Ελληνική ροκ σκηνή μέχρι και 90's

don dokken είπε:
ναι..κι η μυλωνου τον αντρα της με τους πραματευταδες..!!το να λες οτι υπαρχει"ελληνικο ροκ" ειναι σα να λες οτι υπαρχει και ρεμπετικο της τζαμαικα..δε θα το κανω ψιλα,οποιος καταλαβε..
Ολοι καταλαβαμε... :D

Προσωπικα, αν και τελευταια δεν ακουω πια Ελληνικο, οτι πιο ροκ εχω ακουσει ειναι Σιδηροπουλος και Τρυπες.

Και πολλα αλλα βεβαια. Απλα αυτους θεωρω οτι καλυτερο.

Αυτο που κανει ο Αγγελακας τωρα....ετσι κι ετσι..

Ειναι σαν να ακους ολοκληρο δισκο AC/DC...ολα τα τραγουδια ειναι ιδια.. :cry:

Ενα ειναι αρκετο..

Εεεεεεε..με το μπαρδον δηλαδης....Πυξ-λαξ? Ροκ? Εβγαλε αποφαση κανενας υπουργος? :what:
 
Μου κάνει εντύπωση που κανείς από εσάς δεν έχει μνημονεύσει τους περίφημους Τερμίτες (1980-1987). Ίσως να παρασύρεστε από τη μετέπειτα καριέρα του Μαχαιρίτσα, αλλά τα παιδιά αυτά ήταν άνθρωποι που πραγματικά περνούσαν με δυο τάλληρα στην τσέπη, που ξεκινούσαν για εμφανίσεις εκτός Αθηνών και απλήρωτοι τελικά γυρνούσαν με ωτο-στοπ, που έμειναν πιστοί στον ελληνόφωνο στίχο, που έκαναν και δυο φορές "μάγκα" το Νταλάρα (και όχι άνλτησαν από τη δικη του δόξα, όπως κακώς νομίζουν πολλοί), και που στα ελάχιστα χρόνια παρουσίας τους - αφήνω το κομμάτι "PJL Band" και το "Αρμαγεδδών", όπου μιλάμε για συλλεκτικό ήχο... - άφησαν πολύ χαρακτηριστικά τραγούδια, πολύ ψαγμένο στίχο (Μιχάλης Μαρματάκης, Ξενοφώντας Μπρουντζάκης, Ισαάκ Σούσης). Να μερικά μόνο, με γνήσια ροκ στόφα, κι αν θέλετε ψάξτε επίσης τα κομμάτια "Seka", "Βασίλισσα της σιωπής", "Μηχανικά", "Ηοllywood", "Αποπίεση", "Πρώτη εποχή" κλπ. Πληροφοριακά τους Τερμιτές απετέλεσαν οι : Λαυρέντης Μαχαιρίτσας (φωνητικά και ακουστική κιθάρα), Αντώνης Μιτζέλος (ηλεκτρική κιθάρα), Παύλος Κικριλής (μπάσο), Φίλιππος Σπυρόπουλος (ντραμς), ενώ συνέπραξε μαζί τους και ο πιανίστας Γιάννης "Μπαχ" Σπυρόπουλος.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ενα ντοκυμαντερ για το ιστορικο Καφε Σαντάν του Βολου και τους δημιουργους του.

Το ειδα και ειναι πολυ καλο!

Για οσους ειναι εκει, αξιζει να το δειτε...

http://tdf.filmfestival.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=1188&date=14/3/2014&movie=1324'>http://tdf.filmfestival.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=1188&date=14/3/2014&movie=1324

http://tdf.filmfestival.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=1188
 
don dokken είπε:
ναι..κι η μυλωνου τον αντρα της με τους πραματευταδες..!!το να λες οτι υπαρχει"ελληνικο ροκ" ειναι σα να λες οτι υπαρχει και ρεμπετικο της τζαμαικα..δε θα το κανω ψιλα,οποιος καταλαβε..
Είσαι έπος ... Τέλος !!! :D
 
Χρειάστηκε να περάσουν 4 ολόκληρα χρόνια για να δω αυτή τη σελίδα!!!

Όπως και να έχει, έχω να πω τα εξής:

Με καλύψαν απόλυτα οι απόψεις ειδικά για το ποιός είναι ροκ και ποιός όχι, και τις προσυπογράφω!!! Εξάλλου, το έχει πει καλύτερα από όλους ένας ο οποίος είναι από τους στυλοβάτες αυτού που ονομάζουμε γενικότερα ΡΟΚ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟΥΡΚΟΓΙΩΡΓΗΣ!

[video=youtube;Hoihg1-k8kE]https://www.youtube.com/watch?v=Hoihg1-k8kE

Επίσης, μην ξεχνάμε ότι μπορεί η ροκ σπίθα να έγινε φωτιά από τα μέσα της δεκαετίας του '80 και να τη σβήσανε στα τέλη της δεκαετίας του '90 (εγώ προσδιορίζω τη διάλυση των Ξύλινων Σπαθιών ως "φρενάρισμα" -δεν θα πω "τέλος", όσο κι αν τα Διάφανα Κρίνα ουσιαστικά "κράτησαν τη σημαία" μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000), αλλά η ροκ σπίθα ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του '60, ΑΣΧΕΤΑ με το αν η γλώσσα ήταν ελληνική ή αγγλική: ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ και SOCRATES DRANK THE CONIUM τα σημαντικότερα παραδείγματα, κρίνοντας από τον ήχο τους.


Τέλος, ακόμα υπάρχουν ροκ φωνές και προσπάθειες, αλλά είναι ελάχιστες... επειδή είναι πρόσφατο, άρα όχι ρετρό, απλά ονομαστικά θα την αναφέρω για όσους δεν την ξέρουν: ΤΑΝΙΑ ΚΙΚΙΔΗ! Ροκ φωνή και παρουσία από τις λίγες στην Ελλάδα. Βρείτε και ακούστε "Τα ρέστα του ονείρου", ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ από τον πρώτο της δίσκο! Όποτε το ποστάρω στο facebook, πάντα γράφω "γιατί το Ελληνικό Ροκ δεν πεθαίνει, κουφάλες"!!!
 
Για μάς ρόκ ήταν οτι δέν ήταν σε ανατολίτικες κλίμακες και όργανα. Αργότερα και ότι δέν ήταν ντίσκο . Α πα πα πα καρεκλάαδες. Ετσι καί οι μπαλάντες καί η ηλεκτρονική καί punk, new wave κατατάξαμε ως ρόκ. Οπότε δέν είναι λάθος να βαφτίζουμε ρόκ κατι Κατσιμίχες, Μαχαιρίτσα κλπ.

Ακόμα και ο μεγάλος Μίκης έγραψε, ασυνείδητα ή μήπως οχι, ρόκ μπαλάντες. Ενα απο τα καλύτερα κομμάτια του Σιδηρόπουλου (Κάποτε Θά' ρθουν) είναι δικό του. Μπαλάντα με μπουζούκι ειναι επίσης και το / Ποιος τη ζωή μου/ που είπαν και οι Κατσιμίχες.

Πρωτεργάτες θα έβαζα Σαββόπουλο και Γκαιφύλλια. Η εκδρομή ειναι ..τρίπ.
 
παντος εχετε ξεχασει το μεγαλυτερο Ελληνικο ροκ συγκροτημα τα παιδια της αφροδιτης με τεραστια επιτυχια στο εξωτερικο μην σας πω οτ ειναι το μονο συγκροτημα με επιτυχια στο εξωτερικο
 
και να τη σβήσανε στα τέλη της δεκαετίας του '90 (εγώ προσδιορίζω τη διάλυση των Ξύλινων Σπαθιών ως "φρενάρισμα" -δεν θα πω "τέλος", όσο κι αν τα Διάφανα Κρίνα ουσιαστικά "κράτησαν τη σημαία" μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000)
Συμφωνώ απολύτως! Θα έλεγα ότι και ο τελευταίος δίσκος από τις Τρύπες 'Μες στη νύχτα των άλλων' ήτανε άλλο ένα κύκνειο άσμα όχι μόνο του συγκροτήματος αλλά και αυτού του είδους γενικότερα και της άνθισης που γνώρισε εκείνη την εποχή..
 
Πίσω
Μπλουζα