Δημοπρασία για τον 1ο Apple!

tantalos

Retro Member
Joined
26 Ιαν 2009
Μηνύματα
180
Αντιδράσεις
25
Συγνωμη αν εχει ξανα αναφερθεί το θέμα...

Προβολή συνημμένου 80690

" Ο θρυλικός υπολογιστής Apple-1, ο οποίος κατασκευάστηκε από τα χέρια των φίλων Steve Jobs και Steve Wozniak στο γκαράζ των γονιών του πρώτου, πρόκειται να «βγει στο σφυρί», σε δημοπρασία του οίκου Christies, τις προσεχείς μέρες. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα και μέσω διαδικτύου και οι εκτιμητές πιστεύουν ότι ο Apple-1 θα "πιάσει" τα 240.400 δολάρια. Ο υπολογιστής πωλήθηκε το 1976 για 666,66 δολάρια και πρόκειται για έναν από τους περίπου 200 υπολογιστές που έφτιαξε το δίδυμο της Apple μεταξύ 1976 και 1977...

Ο Apple-1, που διέθετε επεξεργαστή MOS 6502 1 MHz και για να γίνει λειτουργικός ένα κουτί, μονάδα παροχής ρεύματος, πληκτρολόγια και μια απλή οθόνη (λ.χ. μια τηλεόραση). Μια προαιρετική πλακέτα που παρείχε διασύνδεση με κασσετόφωνο για εξωτερική αποθήκευση δεδομένων διατέθηκε αργότερα με κόστος 75 δολάρια. Διέθετε την ασύλληπτα μικρή για τα σημερινά δεδομένα μνήμη των 4 Κ (που μπορούσε να επεκταθεί στα 8Κ), δηλαδή 524.000 φορές μικρότερη από ένα σημερινό τυπικό υπολογιστή της Apple.

Ο Apple-1 σχεδιάστηκε το 1976 και σταμάτησε να παράγεται το Σεπτέμβριο του 1977. Διακόπηκε η παραγωγή του τον Μάρτιο του 1977 όταν αντικαταστάθηκε από τον Apple II. Από τα 200 κομμάτια που κατασκευάστηκαν σήμερα εκτιμάται ότι επιβιώνουν γύρω στα 50.

Το μηχάνημα, που θα δημοπρατηθεί στις 23 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail βρίσκεται στην αρχική συσκευασία του, πάνω στην οποία υπάρχει τυπωμένη ακόμα η διεύθυνση του ιστορικού γκαράζ για την περίπτωση επιστροφής από τον πελάτη. Στη συσκευασία περιέχονται επίσης τα συνοδευτικά εγχειρίδια, ένα γράμμα δια χειρός -του δισεκατομμυριούχου σήμερα- Steve Jobs και ένα τιμολόγιο με ημερομηνία 12/07/1976.

Είναι η πρώτη φορά διεθνώς που θα γίνει η δημοπρασία ενός τέτοιου μηχανήματος. Τα μουσεία τεχνολογίας και πολλοί συλλέκτες αναμένεται να δείξουν ζωηρό ενδιαφέρον. Άλλωστε ο Apple I θεωρείται από μια μερίδα ειδικών σαν ο πρώτος προσωπικός υπολογιστής που πουλήθηκε σε πλήρως συναρμολογημένη μορφή, σε αντίθεση με άλλους υπολογιστές για χομπίστες που κυκλοφορούσαν εκείνη την περίοδο και πωλούνταν σαν κιτ συναρμολόγησης."

Πηγή : e-Radio hellas , http://www.e-radio.gr/blog/post.el.asp?langID=1&uid=1841
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εναντι 516.000 ευρω δημοπρατηθηκε ενας λειτουργικος Apple 1 του 1976!!! :eek:

attachment.php
 
Μία επιταγή 100.000 δολαρίων περιμένει μία μυστηριώδη γυναίκα που δώρισε έναν σπάνιο υπολογιστή Apple 1 σε μία εταιρεία ανακύκλωσης στο Σίλικον Βάλεϊ.

Η εταιρεία CleanBayArea στο Μίλπιτας της Καλιφόρνιας γνωστοποίησε στον ιστότοπό της ότι μία γυναίκα ηλικίας περίπου 60 ετών

πέταξε σε κάδους ανακύκλωσης κάποιες ηλεκτρικές συσκευές τον Απρίλιο, όταν καθάριζε το γκαράζ του σπιτιού της μετά τον θάνατο του συζύγου της.

Οι κούτες με τα ανταλλακτικά των υπολογιστών περιείχαν έναν Apple 1 του 1976, τον οποίο η εταιρεία ανακύκλωσης

πούλησε για το ποσό των 200.000 δολαρίων σε μία δημοπρασία.

Πολιτική της εταιρείας είναι να μοιράζεται τα έσοδα από την πώληση των αντικειμένων 50-50 με το πρόσωπο εκείνο που έχει δωρίσει τον εξοπλισμό.

Ο συνιδρυτής της Apple Στιβ Βόσνιακ κατασκεύασε τους υπολογιστές το 1976 και τους πούλησε για το ποσό των 666,66 δολαρίων έκαστο.

Μόλις λίγες δεκάδες τέτοιοι σπάνιοι υπολογιστές έχουν απομείνει σήμερα.

«Νομίζαμε ότι είναι ψεύτικο. Ήταν αληθινό» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του CleanBayArea Βίκτορ Γκίτσαν στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Ο ίδιος τόνισε ότι θυμάται την εξωτερική εμφάνιση της γυναίκας και το μόνο που εκείνη έχει να κάνει είναι να εμφανιστεί για να παραλάβει την επιταγή της.

«Πείτε σε αυτήν την κυρία να έρθει στην αποθήκη στο Μίλπιτας ξανά» είπε ο Γκίτσαν.

«Εμείς θα της δώσουμε μία επιταγή 100.000 δολαρίων».
Πηγη

Κοιτα να δεις τυχη η γιαγια!!!!!!!!! :eek:
 
Eντάξει, άντε και το πήρες, δεν λέω. Αλλά εδώ μηχανήματα του 1990 τα παίρνεις και σκάνε μετά από λίγο καιρό από τα χρόνια. Σκασμένοι πυκνωτές που έχουν πάρει μαζί τους διαδρομές, ολοκληρωμένα που τα έχουνε φτύσει κτλ. Εκτός βέβαια αν το θες απλά να το βλέπεις.
 
Δεν παει καθολου ετσι γιατι εχω μηχανημα του 1956 με τους original πυκνωτες που λειτουργει 100%..αλλωστε εαν ειχα εναν apple I δεν θα με πειραζε καθολου απλα να τον εβλεπα.. :D
 
Αν ένα μηχάνημα έχει αποθηκευτεί μακριά από υγρασία, σκόνη, υγρά κτλ τότε πιθανόν να λειτουργεί και μετά από 50 χρόνια. Έχω και εγώ ένα ραδιόφωνο του 1956 και λειτουργεί ακόμη. Αυτό βέβαια όπως γνωρίζεις δεν είναι ο κανόνας για όλα τα μηχανήματα. Κακά τα ψέμματα, συνήθως το αντίθετο γίνεται. Κατά 99% των περιπτώσεων, όταν αγοράζεις ένα μεταχειρισμένο μηχάνημα x ετών, δεν μπορείς να έχεις την παραμικρή ιδέα που ήταν τόσα χρόνια και σε τι συνθήκες. Μεγάλο το ρίσκο, αυτό θέλω να πω φίλε μου.
 
Προχτες η μανα μου πεταξε εναν mint PCW 8512 που ειχα στο πατρικο...το εμαθα χθες...
 
Wally είπε:
Προχτες η μανα μου πεταξε εναν mint PCW 8512 που ειχα στο πατρικο...το εμαθα χθες...
Τι εφταιγε το ρετρομασινι? :eek:

Τουλαχιστο δεν εριχνε ενα τηλεφωνο πριν να ρωτησει? :xm:
 
Δες το θετικά Wally : τουλάχιστον η μητέρα σου είναι σε καλή φυσική κατάσταση, για να μπορέσει να τον πετάξει! (τι να γράψω για να χρυσώσω το χάπι ...)
 
Wally είπε:
Προχτες η μανα μου πεταξε εναν mint PCW 8512 που ειχα στο πατρικο...το εμαθα χθες...
Αυτό *δεν* το είχα διαβάσει... :sealed:

npac είπε:
Δες το θετικά Wally : τουλάχιστον η μητέρα σου είναι σε καλή φυσική κατάσταση, για να μπορέσει να τον πετάξει! (τι να γράψω για να χρυσώσω το χάπι ...)
Αυτό αντικατοπτρίζει πλήρως, αυτό που περνάω αυτόν τον καιρό...

Πραγματικά δε θα μπορούσες να το θέσεις καλύτερα, για να δει ο Πάνος το ποτήρι μισογεμάτο...
 
Μήπως το πέταξε επειδή δεν πέρναγε κάποια πίστα στο Tetris? :)
 
Wally είπε:
Προχτες η μανα μου πεταξε εναν mint PCW 8512 που ειχα στο πατρικο...το εμαθα χθες...
Κανόνας: ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν αφήνουμε πράγματα στο πατρικό μας. Προτιμότερο να νοικιάσουμε αποθήκη.

Shock είπε:
Μήπως το πέταξε επειδή δεν πέρναγε κάποια πίστα στο Tetris? :)
μουχαχαχαχαχαχα!!!
 
Kαι λεει να βρεις Boot discs τωρα,καραλολ.
 
Θα ηταν το κερασακι...
 
Παράκληση σε αυτόν που τον βρήκε:

Κάνε μια καλή παρουσίαση γιατί από τον Wally δεν είδαμε προκοπή :)
 
He was not worthy to be the owner of an Amstrad brand machine.
 
Παντως η μανα μου μου ειπε οτι εξαφανιστηκε ο υπολογιστης απο τα σκουπιδια...στο 5λεπτο.
 
Δεν ειναι δυνατον να γινονται αυτα 10 χρονια μετα το retromaniax,υποτιθεται οτι τις εχουμε εκπαιδευσει πλεον,αλλο στα 80ς που δεν μας επαιρνε να πουμε κουβεντα γιατι επεφτε παντοφλα.
 
Πίσω
Μπλουζα