Εμφάνιση ρετρό παιχνιδιών σε ελληνικές ταινίες και σειρές

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας katerinak
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Παιχνιδια στην ταινια "το μεγαλο ρουθουνι" ,εμφανιζεται και το ζαβολακι της el greco :

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php
να το και το ζαβολακι :)

attachment.php

attachment.php
το μωρακι αυτο(βλεπε μπλε βελακι) ειναι πλαστικο

attachment.php

attachment.php
φοραει και κιτρινο καπελακι

attachment.php

attachment.php
φαινεται λιγο κι εδω το ζαβολακι

attachment.php
να το παλι :flower:

Απορια : η ταινια "το μεγαλο ρουθουνι" ειναι παραγωγης 1981, η διαφημιση του Σωτηρη Μουστακα με τα ζαβολακια θυμαστε ποτε προβληθηκε στην τηλεοραση ; το 1981 ή αργοτερα;

Στην ταινία 'Ταμτάκος, ο ηλεκτρονικός γύφτος" βλέπουμε τα εξής παιχνίδια :

1. ΣΤΟ 0.20.52 φαίνεται ένα κουκλάκι πίσω από το ρολόϊ

2. Στο 0.55. 43 η αδερφή του Ταμτάκου όταν ράβει έχει μπροστά της ένα πασχαλινό υφασμάτινο αυγό με ζωγραφιές, που πουλούσαν παλιότερα τα ζαχαροπλαστεία και το αυγό είχε μέσα καραμέλες και παιχνίδια.

3. Στο 1.00.51 στη σκηνή που ο Ταμτάκος συζητάει με την αδερφή του και τον γαμπρό του φαίνεται ένα αρκουδάκι μαζί με το αυγό που προανέφερα.

4. Το πιο αξιοσημείωτο όμως παιχνίδι που φαίνεται και πολύ καθαρά είναι στο 1.11.06 και μετά ένας μικρός φασόλας της Ελ Γκρέκο που τον κρατάει η φιλενάδα του Αστραπόγιαννου , στη σκηνή που σκέφτεται τι να κάνει με τα λεφτά.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
σ ευχαριστω πολυ γι ακομη μια φορα για τη βοηθεια spirtoulis!!!!!!!!!!!!!!! οταν ετοιμασω τα screenshots της βιντεοταινιας "Ταμτάκος, ο ηλεκτρονικός γύφτος" θα τα ανεβασω εδω :)

Στη βιντεοταινια " τσαρουχι απο τον τοπο σου" φαινονται (αν δεν κανω λαθος) δυο "μου σου του"

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Στη βιντεοταινια "Μαρθα" ,στο δωματιο της Μαρθας(Τανια Τρυπη) φαινονται καποια παιχνιδια :

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php
λεπτομερεια του κλοουν

Στο ζαχαροπλαστειο του Νικου Ριζου στην ταινια "πες τα βρωμοστομε" βλεπουμε κουκλες στα κουτια τους :

attachment.php

attachment.php

attachment.php
σ αυτη τη φωτο νομιζω οτι εκει που εχω κυκλωσει με κοκκινο φαινεται μια κουκλιτσα

Σιγά τη βοήθεια. #) Εγώ ευχαριστώ που με το θρεντ που άνοιξες katerinak, με έκανες να προσέχω τα παιχνίδια στις ταινίες. Ωραία το Μου σου του. Πιο ωραίες όμως φαίνονται οι κούκλες στο κουτί τους.Η μία με τα άσπρα μου θυμίζει τις κούκλες του Κεχαγιά.

κι ομως spirtoulis αν δεν ησουν εσυ δε θα βλεπαμε ποτε τη bibi bo στο κουτι της ουτε και τοσα αλλα παιχνιδια που υπαρχουν σε ταινιες δεκαετιας '80:thanx2: :thanx2: :thanx2:

Ετοιμα και τα screenshots της βιντεοταινιας "Ταμτακος,ο ηλεκτρονικος γυφτος" ,η περιγραφη τους εδω απο τη spirtoulis :) :

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php
ο μικρος "φασολας" ,τον μεγαλο τον ειδαμε στην ταινια "η Αλικη δικτατωρ"

attachment.php

attachment.php

katerinak είπε:
Στη βιντεοταινια "φαλακρος στοχος" βλεπουμε αρκετα παιχνιδια.Η νονα και η βαφτιστηρα πηγαινουν στο πολυκαταστημα "Κλαουδατος" στο τμημα παιχνιδιων για να αγορασουν το πρωτοχρονιατικο δωρο της μικρης.Προκειται για ενα κοκκινο τηλεκατευθυνομενο αυτοκινητακι.Στα παρακατω screenshots φαινονται λιγο κουτια με playmobil (στα δεξια της 1ης φωτο),κουτι με τα "αγριμια" (στα αριστερα της 5ης φωτο),καποια επιτραπεζια παιχνιδια οπως "Safari" , "τσαφ τσουφ" και άλλα :

attachment.php
Έχω το τρενάκι ίδιο με αυτό στη δεύτερη φωτογραφία...!

BETTY BOOP θυμασαι ποιας εταιριας ειναι το τρενακι που εχεις;

Παιχνιδια που βλεπουμε στην ταινια "ο παλαβος κοσμος του Θαναση" :

οι δυο πρωτες φωτογραφιες ειναι απ την 1η ιστορια με τιτλο "no parking" , το παιδακι κραταει ενα κουκλακι

attachment.php

attachment.php

ολες οι υπολοιπες φωτο με τα παιχνιδια ειναι απ την 7η ιστορια με τιτλο "τι σου ειναι οι διαδοσεις"

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Ωραία και τα νέα παιχνίδια. Σήμερα που ξαναδιάβαζα το θρεντ μου φάνηκε ότι στον Σωτήρη τον Κροκοδειλάκια στο δωμάτιο του Σφέτα στο πάνω ράφι υπάρχουν pin y pon. Στην βιντεοταινία ''Η γυναικάρα απο το Κιλκίς'' στο 0.32.51 τα παιδιά της Γερασιμίδου με τον Τσάκωνα κρατούν ένα μαυρόοασπρο λούτρινο κουκλάκι.

spirtoulis είπε:
Ωραία και τα νέα παιχνίδια. Σήμερα που ξαναδιάβαζα το θρεντ μου φάνηκε ότι στον Σωτήρη τον Κροκοδειλάκια στο δωμάτιο του Σφέτα στο πάνω ράφι υπάρχουν pin y pon. Στην βιντεοταινία ''Η γυναικάρα απο το Κιλκίς'' στο 0.32.51 τα παιδιά της Γερασιμίδου με τον Τσάκωνα κρατούν ένα μαυρόοασπρο λούτρινο κουκλάκι.
spirtoulis στη βιντεοταινια "η γυναικαρα απ το Κιλκις" αυτο το αρκουδακι εννοεις ;

Για τα pin y pon μαλλον εχεις δικιο,αυτα πρεπει να ειναι,δεν ξερω ομως αν ειχαν ροζ σπιτακια

ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια!!!

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια και τον φιλο EL GRECO που μου εγραψε σε μηνυμα οτι η κουκλα που βλεπουμε στην 1η φωτογραφια στην ταινια "πες τα βρωμοστομε" (δηλαδη αυτη που βρισκεται κατω δεξια στο κιτρινο κουτι) ειναι η "καντυ καντυ" :flower:

Δεν ειναι ομως σιγουρος αν προκειται για την αυθεντικη κουκλα ή για αντιγραφο της καθως οπως μου εγραψε "Συνηθιζότανε τότε να παράγουμε ελληνικές κούκλες που ήταν αντίγραφα διάσημων ξένων"

123.JPG

katerinak, αυτό ακριβώς , εννοώ. Δεν θυμόμουν τη φωτογραφία από το θρεντ γι' αυτό το ξανάγραψα.. Στη βιντεοταινία "Λαλάκης, ο εισαγόμενος" (1984) στο 45ο λεπτό ο Παπαναστασίου ρίχνει ένα κουρδιστό βατραχάκι μέσα στο συντριβάνι. Επίσης στο 1.12.24, 1.12.43 και στο 1.12.50 φαίνονται κάποια παιχνίδια στο σκοπευτήριο, τα οποία όμως είναι δυσδιάκριτα. Στη ταινία "Τα δίδυμα" με τον Μιχάλη Μόσιο στο 0.21.14 που τακτοποιεί η καμαριέρα φαίνεται ένα άσπρο αρκουδάκι. Επίσης στη ταινία 'Το συνδικάτο των μπατίρηδων" του Ο.Ευστρατιάδη στο 0.01,47 φαίνεται να κρέμεται στη σκουπιδιάρα ένα λαγουδάκι που έχει κορδόνι που το τραβάς και βγάζει μουσική για τα μωρά.

Φίλη katerinak εγώ σε ευχαριστώ που έφτιαξες ένα τόσο όμορφο θρεντ με ρετρό παιχνίδια στις ελληνικές ταινίες. Πράγματι η κούκλα είναι η Κάντυ Κάντυ αλλά από το κουτί δε φαίνεται αν είναι η αυθεντική ή αντίγραφό της.

ευχαριστω πολυ παιδια και τους δυο σας για τη βοηθεια :) :) :)

Στην ταινια "τα παλιοπαιδα" βλεπουμε τα παρακατω λουτρινα ζωακια :

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Kambia το ελαφακι μηπως μοιαζει με αυτο που ειδαμε στην ταινια "ενας μεγαλος ερωτας" ;

Στην ταινια "Λαλακης, ο εισαγομενος" οπως μας γραφει και η spirtoulis πιο πανω , βλεπουμε το κουρδιστο βατραχακι και καποιες κουκλες και κουκλακια στο σκοπευτηριο:

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Λουτρινο αρκουδακι στη βιντεοταινια "τα διδυμα"

attachment.php

Βρεφικο παιχνιδι λαγουδακι με κορδονι στη βιντεοταινια "το συνδικατο των μπατιρηδων"

attachment.php

Katerinak, ευχαριστώ για τα screenshots. ;) Ξέχασα να αναφέρω πως στη βιντεοταινία "Το συνδικάτο των μπατίρηδων " στο 1.10.01-03 φαίνεται κάποια παχνίδια σε μία βιτρίνα ενός ψιλικατζίδικου που εργάζεται ένας από τους μπατίρηδες (νομίζω ότι έχει μία κίτρινη καρδούλα με τον Φρου-Φρου)και στο 1.14.48 φαίνεται κούκλα-μωρό.

spirtoulis είπε:
Katerinak, ευχαριστώ για τα screenshots. ;) Ξέχασα να αναφέρω πως στη βιντεοταινία "Το συνδικάτο των μπατίρηδων " στο 1.10.01-03 φαίνεται κάποια παχνίδια σε μία βιτρίνα ενός ψιλικατζίδικου που εργάζεται ένας από τους μπατίρηδες και στο 1.14.48 φαίνεται κούκλα-μωρό.
να εισαι καλα spirtoulis :)

ετοιμο το screenshot με την κουκλα - μωρο

attachment.php

για τα παιχνιδια που λες οτι βρισκονται στη βιτρινα του ψιλικατζιδικου εννοεις αυτα εδω που βλεπουμε στα δεξια ;

si3.JPG

στ αριστερα αυτα που βλεπουμε με τους ηρωες της Disney δε μου φαινονται για παιχνιδια,ισως να ειναι αυτοκολλητα ή απο εκεινα τα πλαστικα που κρεμουσαν στον τοιχο των παιδικων δωματιων.Μπορει να κανω και λαθος, εσυ τι γνωμη εχεις;

si4.JPG

si2.JPG

katerinak, δεξιά νομίζω φαίνονται κάτι αρκουδάκια και κάτι τρομακτικά κουκλάκια. Αριστερά αυτό που φαίνονται είναι όντως διακοσμητικά για παιδικά δωμάτια. Αυτό όμως που είδα όταν σταμάτησα στο 1,10,04 είναι αυτή η κίτρινη καρδούλα που προαναφέρω, σε μεγένθυση που την έκανα μου κάνει για του Φρου-Φρου.

spirtoulis είπε:
katerinak, δεξιά νομίζω φαίνονται κάτι αρκουδάκια και κάτι τρομακτικά κουκλάκια. Αριστερά αυτό που φαίνονται είναι όντως διακοσμητικά για παιδικά δωμάτια. Αυτό όμως που είδα όταν σταμάτησα στο 1,10,04 είναι αυτή η κίτρινη καρδούλα που προαναφέρω, σε μεγένθυση που την έκανα μου κάνει για του Φρου-Φρου.
ευχαριστω για την απαντηση spirtoulis:)

δικιο εχεις ,ο φρου-φρου ειναι,ισως να προκειται για μικρο κιτρινο μαξιλαρακι σε σχημα καρδουλας με τη φωτογραφια του φρου-φρου :flower:

Στην ταινια "ευτυχως τρελαθηκα" βλεπουμε τους Νικο Σταυριδη και Θαναση Βεγγο να παιζουν με παιδικα μουσικα οργανα :

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

katerinak είπε:
attachment.php

Kambia το ελαφακι μηπως μοιαζει με αυτο που ειδαμε στην ταινια "ενας μεγαλος ερωτας" ;
Ναι είναι ίδιο :) Χρωστάω φωτογραφία.... Σύντομα ;)

Kambia είπε:
Ναι είναι ίδιο :) Χρωστάω φωτογραφία.... Σύντομα ;)
σ ευχαριστω πολυ Kambia!!!! αυτο σημαινει οτι το ελαφακι ειναι της el greco :)

Παιχνιδια και παραμυθια στην ταινια "Ο Θανασης,η Ιουλιετα και τα λουκανικα" :

attachment.php
φορτηγακι

attachment.php
αεροπλανακι και ξανα το ιδιο φορτηγακι

στην παρακατω φωτο βλεπουμε καποιον που κραταει παραμυθια, ο Θανασης (οπως θα δουμε στις επομενες φωτογραφιες) θα παρει δυο απ αυτα : το παραμυθι "η κοκκινοσκουφιτσα" και το "η χιονατη και οι 7 νανοι "

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Το τρενάκι που έχω (post 224) γράφει από κάτω Hing Cheong 1984...

BETTY BOOP είπε:
Το τρενάκι που έχω (post 224) γράφει από κάτω Hing Cheong 1984...
ευχαριστουμε πολυ BETTY BOOP για την πληροφορια :)

Στην ταινια "Ησυχες μερες του Αυγουστου" φαινονται τα παρακατω παιχνιδια :

attachment.php

attachment.php

attachment.php
παιδικο ποδηλατακι

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Πίσω
Μπλουζα