Ελληνικές ταινίες σινεμασκόπ

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.447
Αντιδράσεις
49.724
Ως γνωστόν ο ελληνικός κινηματογράφος έχει κάποιες σινεμασκόπ ταινίες οι οποίες δεν είναι πολλές βέβαια , αλλά δυστυχώς πλέον τις έχουν "καταστρέψει" γιατί , για άγνωστο λόγο , προφανώς τα κανάλια δεν δέχονται να τις παίξουν έτσι... Άνοιξα αυτό το θέμα για να δείτε την...τεράστια διαφορά!

 


Ο Οτε Σινεμά ευτυχώς παίζει τις ταινίες σε σινεμασκόπ που έχουν γυριστεί έτσι βέβαια , δηλαδή στην αρχική τους μορφή! Δείτε την διαφορά στις εικόνες που παραθέτω παρακάτω , από την ταινία "Ξυπόλητος πρίγκηψ"! Είναι μια σκηνή χορευτικού από τη Ζωζώ Σαπουντζάκη. Στην "επεξεργασμένη" (και άθλια κατ εμέ) κόπια , η 4η...Ζωζώ από αριστερά έχει εξαφανιστεί εντελώς!!! Τόσο πολύ πλάνο λείπει!!!!
:eek:

34.jpg


33.jpg
 
πραγματικά απίστευτη διαφορά!!!τελικά έχουν γίνει τεράστιες ζημιές στις ταινίες!!!όχι μόνο στου Καραγιάννη όπως νομίζαμε μέχρι τώρα
 
Σε ευχαριστούμε πολύ φίλε tonytony.

Επιτέλους βλέπουμε τις Cinemascope ταινίες της ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ, έτσι όπως τις φαντάστηκε και τις γύρισε ο αγαπημένος μας Γιάννης Δαλιανίδης για λογαριασμό της θρυλικής εταιρείας !! Για πρώτη φορά, μετά την πρώτη τους προβολή στους κινηματογράφους, οι ταινίες αυτές, στην (ολοκληρωμένη) μορφή που γυρίστηκαν! :)
 
Άλλο ένα παράδειγμα από την ταινία "Κορίτσια για φίλημα"! Αυτή τη φορά λείπει από τα δεξιά!!! :eek:

36.jpg


35.jpg
 
Πω πω μεγάλη διαφορά! Είχα περιέργεια για το πόσες ταινίες γυρίστηκαν έτσι και βρήκα αυτό το λινκ στην βικιπέδια: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80

Εν τω μεταξύ μόλις είδα και τον Ξυπόλητο πρίγκιψ χιχι αλλά στην μορφή τη γνωστή και όχι τη σινεμασκοπ
 
Καλά, το απίστευτο cropping έχει γίνει στη σκηνή του δικαστηρίου στην παραπάνω ταινία, όπου βλέπεις το Βουτσά (νομίζω) να βρίσκεται, στην ίδια σκηνή, πότε στα δεξιά και πότε στ' αριστερα του πλάνου!
 
Πίσω
Μπλουζα