ΕΡΤ - Το χρονολόγιο της Ελληνικής Τηλεόρασης

hqdefault.jpg



https://archive.ert.gr/153828/

Ακριβείς πληροφορίες απο την επίσημη ιστοσελίδα του Αρχείου της ΕΡΤ : https://archive.ert.gr/

0000153828

Αφιέρωμα του 2016 για την ελληνική τηλεόραση, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την επίσημη έναρξη της λειτουργίας της, το οποίο διατρέχει σημαντικούς σταθμούς της πορείας της μέσα στο χρόνο.

Πλήρης Τεκμηρίωση

Χρονολογία Παραγωγής

2016
Σκοπός
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Είδος
ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΟ/ΟΧΙ-ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ
Χαρακτηρισμός
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ
Κατηγορία
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

Περίληψη
Αφιέρωμα του 2016 για την ελληνική τηλεόραση με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την επίσημη έναρξη της λειτουργίας της, το οποίο διατρέχει σημαντικούς σταθμούς της πορείας της μέσα στο χρόνο.

Περιγραφή Περιεχομένου
Η εκπομπή παρουσιάζει μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης από την έναρξη της λειτουργίας της, στις 23 Φεβρουαρίου του 1966, μέχρι το 2016 και διατρέχει σημαντικούς σταθμούς της πενηντάχρονης πορείας της μέσα στο χρόνο. Ανάμεσά τους, η πρώτη εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού του ΕΙΡ με εκφωνήτρια την Ελένη Κυπραίου, οι πρώτες μεταδόσεις του καναλιού των Ενόπλων Δυνάμεων, ΤΕΔ που έπειτα μετονομάστηκε σε ΥΕΝΕΔ, η πρώτη σύνδεση του ΕΙΡ με τη Eurovision για τη μετάδοση της προσελήνωσης του Apollo 11 το 1969, οι μετονομασίες των καναλιών, η λειτουργία της ΕΡΤ 3 το 1987. Παρακολουθεί παράλληλα την τεχνολογική εξέλιξη της τηλεόρασης από τα πρώτα βήματα μέχρι την ψηφιακή εποχή. Σημαντικός σταθμός στην ιστορία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, η 11η Ιουνίου του 2013 οπότε η τότε κυβέρνηση έκλεισε αιφνίδια τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Θεματική Κατηγορία
ΜΜΕ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Γλώσσα Περιεχομένου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Συντελεστές
Σκηνοθέτης: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΟΣ. Αφήγηση: ΟΛΥΝΑ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ, Κείμενα: ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΙΤΣΗΣ, Αρχείο ΕΡΤ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΡΒΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, Dubbing-μίξη ήχου: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, μοντάζ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΞΥΠΟΛΙΑ, Διεύθυνση παραγωγής: ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΣ

Δικαιώματα
ΕΡΤ ΑΕ

Διάρκεια
00:12:25
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ανάρτησα πρόπερσι σχετικό βίντεο για το χρονολόγιο της ελληνικής TV από το YouTube το οποίο δυστυχώς αφαιρέθηκε από τη Google λόγω αξίωσης πνευματικών δικαιωμάτων από τρίτα μέρη.
 
Ανάρτησα πρόπερσι σχετικό βίντεο για το χρονολόγιο της ελληνικής TV από το YouTube το οποίο δυστυχώς αφαιρέθηκε από τη Google λόγω αξίωσης πνευματικών δικαιωμάτων από τρίτα μέρη.

Μιλάς για αυτό το θέμα το οποίο όντως είχες φτιάξει πριν δύο χρόνια και δεν υπάρχει πια το βίντεο στο ΥΤ λόγω δικαιωμάτων αλλα δεν έχεις γράψει και κάτι άλλο.

Στο YT που υπάρχει ως εκπομπή απο διάφορους χρήστες δεν έχουν σχετική άδεια αναπαραγωγής της εκπομπής αφού τα δικαιώματα ανοίκουν στην ΕΡΤ και μόνο και πρέπει να ζητήσουν απο εκείνους την άδεια.

Επίσης αν δεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Αρχείου της ΕΡΤ το βίντεο της εκπομπής θα διαπιστώσεις ότι έχει προσθέσει ένα τεράστιο διαφανές λογότυπο που γράφει ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ.

Όσοι το αναπαράγουν στο ΥΤ όπως αυτός εδώ δεν έχουν διαβάσει τα πνευματικά δικαιώματα της ΕΡΤ για το αρχείο της. Σε λίγο καιρό πάλι θα χαθεί η εκπομπή απο το ΥΤ.

Για αυτό το λόγο στο θέμα που άνοιξα παραπέμπω μόνο στην επίσημη ιστοσελίδα του αρχείου της ΕΡΤ, έγραψα ότι έκανα ακριβείς χρήση των πληροφοριών απο την επίσημη ιστοσελίδα και αν δεις γράφει κάτω για τα Δικαιώματα: ΕΡΤ ΑΕ που σημαίνει ότι ως ιστοσελίδα για ολόκληρη εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης μπορούμε να κάνουμε μόνο αναφορά που παραπέμπει με link εκεί στο αρχείο της ΕΡΤ για να παρακολουθήσει κάποιος ολόκληρη την εκπομπή.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων σημειώθηκε ένταση όταν εργαζόμενοι της ΕΡΤOpen εισέβαλαν στο ραδιομέγαρο για να μεταφέρουν τα αιτήματά τους στη διοίκηση της ΕΡΤ με αποτέλεσμα να διακοπεί η εκπομπή.
 
Πίσω
Μπλουζα