[Δημοσκόπηση] Αγαπημένη μπαλάντα του Β. Παπακωνσταντίνου

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Rygar
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Rygar

Apple Lover
Αντιδράσεις
3.935
Η πιο πάνω λίστα περιέχει μπαλάντες του Βασίλη Παπακωνσταντίνου από ολες τις δεκαετίες μεχρι το 1994.

Βεβαίως εχει κι άλλες από εκεί και ύστερα αλλά θέλω να μείνω στα όρια του ρετρό.

Εγώ επιλέγω το Venceremos, γιατί η ερμηνεία του Β.Π. και κυρίως οι στίχοι του κομματιού είναι από άλλο πλανήτη (όχι λόγω του ονόματος "Νικολας Άσιμος", απλά τυχαίνει να το έγραψε αυτός).

Απόσπασμα:

Ξέρουμε πως είναι ψέμα

μα ας γίνουμε τα δυο μας ένα

να σʼ αγκαλιάσω να μʼ αγκαλιάσεις

να ξεγελιέσαι να ξεγελιέμαι

να σʼ αγαπήσω να μʼ αγαπήσεις

έστω για λίγο για τοσοδούλι.

Σα ζευγαρώνουν δυο βεγγαλικά

μοιάζουν με μηνύματα τηλεπαθητικά

στων προσώπων μας τις ζάρες.

Δεν είναι ανυπέρβλητοι;;;

Αφτά. Ναι ξερω είναι κι άλλα κομμάτια, δεν ήξερα ποιά να επιλέξω :D

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
11 επιλογές έχεις και η δημοσκόπηση έχει maximum 10 :)

Πες μου ποιο να βγάλω.

επελεξα το "παρε με"

[video=youtube;zY8CAg7bl-I]

Επέλεξα τη "Στέλλα". Μου αρέσουν όλα της λίστας, ωστόσο.

Κατερίνα έχεις απόλυτο δίκιο, κι εμένα μ'αρέσει πολύ το Να κοιμηθούμε αγκαλιά. Απλώς ήθελα να μην ξεπεράσω τα χρονικά όρια.

Πιστεύω ότι ο Βασιλης ηταν ροκ μονο κατά τη δεκαετία των 80'ς. Η φωνή του δηλαδή ήταν πιο τραχιά και σκληρή (βλέπε Ολα από χερι καμένα). Από τα 90'ς και ύστερα του πάνε πιο πολύ οι μπαλάντες.

Δράττομαι της ευκαιρίας να παραθέσω ενα απόσπαζμα από το Να γραφεις να τηλεφωνείς:

Μια πάχνη πέφτει στον καθρέπτη μου όταν ντύνεσαι

Και μία πίκρα το δωμάτιο πλημμυρίζει

Εγώ κοιμάμαι να μη δω που απομακρύνεσαι

Και η ερημιά μου απʼ το παράθυρο γυρίζει

Και όχι μόνο οι στίχοι αλλά και ο τρόπος που χαμηλώνει και η φωνή του και η ίδια η μουσική που γίνεται πιο μυστήρια.

Άλλο:

Εντελώς συμπτωματικά, εχθές λόγο βροχής άκουγα το ΠΑΛΙ ΒΡΕΧΕΙ αλλά αφού δεν συμπεριλαμβάνετε στη λίστα θα επιλέξω ΜΕ ΤΟ BOB DYLAN που είναι απ΄τον ίδιο δίσκο!! Πριν αλλά και μετά τους δίσκους του 1995 ο Βασίλης έχει πολλές απίστευτες μπαλάντες!!! Πολύ δύσκολο να διαλεχτούν 10 για ψηφοφορία!!!

Ναι εχεις δίκιο, δεν ήξερα κι εγώ ποιές να επιλέξω. :D

Και μιας και ανέφερες το κομμάτι αυτό που μου αρέσει πολύ επίσης, πιστεύω ότι ο Βασίλης πήγε ενα βήμα μπρος με τα τραγούδια του Βαρδή από εκείνο το δίσκο.

Rygar είπε:
Κατερίνα έχεις απόλυτο δίκιο, κι εμένα μ'αρέσει πολύ το Να κοιμηθούμε αγκαλιά. Απλώς ήθελα να μην ξεπεράσω τα χρονικά όρια.
Πιστεύω ότι ο Βασιλης ηταν ροκ μονο κατά τη δεκαετία των 80'ς. Η φωνή του δηλαδή ήταν πιο τραχιά και σκληρή (βλέπε Ολα από χερι καμένα). Από τα 90'ς και ύστερα του πάνε πιο πολύ οι μπαλάντες.
Rygar δεν ηξερα οτι ηταν εκτος χρονολογικων οριων #)

να πω την αληθεια δεν το εψαξα

Ναι είναι μεσα στα 00'ς :D

Βράδυ Σαββάτου - Βασίλης Παπακωνσταντίνου (Lyrics)

Ετσι ακριβώς είναι φίλε Rygar. Πήγε ένα βήμα μπρος και άρχισε σιγά σιγά να κατασταλάζει στη ροκ μπαλάντα και στο ροκ στερέωμα γενικότερα!!

Το να κοιμηθούμε αγκαλιά είναι απ της ωραιότερες ελληνικές μπαλάντες αλλά ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του ρετρό!!

Το Venceremos είναι ένα καταπληκτικό κομμάτι που όμως προτιμώ να το ακούω από τον ίδιο τον Άσιμο. Αντ' αυτού επέλεξα το "Με τον Bob Dylan" (επίσης θα μπορούσα και το "Στέλλα") και για τον λόγο ότι συμπεριλαμβάνεται στον εξαιρετικό δίσκο "Βασίλης Παπακωνσταντίνου" (1978), ίσως τον καλύτερο κατά την άποψή μου δίσκο του καλλιτέχνη.

Ψήφισα με τον Bob Dylan, θα ψήφιζα τη Στέλλα αλλά ας όψεται μια ερωτική απογοήτευση με Στέλλα και δε θέλω ούτε να το ακούω αυτό το όνομα :P

Με το Μπομπ ντυλαν :) , μετα ''παράπονα στην Λινα'' του ασημου/ μαγικοι στιχοι αλλα καθαρα από βασιλη το πρωτο καθοτι ενας επαρχιώτης στην αθηνα, ετσι νιωθει, μόνος , εξω από τα νερά του

Bραδυ σαββατου γιατι εχω κατι υπεροχες αναμνησεις που εχουν σχεση μαυτο το τραγουδι.

Βράδυ Σαββάτου κι από μένα.

Βραδύ Σαββάτου,στίχοι μουσική,Χ.Κυριαζής.

Εμένα μου αρέσει το να κοιμηθούμε αγκαλιά.

Πίσω
Μπλουζα