Δημοσκόπηση: Γιώργος Φούντας

katerinak

Expert
Joined
26 Ιουλ 2010
Μηνύματα
19.182
Αντιδράσεις
2.956
ποια απο τις παρακατω ταινιες με τον Γιωργο Φουντα σας αρεσει περισσοτερο ;

1.Στελλα


2.Τα κοκκινα φαναρια


3.Πυρετος στην ασφαλτο


4.Πολυ αργα για δακρυα


5.Με τη λαμψη στα ματια


6.Κραυγη


7.Το καθαρμα


8.Η λεωφορος της προδοσιας


9.Ο Ψαρογιαννος


10.αλλη
 
Σε όλες αυτές τις ταινίες που αναφέρεις katerinak, ο Γιώργος Φούντας ήταν καταπληκτικός, αλλά πιστεύω ότι ο ρόλος του Μίλτου στη "Στέλλα" του Μιχάλη Κακογιάννη είναι ό,τι καλύτερο έχει κάνει αυτός ο σπουδαίος ηθοποιός.
 
Δεν το συζητω καν. Πολυ αργα για δακρια. Μια ταινια λατρεμενη που την εχω δει αμετρητες φορες, αλλα δεν τη χορταινω.

Εχω βαλει τοσες φορες το dvd της να παιζει, που εγινα κουραστικη στο συζυγο και την κορη. :)

Τι να πρωτοπει κανεις γι' αυτη την ταινια;

Εξαιρετικο δραμα του Πανου Γλυκοφρυδη και παραγωγη του Φινου. Τα τραγουδια υπογραφει ο Σταυρος Ξαρχακος και τη θεσπεσια μουσικη ο Κωστας Καπνισης, μεγαλος μαστορας στις δραματικες ταινιες!

Οι ηθοποιοι διαλεγμενοι ενας κι ενας! Η Μαιρη Χρονοπουλου οπως παντα υπεροχη, στο ρολο της υπερηφανης κακομαθημενης που εγκαταλειπει τον αντρα της την πρωτη νυχτα του γαμου τους γιατι ο εγωισμος της δεν αντεχει τη σκεψη οτι παντρευτηκε εναν αντρα ταπεινης καταγωγης.

Ο Γιωργος Φουντας ειναι ο πιο πειστικος "Τσακαλος" που θα μπορουσα να σκεφτω. Χρονια και απελπιδα ερωτευμενος με μια γυναικα που γινεται δικη του αναπαντεχα, ενω τον μισει. Επωμιζεται μια πικρα ακομα μεγαλυτερη απο εκεινη του ερωτα του χωρις ανταποκριση οταν ολα αποκαλυπτονται, και τοτε αυτος φευγει μακρια διχως ιχνη γιατι δεν υπαρχει αλλος δρομος.

Πολυ καλος και ο Ανδρεας Μπαρκουλης στο ρολο του χαρτοπαικτη, προικοθηρα και παρ' ολιγον συζυγου της Χρονοπουλου, που ματαιωνει τον επικειμενο γαμο του μαζι της οταν μαθαινει οτι αυτη δεν εχει τιποτα πια.

Ο Κωστας Καρρας και η Νορα Βαλσαμη νεοτατοι και στα πρωτα τους βηματα, συνθετουν ενα ταιριαστο ζευγαρι που ξερει να πολεμα και να αγωνιζεται περα απο καθε αντιξοοτητα.

Και φυσικα η Τασω Καββαδια θαυμασια στο ρολο της αρχοντισσας που χανει ολη της την περιουσια αλλα παραμενει αξιοπρεπης ως το τελος. Ενας ρολος που ξαφνιαζει γιατι ειναι απο τους ελαχιστους της καριερας της που δεν υποδυθηκε την "κακια". Το ρολο της "κακιας" κρατα εδω η Καιτη Παπανικα, φιλοδοξη και ανερχομενη τραγουδιστρια που κινει υπουλα τα νηματα και σπερνει την καταστροφη.

Αψογος και ο Διονυσης Παπαγιανοπουλος στο ρολο του πατερα της.

Μια απο τις πεντε καλυτερες παλιες ελληνικες ταινιες που ειδα ποτε!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φυσικά, το " Πυρετός στην άσφαλτο". Πολύ μπροστά από την εποχή του, με καταπληκτική ατμόσφαιρα και τον Φούντα, να τα δίνει όλα στον ρόλο του..
 
Αν και δεν ηταν ευκολη η επιλογη..τελικα ψηφισα την ταινια "πυρετος στην ασφαλτο" γιατι ειναι αυτη που μου αρεσει να βλεπω πιο συχνα:ειναι υπεροχος στο ρολο του αστυνομικου Βασιλη Μερκου και δικαιως πηρε το βραβειο A' αντρικου ρολου το 1967
 
Μου αρεσε πολυ ο Γιωργος Φουντας στην ταινια "Πολυ Αργα για δακρυα" την οποια και ψηφισα.
 
Μπραβο Ιολη!

Παντως, αν δεν ειχε γυριστει το Πολυ αργα για δακρια, θα ψηφιζα σιγουρα τον Πυρετο στην ασφαλτο. Εξαιρετικο!
 
Η Κατάρα της Μάνας (1961)

Φύγε Βάγια ...

[ΕDIT]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επειδή διάβασα θετικά σχόλια για την ερμηνεία του στο «Πυρετός στην άσφαλτο»: Βραβεύτηκε γι' αυτήν την ταινία με βραβείο Α' ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 1967.

Εγώ ψήφισα «Στέλλα». Αρκετά καλός (αν και τετριμμένος πλέον) ήταν ο ρόλος του και σε μια ταινία που δεν αναφέρεται στην λίστα: «Ο κράχτης».
 
Μεταξύ της Στέλλας, των Κόκκινων φαναριών και του Πυρετός στην άσφαλτο τελικά ψήφισα το τελευταίο.
 
Αν και τις περισσοτερες δεν τις εχω δει, ειχα εντυπωσιαστει παααρα πολυ απο το Πυρετός στην άσφαλτο και μου άρεσε απίστευτα!!!
 
Στελλα για παντα αλλα μου αρεσει και στον Ζορμπα που κανει τον κακο πρωτογονο που σκοτωνει την Ειρηνη Παπα επειδη δεν εκατσε στον γιο του που αυτοκτονησε. Σκηνη σοκ. Και στο ᾽᾽Ποτε την Κυριακη᾽᾽ μου αρεσε ως ενας απο τους μονιμους πελατες της Μελινας. Αλλα δεν ειναι βεβαια ελληνικες ταινιες.
 
επαναφερω τη δημοσκοπηση στο φως,ισως καποιοι θελουν να επιλεξουν ταινια

Οσοι διαλεξουν "αλλη" να γραψουν και σε ποια αναφερονται

τρέιλερ της ταινιας "ο κραχτης"

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
τρέιλερ "τα κοκκινα φαναρια"

 
Ψήφησα Κραυγή, με 1000 ! "Ενα βράδυ μου είπανε Μέρκο γρήγορα, Μέρκο στο νεκροτομείο"...Κι αυτό το φοβερό του ορλιαχτό που έγραψα αλλού !
 
Μου άρεσε πολύ και στον Ζορμπά και στο Μαγική Πόλις αλλά τελικά ψήφησα το πυρετός στην άσφαλτο
 
Οφείλω να ομολογήσω πως δεν έχω δεί τις περισσότερες, ωστόσο ο ρόλος του στη "Στέλλα" (και η ίδια η ταινία) ήταν τόσο χαρακτηριστικός που μετέτρεψε σε μονόδρομο τη διαδικασία ψήφου μου..Από τους λίγους πραγματικά "αρσενικούς" του ελληνικού σινεμά..Αντιπροσώπευε μια άλλη γενιά ανδρών, τους μάγκες με όλη τη σημασία της λέξεως..Όχι μόνο με την έννοια της σωματικής ρώμης, όσο κυρίως με αυτή της ευθύτητας, της ντομπροσύνης, του έντονου αισθήματος της τιμής..Νομίζω πως θα έπρεπε να αποτελεί πρότυπο για όλους εμάς τους άνδρες..
 
Δεν θα πρωτοτυπησω....Στελλα...μονοδρομος! :)
 
τρέιλερ "προδομενη αγαπη"

 
Πίσω
Μπλουζα