Διαφημίσεις της ΙΟΝ

Ας συνεισφέρω κι εγώ 3 διαφημίσεις της ΙΟΝ :

- Και τέλος ... η διαφήμιση με την οποία μάς συστήθηκε η Σοκοφρέτα [και πάλι, αν κάνω λάθος και κάποιος φίλος θυμάται προγενέστερο σοκοφρετο-διαφημιστικό ας με διορθώσει] !!! Αυτή τη χρονολογώ το 1980 / 1981 .... Αφήνουμε, λοιπον, τη θάλασσα [βλ. παραπάνω σποτ] και .... πάμε βουνό !!! Το σποτάκι έδειχνε κάποιους ορειβάτες, με τον εξοπλισμό τους, τα σχοινιά τους κλπ !!! Ο ένας ορειβάτης πετάει μια σοκοφρέτα σε άλλον ορειβάτη, που έχει ήδη ανεβεί ψηλότερα, και του φωνάζει : "Σόκοοο" !!! Και ο άλλος ορειβάτης αρπάζει τη σοκοφρέτα στον αέρα και απαντά : "Φρέταααα" !!! Και στο τέλος το τραγουδάκι του σποτ : "Σοκοφρέτα /πιάσε-πέτα" !!!! Όπως θα θυμάστε οι συνομήλικοί μου, με βάση αυτό το σποτάκι βγάλαμε εμείς τα "80ς πιτσιρίκια" κι ένα .... ποντιακό (μάλλον σαχλό) ανέκδοτο : "πώς σκοτώθηκε ο τελευταίος Πόντιος ορειβάτης ??? ΄Αφησε το σχοινί για να πιάσει τη σοκοφρέτα" !!! :eek: o_O:sealed: :sealed:
βρεθηκε και αυτη 1@Rinus Cesar[/USER]

σοκοφρετα διαφημιση 1981



 
Μπράβο ρε Κατερίνα, πώς την ανακάλυψες αυτή; 
 
Από την παραπάνω αφίσα έχει ενδιαφέρον μια έκδοση της αμυγδάλου. Η μικρότερη απ όλες. Τι θυμάται κανένας; Τι ακριβώς ήταν;
 
"H Serano χαρακτηρίστηκε ως η πρώτη ελληνική σοκολάτα πολυτελείας από την ΙΟΝ, εξαιτίας της ποιότητάς της, αλλά και λόγω της ειδικής συσκευασίας της. Λανσαρίστηκε τη δεκαετία του '50 σε συσκευασία πολυτελείας, που περιείχε εκτός από το εξωτερικό περιτύλιγμα και το αλουμινόχαρτο εσωτερικά και ένα επιπλέον χαρτί πολυτελείας ενδιάμεσα (τύπου ριζόχαρτο).

Σε ότι αφορά το όνομα της, η έμπνευση προέρχεται από την τραγουδίστρια της όπερας Ροζίτα Σεράνο, που ξεκίνησε την καριέρα της στη δεκαετία του '30 και δάνεισε το όνομά της στην πάστα Serano που έφτιαχναν οι ζαχαροπλάστες της εποχής".

πηγη
100.JPG

" Η διάσημη Χιλιανή τραγουδιστρια Ροζιτα Σερανο, άφησε εποχή στην Αθήνα της δεκαετίας του '50 με την υπέροχη φωνή της και το εκρηκτικό ταμπεραμέντο της. Προσωπική φίλη της Σοφίας Βέμπο, θαυμαστηκε από μεγάλες προσωπικοτητες μεταξύ των οποίων και ο τότε Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου. Οι επισκέψεις της σε γνωστό ζαχαροπλάστειο της Φωκιωνος Νέγρη, έκαναν τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού να δημιουργήσει με το ονομα της μια πάστα εμπνευσμένος από την γοητευτική της παρουσία και το σοκολατενιο της χρώμα. Είναι η περίφημη και γνωστή από τα παιδικά μας χρόνια πάστα "Σερανο", αφήνοντας σε όλους με το όνομα της μια γλυκιά ανάμνηση.. "

πηγη
 
Η Ροζίτα Σεράνο έμεινε καιρό στην Αθήνα κι ηχογράφησε και κάμποσα Ελληνικά τραγούδια. Δεν βάζω εδώ λινκ γιατί είναι άσχετα με το θέμα αλλά πηγαίνετε στο youtube και γράψτε Ροζίτα Σεράνο και θα ακούσετε τα δύο που είναι πιο γνωστά. Σημειωτέον ότι εκεί που ακούγεται σφύριγμα είναι η ίδια, η ικανότητά της να σφυρίζει ήταν ένας λόγος που αποκλήθηκε "αηδόνι της Χιλής". Τώρα γιατί από διεθνές αστέρι ξέπεσε στη μετακατοχική Αθήνα... ε, μπορεί να ήταν Χιλιανή αλλά την καριέρα της την έκανε κυρίως στη Ναζιστική Γερμανία και ποτέ δεν κατάφερε να ξεπλύνει τη ρετσινιά, δίκαιη ή άδικη. Η Ελλάδα όμως από παλιά είχε κόμπλεξ κατωτερότητας κι ο κάθε αστέρας, λαμπρός, ξεπεσμένος ή διάττων, γινόταν δεκτός με τιμές πρακτικά αρχηγού κράτους διότι μας καταδεχόταν.
 
Η Ελλάδα όμως από παλιά είχε κόμπλεξ κατωτερότητας κι ο κάθε αστέρας, λαμπρός, ξεπεσμένος ή διάττων, γινόταν δεκτός με τιμές πρακτικά αρχηγού κράτους διότι μας καταδεχόταν.
Να αγιασει το χερι σου με αυτο που εγραψες.
 

Θυμόμουν το σαματά που είχε γίνει το 90 με την εξαγορά μερους της εταιρείας από την Jakobs και την ανακούφιση που παρέμεινε σε ελληνικά χέρια το 2000.

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου… ας ελπισουμε να εξακολουθεί να παράγει τα ωραία της προϊόντα χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα

Νεότερο: Η εταιρία διέψευσε το νέο!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Η ΙΟΝ διαψεύδει τα δημοσιεύματα για τις διαπραγματεύσεις εξαγοράς της απο τον Κο Θεοδωρόπουλο.

 

Τελικά όλα είναι ανοικτά με την ΙΟΝ. Ελπίζω να μην καταλήξει στον όμιλο της mondelez….

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, λένε
 
Κατάλαβα.. παίζεται σκληρό παιχνίδι διαπραγματεύσεων!

Και εγώ το ελπίζω @foutix !

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα παραδοσιακά αφεντικά που οι οικογένειες τους ήταν και ιδρυτές της συγκεκριμένης εταιρείας να θέλουν να πουλήσουν μια τέτοια εταιρεία με κέρδη, όσα και να είναι αυτά τα χρήματα (αν πουληθεί τελικά) δεν θα είναι ποτέ αρκετά για να καλύψουν ότι θα έφερνε στο μέλλον μια εταιρεία σαν την ΙΟΝ!

(κατά την γνώμη μου απο τις καλύτερες εταιρείες σοκολατοποιίας στον κόσμο)
 

Τελικά δεν απεφεύχθη το μοιραίο. Πάει και αυτή… μια αμιγώς ελληνική εταιρεία είχαμε στον κλάδο των τροφίμων, πάει κι αυτή
 
Σημασία έχει ο νέος ιδιοκτήτης να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας και να μην αφήσει τους εργαζόμενους στην ανεργία.

Η ιστορική σοκολατοβιομηχανία όπως και άλλες γνωστές φίρμες που έγραψαν ιστορία στην ελληνική οικονομία τη χρυσή 20ετία 1970-1980 έπεσε θύμα της κρίσης που μαστίζει τον κλάδο εδώ και μια 10ετία.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Υπήρχε μια παρόμοια της ΙΟΝ γύρω στο 1991-1992, γυρισμένο στο Tivoli στον Πειραιά. Το συγκεκριμένο παιδί μάλιστα τύχαινε ξάδελφος ενός συμμαθητή μου από το Δημοτικό.

Μήπως η παραπάνω διαφήμιση στην οποία αναφέρεσαι τελείωνε με το πλάνο στα συγκρουόμενα;
σε αυτη τη διαφημιση αναφερεστε?
 
Πίσω
Μπλουζα