Δώρα από το HEMO (κακάο για το γάλα)

dean

RetroWannaBe
Joined
12 Ιαν 2011
Μηνύματα
32
Αντιδράσεις
6
ΟΚ, ομολογώ, ακόμα και μέχρι σήμερα είμαι πελάτης του HEMO! Το τελευταίο το αγόρασα... χθες. Εκείνο που συμβαίνει με εμένα είναι πως ενώ πίνω κάθε μέρα γάλα για πρωϊνό από τότε που γεννήθηκα, στη πραγματικότητα το γάλα... δε μου αρέσει καθόλου! Έτσι από μικρό παιδί η μάνα μου ανακάλυψε τη λύση του κακάο που συνεχίζω εως και σήμερα. Υπολογίζω περίπου πως είμαι 25 χρόνια στο HEMO (ναρκωτικά ένα πράγμα, χα) και πριν από αυτό - βάση μυστικών πηγών - έπινα «οβαλτίνη» (κάπως έτσι λεγόταν, ήμουν πολύ μικρός για να θυμάμαι). Στο μεταξύ είχα δοκιμάσει κι άλλα κακάο αλλά κόλλησα στο HEMO. Θα ήθελα πολύ να το ξεφορτωθώ πια, για οικονομικούς και οικολογικούς λόγους (μου τη δίνει στα νεύρα το γυάλινο μπουκάλι που περισσεύει), αλλά δυστυχώς έχω συνηθίσει να πίνω γάλα για πρωίνό και δεν έχω δοκιμάσει άλλη καλύτερη λύση.

Μετά τα παραπάνω, ο λόγος που ανοίγω το θέμα ξεχωριστά είναι πως μετά από επίσκεψη στο πατρικό μου βρήκα σκόρπια εδώ κι εκεί διάφορα δωράκια που έχει δώσει το HEMO κατά καιρούς και τα μάζεψα. Μερικά είναι σχετικά πρόσφατα, μερικά μερικών ετών και η κασετίνα πχ είναι πολύ παλιά, ίσως και 15 ετών, δε θυμάμαι. Δεν είναι όόόλα που έχει δώσει, θυμάμαι κάπου έχω και κάτι χάρακες/μολύβια + το γεγονός πως στα σουπερμάρκετ κάποιες φορές τα ξεκολλάνε από τη συσκευασία και τα κρατάνε οι υπάλληλοι και μπορεί να μη τα δεις. Αν έχετε κάτι διαφορετικό βάλτε φωτό, έχω περιέργεια τί μπορεί να έχω χάσει, χαχα.

Στη φωτό:

- μεταλλικό (!) κουτάκι με επιτραπέζιο φιδάκι (το κουτάκι είναι πιο ωραίο από το επιτραπέζιο)

- κούπα με κουταλάκι (έχω και δεύτερη)

- κυλινδρική κασετίνα με φερμουάρ

- δύο περίεργα στυλό κόκκινο & πράσινο με κλιπ και... πυξίδα

- ένα στυλό κίτρινο περίεργο

- φακό τριών LED με πυξίδα στο πίσω μέρος

- πορτοφολάκι στα χρώματα του HEMO

- ραδιοφωνάκι-φακό

- κρεμαστάρι λαιμού για κινητό

HEMO.jpg
 
Κι ένα πολύ παλιό επιτραπέζιο. Δε θυμάμαι αν ήταν πάνω ή αν μου το είχαν στείλει. Νομίζω όμως το δεύτερο γιατί δεν πολυέπαιρνα Ηemo τότε.

Επίσης πριν μερικά χρόνια έδινε playmobil special αν θυμάμαι καλά.

Προβολή συνημμένου 43452

hemo.jpg
 
Κι εγώ θυμάμαι τα Playmobil Specials που έδινε! Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι μου είχε τύχει ο ροκ σταρ. Κάπου πρέπει να τον έχω ακόμα. Αυτή η προσφορά πρέπει να ήταν κάπου στα μέσα των 90's.

Πάντως dean είναι όντως σα ναρκωτικό αυτός ο εθισμός με το Hemo! Μήπως το κακάο που έπινες πιο πριν ήταν η Ovomaltine; Έχω ακόμα το πλαστικό ποτήρι/σέηκερ της Ovomaltine και το χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά, ειδικά σαν μεζούρα για τα ml! Θυμάμαι ότι το είχε δώρο την περίοδο που αλλάξαμε από Hemo σε Ovomaltine και την ίδια περίοδο ήταν που έδινε το Hemo τα Playmobil. Είχε μια ιδιαίτερη γεύση η Ovomaltine, με περισσότερη βύνη και λιγότερο κακάο και ζάχαρη. Μετά πήγαμε στο Caotonic, που ήταν σκέτο κακάο. Ευτυχώς τα σταμάτησα κάπου στο γυμνάσιο, παραήταν μεγάλη η κατανάλωση σοκολάτας, τρελό sugar rush! Έκτοτε σκέτο γάλα και μια στις τόσες ρόφημα σοκολατας.

Btw, ωραιότατη η κούπα του Hemo με το κουταλάκι!
 
Απ'όσα διάβασα σε άλλο σημείο του φόρουμ λεγόταν οβομαλτίνη και μετονομάστηκε σε οβαλτίνη (ίσως για να το λέει καλύτερα ο κόσμος). Εγώ δε τη θυμάμαι γιατί ήμουν μκρός τότε, οβαλτίνη μου την είπανε όταν ρώτησα το... ιστορικό μου.

:p

Τα Playmobil δε τα θυμάμαι, δε ξέρω αν είχα και τα έχασα. Έχω κάτι ελάχιστα απομεινάρια Playmobil (δεν ήμουν πολύ φαν) αλλά αν αυτά που έδινε είχαν κάποιο logo από το HEMO, τότε σίγουρα δεν είχα δει κάποιο (ενδεχομένως να έπινα ακόμα οβαλτίνη αν ήταν στην αλλαγή και το έχασα ή κάτι τέτοιο). Αν κάποιος επιτέλους έχει σώσει τα Playmobil εκείνα ας τα βάλει φωτό, θα σκάσουμε...

Γενικά το HEMO ήταν κάπως πιο «σόι» από τα υπόλοιπα κακάο που είχα δοκιμάσει, λιγότερο γλυκό (λιγότερη ζάχαρη) και με καλύτερη διατροφική αξία. Μία κουταλιά όχι πολύ γεμάτη ρίχνω, απλά για να αλλάζει τη γεύση στο γάλα γιατί δυστυχώς δε μου αρέσει καθόλου αλλά θέλω να το πίνω ακόμα. Τέλος πάντων.

Η κούπα κι εμένα μου αρέσει, ειδικά τα χρώματα. Έχω μια δικιά μου εδώ και χρόοονια, άμα μου σπάσει θα βάλω αυτή.
 
Όχι, τα Playmobil δεν είχαν το λογότυπο του Hemo πάνω. Ήταν τα ορίτζιναλ μικρά πακετάκια της σειράς Specials. Ήταν κολλημένα με ταινία πάνω στο βάζο του Hemo, θυμάμαι. Ενδεχομένως να τα ξεκολλούσαν πάνω από τη συσκευασία στο σουπερμάρκετ που πηγαίνατε, dean, γι'αυτό και να μην τα είχες δει ποτέ σου. Τι πράμα κι αυτό με τους υπαλλήλους των σούπερ και τις προσφορές...
 
Eίχα πάρει κι εγώ μερικά playmobil specials από το hemo!Αλλά περισσότερα τα έπαιρνα ξεχωριστά!
 
Το ΗΕΜΟ ήταν το αγαπημένο μου κακάο για το γάλα. Θυμάμαι από το ΗΕΜΟ ειχα πάρει δώρο μια κούπα (διαφορετική από την παραπάνω στη φωτογραφία).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
nwntas είπε:
Με λίγο ψάξιμο στο νετ βρήκα τα δύο specials που θυμάμαι ότι είχα. Είναι τα παρακάτω δύο:http://www.collectobil.com/catalogue/items/4512.htm

http://www.collectobil.com/catalogue/items/4509.htm

Αν κρίνω από την κυκλοφορία των σπέσιαλ, τότε όντως η προσφορά του Hemo ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 1990.
Κι εγώ αυτά τα 2 είχα πάρει από το hemo + ένα ναυτικό!Είχε συγκεκριμένα specials στο HEMO,3-4 διαφορετικά,και όχι όλα όσα κυκλοφοορύσαν τότε ξεχωριστά!
 
Το παιρνω μαζι μου ακομα και στςι διακοπες

Φωτο

attachment.php
 
Οριστε και τα δικα μου δωρα ΗΕΜΟ... :)

attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
zouzou είπε:
Κι ένα πολύ παλιό επιτραπέζιο. Δε θυμάμαι αν ήταν πάνω ή αν μου το είχαν στείλει. Νομίζω όμως το δεύτερο γιατί δεν πολυέπαιρνα Ηemo τότε.Επίσης πριν μερικά χρόνια έδινε playmobil special αν θυμάμαι καλά.

Προβολή συνημμένου 43452
Λοιπόν,το συγκεκριμένο παιχνίδι στο είχαν στείλει,κι ας μην πολυθυμάσαι.

Δεν ήμουν ποτέ φαν του hemo,αλλά αυτό το είχα κάποτε,και θυμάμαι και το πώς:μετά απο μια παιδική θεατρική παράσταση,είχαν έρθει promoters του hemo μέσα στο θέατρο,και έκαναν εγγραφές για το fun club του.Αν θυμάμαι καλά κάπου συμμετείχε και ο μπάγκς μπάννυ στο όλο project.

Μετά τη εγγραφή θα σου έστελναν κατα καιρούς διάφορα δωράκια-παιχνιδάκια κλπ.Μέσα σε αυτά ήταν και αυτό το επιτραπέζιο.

Πελάτη πάντως δε με έκαναν γιατί δε μου άρεσε ποτέ το hemo.
 
Ωραία δωράκια έδινε το Hemo. Αν και καλός πελάτης του συγκεκριμένου ροφήματος δεν έχω κανένα από τα δωράκια του. Ζήλεψα την κούπα με το κουταλάκι. Επίσης το ραδιοφωνάκι είχα ένα ίδιο (χωρίς λογότυπο) σε γκρι στο στρατό.
 
Πίσω
Μπλουζα