Εισβολή Ασιατικών Ταινιών Τρόμου

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.887
Αντιδράσεις
3.882
Με αφορμη την ελευση της ταινιας THE GRUNDGE 2 τι γνωμη εχετε για την εισβολη γιαπωνεζικων ταινιων τρομου μεσω remakes απο τους αμερικανους, κλασσικα παραδειγματα το GRUDGE και το THE RING oπου υστερα απο αμετρητα sequels στην japan καναν την εμφανιση τους και στην απο εδω πλευρα.Γνωμη μου ειναι οτι φεραν μια φρεσκαδα και μια μεταφυσικη ματια που ελειπε απο τα ιδια και τα ιδια splatters των τελευταιων ετων και τελος προτιματε τα αυθεντικα γιαπωνεζικα η τα remakes τους ; :eek:
thegrudge2bigreleaseposterdo5.jpg
 
Εγώ ξέρω πως ότι ασιατική ταινία έχω δει (Grudge, Eye κλπ) έχω χ*στεί πάνω μου ! Απορώ πως είναι δυνατόν, να τις γυρίζουν ΟΛΕΣ τόσο τρομακτικές !

Το μόνο πρόβλημά μου, είναι ότι ... όλοι οι ασιάτες μου φαίνονται ίδιοι, και δεν μπορώ να καταλάβω ποιός είναι ποιός ! :animrolleyes:

( μη γελάτε ρε σεις !!! ) :mad:
 
Πλεον απο θριλερ μονο γιαπωνεζικα βλεπω...

Τα Ring,το dark Water,τα The Eye και τα οχι τρομου αλλα απιστευτα Battle Royal και τοσα αλλα ειναι απολαυστικα...
 
Άποψη μου είναι οτι τα αυθεντικά ειναι πολύ καλύτερα απο τα remakes κι ας μην έχουν εντυπωσιακά εφέ. Η εξωτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι ασιάτες σκηνοθέτες είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για ένα θρίλερ κάτι που λειπει απο τις δυτικές ταινίες που έχουμε φάει με το κουτάλι.Μια και λυσσάξατε με τα θρίλερ να πω κι εγώ οτι το Battle Royale μου άρεσε πολύ για το πρωτότυπο του θέματος του αλλά και τις φοβερές κατ'εμε ερμηνείες (στυλ Βισκόντι) θα έλεγα των παιδιών.Επίσης μου άρεσε το The Ring (το αυθεντικό). Το τελευταίο θρίλερ που ειδα και ορκίστηκα οτι τέρμα τα θρίλερ για μενα, ήταν το Wolf Creek. Ίσως να έφταιγε η ατμόσφαιρα του σινεμά, ίσως κι εγώ οπως ο Danny Glover του Φονικού Όπλου να ειμαι too old for this shit, αλλά με μισό μάτι την είδα όλη την ταινία (κυριολεκτικά!). Βρε Amelie και πάλι Amelie!
 
Όποιος θέλει να τεστάρει την αντοχή του (με ασιατικό κινηματογράφο), ας αναζητήσει το THE EBOLA SYNDROME.

( μόνο, να μη μου ζητάει ευθύνες μετά !!! )
 
Θεωρω τον εαυτον μου ειδικο στις αμερικανικες σπλατεριες αλλα η παραπανω ταινια ειναι οντως πολυ προχωρημενη. Διαβασα κατι ενδιαφερον στο ΙMDB <> Προφανως θα κανει το ΗOSTEL να μοιαζει με το GREMLINS υποθετω. :diablotin:
 
Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα-πιο-uncut έκδοση, αλλά αυτή που είδα ...

ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ !
 
Να την δω η όχι?exetlaios....πρόσεξε τι θα πεις!!!!

Δεν θα αντέξω να ξαναδω ανοιγμένο μάτι γάτας!! :D
 
akmakas είπε:
Να την δω η όχι?exetlaios....πρόσεξε τι θα πεις!!!!Δεν θα αντέξω να ξαναδω ανοιγμένο μάτι γάτας!! :D
Den exei bia enantion zoon, alla einai poly xeirotero apo oti nomizeis !

Proceed at your own risk ... :rolleyes:
 
Εχω δει άπειρες ταινίες τρόμου απο μικρό παιδί. Τωρα πλέον δύσκολα τρομάζω και ποτέ δεν φοβάμαι μετα το τέλος μιας ταινίας. Αυτό μέχρι που είδα το το The grudge. Οταν είδα το διαφημιστικό τρέιλερ στο σινεμά, το οποίο κρατάει δεν κρατάει μερικά δευτερόλεπτα έχασα τον ύπνο μου για 3 νύχτες. Οταν πήγα σινεμά να δω την ταινία παρέα με κάτι φιλαράκια η κατάσταση ηταν τραγελαφική. Μια κοπελιά φίλη μου δίπλα μου να έχει σκάσει στο γέλιο και εγω να μην μπορώ να σηκώσω τα μάτια μου απο το πάτωμα. Πρώτη φορά στη ζωή μου αν και φαντατικός οπαδός των ταινιών τρόμου, έκλεινα να μάτια μου και παρακαλούσα να τελειώσει. Ομολογώ έχασα πολλές σκηνές απο την ταινία αφου δεν κοιτούσα. Είδα λίγα αλλα και αυτά ηταν αρκετά για να έχω εφιάλτες για καμια εβδομάδα. Κατα τ'αλλα οι υπόλοιπες ταινίες χαλαρά.
 
Εισαι τυχερος που τρομαζεις εστω και σε ορισμενες ταινιες εγω οτι ταινια βλεπω (τρομου) με διακρινει μια απαθεια και την ευχαριστιεμαι μονο για τα εφε που εχει, αυτα παθαινεις αν τα δεν τα βλεπεις με μετρο απο μικρος. :banghead: .Τωρα για να πω την αληθεια ειναι ορισμενα που κατω απο ειδικες συνθηκες (μονος και βραδυ) τσιτωνομαι αυτα ειναι οποια εχουν σχεση με :diablotin: προσφατα παραδειγματα Ο εξορκισμος της εμιλυ ροουζ και το τελευταιο prequel του εξορκιστη και αυτο γιατι κουβαλανε και μια δοση αληθειας.
 
MERMAID INSIDE THE MANHOLE !

Σίγουρα αν είχε κυκλοφορήσει το 1945, η αμερικάνοι θα το πρόβαλαν ως δικαιολογία,

για να βομβαρδίσουν την Ιαπωνία με πυρηνικά !

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΒΑΡΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ! ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΠΡΑΜΑΤΑ !!!

Υ.Γ. : Προς Θεού, ΜΗΝ το δείτε με γεμάτο στομάχι !

http://sickopath.com/gp1mr.html
 
Exω κανει και μια μικρη αναφορα εδω για το masters of horror http://www.ellhnismos.org/retro/showthread.php?t=664&page=8 και συγκεκριμενα το επεισοδιο Imprint http://www.imdb.com/title/tt0757061/ με σκηνες βασανισμου απο ιαπωνεζες γκεισες πραγματικα με αγγιξε ειχα καιρο να δω τετοιες σκηνες. Και ενα review για ολη την σειρα <> Eδω σχολια για το imprint http://www.imdb.com/title/tt0757061/usercomments
miikeimprint3av8.jpg
Και υποψη αυτα προβαλονται απο την τηλεοραση.(κοιτα να δεις που πορωθηκα):biglaugh:
 
Ρε AARDVARK! Πραγματικά σε άγγιξε???Δραματική ήταν η ταινία???
 
Υπαρχουν πολλων ειδων αγγιγματα το συγκεκριμενο αγγιγμα κολλαει με το post του exetlaiou απο πανω.
 
Για μένα το The Ring (μιλάω για το προτότυπο) ήτανε ο σταθμός έφερνε κάτι πρωτότυπο

από εκει και πέρα έγινε μόδα. Καλό το The Eye (κινέζικο και όχι γιαπωνέζικο),

μετριό και υπερεκτημημένο κατεμέ το The Grudge.

Aυτός που έχει καταφέρει να κάνει σχολή από μόνος του στον Ιαπωνικό Κινηματογράφο Είναι ο Takashi Miike (παραγωγικότατος).

Δείτε το Audition (1999) και το Ichi The Killer. Δεν σας λέω τίποτα άλλο.

Γενικά πάντως οι Ιάπωνες είναι περίεργος λαός και πολύ βίαιος (Εμείς οι bdsmers τους καταλαβαίνουμε καλύτερα :) ). Kάποια στιγμη είναι καλό να αναφερθούμε και στα Anime τους με πολύ βίαιο χαρακτήρα (πχ Wicked City, Urotsukidoji κλπ)
 
Dominion είπε:
Για μένα το The Ring (μιλάω για το προτότυπο) ήτανε ο σταθμός έφερνε κάτι πρωτότυπο
Το πρωτότυπο Ring είναι κορυφαίο. Τα remakes είναι κακέκτυπα με υπερβολική δόση οπτικών εφφέ :p

Dominion είπε:
Κατ'εμέ απο τις κορυφαίες του είδους, απο άποψης ατμόσφαιρας τουλάχιστον. Pang Brothers Rule!
 
Πίσω
Μπλουζα