Ελληνικές σειρές που επιθυμούμε σε DVDs

backupper

RetroWannaBe
Joined
1 Ιουλ 2007
Μηνύματα
77
Αντιδράσεις
24
Από τις ελάχιστες ελληνικές σειρές οι οποίες θα άξιζαν μια έκδοση ανάλογη με εκείνες των Αμερικάνικων σήριαλ είναι "οι Απαράδεκτοι". Για την σειρά δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά, όλοι όσοι "γνωρίζουν" την θεωρούν ως μια από τις 5 καλύτερες χιουμοριστικές σειρές των τελευταίων 20 περίπου ετών της ελληνικής τηλεόρασης, και μερικοί ως την καλύτερη. Ένα πακέτο DVD τύπου "Friends" με όλα τα επεισόδια σε ένα ελκυστικό κουτί με όμορφο εξώφυλλο θα ήταν το λιγότερο που θα της άξιζε. Θα μπορούσε να περιλαμβάνει:

- Επεξεργασία της εικόνας και του ήχου στην πιο καθαρή δυνατή μορφή από τις αυθεντικές ταινίες.

- Σχεδιασμένα από επαγγελματία και καλαίσθητα animated menus για επιλογή επεισοδίων, chapters κτλ.

- Υπότιτλοι ελληνικοί για άτομα με προβλήματα ακοής αλλά και αγγλικοί (τουλάχιστον).

- Ένα βασικό Making of με συνεντεύξεις από πρωταγωνιστές και συντελεστές όπως Γιάννη Μπέζο, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Σπύρο Παπαδόπουλο, Ρένια Λουϊζίδου, Βασίλη Χαλακατεβάκη, Δημήτρη Φραγκιόγλου κτλ.

- Αφιέρωμα στον Βλάση Μπονάτσο.

- Ο Δημήτρης Μουρατίδης και η μουσική επιμέλεια της σειράς - από πόσα τραγούδια αποτελείται το κεντρικό μουσικό θέμα - ποτ πουρί των τίτλων;

- Σχολιασμός / commentary σε μερικά επεισόδια από όσους συντελεστές θα μπορούσαν να κανονίσουν κάτι τέτοιο, κατά προτίμηση τουλάχιστον από τους 3 βασικούς που έχουν απομείνει, αλλά και τη Ρένια Λουϊζίδου.

- Απαραίτητα όμορφο πακέτο με σχεδιασμένο από επαγγελματία εξώφυλλο, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα μικρό ένθετο booklet με λίγα λόγια για τη σειρά και episode guide. Καλό δείγμα για τηλεοπτική σειρά είναι τα εξαιρετικά πακέτα Simpsons. Τρεις ελληνικές ταινίες με εξαιρετικό artwork και χάρτινο κουτί είναι οι Νύφες, Καβάφης, Πολίτικη Κουζίνα.

--------

Κατά τη γνώμη πολλών, οι Απαράδεκτοι είναι για τα ελληνικά σήριαλ ότι ήταν στην Αμερική τα "Παντρεμένοι με Παιδιά" και "Friends". Μόνο που οι δικοί μας νικούν επειδή ήταν οι πιο απαράδεκτοι από όλους, και κράτησαν όσο έπρεπε χωρίς ούτε ένα περιττό επεισόδιο.

Κάθε χρόνο βγαίνουν αμέτρητα σκουπιδοσήριαλ, καθώς επίσης και άλλα τόσα με τα οποία απλά μπορείς να σκάσεις ένα χαμόγελο ή να περάσεις ένα 45λεπτο, αλλά είναι ελάχιστα αυτά που "μένουν" και αποκτούν το status του κλασικού ή του cult. Δεν πρέπει επίσης να υπάρχει κόμπλεξ με την κωμωδία, ότι δηλαδή μόνο μια "μεγαλειώδης μεταφορά λογοτεχνικού έργου" αξίζει ένα πακέτο DVD, που στα ελληνικά συνήθως σημαίνει φτηνό μελόδραμα με στολές από πάρτυ μασκέ. Αν έχουμε κάτι οι Έλληνες, αυτό είναι χιούμορ.

Ανάλογα πακέτα θα πρότειναν κάποιοι επίσης και για το supercult "Ανατομία Ενός Εγκλήματος" (πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, σχεδόν μηδενιστικά μαυρόψυχο και με εξαιρετικά SFX από τους Αλαχούζους), το "Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή", το κατάμαυρο "Εγκλήματα" και το ελληνικό blockbuster "Παρά Πέντε".

Το ότι τα επεισόδια κυκλοφορούν σε αρχεία mpeg/avi/divx δεν λέει τίποτα, γιατί είναι υποκατάστατα σε σχέση με ένα κανονικό πακέτο. Κάποιοι προτιμούν να ανοίξουν το DVD player και να αράξουν στο καναπέ, όχι πάλι το PC...
 
Συμφωνώ απόλυτα !

Θα πρόσθετα και τις ΤΡΕΙΣ ΧΑΡΙΤΕΣ.
 
Πάρα πολύ καλή σκέψη, backupper...

Και, γιατί όχι, ένα super αισθησιακό πακέτο, με τις ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, του ΑΝΤ1...
 
Ή ένα πολυτελές box-set με "ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ" της Σίας Λιαροπούλου.
 
Προς τα που πάει το threadάκι, οέο;;;

(ΕΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ FTW)
 
Καλά τα λέτε όλοι σας, αλλά ξεχνάτε κάτι πολύ βασικό : ΠΟΣΟΙ θα αγόραζαν ένα τέτοιο box set ?

Άσε που δεν υπάρχει και το ανάλογο ενδιαφέρον από τις εταιρίες παραγωγής για να φτιάξουν κάτι τέτοιο. Προτιμούν να φτιάξουν κάτι που θα το αγοράσουν πολλά άτομα, παρά κάτι που θα το πάρουν 10, επειδή πρέπει να αποσβέσουν τα έξοδα που έδωσαν για την παραγωγή του box set.

Για την περίπτωση "Απαράδεκτοι" αμφιβάλω αν θα θέλουν να μιλήσουν οι συντελεστές της παραγωγής, ειδικά ο Μουρατίδης που την έχει δει σταρ ...
 
theoritikos είπε:
Καλά τα λέτε όλοι σας, αλλά ξεχνάτε κάτι πολύ βασικό : ΠΟΣΟΙ θα αγόραζαν ένα τέτοιο box set ?
Όταν πρωτοανέφερα τις εκπομπές αυτές στο φόρουμ, νόμιζα ότι θα με "κοροιδεύανε".

Όμως έκπληκτος είδα ότι τα περισσότερα μέλη θυμόνταν τις εκπομπές αυτές και "τους λείπανε".

Οπότε αν η τιμή είναι λογική (όχι 40άρια και 50άρια), πιστεύω ότι θα έχει απήχηση.

( τουλάχιστον θα το αγοράσω εγώ και ο Wally !!! )
 
Χρησιμοποιώντας απλή αριθμητική και κοινή λογική το ασφαλές συμπέρασμα στο οποίο οδηγείσαι ως άνθρωπος με στοιχειώδες γούστο και αισθητική είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής παραγωγής σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την βιομηχανία της διασκέδασης (ταινίες και του-βου) είναι καφρόσκατα. Ειδικά όσο υψηλότερες προσδοκίες έχουν οι κατασκευαστές, τόσο πιο καφρόσκατο βγαίνει το αποτέλεσμα (δείτε τη σειρά του Μαρκουλάκη).

Τα περισσότερα οπτικοακουστικά προϊόντα ελληνικής παραγωγής που έχουν αξία είναι συνήθως κάποια που την εποχή που τα φτιάχνανε δεν ξέρανε καν τι αξία θα αποκτήσουν. Για άλλο πηγαίνανε και άλλο τους βγήκε. Κλασικό δείγμα οι καλύτερες ταινίες του Θανάση Βέγγου (και του 70) ή τα "Βεγγαλικά", ή οι κατά κοινή παραδοχή cult ταινίες του 80 με τα "ανήσυχα νειάτα με τις φράντζες".

Δεν είμαι εντός της βιομηχανίας για να ξέρω πόσο είναι το μπάτζετ παραγωγής DVD της προκοπής, με μενού της προκοπής (με το Nero κάνεις καλύτερα menu από το μέσο ελληνικό εταιρικό DVD), με καμμια ρημαδοβιντεοσυνέντευξη της προκοπής (δηλαδή δεν μπορούν να μαζέψουν 5 ανθρώπους να μιλήσουν για κάτι που έκαναν παλιά; στην Του-Βου πως μαζεύονται και "τα σπάνε" στις γλεντοεκπομπές; ) και με ένα εξώφυλλο της προκοπής, αλλά η μειοψηφία των καλών προϊόντων που υπάρχουνε αξίζει να μπουν σε καλά κουτιά. Και ξέρω ότι δεν βλέπω τα πράγματα με ροζ πέπλο όταν λέω ότι οι Απαράδεκτοι και η Ανατομία ένός εγκλήματος είναι αριστουργήματα (με τα ελληνικά μέτρα και τα σταθμα, πάντα).
 
Δέν θα το αγοράσουνε, θα το πάρουν απο τον μαυρούλη της γειτονιάς γιατι για ένα περίεργο λόγο θα κάνει 49+ euros ο μισός κύκλος, όπως πουλάνε το Law & Order με ελληνικούς υπότιτλου απο την Videosonic ενω το αντίστοιχο πακέτο του ενός κύκλου απο τα fnac για παραδειγμα στην αγγλική εκδοση κάνει 59,15 ο κύκλος.
 
Γενικά οι Έλληνες εισαγωγείς DVD είναι ως επί το πλείστον απάτη. Επειδή δεν τίθεται θέμα ότι όλοι βολεύεστε με αγγλικούς υπότιτλους, προτιμάτε αγγλικά προϊόντα DVD και το Play.com
 
exetlaios είπε:
Όταν πρωτοανέφερα τις εκπομπές αυτές στο φόρουμ, νόμιζα ότι θα με "κοροιδεύανε". Όμως έκπληκτος είδα ότι τα περισσότερα μέλη θυμόνταν τις εκπομπές αυτές και "τους λείπανε".

Οπότε αν η τιμή είναι λογική (όχι 40άρια και 50άρια), πιστεύω ότι θα έχει απήχηση.

( τουλάχιστον θα το αγοράσω εγώ και ο Wally !!! )
boxset me kwnstantinou kai elenis?men kai den???
 
Εγώ πάντως το 50αρι θα το έδινα αν επρόκειτω για boxset "οι Αυθαίρετοι". Καλοί και οι Απαράδεκτοι δε λέω αλλά το black humor των Αυθαιρετων δε το έβρισκες πουθενά...ειδικά εκείνη την εποχή...
 
boxset me kwnstantinou kai elenis?men kai den???
Τι να το κάνεις το Κωνσταντίνου και Ελένης; Τόσες φορες που το έχει δείξει επανάληψη έχουμε μάθεί όλα τα επισόδεια απ´έξω!

Προσωπικά, καθε που χτυπάει το κουδούνι του Φουστάνου, ξέρω ποιά απο τις γκόμενες του είναι έξω από την πόρτα!:biglaugh::biglaugh::biglaugh:

Μεν και δεν πολύ καλή σειρά με πολύ γέλιο

Πέρα όμως από αυτό, οι περισσότεροι internetόβιοι δεν θα χρειαστούμε κάν να αγοράσουμε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
θα θελα να έβρισκα σε dvd ή να ξανάβαζε το Μεγκα τους Φρουρούς της Αχαϊας!!

αν και δεν πολυκάνω κέφι τη Ντενίση, ήταν αξιόλογη σειρά!
 
Ήρα είπε:
θα θελα να έβρισκα σε dvd ή να ξανάβαζε το Μεγκα τους Φρουρούς της Αχαϊας!!
αν και δεν πολυκάνω κέφι τη Ντενίση, ήταν αξιόλογη σειρά!
ήταν και νέα τότε!!!!!!!! :help:
 
Θα αγόραζα με μεγάλη ευχαρίστηση το Δις εξαμαρτείν του Μέγκα, μία σειρά που έχει εξαφανισθεί από προσώπου γης εδώ και χρόνια!
 
Πάντως βρε παιδιά μήπως η ΕΡΤ, όπως και τα ιδιωτικά κανάλια, θα έπρεπε να βγάλουν σε DVD αυτές τις σειρές;

Εδώ μια ματιά στο Amazon και σε άλλα site θα δείξει ότι οι Αμερικανοί κάθε σειρά από τη δεκαετία του 50 και μετά την έχουν βγάλει σε DVD. Έχω την εντύπωση ότι πολλοί θα τις αγόραζαν.
 
grtt είπε:
Πάντως βρε παιδιά μήπως η ΕΡΤ, όπως και τα ιδιωτικά κανάλια, θα έπρεπε να βγάλουν σε DVD αυτές τις σειρές; Εδώ μια ματιά στο Amazon και σε άλλα site θα δείξει ότι οι Αμερικανοί κάθε σειρά από τη δεκαετία του 50 και μετά την έχουν βγάλει σε DVD. Έχω την εντύπωση ότι πολλοί θα τις αγόραζαν.
ε να, εδώ και μερικά χρόνια η Ραδιοτηλεόραση έχει αρχίσει να προσφέρει διάφορες κλασικές σειρές όπως η Λωξάντρα και ο Χριστός Ξανασταυρώνεται σε δισκάκια. Το θέμα είναι πως μέσα στα χρόνια έχει χαθεί πολύ υλικό, όπως οι Έμποροι των Εθνών για παράδειγμα :cry:
 
edit by tsalk δεν υπάρχει τίποτα για download Διάβασε σε παρακαλώ τους κανονισμούς του φόρουμ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα