Ελάτε τώρα να γίνουμε φίλοι

Rinus Cesar

RetroNuts!
Joined
22 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.417
Αντιδράσεις
276
Το θυμάστε αυτό το πολύ γλυκούλι παιδικό ???

Αν θυμάμαι καλά έπαιζαν τρεις νέοι ηθοποιοί, δύο άνδρες και μια κοπέλα, οι οποίοι, υποτίθεται, ήταν η παιδο - παρεούλα [ίσως και αδέλφια, ξαδέλφια κλπ] και ένας άλλος ηθοποιός που υποδυόταν τον "μεγάλο" [πατέρας, θείος, κάτι τέτοιο]. Τα σκετσάκια τους τα έπαιζαν εν είδει "θεατρικής παράστασης", πάνω σε "θεατρικό σανίδι" !!! Σε κάθε επεισόδιο η παιδο - παρεούλα έπαιζε, γελούσε, έκανε σκανταλιές κλπ και ο "μεγάλος" έσπευδε να τους μαζέψει από το παιχνίδι !!! Παρόλο που θυμάμαι λίγα πράγματα, αυτή η σειρά μού έχει αφήσει "απροσδιόριστες" πολύ γλυκιές αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια !!! Αυτό οφείλεται στο ότι οι συντελεστές της έκαναν με πολύ ευγενικό και έντιμο τρόπο "παιδικό θέατρο", στηριζόμενοι σε ένα, απλό, λιτό, και γι' αυτό πολύ όμορφο, σκηνικό !!! Θυμάμαι το τραγουδάκι της έναρξης !!! Βγαίναν οι τρεις ηθοποιοί, που υποδύονταν τα παιδάκια, και τραγουδούσαν:

Ελάτε τώρα να γίνουμε φίλοι

να πούμε αστεία και να γελάσουμε πολύ.

Και προς το τέλος του τραγουδιού έβγαινε ο "μεγάλος" και τραγουδούσε [υποτίθεται για να τους "μαζέψει" απ' το παιχνίδι] :

Γρήγορα Πέτρο, γρήγορα Μαξ

γρήγορα σπίτι, να τα πούμε πιο καλά .....

Και μάλιστα ... σήμερα το πρωί πήγα τα ανιψάκια μου να δούμε παιδικό θέατρο και, συγκεκριμένα, το mazoo and the zoo. Και .... με πίκρα αναπόλησα το εν λόγω "τηλεοπτικό παιδικό θέατρο" για το οποίο άνοιξα τόπικ .... Βλέποντας ... αυτά που είδα στο "εκσυγχρονισμένο" παιδικό θέατρο {???}, και κάνοντάς τα αντιπαραβολή με το "Ελάτε τώρα να γίνουμε φίλοι", σκέφθηκα "με πόση εντιμότητα και ευγένεια προσπαθούσαν κάαααποτε να διαμορφώσουν τις παιδικές μας ψυχές" .... :( :( :( :( ...
 
Πίσω
Μπλουζα