Δρόμοι της πόλης (1995 ANT1)

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
9.269
Αντιδράσεις
6.062
Δρόμοι της πόλης (1995)


RetroDB:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/Δρόμοι_της_πόλης

Αστυνομική σειρά του ΑΝΤΕΝΝΑ που προβλήθηκε την περίοδο 19951996 σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη. Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 5/10/1995. Πρωταγωνιστές οι Τάσος Χαλκιάς,Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γιώργος Παρτσαλάκης, Λήδα Ματσάγγου, Μάκης Ρευματάς, Όλια Στεφανίδου.

Αυτοτελείς περιπέτειες μιας ομάδας ειδικών πρακτόρων της Γενικής Ασφάλειας που καλούνται να συμμετάσχουν σε ειδικές αποστολές.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αντιγραφή του "Τμήμα Ηθών". Όχι τόσο αργό όπως εκείνο, αλλά δεν ταίριαζαν σε σκληρούς ρόλους οι Χαλκιάς και Παρτσαλάκης...
 
RIO είπε:
(....)αλλά δεν ταίριαζαν σε σκληρούς ρόλους οι Χαλκιάς και Παρτσαλάκης...
Τους οποίους μεταγενέστερα συναντήσαμε στο "Θα σε δω στο πλοίο".....

Μάλιστα, ώστε είχαν ξανασυνεργαστεί! Δεν το γνώριζα!....
 
BETTY BOOP είπε:
Δρόμοι της πόλης (1995)
RetroDB:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/Δρόμοι_της_πόλης

Αστυνομική σειρά του ΑΝΤΕΝΝΑ που προβλήθηκε την περίοδο 1995-1996 σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη. Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 5/10/1995. Πρωταγωνιστές οι Τάσος Χαλκιάς,Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γιώργος Παρτσαλάκης, Λήδα Ματσάγγου, Μάκης Ρευματάς, Όλια Στεφανίδου.

Αυτοτελείς περιπέτειες μιας ομάδας ειδικών πρακτόρων της Γενικής Ασφάλειας που καλούνται να συμμετάσχουν σε ειδικές αποστολές.
Η σειρά προβάλλεται στο webtv του ΑΝΤΕΝΝΑ σε 28 επεισόδια.
 
Μάλιστα, ώστε είχαν ξανασυνεργαστεί! Δεν το γνώριζα!....

Ο Χαλκιάς κι ο Παρτσαλάκης εχουν συνεργαστει πάρα πολλές φορές. Ήταν πολλά χρόνια κι οι δύο στο Εθνικό θέατρο, (νομίζω απο τα τέλη της δεκαετίας του '70) με τον Μινωτή, επειτα στο ελευθερο θέατρο την δεκαετία του '90 υπήρξαν συνθιασάρχες ανεβάζοντας μαζι εργα οπως τις Απιστίες, τους Αθλιους κλπ, κι φυσικά στην τηλεόραση όπου εχουν παιξει μαζι κι σε αλλα σηριαλς (Ερωτας με επιδοτηση ΟΓΑ, Ειμαι ο πρωθυπουργός) κι στο θεατρο της Δευτέρας (Εμιγκρέδες, Πατατάκια κλπ). Νομίζω οτι η πολυετής συνεργασίας τους σχετίζεται κι με την προσωπική τους φιλία.
 
Οταν ειχα ακουσει για πρωτη φορα την σειρα ''Δρομοι της Πολης''και εμαθα πως παιζουν παρτσαλακης,χαλκιας,κυριακιδης,ματσαγγου στους πρωταγωιστηκους ρολους και πως η σειρα ειναι στην ουσια μια ατυπη συνεχεια απο το τμημα ηθων που ειχε τελειωσει/κοπει απο τον Ant1 με ολους οσους εργαζοταν εκει και με με τον μανουσακη κλασικα ειχαν μια προκαταλαψη μπορω να πω.Απο το τμημα ηθων τους ηθοποιους εκει,το παιξιμο τους και το πως κολλουσαν στους ρολους δεν μπορουσα να φανταστω πως θα μπορουσε να ειναι ανταξιο ολο αυτο με τους ηθοποιους που θα επαιζαν στη νεα σειρα.Τελικα η σειρα μαρεσε παρα πολυ,την καραγουσταρα και εγινε μια απο της αγαπημενες μου γενικοτερα και οχι μονο απο της αστυνομικες και πραγματικα δεν ξερω τι τηλεθεαση εκανε ομως οπωσδηποτε θα επρεπε να συνεχισει για δευτερη χρονια γιατι πραγματικα ηταν πολυ καλη σειρα που απο μονοι τους οι συντελεστες της την χαντακωσαν.Ολη αυτη η συνδεση και καλα με το τμημα ηθων δεν επρεπε να υπαρχει γιατι δεν σημαινει πως επειδη ηταν ιδιοι οι συντελεστες και το ολο project στην ουσια θα ηταν σαν τεταρτος κυκλος απο το τμημα ηθων με αλλο ονομα και αλλους ηθοποιους γιατι πραγματικα η σειρα δεν ειχε καμια σχεση με το τμημα ηθων.Οι ''Δρομοι της Πολης'' ειναι μια σειρα που καταρχας εχει συνεχεια και μια ροη πραγματων και γεγονοτων με τους χαρακτηρες που πηγαινει απο το ενα επεισοδιο στο αλλο.Βλεπουμε τους χαρακτηρες απο ολες της πλευρες τους με τους ερωτες τους,την οικογενεια τους τα προβληματα στην οικογενεια τους απο την φυση της δουλειας τους οπως γινετε με τον παρτσαλακη και την γυναικα του ζωη που ολα αυτα τον ριχνουν σε αλλη γυναικα που τελικα δεν ειναι οπως τα περιμενε αρχικα η με τον πρωην αντρα της αννας και τον ερωτα του μαρκου γιαυτην μεσα και εξω απο την δουλεια αλλα και με τον γοη βαγγελη που στη σειρα ξεκιναει με μια αποφαση που πρεπει να παρει για την σχεση του και καταληγει με ενα σωρο εφημερες σχεσεις μεχρι το παρελθον να επιστρεψει ξανα.Ναι υπαρχουν καποια ψηγματα απο το τμημα ηθων στη σειρα αυτη ομως κατα 90% μιλαμε για εντελως αλλη σειρα με αλλο υφος και με αλλη ροη οσον αφορα την ιστορια των πρωταγωνιστων και της σειρας γενικοτερα.Πραγματικα πολυ κριμα που δεν συνεχιστηκε τουλαχιστων για αλλη μια σεζον αλλα και που απο τους πρωταγωνιστες happy end ειχε μονο ο βαγγελης στην ουσια και κανενας αλλος.

Επισης μιας και βγηκε η ειδηση πως θα επιστρεψει το τμημα ηθων και εγραψα την αποψη μου στο θεμα της σειρας πως αυτο δεν μπορει να γινει και να εχει επιτυχια για πολλους και διαφρους λογους οι ''Δρομοι της Πολης'' απο την αλλη ανετα θα μπορουσαν να επιστρεψουν και οι πρωταγωνιστες θα μπορουσαν και σημερα να παιξουν τους ιδιους ρολους με καποιες αλλαγες φυσικα η πλεον να ειναι ποιο υψηλοβαθμα στελεχοι της αστυνομιας και να συντονιζουν πχ την νεα ομαδα που θα ειχαν δημιουργησει.Ναι αυτο θα μπορουσε να γινει και οχι αυτο το καραγκιοζιλικι που πανε να κανουν με το τμημα ηθων και να σπιλωσουν ετσι αυτη την κορυφαια σειρα σταθμο της ελληνικης τηλεορασης.
 
Έχω δει κάποια επεισόδια της σειράς και η αλήθεια είναι ότι από τα όσα έχω δει, νομίζω ότι την προτιμώ έναντι του "Τμήμα Ηθών", όπως εύστοχα ανέφερε ένας συνάδελφος πιο πάνω, νομίζω ότι έχει πιο γρήγορη εξέλιξη πλοκής και το διαπιστώνω τώρα που παρακολουθώ το "Τμήμα Ηθών", δεν έχω παρακολουθήσει βέβαια αρκετά επεισόδια για να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα.

Στα συν για μένα, το εξαιρετικό τραγούδι τίτλων με Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην ερμηνεία και σε μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου, από αυτό και μόνο, η σειρά είναι πολύ ψηλά στην υπόληψη μου
 
Πίσω
Μπλουζα