Εκκαθάριση δεδομένων από HDDs (όχι ρετρό..!)

manos426f

The King of Retro®
Joined
9 Οκτ 2006
Μηνύματα
5.388
Αντιδράσεις
155
Χθες συνειδητοποίησα ότι είχα πολύ λίγο (=μόλις 50GB) διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο,μέσα απ' ένα σύνολο 2.6TB στους 8 δίσκους του C2D μου!

Αυτό μάλλον με ψιλοεκνεύρισε και καθότι δεν προτίθεμαι να ξαναλλάξω δίσκους,τουλάχιστον προς το παρόν,αλλά ούτε και να προμηθευτώ και 2ο εξωτερικό,είπα να κάνω μια απαραίτητη εκκαθάριση,την οποία για πολύ καιρό συνεχώς ανέβαλα,λόγω βαρεμάρας φυσικά.

Αποτέλεσμα αυτής της επιδρομής στους δίσκους μου,ήταν να χαιρετήσω-στείλω-ξεφορτωθώ 300GB δεδομένων,που ομολογουμένως καθόλου δε θα μου λείψουν,ενώ άλλα τόσα είναι...stand-by για σουτάρισμα μόλις χρειαστεί. :p

Έχει κάποιος άλλος κάνει ανάλογη εκκαθάριση αλήθεια;Κι αν ναι,με τι αποτελέσματα; :)
 
Πριν από κάθε format πέφτει το καθάρισμα σε μένα. Αδειάζω όσα από τα δεδομένα του C: μπορώ στους υπόλοιπους εσωτερικούς και εξωτερικούς και μετά αρχίζω το σβήσιμο για να χωρέσουν όλα. Aυτός που την πληρώνει στάνταρ είναι η συλλογή με τα CHDs του MAME τα οποία όμως μετά το format ξανακατεβάζω. Αν και σπάνια ασχολoύμε με τα CHDs πάντα θέλω να τα έχω :p

Πάντα όταν παίρνω καινούργιο HDD λέω "άτιμα CHD's δεν θα χρειαστεί να σας ξανακατεβάσω". Αυτό βέβαια δεν σταματάει ποτε...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χτες και σήμερα έστησα το server μου διαφορετικά. Του έβαλα έναν 250 hdd σαν master disk και άφησα έναν 500άρη σαν storage.

Ο 500άρης είναι προσωρινός και ήταν τίγκα. Αποφάσισα να γίνει εκκαθάριση άχρηστων δεδομένων, από ταινίες που δεν χρειάζονταν, σειρές που ήδη είχαν γίνει backup στον master external hdd και δεν τις είχα διαγράψει, δισκογραφίες που υπήρχαν σε 2 σημεία, 360 images Που ήδη είχαν γραφτεί και άλλα πεθαμένα.

Αποτέλεσμα πρώτον: Είχα 15 giga ελεύθερα και τώρα έχω 370. Είναι πολύ το σκουπίδι που μαζεύεται.

Αποτέλεσμα δεύτερον: Ήθελα να τον αλλάξω βάζοντας 2 Χ 1,5 terra γιατί γέμιζε εύκολα, αλλά μάλλον μου φτάνει και μου περισσεύει. Ο master δίσκος μου έχει 80 giga partition λειτουργικού + 160 για games, οπότε κρατάω τον 500άρη και αφήνω την αναβάθμιση των δίσκων για αργότερα.

Ο server μου (που είναι και το δεύτερο gaming rig μου) μόλις κέρδισε μια 5850 με τα χρήματα που θα έδινα για σκληρούς.
 
Εγω καθε εβδομαδα περναω σε DVD και αποχαιρετω τα downloads της εβδομαδος εκτος απο καποια (hidef υλικο πχ, που τα κραταω σε εξωτερικο δισκο που εχω γι αυτη τη δουλεια).

Φροντιζω να τα καιω θεματικα και να τα βαζω σε ξεχωρες θηκες αναλογα το θεμα.

Ετσι εχω παντα χωρο καιευκολια στο να βρισκω τα κατεβασμενα.

Ειναι καλη τακτικη πιστευω...
 
Ρε συ ξέρεις ότι κατεβάζει εργοστάσια καλτσών κάθε μέρα! Θα είχε μεγάλο πρόβλημα!

Χώρια τη πλάκα, Πάνο χαρά στο κουράγιο σου! Ευτυχώς πια οι γραμμές μου είναι innactive σε αντίθεση με το παρελθόν. Άλλωστε για αυτό το λόγο έκανα downgrade σε 2 mbps και στις δύο και πάλι μου φτάνουν και μου περισσεύουν. Οι δύο γραμμές είναι περισσότερο ψυχολογικός παράγοντας παρά πρακτικός....
 
εγώ κάνω εκκαθαρίσεις μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο και συνήθως το αποφασίζω μετά από πολύ σκέψη γιατί δεν μου αρέσει να διαγράφω τίποτα (πχ ακόμα κι αν έχω εγκατεστημένο ένα πρόγραμμα που το έχω χρησιμοποιήσει μόνο μία φορά δυσκολεύομαι να το απεγκαταστήσω γιατί φοβάμαι ότι θα μου ξαναχρειαστεί κάποια στιγμή,αν και αυτό δεν γίνεται ποτέ).
 
krem13 είπε:
δεν μου αρέσει να διαγράφω τίποτα πχ ακόμα κι αν έχω εγκατεστημένο ένα πρόγραμμα που το έχω χρησιμοποιήσει μόνο μία φορά δυσκολεύομαι να το απεγκαταστήσω γιατί φοβάμαι ότι θα μου ξαναχρειαστεί κάποια στιγμή,αν και αυτό δεν γίνεται ποτέ.
Ε ναι,αυτό είναι το...γνωστό e-κατοχικό σύνδρομο... :p :p
 
To δικο μου ωφελιμο "φορτιο" δεδομενων κυμαινεται περιπου στο 1.3ΤΒ.. Αυτο δεν αλλαζει ποτε και εχει συγκεκριμενη μορφη χωρισμενο σε:

- Data

- Movies

- TV-Series

Mεσα στο Data υπαρχουν ολοι οι καταλογοι με την λειτουργικη ιεραρχια που τα εχω ορισει με καταλογους οπως Music, Documents, Projects, Images, Magazine Work (για το phoenix), Home Computers, Home Computer Magazines, Basic Programming Books κλπ..

Την ιδια ιεραρχια εχουν ολα τα laptop και ο εξωτερικος backup δισκος (που περιεχει και το μεγαλυτερο μερος ταινιων/σειρων/μουσικης ενω πολυ λιγα απο αυτα βρισκονται στα laptop). Eτσι μπορω να κανω εκκαθαρισεις οπου χρειαζεται (αν και σπανια μιας και δεν εχω εγκατεστημενο ουτε ενα παιχνιδι σε κανενα pc) στα laptop και στο desktop, εχοντας παντα την σιγουρια οτι υπαρχει η καβαντζα του backup. Kαι να κανω format και επανεγκατασταση σε καποιο μηχανημα, αρκει η συνδεση του εξωτερικου δισκου και ενα αδειασμα του Data σε αυτον και ειναι ετοιμοπολεμο. Το πιο ωραιο παντως ειναι οταν ανοιγω οποιοδηποτε μηχανημα και βρισκομαι παντα "σαν το σπιτι μου"!

Σε αντιθεση με τον wally (που ειναι πολυ καλη τακτικη κατα τα αλλα - απλα εχω σιχαθει τα δισκακια), εχω απαλαγει για παντα απο τα DVD και εχω το Tools Daemon να κανει υπερωριες! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
manos426f είπε:
Ε ναι,αυτό είναι το...γνωστό e-κατοχικό σύνδρομο... :p :p
από το οποίο πάσχω και γω #)

Πάντως και γω φροντίζω ανα τακτά χρονικά διαστήματα να κάνω τα back up μου σε DVD
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο πιο σωστός τρόπος να κανεις εκκαθάριση είναι να ...μη φτάσεις στο σημείο να χρειαστεί να κανεις εκκαθάριση. :D Οπερ και σημαίνει, σωστή ταξινόμηση ανα είδος δεδομένων, ποτέ χύμα στο κύμα, και κυρίως αποθήκευση ΜΟΝΟ όσων πραγματικά χρειαζόμαστε και δεν κατέχουμε πράγματα για να λεμε ότι τα έχουμε. Τα cleanerz και τα defragglers και τις λοιπές αηδίες δεν τις έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Αφτά.
 
Θες δεν θες με το καιρο γινεται μπαχαλο ο σκληρος οτι και να κανεις.
 
Rygar είπε:
Τα cleanerz και τα defragglers και τις λοιπές αηδίες δεν τις έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Αφτά.
Καμία σχέση με συγκέντρωση δεδομένων όμως το πρώτο (θεωρώ ότι αναφέρεσαι στο Ccleaner).

Αυτό αναλαμβάνει να "στείλει" κατάλοιπα της registry,από συνεχή κι επαναλαμβανόμενα installs και uninstalls παιχνιδιών και utilities.

Καλά θα κάνεις να το δοκιμάσεις,θα έχει να σου απομακρύνει από τη registry του κακόμοιρου PC σου 86 φίδια,44 σκαντζόχοιρους,32 αντιλόπες,12 παπάδες,4 καλόγερους κι ένα σακούλι φυστίκια (Αιγινίτικα φυσικά!!! ) :p :p :p

Σπεύσε! :p
 
Όποιος λέει ότι δεν έχει ανάγκη προγράμματα καθαρισμού και ανασυγκρότησης πλανάται πλάνην οικτράν.

Βέβαια αυτά έχουν να κάνουν με το θέμα μας όσο η μουστάρδα με το καρπούζι!
 
circleag είπε:
Θες δεν θες με το καιρο γινεται μπαχαλο ο σκληρος οτι και να κανεις.
Ουτε θέλω ούτε είναι ;)

pooky(1) είπε:
Όποιος λέει ότι δεν έχει ανάγκη προγράμματα καθαρισμού και ανασυγκρότησης πλανάται πλάνην οικτράν.
Οποιος θέλει καθε τόσο τέτοια προγράμματα δεν ξέρει να ταξινομεί ντεντομένα :p :p:p

Καποτε είχα εγκαταστήσει καποιο πρόγραμμα αυτόματου defrag και καθυστερούσε παρα πολύ το σύστημά μου γιατί ο δίσκος δούλευε όποτε ήθελε το πρόγραμμα, π.χ. την ώρα που ριπάριζα ή έκανα αντιγραφές αρχείων, οπότε αποφάσισα να μην ξαναβάλω.

Α, προς ενημέρωση όλων. Οταν αλλάζετε σκληρό δίσκο και κοπιάρετε τα δεδομένα, κάνετε και defrag των αρχείων στο νέο δίσκο ;) . Rygar speakin'! :cool:
 
Ότι πιστεύεις και αγαπάς. :p :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
manos426f είπε:
είπα να κάνω μια απαραίτητη εκκαθάριση,την οποία για πολύ καιρό συνεχώς ανέβαλα, λόγω βαρεμάρας φυσικά.

Επειδη αυτος ο λογος για μενα εξακολουθει να ισχυει, και δω μεσα βλεπω πολλους και αξιους που δεν κολλανε σε τετοιες λεπτομερειες, ποιο καλο παιδι θα αναλαβει την εκκαθαριση του δικου μου? :D

Απαραιτητη προϋπόθεση να μην ειναι καρδιακός :p εχει να δει......... #) (μην εχω και τυψεις πως τον "εφαγα" τον ανθρωπο.. :( )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα τσουλούφια σου θα δει και κάνεις έτσι?

Μια φορα το 2μηνο κάνω εκαθαρισση στα HD μου.

Ειναι μια επίπονη διαδικασία αλλα δεν κραταω backup σε optical format γιατι εχω χάσει πραμα ετσι.
 
Καλύτερος συνδυασμός που δε θα σας προδώσει ποτέ είναι αυτός του CCleaner με το ΟΟdefrag 12 Pro.

Έχω εγκαταλείψει τα CD/DVD εδώ και 2 χρόνια και έχω βρει την υγειά μου. Ένας εξωτερικός 2TB μεσομακροπρόθεσμα αποδεικνύεται πολύ οικονομικότερος από την εβδομαδιαία ή μηνιαία αγορά άδειων DVD single ή dual layer. Επίσης γλυτώνετε τον ενοχλητικό μπόγο από τα διαρκώς αυξανόμενα "βαρελάκια".

Ειδικά αν είστε ολίγο από χομπύστες ή powerusers η σωστή προσέγγιση είναι ένας μικρός σχετικά primary σκληρός των 10000rpm -όσο το δυνατόν πιο αθόρυβος- για βέλτιστη ταχύτητα του OS (τι να το κάνεις το Super Duper σύστημα αν ο σκληρός αποτελεί bottleneck) και ένας ευμεγέθης εξωτερικός στον οποίον θα περνιούνται:

  • HD Movies
  • TV Series
  • Game ISOs
  • Emulation ROMs
  • Ότι χρήσιμο ή ενδιαφέρον είχατε ως τώρα σε CD/DVD και θέλετε να το περάσετε για να γλυτώσετε χώρο (στο δωμάτιό σας πλέον).
  • Πάσης φύσεως data ή media files > 1GB

(αναφέρομαι πάντα σε νόμιμα backups και shareware :p)

Τα μουσικά αρχεία για εύκολη πρόσβαση θα τα άφηνα είτε στον κεντρικό σκληρό είτε εναλλακτικά (αν υπερβαίνουν ένα ορισμένο μέγεθος) σε έναν δεύτερο ευμεγέθη εσωτερικό που θα προορίζεται για media storage.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα