Είσαι Στην ΕΟΚ...Πάθε Για Την ΕΟΚ (1981)

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.461
Αντιδράσεις
49.765
Είσαι Στην ΕΟΚ...Πάθε Για Την ΕΟΚ (1981)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Είσαι_στην_ΕΟΚ_πάθε_για_την_ΕΟΚ




Κωμωδία παραγωγής Γκρέκα Φιλμ του 1981 , σε σενάριο Γιώργου Μυλωνά , σκηνοθεσία Ντίμη Δαδήρα και μουσική Γιώργου Κατσαρού. Πρωταγωνιστούν ο Σταύρος Παράβας , ο Χρόνης Εξαρχάκος , ο Στάθης Ψάλτης , η Καίτη Παπανίκα , η Έλενα Ναθαναήλ , ο Γιάννης Βογιατζής , ο Νίκος Τσούκας κ.α. Η ταινία έκοψε 102.671 εισιτήρια και ήρθε 13η ανάμεσα στις 25 ταινίες της χρονιάς.


Υπόθεση :

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να μπει στην ΕΟΚ και οι Έλληνες να γίνουν Ευρωπαίοι. Σ` ένα χωριό οι κάτοικοι είναι διχασμένοι. Ο σοσιαλιστής Μιχάλης έχει τις αμφιβολίες του, ο αριστερός γραμματέας Λεωνίδας είναι κατηγορηματικός, ο πρόεδρος όμως Νομάς, όπως και οι τοπικές αρχές, είναι ένθερμοι υποστηρικτές της ένταξης. Στο χωριό καταφθάνουν δημοσιογράφοι για να καταγράψουν τις απόψεις των κατοίκων, αλλά και διάφοροι πλασιέ για να πουλήσουν τα εμπορεύματά τους. Ο ανδρικός πληθυσμός όμως εκτός από τα κοινά, ασχολείται και με τη Μαργαρίτα, την προκλητική χήρα του χωριού.

 


[deadpic]


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πρέπει να είναι πολύ ωραία κωμωδία εάν κρίνω απο τον συνδυασμό των ηθοποιών που πρωταγωνίστησαν, θα πρέπει να είχε πολύ γέλιο!

Κρίμα που δεν την έχω δει!

Ξέρουμε αν έχει παιχτεί στη τηλεόραση ολα αυτά τα χρονιά;
 
Προτίμησα σε αυτή τη ταινία αντί να βάλω τους τίτλους , να βάλω το απόσπασμα όπου ο Στάθης Ψάλτης είναι απολαυστικότατος ως...Μαρία Αλιφέρη στα "Τετράγωνα των αστέρων"!:biglaugh:

[video=youtube_share;HDIg2tJXzew]http://youtu.be/HDIg2tJXzew
 
circleag είπε:
Πρέπει να είναι πολύ ωραία κωμωδία εάν κρίνω απο τον συνδυασμό των ηθοποιών που πρωταγωνίστησαν, θα πρέπει να είχε πολύ γέλιο!Κρίμα που δεν την έχω δει!

Ξέρουμε αν έχει παιχτεί στη τηλεόραση ολα αυτά τα χρονιά;
Δε ξέρω ακριβώς αλλά σίγουρα έχει πολλά χρόνια...
 
Την έβαζε συχνά το Alter... Απλοικά τα μηνύματα της τότε,αλλά δυστυχώς έπεσε μέσα στις "προβλέψεις" της (Ξεπουλημα της αγροτικής παραγωγής και άλλα)
 
43.jpg
43.jpg
 
Την εδειξε πριν λιγες μερες και εκατσα και την ειδα.Πανε παρα πολλα χρονια απο την τελευταια φορα που την ειχα δει..
 
Πολιτική κωμωδία της εποχής του ΕΟΚ και ΝΑΤΟ (πολύ πριν συμπεριληφθεί στις λίστες των υποψηφίων ευρωβουλευτών ο Μυλωνάς)... Απλοϊκή πολιτική ανάλυση με καλούς ηθοποιούς που τους έχουμε δει και σε χειρότερες ταινίες. Όπως το σύνολο σχεδόν του μεταπολιτευτικού πολιτικού κινηματογράφου της εποχής, έχει κάποιο ενδιαφέρον (για το κλήμα του τότε) αλλά είναι μάλλον ξεπερασμένος σήμερα
 
Πίσω
Μπλουζα