Δώστε τα φώτα σας όσον αφορά πρόβλημα σε laptop με πάγωμα οθόνης

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.309
Αντιδράσεις
5.819
Χωρια απο τα σταθερα pc που εχω στο σπιτι εχω ενα laptop στο μαγαζι για να βλεπω ταινιες και σειρες να σερφαρω και να παιζω ενα online rpg.To laptop ειναι ενα Acer 6ετιας που φοραει εναν διπυρηνο intel pentium p6200 μια AMD Radeon 6270M και ειχε και 3GB Ram και πανω του εχω περασμενα τα Windows 7 home premium.Επειδη εχει τα χρονακια του και η αποδοση του δεν ειναι και τιποτα το ιδιαιτερο και επειδη λογο του οτι εχω δωσει χιλιαδες ευρω στα pc στο σπιτι τσιγουνευτηκα να δωσω 500 ευρω να παρω ενα αλλο laptop της προκοπης οποτε αποφασισα να αναστησω οσο μπορω το υπαρχον με καποιο λιφτινγκ.Τελικα αγορασα και του εβαλα εναν SSD 240GB οπως και 8GB RAM και μπορω να πω πως το λαπτοπακι οντως αναστηθηκε αλλα απο την ωρα που τα περασα αυτα και εβαλα τα windows και αρχισα να τον χρησιμοποιω καποιες φορες γινετε κατι που με εχει σπασει τα νευρα.

Για παραδειγμα σερφαρα στο ιντερνετ μετα ειδα μια σειρα και μολις μετα εβαλα να δω κατι στο youtube παγωσε η εικονα και γενικα ολο το λαπτοπ και δεν μπορυσα να κανω τιποτα με αποτελεσμανα πατησω το κουμπι ωστε να το σβησω απο κει.Παλι καποιες φορες σε ανυποπτες σιγμες παγωνει η οθονη και πρεπει να το σβησω απο το κουμπι και καποια αλλη φορα κολησε αλλα μετα απο λιγο ξεκολησε και εμφανιστηκε το μηνυμα ''Το προγραμμα οδηγησης οθονης ΑMD Driver σταματησε να ανταποκρινεται και ανακτηθηκε με επιτυχια''.

Φυσικα μολις το ειδα αυτο εκανα unistall τους drivers μετα ετρεξα το Guru3D ωστε να σβησει καθε καταλοιπο και μετα εκανα εγκατασταση ξανα τους drivers.3 μερες μετα που ειχα να τον ανοιξω λογο δουλειας και το εκανα σημερα μετα απο κανα δυωρο και ενω πηγα απο το σερφαρισμα σε ταινια και μετα στο youtube μολις πατησα σε ενα βιντεο και το προχωρησα στο σημειο που ηθελα παγωσε παλι η οθονη και αφου συγκρατηθηκα να μην του ριξω κεφαλια το εσβησα απο το κουμπι παλι.

Περιμενω τα φωτα σας λοιπον αν μπορει καποιος να βοηθησει η να δωσει καμια συμβουλη.
 
Την αναφορά που σου έβγαλε την έβγαζε και στο δικό μου λάπτοπ πρίν φτάσει στο σημείο να μην μπορεί ν' ανοίξει ούτε την αρχική σελίδα. Αφού ξεκολλούσε τερμάτιζα όλα τα ανοιχτά προγράμματα, μετα όλα λειτουργούσαν κανονικά μέχρι να κλείσω τον υπολογιστή. Όταν τον άνοιγα ξανά απ' την αρχή. Θα σου πρότεινα ακόμη κι όταν κολλάει να περιμένεις να βγεί η αναφορά και να μην τερματίζεις την λειτουργία, το έκανα κι εγώ και ο τεχνικός μου είπε ότι είναι λάθος γιατί το πρόβλημα δεν διορθώνεται. Συνήθως δεν παίρνει πάνω από τέταρτο.


Έλεγξες τον flash player; Άν η οθόνη παγώνει μόνο στα βίντεο μπορεί να φταίει αυτό (ή καί αυτό). Δοκίμασες σε άλλον browser; Ίσως να είναι θέμα συνδυασμού, πχ. έχω προσέξει ότι ο Firefox δεν σηκώνει πολλά-πολλά.
 
Ίσως, όπως λένε και τα Windows με το crash report, να είναι ο graphics driver. Ποια έκδοση χρησιμοποιείς; Από Windows, OEM, AMD; Προσπάθησε να βάλεις μια άλλη έκδοση του, ή μια παλαιότερη ή νεότερη, κλπ.

Αν γίνεται μόνο στο browser, κάνε αυτό που προτείνει ο/η Crimson Moonlight, δοκίμασε άλλο browser.
 
Οπως εχω παρατηρησει οταν βλεπω σειρες στο λαπτοπ και μιλαμε για πολλες σειρες αρα πολλες ωρες δεν με το εχει κανει αυτο και ουτε στο σερφαρισμα με το εχει κανει.Μονο σε βιντεο στο youtube η στο online παιχνιδι που παιζω που και αυτο παταει πανω στο καταραμενο flash.Απο browser χρησιμοποιω τον firefox οποτε εδω το εχει κανει στο youtube και για το παιχνιδι χρησιμοποιω τον internet explorer o οποιος ειναι ο μοναδικος browser που τρεχει σχετικα καλα το παιχνιδι χωρις να εχει τρελο lag οπως με τους αλλους.Στο παιχνιδι οταν το κανει μια στο τοσο παγωνει για κανα λεπτο και μετα ξεκιναει ξανα ολα κανονικα απλα εμφανιζει το μηνυμα που εγραψα.Οταν το κανει στον firefox και στο youtube παγωνει αλλα δεν ξεπαγωνει σε ενα λεπτο και ποτε δεν εκατσα να δω ποσο θα επερνε γιατι βαριομουνα να περιμενω και πατουσα το κουμπι που ειναι λαθος οπως λεει και η crimson.Aπο flash εχω την τελευταια εκδοση παντα και ΝPAPI για τον firefox και ActiveX για τον internet explorer.H εκδοση που χρησιμοποιω για την καρτα γραφικων ΑΜD Radeon 6370M ειναι η εκδοση που υπαρχει στο επισημο site της acer για το laptop αυτο και ειναι η 8.741.0.0000 του 2010 δεν εχω δει να υπαρχει καποια νεοτερη.Αυτο που με τρελαινει ειναι πως με τον μηχανικο σκληρο και τα 3GB Ram που μπουκωναν σε χρονο μηδεν δεν ειχα τετοιο προβλημα και ξεκινησε με τον ssd και τα 8GB Ram Που εβαλα θα τρελαθουμε τελειως δηλαδη.

Επισης δεν ξερω αν εχει σημασια αλλα στο παιχνιδι προτεινουν πολλοι για να εχει καλητερη αποδοση πατωντας δεξι κλικ μεσα στο παιχνιδι και μετα ρυθμισεις στην καρτελα που ανοιγει για το adobe flash player να ξετσεκαρουμε την επιλογη ενεργοποιηση επιταχυνσης υλικου οποτε το εχω ξετσεκαρει και γω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα περισσότερα video στο youtube από ότι ξέρω δεν πατάνε πλέον σε flash αλλά σε HTML5.

Βασίλη από θερμοκρασίες πως πάει το μηχάνημα? Μήπως ο SSD και η εξτρά μνήμη ζεσταίνουν το μηχάνημα παραπάνω γενικά? Δεν του βάζεις κανένα ανεμιστήρα να το βαράει και να το τεστάρεις πάλι?
 
Tασο το laptop πριν την αναβαθμηση του ssd και της μνημης δουλευε 10 ωρες την μερα με την cpu καρφωμενη στο 100% και δεν ειχε κανενα προβλημα και τωρα με την μνημη κυριως αλλα και με τον ssd εχει ανασανει και δουλευει στο 50% και λιγο παραπανω οποτε το αποκλειω να ειναι προβλημα θερμοκρασιας.Σημερα απενεργοποιησα και απο τον firefox την επιταχυνση υλικου αλλα και αλαξα την τιμη στην registry οσον αφορα την καρτα γραφικων και μια λειτουργια του λειτρουργικου που οταν αντιλαμβανεται κατι στραβο στην καρτα την κανει reset στην ουσια και την επαναφερει και αυτο γινετε σε 2 δευτερολεπτα.Οποτε απο 2 το εκανα 8 και περιμενω να δω τι θα γινει γιατι πολυς κοσμος σωθηκε απο αυτη την αλαγη στο ιδιο προβλημα.
 
Τα video δεν ειναι flash ή html5. O player μπορει να ειναι flash ή html5 και αυτο μπορει να το επιλεξει ο καθενας μας στον browser του.

Μια ωραια εξηγηση για το θεμα (αν και λιγο παλια).
 
Tελικα μαυτο που εκανα παραπανω μαλον δεν καταφερα κατι.Στον firefox και στο Youtube σημερα δεν με εχει κολησει σε κανενα βιντεο αλλα 2 φορες σε διαστημα 10 λεπτων κολησε στον internet explorer μεσα στο παιχνιδι που επαιζα και μετα απο 5-10 δευτερολεπτα ξεκολησε και εβγαλε παλι το γνωστο μηνυμα.Δεν μπορω να καταλαβω τι γινετε.
 
Έχεις τσεκάρει αν ο latest AMD driver υποστηρίζει ακόμα την κάρτα γραφικών σου;

Θα μπορούσες να κάνεις και ένα memtest για τη περίπτωση να είναι πρόβλημα της RAM.
 
Πίσω
Μπλουζα