Εαρινή συνάντηση Αθήνας 2017 (9 Απριλίου - Θησείο)

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Δυστυχως δεν καταφερα να παραβρεθω.... :(
 



:D
Λοιπόν παιδιά πέρασα καταπληκτικά!! Στην συνάντηση παρευρέθηκαν :

- Wally


- Mike



- Ace μαζί με την σύζυγο του και τα δυο γλυκύτατα παιδάκια του!
:)


- Alfie



- Alex76gr



- Arislab



- DarthCotsos



- Chriskgnr



- Εγώ
:D

Λόγω καλου καιρού στο Θησείο γινόταν ένας χαμός... Αρχικά βρεθήκαμε με τον Wally περίπου 18:15 και καθίσαμε στα εξωτερικά τραπέζια που είχαν θεα την όμορφη Ακρόπολη! Μέτα απο λίγη ώρα έφτασε ο mike και λίγο αργότερα ο Alfie και ο Αce με την γυναίκα του και τα αξιαγάπητα παιδάκια του!

Νοσταλγήσαμε... γελάσαμε.. Και τι δεν είπαμε.. Για amiga, amstrad, atari, spectrum, MS DOS Θυμηθήκαμε παλιά retro games και περιοδικά όμως δεν μείναμε μονο στο retro computing καθώς μιλήσαμε και για βιντεοταινίες, παλιές σειρές και θρυλικούς ηθοποιούς!

Δεν ξέρω πως πέρασε έτσι γρήγορα η ώρα και νύχτωσε.. τελικά το διαλύσαμε κατά τις 22:20 με τον Wally και τον Mike να αποχωρούν για τα σπίτια τους και εμείς να συνεχίζουμε για μασαμπουκα σε μια απο τις ταβέρνες της περιοχής. Τελικά μπήκα σπίτι περίπου 23:45! :)

Χάρηκα παρα παρα παρα πολύ που είδα το Wally (μιας και είχα να τον δω απο το 2011) αλλα και τον mike που και εκείνον τον γνωρίζω αρκετά χρονια και είχαμε χαθεί. Επίσης χαίρομαι που γνώρισα τον Ace αλλα και τον Alfie που μιλήσαμε για ρετρό βιντεοταινίες και άλλες θρυλικές σειρές της τηλεόρασης.

Ευχαριστώ και τα ρετρό-αδερφια μου Αλέξανδρο, Αρη, Κώστα και Χρήστο που παρευρέθησαν στη συνάντηση.

Στεναχωρήθηκα που δεν παρευρέθησαν τα αλλα παιδιά που είχαν δηλώσει ότι θα έρθουν :( ευελπιστώ όμως σε μια επόμενη συνάντηση να τα πούμε απο κοντά.

Έως τότε να ήσαστε όλοι καλά!

Καλο Πάσχα με υγειά σε εσάς και τις οικογένειες σας! :)

Υ.Γ. Ξέχασα να αναφέρω ότι ο τυχερός που κέρδισε το GP2X handheld ήταν ο.....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
..εγω!

Πρωτη φορα δεν εξαιρεθηκα απο ψηφοφορια και το προγραμμα του DarthCotsos με επελεξε ως νικητη! χαχαχαχα

Ευχαριστω τον Βαγγελη για την προσφορα του. Θα κατσω μεσα στη Μεγαλη Εβδομαδα να το βασανισω (μου ειχε ξεφυγει αυτο το μηχανημα) :)

Ηταν μια πολυ ενδιαφερουσα και "πολυσυλλεκτικη" (μιας και εδωσαν το παρον και μελη οχι αυστηρα του RetroManiaX) συναντηση.

Το ποτε περασαν 4 ωρες, πραγματικα δεν το καταλαβα. Αποδειξη αυτου το γεγονος οτι δεν βγαλαμε καμια φωτογραφια! Οταν το αποφασισαμε ηταν πισσα σκοταδι.

Ειπαμε - και ελπιζω να το κρατησουμε - οτι θα βρισκομαστε συχνοτερα.

Καλο Πασχα σε ολους
 
Ωπ είχατε και κλήρωση! Πολύ ωραία. Περιμένουμε φώτο από τη συνάντηση.
 
...ήμουν δίπλα στον DarthCotsos την ώρα που έφτιαχνε το πρόγραμμα κλήρωσης αριθμών -σε Amstrad CPC βέβαια, δοκίμασε αρχικά σε Spectrum, αλλά δεν του άρεσε η ανάλυση και τα χρώματα- και προσπάθησα να τον πείσω να περάσει μια γραμμή, που θα έβγαζε τον δικό μου αριθμό σιγουράκι, λέγοντάς του ότι θα βελτιώσει το randomize της ρουτίνας του, αλλά δεν έπιασε το κόλπο, με μυρίστηκε και συνέχισε να κοπανάει απτόητος το πληκτρολόγιο! :p
 
Χαίρομαι που περάσετε καλά παιδιά.

Εκ μέρους ολων όσον δεν ήρθαν τελικά ,ο λόγος ΔΕΝ είναι οτι είμαστε ψεύτες, οικονομικά και άλλα προβλήματα δεν μας άφησαν να εκδράμουμε.

Ειδικά εγώ & ο dennis είμαστε και εκτός Αθηνών.

Καλή Ανάσταση σε όλους.

Αυτό το φόρουμ πρέπει & επιβάλλετε να ειπάρχει.
 

video80 είπε:
Χαίρομαι που περάσετε καλά παιδιά.Εκ μέρους ολων όσον δεν ήρθαν τελικά ,ο λόγος ΔΕΝ είναι οτι είμαστε ψεύτες, οικονομικά και άλλα προβλήματα δεν μας άφησαν να εκδράμουμε.

Ειδικά εγώ & ο dennis είμαστε και εκτός Αθηνών.

Καλή Ανάσταση σε όλους.

Αυτό το φόρουμ πρέπει & επιβάλλετε να ειπάρχει.
Αγαπητέ 1@video80[/USER]

Κανένας δεν είπε τίποτα και ούτε υπονόησε κανένας κάτι τέτοιο, μάλιστα το έλεγα και με τον Alfie και τα άλλα παιδιά ότι όσοι δεν παρευρέθησαν σίγουρα θα έφαγαν χώσιμο λόγω ωραρίου εργασίας και υποχρεώσεων των ήμερων αυτών. Άλλωστε σε γνωρίζω προσωπικά αρκετά χρονια και ξέρω το άνθρωπο πίσω απο nickname video80, οπως και τον Σταυρο, τον Θάνο (που τον ξέρω οσο καιρό γνωρίζω και σένα) αλλα και την BettyBoop (που καθημερινά μιλάμε στο φόρουμ στα διαφορα ενδιαφέροντα θέματα) αλλα και τον elsint17 (περαστικά σου κιόλας και σου εύχομαι γρήγορη ανάρρωση ) και τον Dennis που μου είπε τα καλύτερα ο Alfie συζητώντας μαζί του για τα επεισόδια που βρήκε στο YouTube. Το ότι κάποιον δεν τον ξέρεις προσωπικά δεν σημαίνει ότι δεν έχεις καταλάβει τόσα χρονια με τι άνθρωπο συζητάς καθημερινά σε ένα φόρουμ. Όλοι ήσαστε πολύ καλα παιδιά και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Δεν μπορέσατε να έρθετε τώρα, δεν πειράζει θα τα πούμε στην επόμενη συνάντηση (που ευελπιστώ να είναι σύντομα αλλα πάνω απ' ολα να ήμαστε όλοι καλα εως τότε).

Τα παραπάνω τα αναφέρω γιατί η ανασφάλεια μου που με κυνηγά απο μικρο παιδί λειτούργησε αρνητικά καθώς σκέφτομαι ότι δεν διατύπωσα καλα αυτό που ήθελα να πω για αυτούς που τελικά δεν ήρθαν. Το ότι στεναχωρήθηκα επειδή ήθελα να σας δω δεν είναι δα και κακό να σας το αναφέρω. Μην με παρεξηγήσετε αλλα εκείνη την ώρα που έγραφα το παραπάνω σχόλιο μου (1:10 τα ξημερώματα) το μυαλό μου είχε ήδη κατεβάσει ρολά και ίσως δεν το διατύπωσα σωστά. Προς Θεού! παιδιά δεν υπονοώ αλλα ούτε σκέφτηκα κάτι τέτοιο, όπως και να έχει σας ζητω προκαταβολή συγγνώμη για ίσως δεν διατυπώθηκε καλα λόγω κούρασης.

Καλή Ανάσταση σε όλους!

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν υπάρχει παρεξύγηση. Είμαστε ολοι πολύ καλά φιλαράκια. circleag είσε και σύ εξαιρετικό παιδί οπως και ολοι οι άλλοι.

Περιμένουμε οποτε έχετε χρόνο ανέβασμα φωτογραφιών & έχω να προτείνω προς το τέλος Μαιου (άν φυσικά ήτο δυνατό) 2η εαρινή συνάντηση ,όποια μέρα βολεύει τους πιο πολυάσχολους.

Eπήσεις βγάλτε και φωτογραφία & περιγράψτε μου αν μπορείτε τι ακριβώς ήταν το δώρο.
 
και απο μενα ουτε κατα διανοια να υπαρχει καποια παρεξηγηση,ηθελα πολυ να ερθω αλλα δυστυχως αλλαι αι βουλαι του κυριου

ακομη ειμαι κρεβατωμενος και ευχαριστω θερμα για τις ευχες

ειναι οφ τοπικ αλλα με την ευκαιρια θα ηθελα να ευχηθω σε ολους καλο πασχα και καλη ανασταση,ναστε ολοι καλα
 
Θα ανεβασω φωτογραφιες του δωρου in-action ;)
 
Γειά χαρά και από εμένα! Μας πήρε η νύχτα με τις ατελείωτες συζητήσεις και τ'αστεία! Μας απασχόλησαν minor issues όπως, ότι ο Θείος(ένας είναι ο θείος) χώρισε από την κατά 30 χρόνια νεώτερή γυναίκα του :bow: , τα αστεία copyrights για τα προγράμματα του QL προερχόμενα από το Ηνωμένο Βασίλειο :bash: , οι επικοί κουβαδοAmstrad υπολογιστές και οι διχρωμίες τους :points: , το χακαρισμένο πρόγραμμα του Κώστα που κλήρωνε συνέχεια τον Wally :tease: :tease: και πολλά ακόμα. Τελικά αυτό που κατάλαβα είναι ότι α) οι Sinclairaδες είμαστε πολλοί και β) οι Amstradάδες είναι είδος εν ανεπαρκεία! Να τα ξαναπούμε! :beer:
 
καλημερα και απο εμενα,

μια χαρα περασαμε και παλι, τελικα η amiga και ο amstrad ειναι κοινη αναμνηση για τους περισσοτερους.

Οπως ειπα και στα παιδια, οταν τελειωσω με την καταγραφη και ταξινομηση του software που εχω για τα 8μπιτα, θα δωσω τα ελληνικα προγραμματα που εχω, ωστε να ψηφιοποιηθουν και να διασωθουν.

Τελος πρεπει να πουμε ενα τεραστειο ευχαριστω στον Βαγγελη, και για το δωρο που προσεφερε και κυριως γιατι ειναι ανθρωπος που ενδιαφερεται για τις συναντησεις, θελει να ερχονται οσο περισσοτεροι γινεται και γενικα προσπαθει για αυτες.

Τα λεμε στο μελλον παιδια !
 
Και μια και το ειπα, ασχοληθηκα λιγο με το ελληνικο software.

Εδω το προγραμμα της ελληνικης αντιπροσωπιας της commodore, της MEMOX, με τιτλο "ελληνικος ηλεκτρονικος κειμενογραφος"

JAwa0YI.jpg


και εδω ειναι το μενου του

BdsqX3f.jpg


στην δευτερη πλευρα υπαρχει ενα ελληνικο σετ χαρακτηρων

K4QKJJE.jpg


καθως επισης και ενα ελληνικο προγραμμα για ρυθμιση function keys.

Αυτα εχει η συγκεκριμενη κασετα, παω να τσεκαρω και αλλες.
 
α, αυτό είναι το περίφημο με τον ΨΟΜΜΟΔΟΡΕ 64;Που φόρτωνες το ελληνικό σετ χαρακτήρων και σου έκανε τον Commodore...ΨΟΜΜΟΔΟΡΕ;
 
Και μια φωτογραφια απο το δωρο...ενα ωραιοτατο GP2X

DSC_2920.JPGδεν ειχε τυχει να ασχοληθω στο παρελθονμε το συγκεκριμενο.

Ειναι πολυ τιμιο. Εξαιρετικο για emulation εως και MegaDrive. Του περασα οτι πιο τελευταιο

Οτι πρεπει για φορητες Spectrumοκαταστασεις. Ειναι λιγο πιο βολικο στο πιασιμο και στην οηονη απο το PSP αλλα και πιο αδυναμο.

Εχει ελαφρα πιο ανωριμους emulators απο το PSP και ειναι παραξενο γιατι ηταν μια κονσολα ορθανοιχτη για homebrew και φαινεται να εγκαταληφθηκε απο την dev κοιοτητα καπου στο 2009...κανα δυο χρονια μολις απο την κυκλοφορια του ενω στο "κλειστο" PSP συνεχισε ακαθεκτη. Ειναι τρελη η homebrew κοινοτητα :)

Εξαιρετικο!

Ευχαριστω Βαγγελη
 

Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά σε όλους με υγειά, ευτυχία και αγάπη!!!

(Σας ζητώ συγγνώμη γιατί δεν πρόλαβα να μπω νωρίτερα και για αυτό σας απαντάω λίγο καθυστερημένα λόγω εορτών Πάσχα αλλα και άμεσου φόρτου εργασίας στην δουλειά μου).

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια!

Πραγματικά χάρηκα που είδα γνωστά πρόσωπα που είχα να δω απο το 2011 αλλα και που γνώρισα καινούργια μελη του φόρουμ.

1@Wally[/USER] Εύχομαι να το χαρείς με πολλές πολλές ώρες παιχνιδιού! :thumbup: Επίσης διάβασα ότι πέρα απο τους εξομοιωτές μπορείς να του βάλεις και windows 95 αλλα και παλιότερα linux OS. Το είχα αγοράσει όταν βγήκε αλλα ποτε μου δεν ασχολήθηκα με αυτό και έτσι τόσα χρονια ήταν σε ένα συρτάρι. Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί είμαι σίγουρος ότι ο Wally θα το ξαναζωντανέψει και θα του αλλάξει τα φώτα.... στο gaming! :)

1@mike[/USER] Έτσι όπως τα λες είναι φιλε! Ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα όπως και με τα αλλα παιδιά!

Να ήσαστε όλοι καλά! Τα ξαναλέμε σύντομα! ;)

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φωτογραφιες απο τη συναντηση αυτη θα δουμε από μελη του φορουμ; :)
 
BETTY BOOP είπε:
Φωτογραφιες απο τη συναντηση αυτη θα δουμε από μελη του φορουμ; :)
Δεν προλάβαμε να βγάλουμε φωτογραφίες γιατί πιάσαμε αμέσως την πάρλα για διάφορα ρετρό θέματα και όταν το σκεφτήκαμε ήδη είχε νυχτώσει γιια τα καλά!

Ξεχαστήκαμε αλλα την επομενη φορα δεν θα παραλείψουμε να βγάλουμε φωτογραφίες. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα