nemesis1300
RetroN00b
- Αντιδράσεις
- 0
Καλησπέρα σε όλους! Είμαι εδώ και λίγο καιρό μέλος και αυτό είναι το πρώτο μου ποστ.
Θα σας παρουσιάσω το στάδιο συναρμολόγησης του δικού μου ρετρό-pc με τα κομμάτια που έχω διαθέσιμα. Ο στόχος μου είναι να φτιάξω ένα PC που να πλησιάζει αυτό που είχα το 1997 και ήταν ένα celeron 333A πάνω σε μία ABIT BH6 με 64ΜΒ RAM, Vga Matrox G200, 6,4GB Hdd Quantum και cd-rom Pioneer Slot-in. Αργότερα προστέθηκε και μια voodoo2 8MB και αργότερα έγιναν 2.
Το PC που βρήκα είχε συναρμολογηθεί στην Αγγλία και μου το έφερε απο εκεί ένας συγγενής πρόσφατα. Το είχε χτυπήσει η βροχή και η μητρική είχε κάποια σημάδια οξείδωσης αλλά όχι κάτι που δεν φτιαχνόταν.
Πόσοι θυμόσαστε αυτά τα κουτιά που έβγαινε συρταρωτό το πίσω μέρος?
Εδώ η κάρτα ήχου πριν το καθάρισμα...
Και εδώ μετά!
Ίσως ένας από τους λόγους που σήκωναν θερμοκρασίες οι P2
Εδώ μετά απο πολύ λεπτό θερμοαγώγιμο pad αλλά και πάστα που έβαλα ανάμεσα στο heat-spreader και την ψύκτρα.
Ξέχασα να γράψω, τα χαρακτηριστικά του PC είναι:
PII-233MHz 512k
ECS Elite P6LX-A
64MB SDRAM PC-100
6.4GB Quantum FireBall EX
NEC floppy 3.5"
VGA S3 Trio32 (μάλλον 2ΜΒ)
καρτα ήχου δεν ξέρω τι είναι αλλά το chip είναι yamaha OPL YMF718-S
Pioneer DVD slot-in!!
Θα ακολουθήσουν κι άλλες φωτό!
Καλώς σας βρήκα!
Θα σας παρουσιάσω το στάδιο συναρμολόγησης του δικού μου ρετρό-pc με τα κομμάτια που έχω διαθέσιμα. Ο στόχος μου είναι να φτιάξω ένα PC που να πλησιάζει αυτό που είχα το 1997 και ήταν ένα celeron 333A πάνω σε μία ABIT BH6 με 64ΜΒ RAM, Vga Matrox G200, 6,4GB Hdd Quantum και cd-rom Pioneer Slot-in. Αργότερα προστέθηκε και μια voodoo2 8MB και αργότερα έγιναν 2.
Το PC που βρήκα είχε συναρμολογηθεί στην Αγγλία και μου το έφερε απο εκεί ένας συγγενής πρόσφατα. Το είχε χτυπήσει η βροχή και η μητρική είχε κάποια σημάδια οξείδωσης αλλά όχι κάτι που δεν φτιαχνόταν.
Πόσοι θυμόσαστε αυτά τα κουτιά που έβγαινε συρταρωτό το πίσω μέρος?
Εδώ η κάρτα ήχου πριν το καθάρισμα...
Και εδώ μετά!
Ίσως ένας από τους λόγους που σήκωναν θερμοκρασίες οι P2
Εδώ μετά απο πολύ λεπτό θερμοαγώγιμο pad αλλά και πάστα που έβαλα ανάμεσα στο heat-spreader και την ψύκτρα.
Ξέχασα να γράψω, τα χαρακτηριστικά του PC είναι:
PII-233MHz 512k
ECS Elite P6LX-A
64MB SDRAM PC-100
6.4GB Quantum FireBall EX
NEC floppy 3.5"
VGA S3 Trio32 (μάλλον 2ΜΒ)
καρτα ήχου δεν ξέρω τι είναι αλλά το chip είναι yamaha OPL YMF718-S
Pioneer DVD slot-in!!
Θα ακολουθήσουν κι άλλες φωτό!
Καλώς σας βρήκα!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: