Εμφάνιση ρετρό παιχνιδιών σε ελληνικές ταινίες και σειρές

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας katerinak
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
κουκλες σε στυλ μαριονετας βλεπουμε στην ταινια "κατι κουρασμενα παλικαρια" , η κουκλα σαν να bibi boφερνει καπως στο προσωπο :

attachment.php
attachment.php

attachment.php
attachment.php

και τα δυο αγορια της παρεας

attachment.php
attachment.php

ka8.JPG

kat7.JPG

kat3.JPG

kat10.JPG

kat1.JPG

kat8.JPG

Στην ταινια "προξενητρα πρακτωρ 017" βλεπουμε τα παρακατω παιχνιδια :

attachment.php
attachment.php

attachment.php
attachment.php

attachment.php
attachment.php

attachment.php
attachment.php

pr2.JPG

pr12.JPG

pr3.JPG

pr5.JPG

pr04.JPG

pr6.JPG

pr13.JPG

pr9.JPG

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στην ταινια "17 σφαιρες για εναν αγγελο" στο δωματιο της Ηρως Κωνσταντοπουλου (Μαιρη Βιδαλη) βλεπουμε κουκλες,κουκλακια και λουτρινα ζωακια :

attachment.php
attachment.php

attachment.php
attachment.php

attachment.php
attachment.php

attachment.php
attachment.php

attachment.php
attachment.php

attachment.php

a.jpg

b.jpg

c.jpg

d.jpg

f.jpg

g.jpg

h1.jpg

h.jpg

k.jpg

n.jpg

p.jpg

Παιχνιδια που βλεπουμε στην ταινια "ο ανθρωπος που γυρισε απ' τον πονο" :

attachment.php
attachment.php

attachment.php
attachment.php

attachment.php
attachment.php
το κοριτσακι στην τελευταια φωτογραφια κραταει μια μπαλα / τόπι

συνεχιζεται ...

ap1.JPG

ap2.JPG

ap3.JPG

ap02.JPG

ap04.JPG

ap5.JPG

attachment.php
attachment.php

Ο Νικος Ξανθοπουλος(Νικος Λιωσης) παριστανει στην οικογενεια του τον Αλεξη Σαρρη σχεδον σε ολη τη διαρκεια της ταινιας,στο τελος ομως κραταει στα χερια του την κουκλα που ειχε αγορασει απ την Κορεα για την κορη του (λεπτομερεια που αποκλειεται να τη γνωριζε ο "Αλεξης Σαρρης" )..Ετσι, η γυναικα του η Βερα/Βαρβαρα (Αφροδιτη Γρηγοριαδου) του ομολογει οτι γνωριζε απ την αρχη την πραγματικη του ταυτοτητα κι οτι ολα οσα εγιναν ηταν βαση σχεδιου για να τον βοηθησουν να γινει καλα και να ξαναβρει τον εαυτο του.

Στην ταινια "σκλαβοι της μοιρας" το μωρο του Κωστα (Νικος Ξανθοπουλος) και της Λουιζας (Αντζελα Ζηλια) κραταει ενα λουτρινο ζωακι :

attachment.php
attachment.php
εδω το βλεπουμε καλυτερα

Στην ταινια "η χαρτοριχτρα" στο ψιλικατζιδικο του Μπαμπη (Θυμιος Καρακατσανης) υπαρχουν και παιχνιδια :

attachment.php
απ ολα τα παιχνιδια διακρινουμε καλυτερα τις δυο κιθαρες (μπλε και ροζ) και το λουτρινο ζωακι

ap6.JPG

ap7.JPG

sklavimiras.JPG

sk1.JPG

ixartorixtra.jpg

Κατερινα εχεις κανει εξαιρετικη δουλεια!

katerinak, πολύ ωραίο το θρεντ που έχεις ανοίξει. Δεν ξέρω αν ταιριάζει στο θέμα, ο Χατζηχρήστος στην ταινία "Της κακομοίρας" στην μία ώρα περίπου της ταινίας όταν ο Ρίζος φεύγει από την αυλή του σπιτιού κάνει θόρυβο με ένα χαρακτηριστικό παιχνίδι της εποχής. Το παιχνίδι δεν φαίνεται. Νομίζω λεγόταν βατραχάκια αυτά τα μεταλλικά παιχνίδια.

σας ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια Wally και spirtoulis :flower:

:thanx2: :thanx2:για την παρατηρηση spirtoulis,δεν ειχα δωσει σημασια στο συγκεκριμενο παιχνιδι.Ο Ζηκος το βγαζει απ την τσεπη του για πολυ λιγο τη στιγμη που φευγει και ο Ριζος απ το τραπεζι.Στο screenshot βλεπουμε ενα μικρο μερος αυτου του παιχνιδιου

attachment.php

tiskakomoiras.JPG

Δεν νομίζω να έχει ξαναναφερθεί. Στην βιντεοταινία "Η μεγάλη απόφραξη" του 1987 ο Κώστας Τσάκωνας μεταξύ 8ου και 9ου λεπτού της ταινίας κρατάει ένα λούτρινο που μοιάζει με τον Κέρμιτ. Στην ίδια ταινία ο Τσάκωνας μετά 17ου και 18ου λεπτού κρατάει πάλι στην αγκαλιά του ένα μεγάλο λούτρινο σκύλο.

spirtoulis είπε:
katerinak, πολύ ωραίο το θρεντ που έχεις ανοίξει. Δεν ξέρω αν ταιριάζει στο θέμα, ο Χατζηχρήστος στην ταινία "Της κακομοίρας" στην μία ώρα περίπου της ταινίας όταν ο Ρίζος φεύγει από την αυλή του σπιτιού κάνει θόρυβο με ένα χαρακτηριστικό παιχνίδι της εποχής. Το παιχνίδι δεν φαίνεται. Νομίζω λεγόταν βατραχάκια αυτά τα μεταλλικά παιχνίδια.
Αυτά εδώ λες :D

Ναι αυτά ακριβώς εννοώ :) . Ευχαριστώ για την παράθεση.

spirtoulis είπε:
Δεν νομίζω να έχει ξαναναφερθεί. Στην βιντεοταινία "Η μεγάλη απόφραξη" του 1987 ο Κώστας Τσάκωνας μεταξύ 8ου και 9ου λεπτού της ταινίας κρατάει ένα λούτρινο που μοιάζει με τον Κέρμιτ. Στην ίδια ταινία ο Τσάκωνας μετά 17ου και 18ου λεπτού κρατάει πάλι στην αγκαλιά του ένα μεγάλο λούτρινο σκύλο.
:thanx2: :thanx2:για τη βοηθεια spirtoulis, ετοιμα τα screenshots της βιντεοταινιας "η μεγαλη αποφραξη" :

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

δικιο εχεις : μοιαζει πολυ αυτος ο λουτρινος βατραχος με τον Κερμιτ

attachment.php

attachment.php

τεραστιος αυτος ο λουτρινος σκυλος,φανταζομαι θα ειναι και αρκετα βαρυς

me1.JPG

me3.JPG

me4.JPG

me8.JPG

me9.JPG

me10.JPG

Στη βιντεοταινια "φαλακρος στοχος" βλεπουμε αρκετα παιχνιδια.Η νονα και η βαφτιστηρα πηγαινουν στο πολυκαταστημα "Κλαουδατος" στο τμημα παιχνιδιων για να αγορασουν το πρωτοχρονιατικο δωρο της μικρης.Προκειται για ενα κοκκινο τηλεκατευθυνομενο αυτοκινητακι.Στα παρακατω screenshots φαινονται λιγο κουτια με playmobil (στα δεξια της 1ης φωτο),κουτι με τα "αγριμια" (στα αριστερα της 5ης φωτο),καποια επιτραπεζια παιχνιδια οπως "Safari" , "τσαφ τσουφ" και άλλα :

attachment.php
attachment.php

attachment.php
attachment.php

attachment.php
attachment.php

f1.JPG

f4.JPG

f5.JPG

f8.JPG

f9.JPG

f12.JPG

Αυτοί οι λούτρινοι σκύλοι ήταν πολύ της μόδας στη δεκαετία του 70 και ήταν ελ γκρέκο. Στο λαιμό είχαν μια χοντρή αλυσίδα και κρεμόταν το στρογγυλό σηματάκι. Είχα κι εγώ ένα τέτοιο σε γκρι χρώμα, το τρίχωμα ήταν σαν φλοκάτη και ναι, ήταν αρκετά βαρύς! :D

attachment.php

Νονα και βαφτιστηρα επιστρεφουν στο σπιτι της μικρης :

attachment.php

βλεπουμε το κουτι και το τηλεκατευθυνομενο κοκκινο αυτοκινητακι

attachment.php
attachment.php

attachment.php

Στο δωματιο της μικρης φαινονται αρκετα παιχνιδια οπως λουτρινα ζωακια,στ αριστερα κρεμασμενος στον τοιχο μαλλον ειναι ενας "πατατας" αμερικανικος που εχει την ονομασια ZIGGY (ειχαμε ξαναδει στην ταινια "θηλυκο θηριοτροφειο" ) , μια φιγουρα Καραγκιοζη, ενα "μου σου του" (μαλλον) καθως και άλλα διαφορα παιχνιδια

attachment.php

attachment.php
attachment.php

attachment.php
attachment.php

attachment.php

Στη βιντεοταινια "κλασσικη περιπτωση βλαβης" φαινεται ενας αρκουδος στο σπιτι του Κωστα Τσακωνα :

attachment.php

attachment.php

f15.JPG

f16.JPG

f17.JPG

f19.JPG

f21.JPG

f24.JPG

f25.JPG

f26.JPG

f27.JPG

f29.JPG

f30.JPG

Η πρωτη φωτογραφια στο παιχνιδαδικο χρηζει μελετης!

Ευγε Καθριν!

mytinyworld είπε:
Αυτοί οι λούτρινοι σκύλοι ήταν πολύ της μόδας στη δεκαετία του 70 και ήταν ελ γκρέκο. Στο λαιμό είχαν μια χοντρή αλυσίδα και κρεμόταν το στρογγυλό σηματάκι. Είχα κι εγώ ένα τέτοιο σε γκρι χρώμα, το τρίχωμα ήταν σαν φλοκάτη και ναι, ήταν αρκετά βαρύς! :D
ευχαριστουμε πολυ για την πληροφορια mytinyworld :)

Wally θα ελεγα οτι οι φωτο 1,4,5 και 6 του ποστ 171 θελουν λιγο περισσοτερο ψαξιμο για την αναγνωριση των παιχνιδιων που φαινονται.Εγω εγραψα τα πιο ευκολα,δηλαδη αυτα που αναγνωριζονται αμεσως :flower:

Eγω φχαριστηθηκα που ειδα τον Φουσκωτο Αη Βασιλη,οι σημερινοι δεν ειναι οι ιδιοι παροτι μυριζουν το ιδιο.

Εχουν μια πιο "μυτερη" εμφανιση i guess!

attachment.php

katerinak τώρα που κοιτώ τις φωτογραφίες σου το πράσινο κουκλί μοιάζει με διασταύρωση κέρμιτ με καρχαρία. :o Φοβερές οι τελευταίες φωτογραφίες από τον φαλακρό στόχο.

Στην βιντεοταινία "'Ενας πρωτάρης στο Κολέγιο" με τον Τζεβελέκο στο 8.20 της ταινίας φαίνεται ένα ροζ κουκλάκι κρεμασμένο στον τοίχο. Επίσης δεν ξέρω αν πιάνεται για παιδικό παιχνίδι , αλλά στο 29ο λεπτό και μετά η ταινία δείχνει το Νίκο Ρίζο να παίζει ατάρι με το Σωτήρη Τζεβελέκο.

spirtoulis μηπως εννοεις αυτο ;
attachment.php

screenshots απ το αταρι : e0.JPG

e1.JPG

e2.JPG

Πίσω
Μπλουζα