Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.794
Αντιδράσεις
4.283
Διαβαζοντας τα περι Blyton σε προηγουμενο thread,θυμηθηκα οτι γυρω στο 1986 διαβαζα βιβλια απο μια δανειστικη βιβλιοθηκη που λεγοταν "Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου" στη Τσοχα 5 στους Αμπελοκηπους στην Αθηνα.

Μαλιστα εξεπλαγην οταν καταφερα και θυμηθηκα το ονομα του υπευθυνου εκει μεσα,λεγοταν Ροζακης.Ενας πολυ ευγενικος,ευχαριστος και εξυπηρετικος ανθρωπος που πραγματικα σε εβαζε στο trip του διαβασματος.

Απο μια γρηγορη ψακτικη που εκανα μολις, διαπιστωσα με χαρα οτι η βιβλιοθηκη και ο εν λογω κυριος υπαρχουν ακομα.

Εδω και η ιστοσελιδα.(αν και το logo αλλαξε)

sima_gr.jpg


Συχναζε κανενας αλλος εκει?
 
Οχι αλλα συχναζα σε "δανειστικη βιβλιοθηκη" οπου εκτος απο βιβλια ειχε και χωρους με επιτραπεζια,π.χ "Σκορ 4" σκακι και αλλα.

Εκτος αν θελεις να μιλησουμε για την συγκεκριμενη. :xm:
 
Μπα.......

Το βιβλίο ήταν πάντοτε χαμένη υπόθεση για μένα.

Παρόλα αυτά η "Λέσχη του βιβλίου" ήταν αρκετά γνωστή στη δεκαετία του 90, θυμάμαι πολλοί συμφοιτητές μου τότε, δανείζονταν βιβλία από εκεί.

Εγώ απλά προτιμούσα να παίζω video games. :D :D
 
Στείλε pm Wally. Είμαι ενεργό μέλος της Ελληνικής Λέσχης Βιβλίου η οποία δραστηριοποιείται με εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, δανειστικές βιβλιοθήκες σε Ελλάδα και εξωτερικο. Πρόσφτα κέρδισε χορηγίες από το υπουργείο Πολιτισμού και μόνιμος χορηγός τα Στάρμπακς ώστε σε κάθε εκδήλωση να προσφέρεται δωρεάν καφές. Μιλάμε για οργασμό δραστηριοτήτων χωρίς να μένει πίσω ο δανεισμός. Επικοινώνησε μαζί μου η με τη Λέσχη. Χαίρομαι που αναφέρεται κι εδώ μέσα η αγαπημένη μου Λέσχη. Ο αξιαγάπητος κύριος Ροζάκης ποαραμένει ενεργότατος και αγαπητότατος. Είχα κάνει κι εγώ μια βιβλιοπαρουσίαση!!!
 
Xαχαχαχα.Καλη φαση!

Μηπως μπορεις να ανεβασεις το παλιο πορτοκαλι logo?
 
mhmerotategiatipino είπε:
Στείλε pm Wally. Είμαι ενεργό μέλος της Ελληνικής Λέσχης Βιβλίου η οποία δραστηριοποιείται με εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, δανειστικές βιβλιοθήκες σε Ελλάδα και εξωτερικο.

Δεν έχω ιδέα για τη λέσχη αυτή και ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Μήπως έχεις περισσότερες πληροφορίες να μας δώσεις;;; :eek:
 
Ενδιαφέρον θέμα! και μένω αρκετά κοντά!

:cheers:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
http://www.elbi.gr για περισσότερα νεάκια αλλά καλύτερα να τους πάρεις τηλέφωνο. Είναι μια μεγάλη παρέα και περνάμε πολύ όμορφα.
 
Χάρη στον mhmerotategiatipino περάσαμε με τη Dοm μια υπέροχη βραδιά εχτές.

Η Λέσχη Βιβλίου σε μιά (αξιέπαινη και αξιόλογη) προσπάθεια να έρθει πιό κοντά στο αναγνωστικό κοινό, διοργάνωσε μιά βραδιά αφιερωμένη στη Μάρω Βαμβουνάκη και τα δύο τελευταία βιβλία της.

Σε ένα πολύ όμορφο και ζεστό χώρο στου Ζωγράφου, καμιά 50άτομα κρεμαστήκαμε για περίπου δύο ωρες από τα χείλη της και ακούγαμε για τη σημασία της αγάπης στη ζωή μας...

Ποτέ δεν πίστευα πως μιά τόσο μεγάλη συγγραφέας μπορεί να είναι συνάμα και τόσο απλή...

Και το σημαντικότερο: στο τέλος υπέγραψε τα βιβλία μας... Η Dom δεν έχει κατεβεί ακόμη από το συννεφάκι της. :heartcloud:

Δυστυχώς, σαν όλα τα ωραία, κράτησε λίγο... αλλά ίσως εκεί να είναι και η ομορφιά των απλών πραγμάτων.

Οι βραδιές θα συνεχίζονται όλο το χειμώνα. :cheers:

Όσοι πιστοί, προσέλθετε!
 
Eνα μεγαλο ευχαριστω στον mhmerotategiatipino :bow:

O,τι και να πω ειναι λιγο! :thanx2:

Η βραδια ηταν υπεροχη και η Μαρω Βαμβουνακη καθηλωτικη. Οι αποψεις της για την ζωη, την ευτυχια, την ελευθερια, τον ερωτα, τον εγωισμο, την αγαπη γεμισαν για 2 ωρες την πανεμορφη αιθουσα του Μουσειου "Μαρικα Κοτοπουλη". Η ωρα ειχε φτασει 22:00 αλλα κανεις δεν ηθελε να φυγει. Κανεις δεν ηθελε να σταματησει η συγγραφεας να μας μιλα. Ειμασταν σαν τα παιδια που τους λενε ενα παραμυθι και αυτα δεν θελουν να τελειωσει η ιστορια, μονο που αυτη τη φορα δεν ακουγαμε παραμυθια αλλα μεγαλες επιπονες αληθειες, αληθειες που αλλαζουν ζωες και οδηγουν στο μακρυ δρομο της αυτογνωσιας, που ομως ποτε δεν τελειωνει. Ισως τελικα δεν ειναι ο προορισμος αλλα το ταξιδι αυτο που εχει σημασια και γοητεια...Οντως ειμαι ακομα στο συννεφακι: η συγγραφεας μου υπεγραψε στο αγαπημενο μου βιβλιο της και τωρα πια εκτος απο τις βαθειες αληθειες της, εχω και την αφιερωση της στην πρωτη σελιδα του "Ο Αντιπαλος Εραστης".

Σ'ευχαριστουμε ξανα φιλε mhmerotategiatipino
 
Εγώ σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Σας περιμένουμε κι εσας κι όλους οσους θέλουν να έρθουν στις επόμενες μας εκδηλώσεις. Θα ενημερώσω σύντομα.
 
mhmerotategiatipino τελικα βρηκες αυτοκολητα με το παλαιο logo?

Eπισης να σε ρωτησω αν η βιβλιοθηκη στην Τσοχα λειτουργει ακομα?Θα ηθελα να δω ποτε ειχα γραφτει (και να δανειστω κανα παιδικο βιβλιο για flashback)...
 
Καλημέρα Wally. Όχι δε βρήκα αλλά αν μεταβείς στη νέα τους διεύθυνση στο Φάρο Ψυχικού μπορούν να ψάξουν στο αρχείο με τα παλιά τους τεύχη και να σου βρουν κάτι. Η νέα διεύθυνση είναι Δ.Σολωμού 15, Ν. Ψυχικό, σε ιδιοκτητο κτήριο. Της Τσόχα έχει πάψει να ισχύει, ένεκα η μετακόμιση. Καλοδεχούμενοι όλοι οι παλιοί και νέοι αναγνώστες (όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει κάτι και να τους το επιστρέψει με κριτική ή να διαβάσει οποιοδήποτε βιβλίο θέλει και να τους το προτείνει, ειναι πάντα ανοιχτοί σε νέους τίτλους βιβλίων).
 
τί μαθαίνει κανείς!!! παιδιά τί έγινε, παρακολουθείτε ακόμα εκδηλώσεις της λέσχης? ενδιαφέρομαι :)
 
Πίσω
Μπλουζα