Ελλάς μπορείς, μπορείς να προκριθείς (1991, MEGA)

ybulbu

RetroN00b
Joined
26 Νοέ 2009
Μηνύματα
26
Αντιδράσεις
29
Ελλάς μπορείς, μπορείς να προκριθείς (1991, MEGA)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CF%82_%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%82,_%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%82_%CE%BD%CE%B1_%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CF%82

 


Θυμάμαι πολύ αχνά, μιας και τότε ήμουν νήπιο, μια τηλεοπτική σειρά που έπαιζαν οι Χρήστος Βαλαβανίδης και Θέμης Μάνεση
(των οποίων τα ονόματα έμαθα πολύ αργότερα), η οποία ξεκινούσε με τη μουσική απ' το «δεν είμαστε καλά, δεν έχουμε μυαλό» και την οποία δεν ξαναείδα ποτέ. Την αναζήτησα τώρα και, βάσει των πληροφοριών στο retrodb, πιστεύω πως πρόκειται για αυτή. Δεν κατάφερα, όμως, να βρω κανένα βίντεο. Διάφορες εικόνες μου 'ρχονται, όπως ότι ξεκινούσε πάντα με τους δυο πρωταγωνιστές να είναι κάπου καθισμένοι (σαν σε θρανία σχολείου; ) αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ πολλά. Αν κάποιος τη θυμάται, ας μοιραστεί μαζί μας κάποια στοιχεία της!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι προκειται για "spiritual sequel" των Αυθαιρετων και ξεκινησε να παιζει την επομενη χρονια αφοτου τελειωσε εκεινη η σειρα. Βλεπω τωρα στη σελιδα του retrodb οτι συμμετειχε και ο Πουλικακος απο τους Αυθαιρετους αν και δεν τον θυμαμαι. Βλεπω επισης οτι το σεναριο ηταν του Βασιλη Νεμεα, οποτε δενει ολη η ιστορια με τους Αυθαιρετους.

Ηταν μια καθημερινη σατιρικη εκπομπη, που ειχε τη μορφη ενος talk show. Μια παρουσιαστρια ειχε καλεσμενους αυτους τους δυο τυπους ως αντιπροσωπευτικους νεοελληνες και σχολιαζαν διαφορα θεματα της ελληνικης καθημερινοτητας. Αν δεν κανω λαθος υπηρχε και κοινο στο πλατό. Καθε επεισοδιο ειχε μικρη διαρκεια, και αν θυμαμαι καλα επαιζε αμεσως μετα τις βραδυνες ειδησεις, και πριν παιξει η εκαστοτε κωμικη σειρα του Μεγκα.

Θυμαμαι οτι ξεκινουσαν ψελνοντας κατι τυπου ποδοσφαιριστικα συνθηματα οπως "Ελλας, μπορεις, μπορεις να προκριθεις", "Κατω τα Βορεια Προαστεια" και παει λεγοντας.

Ειχα ξεκινησει να τη βλεπω καθοτι ημουν πολυ φαν των Αυθαιρετων, αλλα το χιουμορ ηταν καθαρα σατιρικο/πολιτικο, χωρις γκαγκς και ατακες, οποτε δεν εβρισκα κατι κωμικο να γελασω σε εκεινη την ηλικια. Φυσικο ειναι να μη ξαναπαιχτηκε αφου αφορουσε την επικαιροτητα εκεινης της εποχης, και επροκειτο για δεκαλεπτη εκπομπη, οχι σειρα με συγκεκριμενη υποθεση. Πλακα πλακα θα ειχε μεγαλο ιστορικο ενδιαφερον σημερα!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rakeesh είσαι σωστός. Την θυμάμαι ακριβώς όπως την περιγράφεις. Πράγματι θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να την βλέπαμε ξανά σήμερα.
 
ναι το πρόβαλλε το mega το 1991 καθημερινά πρίν το δελτίο ειδήσεων των 20.30 ...Spin Off (που λένε και οι αμερικάνοι) αυτής της σειράς ήταν το "πλάκας μέλαθρον" που προβλήθηκε την επόμενη χρονιά (1992-93) απ' το Αντέννα (ενώ ήταν να προβληθεί απ' το mega).
 
Πίσω
Μπλουζα