο heat-spreader και την ψύκτρα.

attachment.php


Ξέχασα να γράψω, τα χαρακτηριστικά του PC είναι:

PII-233MHz 512k

ECS Elite P6LX-A

64MB SDRAM PC-100

6.4GB Quantum FireBall EX

NEC floppy 3.5"

VGA S3 Trio32 (μάλλον 2ΜΒ)

καρτα ήχου δεν ξέρω τι είναι αλλά το chip είναι yamaha OPL YMF718-S

Pioneer DVD slot-in!!

Θα ακολουθήσουν κι άλλες φωτό!

Καλώς σας βρήκα! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλώς μας ήρθες! :)

Τι πανέμορφο μηχανάκι είναι τούτο, φίλε μου! :dribble:

Εξαιρετική δουλειά! Θα το στήσεις για gaming να υποθέσω, ε?

P.S. Τα συρταρωτά "καπάκια" τα είχα προλάβει πρωτοετής, στα εργαστήρια! ;)
 
Καλώς όρισες στην παρέα των ρετρομανιακών :D

Για τι σκοπό προορίζεις το pc που στήνεις τώρα? Φαντάζομαι για παλιά παιχνίδια?

Πάντως η κάρτα ήχου μετά το καθάρισμα έγινε καινούρια!!! Αναμένουμε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες.
 
Σας ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα! Θα το στήσω για παλιά παιχνίδια του τύπου Phantasmagoria (και γενικά πολλά της Sierra), Falcon 4.0, κτλ κτλ. Αν βρώ και καμιά voodoo 2 θα βάλω και κάνα quake!

Μερικές φωτό ακόμα!

attachment.php


Μέχρι και τροφοδοτικό έψαξα και βρήκα ΑΤΧ 1 να μήν έχει το 12v του P4!!

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και η οθόνη θα είναι ρετρό ή όχι?

Yγ. Μπορείς σε παρακαλώ να ανεβάσεις, αν θες, τις φωτογραφίες σε άλμπουμ στο προφίλ σου? Γιατί από ότι βλέπω είναι ανεβασμένες στο imageshack και θα χαθούν μετά από ένα διάστημα αφήνοντας έτσι το θρεντ "άδειο"
 
αντε να δω ποτε θα φτιαξω το δικο μου, εχω 2 voodoo2 12mb και μια voodoo5 5500 agp αυτο που ζηλευω τωρα σε εσενα και το ειχα και το χαρισα ο χαζος τοτε ειναι το dvd pionner, το 120s εχεις; πολυ καλή δουλεία πάντως, win95 θα του βαλεις η dos?
 
nemesi1300 είπε:
Σας ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα! Θα το στήσω για παλιά παιχνίδια του τύπου Phantasmagoria (και γενικά πολλά της Sierra), Falcon 4.0, κτλ κτλ. Αν βρώ και καμιά voodoo 2 θα βάλω και κάνα quake!
Την καλύτερη δουλειά θα κάνεις! :)

Θα είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να έχεις ρετρό pc για ρετρό παιχνίδια! (και ήδη είπες τη μαγική λεξούλα για να τραβήξεις την προσοχή μου: "Sierra"!).

Μπράβο για το μεράκι σου και ανυπομονούμε να δούμε τη συνέχεια και την ολοκλήρωση του πρότζεκτ! ;)
 
Welcome και εύχομαι καλή επιτυχία με το project σου, καλοδούλευτο!!!!

Μου θυμίζεις όταν σχεδίαζα και εγώ το αντίστοιχο Retro Computer project περίπου το 2000 για την PC Gaming history.
 
Έχοντας στην κατοχή μου περίπου 6 συστήματα από 8086 μέχρι pentium 3, και ενώ τα περισσότερα τα έχω αποθηκευμένα λόγω έλειψης χώρου, τελευταία κατέληξα στη λύση του να χρησιμοποιώ ένα παρόμοιο μηχάνημα. Έχω βάλει έναν celeron 500άρη, 192MB RAM, matrox G200, και 2 voodoo2 12άρες. Όσο και αν φαίνεται περίεργο, καθώς μιλάμε για μηχάνημα του 97-98, δίνει φοβερές δυνατότητες για να το έχει κανείς και για γενικό dos gaming pc. Εκτός του ότι αποδίδει τέλεια ακόμα και στα πιο απαιτητικά dos παιχνίδια (π.χ. screamer 1 που ακόμα και σε Pentium 233 mmx δε μπορώ να πω ότι πάει ικανοποιητικά), αν απενεργοποιήσω από το BIOS τις 2 cache μνήμες, έρχεται στα επίπεδα ταχύτητας ενός αργού 286, και μπορεί να τρέξει πολύ παλιά παιχνίδια. Επίσης έχοντας μια soundblaster 16 με μια daughterboard nec (κλώνος της yamaha db60xg), τρέχοντας παλιά adventures(sierra, monkey island κλπ) στα windows 98 μέσω scummvm βγαίνει ήχος που δεν υπολείπεται σε τίποτα ενός πραγματικού mt-32. (Το τελευταίο το δοκίμασα μετά από την παρότρυνση του φίλου μου f2bnp, ο οποίος ανακάλυψε και τη συγκεκριμένη πατέντα, και είναι ο λόγος που δοκίμασα να πάω σε Celeron, καθώς το scummvm ψιλοσερνόταν σε απλό pentium). Και από την άλλη παίζει το Quake 3 Arena μια χαρά με τις 2 voodoo.

To συστηματάκι είναι πολύ ωραίο. Σαν "βελτίωση" θα πρότεινα να βρεις μια καλή AGP καρτούλα, και μια daugterboard για την κάρτα ήχου(που δείχνει ιδανική, καθώς έχει wavetable connector, και λογικά δε θα έχει τα bugs που έχουν οι creative κάρτες). Επίσης επειδή είπες πως θέλεις voodoo2, ίσως να ήταν και καλή λύση αν έβρισκες καμία voodoo3 που συνδιάζει και 2D κάρτα με καλές επιδόσεις, και γλυτώνεις και χώρο στη μητρική κλπ. Τέλος, και κανένας P3 450-500 δε θα του κακόπεφτε...
 
Καλημέρα παιδιά!

Kambia, τις έφτιαξα τις φωτό, δεν ήξερα για το άλμπουμ, σε ευχαριστώ!! Δυστυχώς δεν έχω χώρο για παλιά οθόνη αν και θα ήθελα μία ΝΟΚΙΑ ή μια Phillips 105s!

Amigos, ναι το 120s έχω, βέβαια πρέπει να το κάνω να δουλεύει πρώτα :p

markk, αυτό το PC όπως το σκέφτομαι θα παίξει με win95 με όχι και τόσο "τούμπανο" hardware. Έχω εδώ δίπλα μου κομμάτια για να στήσω και ένα P3 650 με αρκετή RAM πάνω σε μια ASUS CUV4X. Δεν ξέρω αν θα φτιάξω και αυτό, θα δείξει ο καιρός (μπορεί να το ανταλλάξω με 2 voodoo2 :flower: ) Είμαι φανατικός της 3dfx!
 
Πίσω
Μπλουζα