Είμαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

αριαδνη

candy fan
Joined
29 Μάρ 2010
Μηνύματα
14.118
Αντιδράσεις
15.488
Ποιος από τους παρακάτω συνανθρώπους μας βρίσκεται σε δεινή θέση! για ποιον χτυπάει η καμπάνα! ποιος δεν βρίσκει πουθενά την εξοδο κινδύνου; ποιος ειναι για κλάματα; εχετε συμπάσκει με κάποιον;

Βασίλης Αυλωνίτης- Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός

Νίκος Ρίζος- Οι γαμπροί της ευτυχίας

Γιώργος Παντζας- Ο εμίρης και ο κακομοίρης

Στέφανος Λυναίος- Μιας πεντάρας νιάτα

Κώστας Βουτσάς- Γαμπρός απ'το Λονδίνο

Ντίνα Τριάντη- Ο κύριος Πτεραρχος

Τζενη Καρέζη- Η νύφη το' σκασε

Κωστας Χατζιχρήστος- Ο Δήμος απ'τα Τρίκαλα

Λάμπρος Κωνσταντάρας- Αυτό το κάτι άλλο

Δημήτρης Παπαμιχαήλ- Εταιρία Θαυμάτων

Ανδρέας Ντούζος- Εξω οι κλέφτες

Ντινος Ηλιοπουλος- Ο φίλος μου ο Λευτεράκης

Ρένα Βλαχοπούλου- Η Παριζιάνα

Γιωργος Κωνσταντίνου- Ξυπνα Βασίλη

Γκέλυ Μαυροπούλου- Ο Φανούρης και το σόι του

Αλίκη Βουγιουκλάκη- Η Λίζα και οι άλλοι

Θανάσης Βεγγος- Τυφλα να' χει ο Μάρλον Μπράντο

Ανδρεας Μπάρκουλης- το τρελοκόριτσο

Διονυσης Παπαγιανοπουλος- Για ποιον χτυπάει η κουδούνα

ποιος κατα την γνωμη σας απο τους παραπάνω ηρωες πέρασε τις πιο δυσκολες, μπερδεμένες και σπαρταριστές καταστασεις, ποιος ηταν για να τον κλαιν οι ρέγγες!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συζητηση, δεν χωρουσε σε poll!!! απλά διαλεγετε αν εχετε και με κάποιον συμπάσκει η εχετε ριξει το γελιο της ζωης σας!
 
Δύσκολες επιλογές! :) Πολύ δύσκολες! :)

Οπωσδήποτε μεταξύ των παρακάτω:

Ντινος Ηλιοπουλος- Ο φίλος μου ο ΛευτεράκηςΡένα Βλαχοπούλου- Η Παριζιάνα

Διονυσης Παπαγιανοπουλος- Για ποιον χτυπάει η κουδούνα
Και κάπου θα πρόσθετα το "Ούτε γάτα, ούτε ζημιά"! :)
 
Απο ολους γελασα περισσοτερο με τον Ηλιοπουλο στο Ο φιλος μου ο Λευτερακης και με το Βεγγο στο Τυφλα να' χει ο Μαρλον Μπραντο.

Ομως περισσοτερο για λυπηση απο ολους της λιστας ηταν ο Γιωργος Κωνσταντινου στο Ξυπνα Βασιλη.

Οι περισσοτεροι απο τους υπολοιπους, λιγο - πολυ, τα' θελαν και τα' παθαν. Αυτος ομως ειχε τη μικροτερη ευθυνη αν σκεφτουμε οτι χρονια ολοκληρα αγοραζε λαχεια και στο τελος το λαχειο που εδιωξε κερδισε δυο εκατομμυρια. Πως να μην τον κλεισουν στο φρενοκομειο υστερα;

Βεβαια μετα βλεπουμε οτι θεραπευεται ( ;) αλλα το φιναλε του εργου δηλωνει ξεκαθαρα οτι ξαναμπηκε μεσα για τα καλα.
 
bambinella 100 είπε:
Απο ολους γελασα περισσοτερο με τον Ηλιοπουλο στο Ο φιλος μου ο Λευτερακης και με το Βεγγο στο Τυφλα να' χει ο Μαρλον Μπραντο.Ομως περισσοτερο για λυπηση απο ολους της λιστας ηταν ο Γιωργος Κωνσταντινου στο Ξυπνα Βασιλη.

Οι περισσοτεροι απο τους υπολοιπους, λιγο - πολυ, τα' θελαν και τα' παθαν..[/QUOTE]

να διαφωνήσω λίγο..πολλοί ηταν άμοιροι ευθυνών, όπως η Κατίνα...αναγκάζεται να παντρευτεί τον Σόλων, μην μπορώντας να βλέπει τον αδελφό της θλιμμένο- αυτοθυσιάζεται στην πραγματικότητα για χάρη των άλλων και το τίμημα είναι βαρύ! το ίδιο και η Δημητρούλα του ''κυριου πτεραρχου'', δεν μπορεί να αντιδράσει εναντι της θελήσεως του πατέρα και να εναντιωθεί στα σχεδιά του! όσο για την Τζενη την καταλαβαίνω απόλυτα που το σκάει την μερα του γαμου της! και εγω το ίδιο θα κανα! γενικότερα οι ταινιες αυτές μεσω του χιουμορ μας μιλούν για το πόσα λίγα πράγματα μπορούσαν να κάνουν οι γυναίκες στην δεκαετια του 40' , του 50', του 60' σε μια πατριαρχική κοινωνία που δεν περνούσε ο λόγος τους, ούτε καν στην περίπτωση του γάμου τους δεν είχαν γνώμη ( δες και της κακομοίρας)! μπαμπι το θεμα το έθεσες πολύ σωστά για το ποιος εχει την ευθύνη των πράξεων του και συνεπάγεται να αντιμετωπίσει και τις συνέπειες!

και ο Μπάρκουλης περιορισμένη ευθυνη εχει που αγαπά την Τζενη και τρεχει από πίσω της..όσο για τον ληξιαρχο Αυγερινό, αυτος ειναι θυμα του Κακαβά! οι άλλοι ναι λίγο πολύ φταίνε, πάνε για την μεγάλη ζωή σαν την Ρενα, τον Παντζα, το Ριζο και την πατάνε!
 
απ τη συγκεκριμενη λιστα θα διαλεξω τη Γκελυ Μαυροπουλου στην ταινια "ο Φανουρης και το σόι του" .Αυτη πραγματικα βρισκεται στην πιο δεινη θεση απο ολους τους υπολοιπους της λιστας αφου δεδομενων των συνθηκων και για να μην ειναι ενα επιπλεον βαρος για την οικογενεια της που πολυ δυσκολα τα εβγαζε περα, αναγκαζεται να πει το "ναι" και να παντρευτει με το ζορι τον εμμμμπορο (εδινε εμφαση στο " μ " οταν ελεγε "εγω ειμαι εμμμμπορος" γι αυτο κι εγω εγραψα τη λεξη με τοσα "μ" ) .Ποσες αλλες κοπελες βρεθηκαν και στην πραγματικοτητα σε μια παρομοια θεση;σιγουρα πολλες..Ευτυχως ομως το τελος της ταινιας ειναι πολυ ευχαριστο για την Κατινα και σωζεται η κοπελα απ αυτον που το μονο που ηθελε ηταν η προικα
 
Η αλήθεια είναι ότι η BB έχει πολύ δίκιο.... Επειδή έτυχε και την ξαναείδα πρόσφατα την ταινία, μου άφησε μια "πικρή" αίσθηση και σίγουρα όχι αυτή της κωμωδίας.

Όχι μόνο η τύχη είναι άδικη με τον ήρωά μας, αλλά και οι στενοί του άνθρωποι / συμβουλάτορες, αλλιώς του τα 'λεγαν τη μια & αλλιώς την άλλη.

Θυμάμαι τη σκηνή που έχασε τη δουλειά του & το αντιπαρέθεσα με τις σημερινές συνθήκες - για αναλογιστείτε το!....

Είναι τουλάχιστον τραγικό, να αλλάζεις γιατί κάποιοι ήθελαν σε αλλάξουν και στο τέλος ν' ανακαλύπτεις ότι αυτοί οι ίδιοι ήταν εξίσου σαθροί!....

Δεν ξέρω αν στο τέλος μπήκε μέσα για τα καλά - πάντως μαζί με όλα τ' άλλα, μου την έδωσε και η αντίληψη του "δεν ήσουν σε τρελάδικο - ήσουν στη Βραζιλία" (αν θυμάμαι καλά! Ή Βραζιλία, ή Αργεντινή).

Πολύ αδικημένος ήρωας, όμως!....
 
Πόσο όμως μπορεις να κατηγορήσεις και τον Στρατάκη της ''μιας πεντάρας νιάτα'' ή τον Ανδρεα του ''έξω οι κλέφτες''! Απλά ειναι παιδιά που θέλουν να δουλέψουν να δημιουργηθούν για ένα καλύτερο μέλλον και ν' ανοίξουν οικογένειες και βρίσκονται μπρος σε δυσάρεστες καταστάσεις, όπως η ανεργία...
 
Κωστας Χατζιχρήστος- Ο Δήμος απ'τα Τρίκαλα

Λάμπρος Κωνσταντάρας- Αυτό το κάτι άλλο

Ντινος Ηλιοπουλος- Ο φίλος μου ο Λευτεράκης

Με αυτους τους 3 λογω... "αλληλεγγυης" χεχεχε!
 
Πολλοι απο τη λιστα ηταν αμοιροι ευθυνων, οπως λες κι εσυ Αριαδνη.

Και πολλων αλλων επισης, ο οργανισμος τους τραβουσε τα μπλεξιματα.

Ενα παραδειγμα θα δωσω μονο: Ο Αυλωνιτης στον Κλεαρχο, ηταν ψευτης, μοιχος, αδιορθωτος γυναικας, αναισθητος, διπροσωπος και δρουσε υπερ του εαυτου του ενω φαινοταν οτι δηθεν εξυπηρετουσε τα συμφεροντα του γαμπρου του.

Ε, δεν μπορω και να τον λυπηθω απο πανω!

Βεβαια, η ταινια ειναι κωμωδια και ο ρολος ερμηνευτηκε απο το μεγαλο Βασιλη Αυλωνιτη που μας εκανε να γελασουμε μαζι του και να τον συμπαθησουμε. Αν ομως συναντουσαμε στην πραγματικοτητα εναν τετοιο χαρακτηρα, μαλλον δε θα τον εκτιμουσαμε ιδιαιτερα.
 
bambinella 100 είπε:
Ο Αυλωνιτης στον Κλεαρχο, ηταν ψευτης, μοιχος, αδιορθωτος γυναικας, αναισθητος, διπροσωπος
Α! ολα κι ολα! Με τους μοιχους ειμαστε αλληλεγγυοι...

Μεταξυ κατεργαρεων... Αυριο-μεθαυριο μπορει να βρεθουμε εμεις στην αναγκη...χεχε!
 
bambinella 100 είπε:
Πολλοι απο τη λιστα ηταν αμοιροι ευθυνων, οπως λες κι εσυ Αριαδνη.Και πολλων αλλων επισης, ο οργανισμος τους τραβουσε τα μπλεξιματα.

Ενα παραδειγμα θα δωσω μονο: Ο Αυλωνιτης στον Κλεαρχο, ηταν ψευτης, μοιχος, αδιορθωτος γυναικας, αναισθητος, διπροσωπος και δρουσε υπερ του εαυτου του ενω φαινοταν οτι δηθεν εξυπηρετουσε τα συμφεροντα του γαμπρου του.

εναν τετοιο χαρακτηρα, μαλλον δε θα τον εκτιμουσαμε ιδιαιτερα.
ηταν όμως και η γειτόνισσα μπουκιά και συγχώριο, τι να' κανε ο άνθρωπος ;) είχε τον πειρασμο καθημερινά να τον πιλατεύει, χα, χα!!!

όντως πολλοι από την λίστα μας αντιδρουν με την απάτη και αυτό δν τους κάνει συμπαθητικούς! εχουν μπόλικη πονηριά και το παιζουν και βράχοι, βραχοι ηθικής, μετα όμως ερχεται και το μπλέξιμο...!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@αριαδνη, πολύ ωραίο θέμα :thanx2:

αριαδνη είπε:
Γιωργος Κωνσταντίνου- Ξυπνα Βασίλη

Γκέλυ Μαυροπούλου- Ο Φανούρης και το σόι του

Θανάσης Βεγγος- Τυφλα να' χει ο Μάρλον Μπράντο
Γελάω μέχρι δακρύων με τον Βέγγο στον "Τυφλα να 'χει ο Μαρλον Μπραντο", ειδικά εκεί που απαγγέλει το ποιήμα του :rofl:

Το "Ξυπνα Βασίλη" ειναι τραγικο, αλλά και αληθινό. Έτσι είναι η φύση του ανθρώπου :banghead:

Στο "Ο Φανουρης και το σόι του" είναι κωμικοτραγικό, αλλά έχει το ευτυχισμένο τέλος που με καθησυχάζει :thumbup:
 
Ενα βήμα παρακάτω

Παιδιά, αν εβαζα και αυτούς τους ήρωες ποιον θα διαλέγατε ως αυτόν που περνά τα πιο πολλά και βρίσκετε στην πιο δύσκολη θέση! επίσης ποιος ειναι και αυτός που αναταπεξέρχεται με την μεγαλύτερη αξιοπρέπεια! με ποιον σας έχουν πάρει τα κλάματα και είχε θαυμάσια ερμηνεία;

1.Βασίλης Αυλωνίτης- Λατέρνα, φτωχεια και γαρύφαλλο ( το σήκουελ)

2. Τζένη Καρέζη- Μια λατέρνα, μια ζωή

3. Δάφνη Σκούρα- Ο γρουσούζης

4. Ορέστης Μακρής- Το αμαξάκι

5.Αντιγόνη Βαλάκου- Το βας των χαμένων ονείρων

6. Γκέλυ Μαυροπούλου- Το φιντανάκι

7. Ελλη Λαμπέτη- Κάλπικη Λίρα

8.Δημήτρης Χορν- Το κορίτσι με τα μαύρα

9. Σμαρούλα Γιούλη- Το οργανάκι του Αττίκ

10. Αλίκη Βουγιουκλάκη- Το κορίτσι με τα παραμύθια

11. Μπίλυ Κωνσταντοπούλου- Ο μεθύστακας
 
Από το πρώτο σετ πιο διασκεδαστικούς βρίσκω τον Ηλιόπουλο και τον Βέγγο. Σαν ταινία μου αρέσει περισσότερο το Ξύπνα Βασίλη και η Εταιρεία θαυμάτων όμως (ειδικά το πρώτο) μου αφήνουν μια πικρή γεύση... Σίγουρα ο χαρακτήρας που ερμηνεύει Ηλιόπουλου δεν θα ήταν αποδεκτός από εμένα αν τον ήξερα στον πραγματικό κόσμο όμως ο τρόπος που τον ερμηνεύει κάνει την ταινία κλασική και αγαπημένη...

Από τη δεύτερη λίστα έχω δει ελάχιστες και θα προτιμήσω να μην απαντήσω :)
 
thumb.jpg

εγω θα διαλεγα αυτην την ερμηνεία της Κωνσταντοπούλου, την όλη δύσκολη κατάσταση την αντιμετωπίζει με ψυχραιμία και αξιοπρέπεια- κρίμα που δεν συνέχισε η ηθοποιος αυτή, τετοιο βλέμμα...τετοια ερμηνεία!

επίσης εξαιρετική και η ερμηνεία της Βαλάκου!! αλλά και της Γκέλυς!
 
-ξερω οτι ισως σας χαλαω την διαθεση.αλλα οι περισσοτεροι σημερα συμπασχουν με τον ΓΙΩΡΓΟ ΤΖΩΡΤΖΗ,της ταινιας-Η 7Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.ποσο προφητικη τοτε και ποσο αληθινη βγαινει μετα απο 50 σχεδον χρονια.
 
Στην κατηγορία των κωμωδιών, κατά τη γνώμη μου, τραγική ήταν η θέση της Γκέλλυς Μαυροπούλου στο "Ο Φανούρης και το σόι του" και του Γιώργου Κωνσταντίνου στο "Ξύπνα Βασίλη". Στα δράματα αυτός που πραγματικά βρέθηκε σε δεινή θέαη ήταν ο Δημήτρης Χορν στο "Κορίτσι με τα μαύρα". Ανεξάρτητα από αυτές μου τις επιλογές, πάντως, όλοι οι πρωταγωνιστές που αναφέρεις, αγαπητή Αριάδνη (βλέπω ότι ο Αυλωνίτης, η Καρέζη, η Μαυροπούλου και η Βουγιουκλάκη "παίζουν" και στις δύο κατηγορίες!), ήταν υπέροχοι!
 
peterpapas είπε:
-ξερω οτι ισως σας χαλαω την διαθεση.αλλα οι περισσοτεροι σημερα συμπασχουν με τον ΓΙΩΡΓΟ ΤΖΩΡΤΖΗ,της ταινιας-Η 7Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.ποσο προφητικη τοτε και ποσο αληθινη βγαινει μετα απο 50 σχεδον χρονια.
ναι την εχω υποψην την ταινία και απλά peterpapas , έλεγα να δημιουργήσω μια τρίτη λίστα με πιος δραματοποιημένους και αλληλοφανείς ηρωες ακόμα σε πολύ δυσκολη θέση και σίγουρα η ερμηνεια του Τζωρτζη θα ήταν από τις πρώτες αλλα αφού την ανέφερες :)

atanasio είπε:
Ανεξάρτητα από αυτές μου τις επιλογές, πάντως, όλοι οι πρωταγωνιστές που αναφέρεις, αγαπητή Αριάδνη (βλέπω ότι ο Αυλωνίτης, η Καρέζη, η Μαυροπούλου και η Βουγιουκλάκη "παίζουν" και στις δύο κατηγορίες!), ήταν υπέροχοι!
ευχαριστω για τα πολύ καλά λόγια- μα ειδικά απο την δευτερη λίστα , τις πιο δραματικές ,δεν υπάρχει ερμηνεία που να είναι μέτρια, είναι όλες πολύ καλές ως άριστες...τι να λέμε!!
 
Πίσω
Μπλουζα