Διάσωση PS3 από κάδο ανακλυκλωσης.

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.711
Αντιδράσεις
1.924
Μια μέρα του Νοέμβρη όταν πήγα για τα καθιερωμένα ψώνια στο σούπερ μάρκετ Μασ που είναι ακριβώς από κάτω από το σπίτι μας. Στο τέρμα μετά τα ταμεία είναι ο κάδος ανακύκλωσης των ηλεκτρονικών/ηλεκτρικών ειδών. Φτάνω λοιπόν στο ταμείο και έτσι όπως κοιτάζω τον κάδο (πάντα υποψιασμένος μπας και υπάρχει κάτι καλύτερο από τοστιέρες και κάρτες γραφικών) βλέπω ένα χειριστήριο PS3. Ε, λέω εφόσον δεν έχω την κονσόλα τι να το κάνω; Τελειώνω τα ψώνια και καθώς κοιτάζω καλύτερα είδα ότι στον κάδο δεν υπήρχε μόνο το χειριστήριο αλλά και η κονσόλα μαζί με τα καλώδια σύνδεσης τηλεόρασης και άλλο ένα χειριστήριο. Αμέσως ρωτάω την ταμία αν μπορώ να πάρω κάτι από τον κάδο η οποία σαστιμένη συμφώνησε. Χωρίς πολλά πολλά βουτάω την κονσόλα και ότι μπόρεσα ακόμη να ψαρέψω (ευτυχώς ήταν πάνω πάνω) και πάω σπίτι. Εδώ ήταν που άρχισε το Do It Yourself αφού ήμουν εντελώς άσχετος με το αντικείμενο. Σε πρώτη φάση έπρεπε να βρω καλώδιο τροφοδοσίας για να δω αν λειτουργεί. Πήρα από μιας ηλεκτρονικής κορνίζας, δοκιμάζω την κονσόλα, ευτυχώς είχα καλώδιο HDMI, σύνδεσα και το χειριστήριο με το καλώδιό του και ως με έκπληξη η κονσόλα άναψε κανονικά. Έπρεπε να ψάξω βέβαια πως να σετάρω να διαβάζει σήμα από το HDMI. Ωραία λέω μέχρις εδώ. Για να δούμε όμως τι έχει, σκέφθηκα. Διαβάζει δισκάκια; Blu Ray δεν είχα οπότε δοκίμασα μια ταινία  DVD την οποία διάβασε κανονικά. Το μόνο που έμενε ήταν να βρω ένα παιχνίδι. Γνωρίζοντας ότι τρέχει τα παιχνίδια του PS1 έβαλα ένα δισκάκι και πέρασε και αυτό το τεστ. Ε, αν και το πράγμα ήταν φως φανάρι ότι η κονσόλα ήταν καθ΄'ολα λειτουργική έμενε να πάρω κι ένα παιχνίδι για να την τεστάρω μέχρι τέλους. Αγόρασα λοιπόν ένα φθηνό μεταχειρισμένο και το παιχνίδι έτρεξε κανονικότατα, οπότε και η κονσόλα είναι άψογη! Έτσι με αυτά και μ'αυτά απόκτησα μια κονσόλα που δεν είχα κιόλας εντελώς δωρεάν. PS3 Slim 250GB. Άνοιξα το δίσκο για να τον καθαρίσω και σε επόμενη φάση θα την ανοίξω για εσωτερικό καθαρισμό. Το 2ο χειριστήριο ήταν σπασμένο οπότε και το πέταξα. Έχω κάνει ήδη ρυθμίσεις και κατεβάσει παιχνίδια από το Store και γενικά την έχω χαρεί πολύ! Σας παραθέτω και μία φώτο από τη μικρή συλλογή μου.

ps3.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σ'ευχαριστώ Πάνο!
 
Απορω πως κατεληξε στα σκουπιδια κονσολα χωρις καποιο θεμα. Μαμα που της εσπασε τα νευρα ο πιτσιρικας μου μυριζει.
 
Δε μπορεί και εμένα να μου τύχει να βρω μια μέρα μία πεταμένη Ferrari που να λειτουργεί κανονικά ;
 
Δε μπορεί και εμένα να μου τύχει να βρω μια μέρα μία πεταμένη Ferrari που να λειτουργεί κανονικά;
Δεν λέω όχι, αλλά και να την βρεις τι θα κάνεις με τα τεκμήρια διαβίωσης;;;;;;
 
Καλά λες !
ΑΝΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΕΥΧΗ-ΜΟΥ . ΑΜΕΣΩΣ
Οχι φιλος μην ανακαλεις την ευχη σου γιατι μπορει εσυ να μην εχεις τα φραγκα για να συντηρησεις την Ferrari εχουν ομως αλλοι οποτε βρισκεις την Ferrari την σκοτωνεις κανεις την μπαζα σου και εισαι τζαμι :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude:
 
Οχι ρε metal…γιατι τέτοια ιεροσυλία. Γιατί άλλαξες το avatar?
 
Μην τρομαζεις φιλος ηθελα να δω κατι απλα με την δουλεια ξεχασα να βαλω το κανονικο μου avatar και θα το εκανα στο σπιτι οταν θα πηγαινα.Θα το κανω ομως τωρα για να μην το ξεχασω :p :p :p :p
 
@metalcandyman Όπως είχε γράψει και κάποιος άλλος, όταν δω κάποιον που φέρνει στο μάστορα θα του ζητήσω να μου πει τρομακτική ιστορία….
 
Πίσω
Μπλουζα