Ελληνικά Επίκαιρα [Aρχεια video online]

saboter

RetroActive
Joined
11 Αύγ 2009
Μηνύματα
325
Αντιδράσεις
102
Τα Επίκαιρα υπήρξαν ένα είδος κινηματογραφικού δελτίου ειδήσεων, που παρήγαγε η Διεύθυνση Τύπου του Υπουργείου Προεδρίας. Μικρά φιλμ (ως δεκάλεπτα), που γυρίζονταν σε τακτική βάση από την απελευθέρωση στα μέσα της δεκαετίας του 40 μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 80, οπότε και παύει η σταθερή δημόσια προβολή τους.

Τα Επίκαιρα συνόδευαν το πρόγραμμα των χειμερινών και θερινών κινηματογράφων, ενώ προβάλλονταν και σε ειδικές αίθουσες, τους λεγόμενους κινηματογράφους Επικαίρων!




Στην πλειονότητά τους, τα θέματά τους κάλυπταν δραστηριότητες της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, κοινωνικές, οικονομικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, τοπικά νέα, ενώ συχνά φιλοξενούσαν και διεθνή νέα.

Έχοντας έναν κύκλο ζωής πριν και παράλληλα με την έλευση της τηλεόρασης και πριν την ανάπτυξη του Διαδικτύου, οι ταινίες Επικαίρων έχουν αναγνωριστεί ως μια πολύτιμη ιστορική πηγή, που αποτυπώνει ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητας των λαών στο μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα.


Τα Επίκαιρα που σώζονται και μετρούν πάνω από 600 ώρες φιλμ, έχουν φηφιοποιηθεί από το Εθνικό Οπτικοακουστικό ερχείο στην παρακάτω διεύθυνση:

http://www.avarchive.gr/?pname=Home&la=1





Υπάρχει πολύ υλικό, ενδιαφέρον, με πολλές εκπλήξεις και θα το βρείτε συγκινητικά ρετρό!

Παραθέτω μερικούς θησαυρούς που ανακάλυψα:

Έκθεση παιχνιδιών El-greco.

http://mam.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp?get_ac_id=1947&thid=4948

Ελληνικά Παιχνίδια καλύπτουν το...98% της αγοράς!

http://mam.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp?get_ac_id=3997&thid=15923

Ο γνωστός μας Πέτρος της Μυκόνου.

http://mam.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp?get_ac_id=1125&thid=1942














 
Φοβερο ακουγεται!

Δυστυχως μαλλον εχει καποιο προβλημα αυτη τη στιγμη αφου δεν μου stream-αρει τιποτα!

Θα δοκιμασω αυριο

Makisimos!!!!!!!!!!!!!
 
Κάτσε να το δεί το Makisimos. Θα πάθει πλάκα.

Πάντως υπάρχει πραγματικά πολύ υλικό εκεί μέσα.
 
ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΟΚ-ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΑ-ΚΑΡΔΙΑΚΑ

Αστε με τωρα, εγω κλαιω με αυτα που ειδα..!!! Θελω να με πατε αμεσως σε εκεινη την δεκαετια, δεν ανηκω εγω εδω..!!!!!!!! :(

SABOTER απλα προσκυνω..!!!!!!!!! Ευτυχως που δεν το ανακαλυψα εγω αυτο γιατι θα παθενα καρδιακη προσβολη απο την ταραχη μου..!!!!! Εδω κοντεψα να την παθω τωρα..!!!!

Εχω δουλεια για ολη την μερα..!!! Οπως ειπα και στην ΚΑΜΒΙΑ, θα σταματαω τα βιντεακια ανα 1 δευτεροπλετο, θα το ζουμαρω, θα παρω χαρτι και στυλο και θα γραψω οτι πληροφορια υπαρχει εκει μεσα, οτι παιχνιδι δω θα το αποτυπωσω..!!!!!!!

Εχω ΣΟΚΑΡΙΣΤΕΙ..!!!! Επιτελους ειδα πως ηταν μεσα τα εργοστασια και πως δουλευαν οι εργατριες..!!!!!!!!Ακρως συγκινητικο..!!!!!!

Και οπως λεω παντα επαθα ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΟΚ...............!!!!

Τωρα αφηστε με να κλαψω..!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
 
Συνεχιζω να εχω προβλημα :(

Mεσα στον player παιρνω το εξης μηνυμα:

server not found rtmpe://196.130.122.1/vod/
 
Πολύ πολύ ενδιαφέρον!!!

Thanks saboter!
 
Καλά saboter πρόσφατα αναρωτιόμουν γιατί δεν έχω δεί κάτι τέτοιο η ακόμα και διαφημιστικά απο παλιά παιχίδια της ελληνικής βιομηχανιάς?? Σε ευχαριστούμε πολύ για αυτό το υπέροχο λινκ. Είναι οτι καλύτερο έχω δεί τελευταία. :thumbup: :thumbup: Πραγματικά έχω ακούσει πολλές ιστορίες απο τη θεία μου που δούλευε στην el greco απο το 1978 μεχρι και το 1989, αλλα σε video ντοκουμέντο δέν έχω ξαναδεί. Πάω να σταθώ δίπλα στο makisimo νομίζω πως συγκινήθηκα υπερβολικά. :cry: :cry:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΟΙ!

οχι μονο θεματικα,αλλα συνολικα ..Μια αλλη Ελλαδα που σημερα φανταζει εξωπραγματικη,παρα τα μυρια προβληματα που (και)τοτε ειχε...THANKS²!
 
Πραγματικά, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!!!!!!!!!!! Ευχαριστούμε saboter για την ενημέρωση! Κι εγώ έπαθα ένα κάποιο πολιτισμικό σοκ που λέει κ ο makisimos, για να είμαι ειλικρινής! Στάθηκα περισσότερο στα σχετικά με τα παιχνίδια, αλλά είναι άκρως ενδιαφέροντα πολλά βίντεο απ' όσο είδα, οπότε θα το ... εξερευνήσω το site τις επόμενες μέρες!
 
Εξαιρετικο Saboter, ευχαριστώ με τη σειρά μου, με βλέπω μερόνυχτα κολλημένη στον υπολογιστή για να δω την πραγματική Ελλάδα όταν όλα ήταν πιο απλά και όμορφα.Αν υπήρχαν σειρές και εκπομπές της εποχής δε θα έλεγα ποτέ ξανά τη λέξη βαριέμαι!
 
Ξυπνά υπέροχες μνήμες !

Για όσα ζήσαμε και φύγανε σαν το νερό μέσα από την παλάμη μας, αλλά και για τις στιγμές που δεν προλάβαμε να δούμε.
 
Saboter με πέθανες!!!!!!!!! Έχει και Φασόλες το βίντεο εκτός από τυχερούληδες. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ πολύ :)
 
Κριος τι εννοεις Φασολες??? Φασουλετους??? Δεν τους ειδα..!!!! Σε ποιο λεπτο ειναι?? :(
 
Αν δεν κάνω λάθος, οι Φασόλες πρέπει να είναι εκείνα τα κουκλιά που δείχνει στην αρχή, αμέσως μετα τους Τυχερούληδες, που μοιάζουν κάπως με κλόουν.
 
saboter ευγνωμονούμε και προσκυνούμε!

Είδαμε βίντεο από ζυθοποιίες της εποχής και μόνο που δεν κλαίγαμε με το στεφάνι μου!

(ο καθ' ένας με τον πόνο του όπως κατάλαβες) :D
 
makisimos είπε:
Κριος τι εννοεις Φασολες??? Φασουλετους??? Δεν τους ειδα..!!!! Σε ποιο λεπτο ειναι?? :(
Ο Φασόλας είναι ένα κουκλάκι που μόνο εγώ θυμάμαι (και τέλος πάντων πολύ ελάχιστοι ακόμα). Είναι ακριβώς εκείνα τα καραφλά κλοουνάκια που είχαν λίγα μαλλιά βελεντζένια και ήταν φτιαγμένοι από ύφασμα και μετά έγιναν με τμήματα λούτρινα και μετά έγιναν φουσκωτοί και μετά εξαφανίστηκαν. Η fraoulitsa έχει δίκιο είναι στο βίντεο μετά τους τυχερούληδες. Και ΘΕΛΩ ΕΝΑΝ ΞΑΝΑ! Απεγνωσμένα!
 
saboter σ ευχαριστουμε πολυ για τα λινκς ,πραγματικα σπανιο υλικο που εγω προσωπικα δεν ειδα ποτε μεχρι τωρα
 
Πίσω
Μπλουζα