Διόρθωση παλιών δισκετών με bad sectors

φιλε μου, έτσι κι αλλιώς, ρετρό αίσθηση δεν έχουν μόνο οι δισκέτες εταιρίας αλλά και οι άγραφες του εμπορίου. Για να μην σου πως είναι πιο νοσταλγικό να βλέπεις τις δισκέτες με το αυτοκολλητάκι τους, γραμμένες με στυλό και άθλια παιδικά γράμματα, να μπαίνουν στο drive.
 
Δεν διαφωνώ,αλλά έκτος απο την αίσθηση που είναι διαφορετική με τις γνήσιες...

το παιχνίδι χωρίς τις λειτουργικές του δισκέτες είναι αυτομάτως άχρηστο!
 
pitsunami είπε:
το παιχνίδι χωρίς τις λειτουργικές του δισκέτες είναι αυτομάτως άχρηστο!
Εννοείς ότι ποτέ δε θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις τις γνήσιες. Πολλά αρχαία στα μουσεία είναι απομιμήσεις για να διαφυλαχτούν τα αυθεντικά. Θεώρησε ότι εσύ θα εχεις το εξώφυλλο(τις δισκετες με τις ετικέτες) χωρίς το περιεχόμενο(το παιχνίδι) το οποίο μπορείς να το παίξεις από τις κοπιαρισμενες ρε! Σκεψου το εξής, ότι ακομα κι αν έπαιζαν, μετά από καποιες χρήσεις σίγουρα θα χαλαγαν μετά από τόσα χρόνια.
 
Φίλε Γιάννη, αν μιλάς από συλλεκτικής απόψεως υπάρχει μεγάλο θέμα γιατί δυστυχώς τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την original δισκέτα.

Αλλά αν μιλάμε για playability, συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Γράψε τα δεδομένα σε άλλη δισκέτα και παίξε με την ψυχή σου. Ακόμα και working original δισκέτες να είχες, με την χρήση κάποια στιγμή θα φθαρούν ανεπανόρθωτα. :xm:
 
Τις ρετρό δισκέτες μας πάντα τις έχουμε στη πάντα. Πάντοτε δουλεύουμε με clopies εχμμμ, copies ήθελα να πω :) ))))
 
Maddog είπε:
Φίλε Γιάννη, αν μιλάς από συλλεκτικής απόψεως υπάρχει μεγάλο θέμα γιατί δυστυχώς τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την original δισκέτα....
Αυτο είναι το πρόβλημα μου... :/ /emoticons/unsure@2x.png 2x" width="20" height="20" />

Η αξία του αυθεντικού ώς συλλογή!
 
Εγώ πάντως σε αντίστοιχη περίπτωση με amiga floppies. άλλαξα πολύ προσεκτικά το εσωτερικό τους, και έπειτα τις άφησα στην άκρη (αφού διαπίστωσα ότι δούλευαν). Είναι και να σου κάτσει, έχω αντιγραμμένες δισκέτες 25 χρονών που δουλέυουν ακόμα ! Μερικές και no name ! Άβυσσος...
 
Η εγχείρηση στέφθηκε με επιτυχία!

Άλλαξα τα εσωτερικά και κόλλησα τα δύο 'κερατακια' που την συγκρατουν!

Έτσι έγιναν καινούριες...

Ευχαριστώ όλους σας για τις συμβουλές...
 
Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν. :)
 
Έκατσες και άλλαξες από όλες τις δισκέτας το δισκάκι ρε Θηρίο???? Κι εγώ που νόμιζα όταν στο πρότεινα, ότι θα έβγαζες το δίκαννο του Θόδωρου να με κυνηγήσεις χαχαχα! Εύγε σου πάντως!! Η εγχείρηση πέτυχε και έζησε και ο ασθενής έπειτα από την μετάγγιση εγκεφάλου.
 
Πίσω
Μπλουζα