[Δούρειος] Το Μπλε Φυλαχτό

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Wally

Retired Admin
Αντιδράσεις
4.520
Παραθετω μερικες φωτο απο το επιτραπεζιο Το Μπλε Φυλακτο και ετσι καλυπτουμε και τα 3 μεγαλα επιτραπεζια της Δουρειος (για τα αλλα δυο δειτε εδω και εδω). Δεν ειναι και της καλυτερης ποιοτητος οι φωτογραφιες αλλα φιλοδοξω να κανω edit ενα video με το unboxing.

Αλλο ενα unboxing ενος 25+ παιχνιδιου

Οπως και με τα αλλα δυο μεγαλα της Δουρειος, ετσι και με αυτο ΔΕΝ εχω καταφερει ΔΥΣΤΥΧΩΣ να ασχοληθω ακομα...

Θα επανελθω

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραιο επιτραπεζιο και προπαντος ελληνικο!!!! :wub:

Καλοριζικο και καλοπαιχτο Πανο!!!! :thumb:

Οσο για τις φωτο....μια χαρα ειναι!!!! ;)

"Το καλύτερο παιχνίδι του 1986"!!!

Πολύ καλό κομμάτι!

stayros είπε:
Ωραιο επιτραπεζιο και προπαντος ελληνικο!!!! :wub:
Για την ακρίβεια δεν είναι ελληνικό παιχνίδι αλλά γερμανικό, του Johann Ruttinger :)

Ας πω και λίγα λόγια για την υπόθεση του παιχνιδιού.

Ένας βασιλιάς αποφασίζει να παραδώσει την εξουσία σε έναν από τους 4 γιους του. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να περάσουν την εξής δοκιμασία (και όχι μόνο).

Υπάρχει ένα παλάτι, το παλάτι του Φωτός, το οποίο λάμπει μέσα σε ένα πολύ δυνατό φως κανείς ποτέ δεν έχει δει. Στο δρόμο προς το παλάτι θα πρέπει να λύσουν 3 προβλήματα. 1) Να αγωνιστούν σκληρά στα ερείπια ενός κάστρου 2) να βγάλουν από μια πηγή το νερό της αλήθειας 3) να ανάψουν τη φωτιά της καθαρότητας. Επίσης στο δρόμο τους ανα πάσα στιγμή έχουν να αντιμετωπίσουν τις σκοτεινές δυνάμεις (το κακοοοοοοοο )

Για να προφυλαχτούν από τις δυνάμεις αυτές, ο βασιλιάς του δίνει ένα Μπλε Φυλαχτό . Έτσι όποιος φοράει το φυλαχτό (το οποίο αλλάζει συνέχεια κάτοχο) οι σκοτεινές δυνάμεις δεν τον πειράζουν.

Νικητής και συνάμα βασιλιάς ο πρώτος που θα καταφέρει να μπει στο παλάτι του Φωτός.

Όπως και στα άλλα 2 παιχνίδια της σειράς έτσι και σε αυτό η εικονογράφηση είναι εξαιρετική. Τόσο στο ταμπλό όσο και στις κάρτες.

Χμ... Εκείνο το Κυριακάτικο πρωϊνό τί λέτε? Θα το κάνουμε?

Οι κανόνες του φυλαχτού, αν και αναλυτικοί, δεν παύουν να παρουσιάζουν κάποια κενά!! Μετά από λεπτομερή έλεγχο εντόπισα κάποια και τα αναφέρω μήπως κάποιο απ' τα παιδιά γνωρίζουν κάτι!!

ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ. Στις κάρτες πορείας όταν χρησιμοποιώ το joker μπορώ να συνεχίσω την κίνηση μου παίζοντας κι άλλη κάρτα!! Αν όμως μετά την κίνηση που έκανα μετά απο χρήση κάρτας joker σταματήσω σε ένα τετράγωνο με βέλος ή σε ένα παλάτι, έχω δικαίωμα να τραβήξω κάρτες μοίρας και να συνεχίσω την κίνηση μου ή θα πρέπει, αν θέλω φυσικά να συνεχίσω, να παίξω την επόμενη κάρτα πορείας και να φύγω;;;

ΠΟΡΕΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ. Κατά την πορεία επιστροφής αναφέρετε (στο τέλος της σελίδας 8 και στην αρχή της 9) πως όταν φτάσω σε μια πύλη ή φωτιά, πηγή και ερείπιο, πρέπει αμέσως να ξαναπάρω τον κανονικό δρόμο!! Οταν όμως φτάσω σε ένα παλάτι πρέπει υποχρεωτικά να μπω μέσα και αν υπάρχει σκοτεινή δύναμη να την πολεμήσω!! Αν δεν υπάρχει σκοτεινή δύναμη ή αν υπάρχει και μπορώ να την πολεμήσω γιατί έχω κάρτα, όλα καλά!! Αν όμως δεν έχω κάρτα και δεν μπορώ να πολεμήσω τη δύναμη τι κάνω σε αυτή την περίπτωση;; Με ποιόν τρόπο φεύγω από κει;; Εχω την εντύπωση πως αυτός ο κανόνας δεν κολλάει!!

Τέλος αν βρίσκομαι ένα βήμα πριν από ένα παλάτι και έχω πχ την κάρτα πορείας 3, μπαίνω στο παλάτι και νικώ τη δύναμη ( αν υπάρχει), μετά συνεχίζω τα επόμενα 2 βήματα υποχρεωτικά ή μπορώ να παραμείνω στο παλάτι ώστε να πάρω της 3 κάρτες που μου δίνει;;

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
boomer είπε:
Οι κανόνες του φυλαχτού, αν και αναλυτικοί, δεν παύουν να παρουσιάζουν κάποια κενά!! Μετά από λεπτομερή έλεγχο εντόπισα κάποια και τα αναφέρω μήπως κάποιο απ' τα παιδιά γνωρίζουν κάτι!!
ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ. Στις κάρτες πορείας όταν χρησιμοποιώ το joker μπορώ να συνεχίσω την κίνηση μου παίζοντας κι άλλη κάρτα!! Αν όμως μετά την κίνηση που έκανα μετά απο χρήση κάρτας joker σταματήσω σε ένα τετράγωνο με βέλος ή σε ένα παλάτι, έχω δικαίωμα να τραβήξω κάρτες μοίρας και να συνεχίσω την κίνηση μου ή θα πρέπει, αν θέλω φυσικά να συνεχίσω, να παίξω την επόμενη κάρτα πορείας και να φύγω;;;
Κάτσε να τα πάρουμε από την αρχή. Κάνεις χρήση τζόκερ και κάνεις από 1 ως 6 βήματα. Στο τελευταίο σταματάς σε βέλος ή σε παλάτι. Εκεί κάνεις ότι πρέπει να κάνεις. Αφού όμως έχεις κάνει χρήση τζοκερ έχεις δικαίωμα να ξαναπαίξεις και να κάνεις χρήση κάρτας πορείας που έχει μείνει ανοιχτή.

boomer είπε:
ΠΟΡΕΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ. Κατά την πορεία επιστροφής αναφέρετε (στο τέλος της σελίδας 8 και στην αρχή της 9) πως όταν φτάσω σε μια πύλη ή φωτιά, πηγή και ερείπιο, πρέπει αμέσως να ξαναπάρω τον κανονικό δρόμο!! Οταν όμως φτάσω σε ένα παλάτι πρέπει υποχρεωτικά να μπω μέσα και αν υπάρχει σκοτεινή δύναμη να την πολεμήσω!! Αν δεν υπάρχει σκοτεινή δύναμη ή αν υπάρχει και μπορώ να την πολεμήσω γιατί έχω κάρτα, όλα καλά!! Αν όμως δεν έχω κάρτα και δεν μπορώ να πολεμήσω τη δύναμη τι κάνω σε αυτή την περίπτωση;; Με ποιόν τρόπο φεύγω από κει;; Εχω την εντύπωση πως αυτός ο κανόνας δεν κολλάει!!
Αφού δεν έχεις κάρτα να νικήσεις την σκοτεινή δύναμη κάνεις πορεία επιστροφής και εδώ. Στρίβεις αριστερά. Όπως κάνεις δλδ και μπροστά σε έναν μάγο, μάγισσα ή νάνο.

boomer είπε:
Τέλος αν βρίσκομαι ένα βήμα πριν από ένα παλάτι και έχω πχ την κάρτα πορείας 3, μπαίνω στο παλάτι και νικώ τη δύναμη ( αν υπάρχει), μετά συνεχίζω τα επόμενα 2 βήματα υποχρεωτικά ή μπορώ να παραμείνω στο παλάτι ώστε να πάρω της 3 κάρτες που μου δίνει;;
Στις οδηγίες λεει για τα παλάτια "όταν το βασιλόπουλο φτάσει με μια ακριβή κίνηση". Οπότε θεωρώ πως αν είσαι ένα βήμα πριν το παλάτι με την κάρτα πορείας 1 θα μπεις και θα παραμείνεις ώστε να πάρεις τις 3 κάρτες. Τώρα αν στο παλάτι υπάρχει σκοτεινή δύναμη και δεν μπορείς να την ξεπεράσεις απλά κάνεις πορεία επιστροφής.

Τουλάχιστον έτσι ερμήνευσα εγώ τους κανόνες σε αντίστοιχες περιπτώσεις! Δεν ξέρω αν βοηθηθούμε διαβάζοντας σε άλλες γλώσσες τους κανόνες του παιχνιδιού. Πολλές φορές οι ελληνικές μεταφράσεις χάνουν σε κάτι τέτοιες λεπτομέρειες.

Οι οδηγίες των παιχνιδιών της τριλογίας είναι πολύ αμφίβολο αν έχουν γραφτεί σε άλλη γλώσσα, πλην των Γερμανικών φυσικά που έχουν γραφεί απ' τον ίδιο το δημιουργό!! Οπότε μόνο κάποιος που ξέρει καλά Γερμανικά θα βγάλει κάποια άκρη από κει!!

Πάντως όλες οι εξηγήσεις σου έχουν μια λογική και δεν έχουμε παρά να τις εφαρμόσουμε έτσι!! Πιστεύω πως δε θα αντιμετωπίσουμε κάποιο άλλο πρόβλημα!!

Ναταλί σ' ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τη βοήθεια σου!! Ραντεβού στα δύο επόμενα!! χαχα!!

Το έπαιξα για πρώτη φορά τώρα στις γιορτές και πράγματι είναι εκπληκτικό ακόμη κι αν παίζουν 2 παίχτες!! Χρειάζεται πολύ καλή διαχείριση των καρτών γιατί διαφορετικά μπορεί να κολλήσεις σε ένα εμπόδιο για μεγάλο διάστημα με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι σου να ξεφύγουν πολύ!! Επίσης τόσο στο φυλακτό όσο και στη σαλαμάνδρα προτείνω σε όσα παιδιά το έχουν, να τοποθετήσουν στις κάρτες τα προστατευτικά card sleeves που κυκλοφορούν, για την προστασία τους από φθορές αλλά και για να τραβιούνται πολύ πιο εύκολα απ' τη στοίβα!!

Nice! Είχες "κενά" με τους κανονισμούς καθόλου;

Εγώ με τις κάρτες σκέφτομαι να τις πάω για πλαστικοποίηση.

Οχι καθόλου κενά δεν είχαμε γιατί διαλευκάναμε και την τελευταία λεπτομέρεια! Γνώμη μου είναι να μην κάνεις πλαστικοποίηση γιατί το έκανα κι εγώ παλιά και είδα πως το πλαστικό ξεκολλάει με τον καιρό όπως στις ταυτότητες!! Με 2 φακελάκια sleeves της kaissa με τη μωβ ετικέτα θα είναι μια χαρά. Θα τα βάλεις και στα δύο παιχνίδια και θα σου περισσέψουν και πολλά για εφεδρικά!! Το πολύ 3 ευρώ θα σου κοστίσουν!! :)

boomer είπε:
Οχι καθόλου κενά δεν είχαμε γιατί διαλευκάναμε και την τελευταία λεπτομέρεια!
Τέλεια! Χαίρομαι.

boomer είπε:
Γνώμη μου είναι να μην κάνεις πλαστικοποίηση γιατί το έκανα κι εγώ παλιά και είδα πως το πλαστικό ξεκολλάει με τον καιρό όπως στις ταυτότητες!! Με 2 φακελάκια sleeves της kaissa με τη μωβ ετικέτα θα είναι μια χαρά. Θα τα βάλεις και στα δύο παιχνίδια και θα σου περισσέψουν και πολλά για εφεδρικά!! Το πολύ 3 ευρώ θα σου κοστίσουν!! :)
Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου τότε. Thanks :)

Πίσω
Μπλουζα