Ελληνικές ταινίες τρόμου

Εγω προσωπικα την βρισκω καλη.Οταν την ειδα πρωτη φορα μικρουλης στον ΑΝΤ1 ομολογω οτι καπου με φοβισε αλλα γουσταρα κιολας!!!

Αυτην τη στιγμη την βλεπω κι εγω [edit]. Δες την ανεπιφυλακτα.

Τι μου θυμισες τωρα Γκρεμλινακια με την φωτο σου:Ο Λουριδας εξω απο ζαχαροπλαστειο:Υammi,yammi!!!

Η η σκηνη με την αναπηρη γρια με το καροτσακι να εκτοξευετε και να περναει μπροστα απο την πανσεληνο!!!

Τελος η συνεντευξη του Σοφου γκρεμλιν στο Κομη Δρακουλα!!!"Θελουμε να πολιτιστουμε και δια να πολιτισθουμε βανδαλιζομεθα,συνεπως βανδαλιζομεθα για να πολιτιστουμε"και εκει που τελειωνει σκαει το τρελλο γκρεμλιν και του τιναζει τα μυαλα στον αερα!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βυνιλιακιας είπε:
Υπαρχει μια ταινια με τους Σωτηρη Μουστακα,που θα την ελεγα κωμωδια τρομου.Ειναι η ταινια "Ο σαλταδορος"... σε καποια φαση κληρονομει ενα ξενοδοχειο στην μεση του πουθενα.
Ναι, υπάρχουν σίριαλ κίλλερς και πτώματα...

Πραγματικά,πρωτότυπο σενάριο -όσο μπορεί, για ελληνικό βίντεο ,βέβαια... :)
 
Ενδιαφέρον... Λατρεύω τον Μουστάκα άλλωστε, και θα την ψάξω την ταινία.
 
[edit] Διευκρινίσεις ή παράπονα για το λόγο των edits παρακαλώ με πμ στους διαχειριστές. [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mην ξεχνάμε πως η Ελλάδα έχει βγάλει ένα από τα πιο διαβόητα video nasties όλων των εποχών και μιλάω φυσικά για το island of death του Νίκου Μαστοράκη, απαγορευμένο σε πολλές χώρες του κόσμου.

Μπορεί να παίζουν ξένοι ηθοποιοί και οι διάλογοι να είναι στα αγγλικά, πάντως η παραγωγή ήταν 100% ελληνική, o σκηνοθέτης Έλλην και τα γυρίσματα γίνανε στο νησί της Μυκόνου.

Εντάξει για κάποιους μπορεί να μην ήταν ακριβώς τρόμου (και ίσως να έχουν δίκιο, περισσότερο στην exploitation κατηγορία θα την έβαζα), παρόλα αυτά διαβάζοντας κατά καιρούς διάφορες λίστες με ελληνικές ταινίες τρόμου και θρίλερ, μου κάνει εντύπωση που όλοι το αφήνουν στην απ' έξω ενώ μπορεί να έχουν μέσα ακόμα και τον ''Κόμη Τσάκωνα με τις Δρακουλίνες του''. :p

Κατά τα άλλα, έχουν κυκλοφορήσει από την Ελλάδα και διάφορα ''υβρίδια'', τρόμος σε συνδυασμό με κάτι άλλο.

Γνωστές ταινίες σε αυτό το στυλ που αξίζουν είναι ο Εφιάλτης (1961), οι Κρυστάλινες Νύχτες (1992), τα Singapore Sling και Θα σε δω στην κόλαση αγάπη μου (1990 και 1999 αντίστοιχα) του Νίκου Νικολαίδη, Ο Θάνατος που ονειρεύτηκα (2010), Μέδουσα (1998), Iστορία 52 (2008), Τα σημάδια της Νύχτας (1990) του Πάνου Κοκκινόπουλου κα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Tην είδα την ταινία "Ο Σαλταδόρος" και ήταν πάρα πολύ απολαυστική. Σκέτη κωμωδία είναι για μένα, όχι κωμωδία τρόμου, και πολύ καλή για ελληνική βιντεοταινία των 80's. Ο λατρεμένος Μουστάκας υπέροχος όπως πάντα, αλλά με εντυπωσίασε και η ηθοποϊία της Μαίρης Χαλκιά, που ήταν υπέροχη στο ρόλο της χαζής γυναίκας. Μπορώ να πω ότι είναι η πρώτη γυναίκα που βλέπω να συμπρωταγωνιστεί με τον Μουστάκα και να μην επισκιάζεται από αυτόν. Δεν καταλαβαίνω μόνο γιατί η ταινία αυτή δεν υπάρχει στη φιλμογραφία του Μουστάκα, ούτε στο Imdb, ούτε στη βικιπαίδεια, και γενικά πουθενά εκτός από το Retromaniax. Κάποιες άλλες βιντεοταινίες όμως υπάρχουν κανονικά. Τόσο σπάνια θεωρείται η συγκεκριμένη;
 
Πίσω
Μπλουζα