Εγκυκλοπαίδεια ιστορίας υπολογιστών

Fotis_kfor

RetroMaNiaC
Joined
15 Ιουν 2006
Μηνύματα
601
Αντιδράσεις
21
Καλησπέρα παιδιά!

Θα ήθελα να ρωτήσω (και λόγω των projects που ασχολούμαι), αν κάποιος ξέρει κάποιο βιβλίο που να είναι σαν εγκυκλοπαίδεια αλλά να ασχολείται ΜΟΝΟ με την ΙΣΤΟΡΙΑ των υπολογιστών και κονσολών - άντε ας αναφέρει και gaming.

Ρωτάω επειδή έχω πάρει αρκετά βιβλία από play.com & ebay με διάφορα θέματα (καλύπτουν από πριν τον ENIAC μέχρι και σήμερα), λένε και για την ιστορία των games κτλ.

'Εχω πάρει και ένα ελληνικό βιβλίο (Οι υπολογιστές τη δεκαετία του 80), αλλά δυστυχώς όλα αυτά μαζί που έχω είναι διασκορπισμένες οι πληροφορίες στα διάφορα βιβλία και όχι καν ολοκληρωμένες.

Εγώ θα ήθελα να βρω ένα βιβλίο (ένα τεράστιο ΤΟΜΟ πολλών κιλών :) )που να αναφέρει τα μηχανήματα αλφαβητικά αν είναι δυνατόν (υπολογιστές και κονσόλες) από το 1970+ περίπου, με κάθε μηχάνημα ξεχωριστά να παρουσιάζεται με φωτογραφίες και αναλυτικές πληροφορίες - χαρακτηριστικά κτλ + ιστορία κτλ

Είχα ένα αφιέρωμα ειδικής έκδοσης PIXEL - αν το έχουν κάποιοι θα καταλάβουν τι περίπου ψάχνω, που έλεγε ωραία και αναλυτικά με φωτογραφίες τα μηχανηματα και την τότε ιστορία με τους πρωταγωνιστές (Sir Clive κτλ), απλά το περιοδικό λόγω των λίγων σελίδων είχε πολύ λίγο υλικό.

Γνωρίζει κανείς ΑΝ υπάρχει κάτι τέτοιο?

Ευχαριστώ!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα σε απογοητεύσω αν πω ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο σε βιβλίο; Η΄τουλάχιστον ότι δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι σχετικό από το 1997 που ασχολούμαι με retro gaming.

Το πλησιέστερο πράγμα σε αυτό που ζητάς είναι το ίδιο το Internet.

Αν και αυτό δεν έχει τις πληροφορίες που ψάχνεις μαζεμένες σε ένα σημείο, τότε απλά δεν υπάρχουν. :)
 
Δυστυχώς σε αυτό το συμπέρασμα είχα καταλήξει και εγώ, όλα τα βιβλία λένε λίγα πράγματα και σε καμία περίπτωση δεν έχουν αυτή τη δομή που ψάχνω, γι'αυτό ρώτησα και εδώ μήπως κάποιος είχε δει κάτι παρόμοιο.

Είναι κρίμα πάντως για κάποιο τόσο σοβαρό και μεγάλο θέμα με τόνους υλικού να μην έχει βγάλει κάτι κάποιος.

Βέβαια μικρές κινήσεις έχουν γίνει σαν το βιβλίο που ανέφερα, αλλά είναι μια σύντομη περίληψη λόγω του μικρού του μεγέθους.

Έστω αν έβρισκα και μέσω Internet σε μορφή pdf κάτι αντίστοιχο δεν θα με χάλαγε, μιας και υπάρχουν αξιόλογα sites όπως το http://www.old-computers.com που βρίσκεις σχεδόν κάθε μηχάνημα που θέλεις, απλά όμως ψάχνοντας για κάθε ένα ξεχωριστα, και έτσι θα σου πάρει... μήνες να τα δεις όλα.
 
Ευκαιρία να ενωθεί όλο το retromaniax και να φτιάξει τη πληρέστερη (πολύτομη) εγκυκλοπαίδια για την ιστορία των υπολογιστών και των κονσολών :D !
 
Απ'το μυαλό μου το πήρες! ;)
 
Δεν νομίζω ότι δεν το σκέφτηκε ποτέ κανένας, όμως πιστεύω ότι δεν έχει ασχοληθεί κανείς με το "πόνημα" λόγω της μεγάλης δυσκολίας στο να βρεθούν επαρκείς πληροφορίες για τα παλιότερα μηχανήματα (προ 1980), τα μηχανήματα που δεν κυκλοφόρησαν ευρέως καθώς και τα μηχανήματα που κυκλοφόρησαν μόνο στο πρώην Ανατολικό μπλοκ.

Ο τεράστιος κόπος και το ελάχιστο κοινό που θα ενδιαφερόταν για κάτι τέτοιο, κάνουν το εγχείρημα παράτολμο και για συγγραφή αλλά και για έκδοση.
 
Έτσι είναι, πραγματικά, είναι πολύ μεγάλος ο όγκος όλων αυτών των πληροφοριών, και αν προσθέσουμε και τα τρεχοντα της εποχής με τις εταιρίες, τις κόντρες που επικρατούσαν, κάποια συμβάντα που αφήσαν εποχή κτλ.... όσο το σκέφτομαι αρχίζω να σκέφτομαι αν τα χόμπυ που έχω διαλέξει είναι τα σωστά... :p , ( και θέλω να κάνω τέτοιο project και σε ιστοσελίδα...) :)
 
Πίσω
Μπλουζα