Εγκατάσταση Win98se. Ερωτήσεις......

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Joined
14 Ιουν 2006
Μηνύματα
9.122
Αντιδράσεις
208
Λεπόν το ζητούμενο.

Έπεσε στα χέρια μου ένα pcάκι με northwood Pentium 4 στα 2,4, 768 (256+512) mega ram, 80 IDE HDD, DVDrom κάρτα radeon 9250 256 mega ram, στο οποίο άλλαξα τροφοδοτικό, έβαλα καινούργιο κουτί (και τα δύο από τη "συλλογή" μου στο υπόγειο) το καθάρισα, άλλαξα θερμοαγώγιμες, κοίταξα για χαλασμένους πυκνωτές και όλα καλά.

Θα ήθελα να του περάσω Win98se τα οποία έχω πρωτότυπα με κανονική άδεια χρήσης και τα βρήκα καθώς έψαχνα κάτι ξεχασμένα κουτιά. Τα 98άρια τα άφησα επί εποχής P3 και κάπου έχω κενά μνήμης. Γνωρίζω ότι θα πρέπει να αφαιρεθεί η μνήμη των 512 και να μείνει το 256άρι. Εκτός από αυτό θα υπάρξει κανένα αλλο θέμα;

Η μητρική είναι μια Asrock με AGI (ναι AGI όχι AGP) και έχει πάνω και 2 SATA υποδοχές. Δεν θυμάμαι μοντέλο καθώς το έχω στήσει σε κουτί HTPC και είναι πρακτικά αδύνατον να το ανοίξω και να το κοιτάξω, ενώ είναι εκτός εγκατάστασης και λειτουργίας.

Θα έχει αποτέλεσμα ή να το στείλω στην αποθήκη; Με Ubuntu και Win XP λειτουργεί άψογα οπότε θέμα hardware δεν υφίσταται, όλα είναι μια χαρά.

Δώστε τα φώτα σας στον παππού! :D
 
Τα win98 se επαιζαν μια χαρα στον 40gb δισκο μου..επειδη ομως ο δικος σου ειναι 80 μπορει να εχεις προβλημα με το fdisk..ετσι θες την νεα εκδοση του fdisk ή εκτος και αν φορμαρεις τον δισκο με αλλο λειτουργικο..δες εδω την βαση δεδομενων της M$ που περιγραφει το προβλημα:http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;263044&Product=w98.
 
Πιστεύω, ότι...

...θα έχεις πρόβλημα με τους SATA drivers, καθώς δεν γνωρίζω, αν υφίστανται τέτοιοι, για 98SE λειτουργικό.

Από την άλλη, προσωπικά λειτουργώ, τα 98άρια, σε 120άρη IDE σκληρό, χωρισμένο σε δύο partitions, χωρίς πρόβλημα. Πρόβλημα, υπάρχει για τους μεγαλύτερους από τα 137GB ή κάπου εκεί, αλλά υπάρχει work around, που δεν έχω δοκιμάσει προσωπικά...

Επίσης, στον PIII@1000 μου με 98SE, έχω τοποθετημένο κανονικά, ένα Kingston άρθρωμα των 512MB, χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά για οφέλη, έναντι των 256MB, δεν μπορώ να σε διαφωτίσω, καθώς πήγα από τα 128 κατευθείαν στα 512...

Edit: Από πρόσφατο software, παίζει ο τελευταίος GOM player κανονικά, το Clamwin antivirus και νομίζω, το 7zip. Σε άλλα προγράμματα, όπως Opera, Firefox, Thunderbird, VLC κλπ θα πρέπει να προμηθευτείς παλαιότερες εκδόσεις.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Thanks παίδες.

Διευκρίνηση: Ο δίσκος μου είναι IDE και δεν σκέφτομαι να βάλω SATA απάνω. Το ανέφερα απλά για το λόγο της "καινούργιας" μητρικής. Ο δίσκος μου έχει jumper για να γίνεται 32άρης και έχω και έναν Maxtor 60άρη σε περίπτωση που τα παίξει αυτός. Από δίσκο ξέρω ότι δεν θα έχω πρόβλημα.

Το μεγάλο θέμα είναι η συχνότητα - ταχύτητα του επεξεργαστή.

Η κάρτα γραφικών δεν βλέπω να έχει πρόβλημα, υποστηρίζεται κανονικά από την AMD.
 
Αν θυμάμαι καλά τα 98se τρώνε κόλλημα αν δουν πάνω από 512 ram. Θυμάμαι ότι έιχα βρει στο internet και μία μέθοδο (αρκετά εύκολη, νομίζω ένα autoexec.bat έφτιαχνες) και τα ανάγκαζες να δουν όσα ήθελες εσύ ωστε να μην κολλάνε και να έχεις όση μνήμη θες για τα XP (είχα dual boot 98 με XP).
 
Ωραία!

Δεν προτίθεμαι να βάλω πάνω από 512, μάλλον 512 θα αφήσω. Μέσα στη βδομάδα θα πάρω το μηχάνημα από την αποθήκη που το έχω και θα ξεκινήσω την εγκατάσταση. Δεν θα βάλω dual boot, αλλά ΑΝ ολοκληρωθεί κανονικά, θα περάσω τη VooDoo II.
 
Περισσοτερες λεπτομερειες εδω.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Α, τελικά λάθος θυμόμουν για το .bat απλά άλλάζεις ένα άλλο αρχείο όπως λέει στο λινκ.
 
bspus είπε:
Τι εννοεις? Ειναι πολυ γρηγορος?
Ακριβώς Νικόλα. Δεν ξέρω αν επηρεάζει σε κάτι η ταχύτητα του επεξεργαστή. Τα 98άρια τα είχα αφήσει στον Athlon 1000 που είχα τότε και θυμάμαι ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα. Θυμάμαι ότι είχα κάνει αναβάθμιση από έναν Duron 900άρη χωρίς το παραμικρό θέμα.

Στο περιοδικό που εργαζόμουν τότε είχαμε μηχανήματα για test με P4 με win 98 χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά ήταν οι πρώτοι Ρ4 με RAMBUS μνήμες στο πρώτο μεγάλο socket (723??? ) χωρίς μεγάλη ταχύτητα κάτω από 2.0 GHZ. Είχα ακούσει, χωρίς να το έχω διαπιστώσει, ότι πάνω από τα 2.0 GHZ άρχιζαν κάποια θέματα.

Θα επανέλθω αύριο με το μοντέλο της μητρικής, είναι σε άλλο σπίτι ο υπολογιστής για να τον τσεκάρω αυτή τη στιγμή.
 
Δεν θα έχεις θέμα με τον επεξεργαστή. Για την μνήμη κατέβασε το Unofficial Service Pack 2 για Win98SE από τα MSFN forums και θα είσαι οκ.
 
f2bnp είπε:
Δεν θα έχεις θέμα με τον επεξεργαστή. Για την μνήμη κατέβασε το Unofficial Service Pack 2 για Win98SE από τα MSFN forums και θα είσαι οκ.
Ωραία! Το είχα ξεχάσει το USP! Τέλειος f2bnp!!!!! Αφού είμαι ΟΚ με την ταχύτητα, τότε προχωράω!
 
Οπως μου ειχανε πει πολλα παιδια στο θεμα που ειχα ανοιξει παλαιοτερα εδω υπαρχουν διαφοροι τροποι για να προσπερασεις το οριο μνημης στα windows 98. Αν με 512 μνημη θα δεις το μεγαλυτερο ποσοστο προγραμματων και εφαρμογων να τρεχει αψογα, υπαρχουν καποια (εστω και λιγα) κυριως παιχνιδια, οπου "τρωνε" οσο το περισσοτερο μνημη βλεπουν. Δες στα παρακατω για περισσοτερες πληροφοριες

http://www.youtube.com/watch?v=sxnEG0yumZg

http://www.youtube.com/watch?v=xeVBGYEbYcI
 
Α! Στο βιντεάκι έχει 4πύρηνο επεξεργαστή!!!!!! :eek:

Δεν πρόκειται να μπει παραπάνω από 512 mega ram, οπότε δεν θα το πειράξω! Βέβαια καλά είναι να ξέρω παραπάνω πράγματα! Αφού δεν έχει πρόβλημα με την ταχύτητα όλα καλά!
 
Δεν θα βάλω dual boot, αλλά ΑΝ ολοκληρωθεί κανονικά, θα περάσω τη VooDoo II.
Αν θυμάμαι καλά πάντως, σε P4 Northwood είχα πρόβλημα με την motherboard στα Win98. Κράσαρε πριν καν το εγκαταστήσω. Δεν βάζεις καμιά Voodoo 3 καλύτερα (εάν την έχεις βέβαια).
 
Δοκίμασα πριν 2-3 μήνες με Pentium 4 Prescott στα 3.2, 2 GB RAM και Geforce 6800 GT και Voodoo 3 PCI στο πλάι. Δούλευε ρολόι το dualboot μεταξύ XP και 98SE.

Πρόβλημα δεν θα έχεις λογικά, αν έχεις ποιοτική motherboard με καλό chipset Intel και αν είναι δυνατόν Nvidia κάρτα γραφικών μέχρι την σειρά 6 (οι ATi έχουν διάφορα θέματα συμβατότητας δεν θα τις πρότεινα καθόλου).
 
Εγώ είχα φτιάξει ένα HP Vectra PIII 700 με Voodoo 3 PCI. Δεν το βγάζω πλέον πολύ, παρά μόνο όταν χρειάζεται ένα game να ανιχνεύσει το glide. Αντιγράφω τα settings και χρησιμοποιώ το nglide.
 
Χμ. Από κάρτα γραφικών έχω μια ATI 9250. Δεν ήταν δική μου επιλογή, τη βρήκα μέσα στο μηχάνημα.

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι η μητρική έχει AGI και όχι γνήσιο AGP, φοβάμαι μη βγάλει πρόβλημα. Θα δείξει στη πορεία.
 
pooky(1) είπε:
Χμ. Από κάρτα γραφικών έχω μια ATI 9250. Δεν ήταν δική μου επιλογή, τη βρήκα μέσα στο μηχάνημα.
Γιατί δε βάζεις και την Voodoo 3 PCI;
 
Πίσω
Μπλουζα