Ενήλικα anime/cartoon ανακατεμένα με τα παιδικά στα videoclubs

Vetus

RetroMaNiaC
Joined
21 Αύγ 2008
Μηνύματα
761
Αντιδράσεις
57
Σίγουρα όλο και κάποιο videoclub θα έχετε πετύχει (ή θα 'χετε ακούσει από άλλους) όπου ενήλικα ή ώριμα anime ή cartoon θα τα βρείτε στο τμήμα με τα "Παιδικά" επειδή οι ιδιοκτήτες έχουν την φιλοσοφία "Είναι κινούμενα σχέδια, άρα και παιδικά". Κι ενώ σήμερα τα ενήλικα/ώριμα anime/cartoon είναι πιο διαδεδομένα κι έτσι τις περισσότερες φορές τα βάζουν ξεχωριστά από τα παιδικά (π.χ. σε κατηγορία "Cartoon για ενήλικες") παλιά δεν συνέβαινε ποτέ αυτό (τουλάχιστον σε όσα videoclubs πήγαινα τότε). Σας είχε τύχει ποτέ όταν ήσασταν πιτσιρίκια τέτοιο περιστατικό;

Eμένα μου είχε συμβεί την δεκαετία του '80 όπου ανάμεσα στα παιδικά είχε και την anime ταινία Locke the Superman που μόνο παιδικό δεν ήταν. Μέχρι και σήμερα μου είχε μείνει το σοκ με μια σκηνή όπου ο πρωταγωνιστής είχε καρφωθεί από ένα μηχάνημα με καρφία κι είχε ουκ ολίγο αίμα η σκηνή. Δεν είχα κλείσει τα μάτια μου, ούτε έκλαψα, ούτε είδα εφιάλτες, oύτε ανακατεύτηκε το στομάχι μου αλλά παρόλα αυτά μου γούρλωσαν τα μάτια με έκφραση του στυλ "Μα τι γίνεται εδώ;". Τώρα δεν ξέρω πως θ' αντιδρούσα αν θα έβλεπα κανά hentai μιας και ήμουν αρκετά μίκρος και δεν ήξερα περί σεξ.
 
Στο δικό μας videoclub είχαν το Akira στα παιδικά. Θυμάμαι που το είχα νοικιάσει και μου έκανε τρομερή εντύπωση η βία που έφτανε τα επίπεδα splatter...

Πάντως δεν ήμουν και πολύ μικρός (πρέπει να ήμουν 13-14) και ήξερα για την ύπαρξη των adult anime από περιοδικά αλλά και από μία Γαλλική εκπομπή, το Manga Zone. Αλλά το Akira ήταν το πρώτο anime για ενήλικους που έκατσα και είδα όλο (ή μήπως ήταν το Fantastic Planet?).

Το ότι το είχαν στα παιδικά με είχε ενοχλήσει λίγο, όχι γιατί ήξερα ότι πολλά μικρότερα παιδάκια θα έχουν εφιάλτες (αυτό το έβρισκα αστείο) αλλά γιατί σκέφτηκα απλά ότι η ταινία αδικείται (και ήταν και η εποχή που άρχισα να ενδιαφέρομαι για το είδος). Μάλιστα μου είχε τύχει να δω μικρό παιδάκι να λέει στην μαμά του να το νοικιάσει και εκείνη το έκανε παρόλο που το εξώφυλλο σου έδινε ένα hint ότι θα είναι κάπως σκοτεινό, όχι πολύ χαριτωμένο και ίσως βίαιο με εκείνη την οπλάρα που κρατούσε ο Kaneda.

936full-akira-poster.jpg

Θυμάμαι και που είχα πάει στον τύπο που είχε το videoclub (ήμασταν όλοι φίλοι και γνωστοί έτσι και αλλιώς) και του εξήγησα τι παίζει με την ταινία και θυμάμαι που την πήρε μαζί του και καλά για να την δει αλλά μετά από κάποιες μέρες είχε επιστρέψει στην ίδια θέση που ήταν πριν, ανάμεσα στα στρουμφάκια και σε κάτι άλλα παρόμοια.

Vetus είπε:
φιλοσοφία "Είναι κινούμενα σχέδια, άρα και παιδικά"
Αυτή η φιλοσοφία μάλιστα ήταν τόσο καλά καρφωμένη στον εγκέφαλο του μέσου ανίδεου που, σε μία περίπτωση δική μου, στην κυριολεξία εθελοτυφλούσε γιατί η ιδέα "κινούμενα σχέδια για ενήλικους" ήταν κάτι το παράδοξο που δεν μπορούσε να υπάρχει στο σύμπαν και αν του το έλεγες έβγαζε error.

Και όταν λέω εθελοτυφλούσε, θυμάμαι μια φορά που είχα πάρει το Urotukidoji (το κλασσικό high budget hentai/splatter) από το Rock City, που τότε έφερνε anime από Αγγλία και το βλέπαμε στο σπίτι ενός φίλου. Ημασταν στα 17-18 μας τότε και σε μία φάση μπαίνει η μάνα του μέσα και βλέπει και αυτή. Μάλιστα πετυχαίνει μία από τις πιο σκοτεινές και αηδιαστικές σκηνές. Εκείνη την στιγμή ένας δαίμονας βίαζε δύο κοπέλες για να τους πάρει την ζωή και να μεταμορφωθεί σε κάτι άλλο, φρικαλέο. Η σκηνή είχε υπερβολικό splatter, βογγητά πάθους που άλλαζαν σε κραυγές πόνου και ένα πολύ σκοτεινό φόντο με μία τελείως creepy μουσική. Και τι μας λέει η ηρωίδα η μάνα του? "Καλά ολόκληροι άντρες και κάθεστε και βλέπετε Mικυ Μάους"?

:banghead:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
την ειχα πατησει και εγω με το ακιρα θυμαμαι ομως και ενα αλλο που μαλιστα ειχε και ελληνικη ματαγλωτιση και το εχω πετυχει και στο New channel Που ειχε κατι κοπελες στο διατημα και μεσα ειχε αιμα σκωτομους θυμαμαι χαρακτηριστικα μια σκηνη που καποια απο αυτες πεθανε και την αφησαν με ενα κρεβατι εξω απ το δαστημοπλοιο και εφυγε στο διαστημα ενω οι αλλες εκλαιγαν νομιζω την ελεγαν ελσα ενα αλλο που θυμαμαι ηταν ενα cartoon Με τον ταρζαν απο festival home video που μονο παιδικο δεν ηταν καταλαβαινετε.... πολλες φορες μπερδευαν και τα Hentai Και τα εβαζαν στα anime
 
(τωρα θυμηθηκα την πρωτη προβολη των Θαντερκατς στην Ελλάδα, σε βραδυνή ώρα, με τίτλο "Κινούμενα σχέδια για μεγάλους" :D εκει μιλαμε βεβαια για αλλο επιπεδο ασχετοσύνης, να βλέπουν οι υπεύθυνοι Θάντερκατς και να νομίζουν οτι είναι για μεγάλους λες και είναι hentai)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rakeesh είπε:
(τωρα θυμηθηκα την πρωτη προβολη των Θαντερκατς στην Ελλάδα, σε βραδυνή ώρα, με τίτλο "Κινούμενα σχέδια για μεγάλους" :D εκει μιλαμε βεβαια για αλλο επιπεδο ασχετοσύνης, να βλέπουν οι υπεύθυνοι Θάντερκατς και να νομίζουν οτι είναι για μεγάλους λες και είναι hentai)
Μάλλον στο κανάλι σοκαρίστηκαν με τις σκηνές που δεν φοράνε την στολή τους οι Thundercats. Οκ, πες η Τσιτάρα ήταν κάπως αφού ήταν topless, δεν υπήρχαν όμως λεπτομέριες (πιο πολύ με κούκλα barbie έμοιαζε) ενώ από την μέση και κάτω έμοιαζε σαν να φόραγαν κάποιο είδος καλύμματος στο χρώμα του δέρματος. Σίγουρα όχι κάτι για να το προβάλλεις σε βραδυνή ώρα και να το ονομάσεις για "μεγάλους". Φαντάζομαι οι μεγάλοι που είδαν εκείνη την προβολή θα έξυναν με απορία τα μούσια τους ψάχνοντας να βρουν το ενήλικο στοιχείο σε αυτό που έβλεπαν...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το θεμα στη χωρα μας ηταν παντα τραγελαφικο, για να μη πω πως εχει καταντησει ολιγον τι γελοιο τα τελευταια χρονια.Διοτι δε μπορει να πεφτει λογοκρισια για το Μπομπ το σφουγγαρακι και να ακουμε τα μυρια οσα απο το πρωι μεχρι το βραδυ στην τηλεοραση.

Το θεμα με τους Θαντερκατς το θυμαμαι κι εγω.Απο τοτε που το εβλεπα και πηγαινα δημοτικο μου φαινοταν αστειο να βλεπουμε κινουμενα σχεδια τη μαυρη νυχτα.Ευτηχως που το καταλαβαν νωρις οι υπευθυνοι της ερτ και αλλαξαν ωρα προβολης.Ειχε αποκτησει τρελη ακροαματικοτητα σαν σειρα αφου θυμαμαι να το βλεπουμε μαζι με τους γονεις μας και την επομενη μερα να εχουμε συζητηση με τους δασκαλους στην ταξη.

Απο την αλλη θεωρω πως ειναι καλο που υπαρχει απο ολους τους φορεις μια ασχετοσυνη διοτι ειναι ικανοι να απαγορευσουν τα παντα.Και οκ το Urotsukidoji ειναι ενα hentai που δεν εχει να προσφερει τιποτα περα απο την καθαρα διασκεδαστικη πλευρα του πραγματος, αλλα το Αkira ειναι ενα ανιμε με αρκετα θεματα που μπορουν να ''τσιγκλισουν'' το μυαλο μας.Το ιδιο συμβαινει και με τον Αγριο Πλανητη οπου η ερτ το 1987 το εβαλε μεταμεσονυχτια και φυσικα εκατσα και το ειδα ασχετα αν τοτε πιτσιρικας ξενερωσα που το ειδα αλλα μεγαλωνοντας το εκτιμησα καλυτερα.

Το Λοκε θυμαμαι να το εχω δει στο ΝΕW Channel και η αληθεια ειναι πως με σοκαρε ευχαριστα η ολογυμνη πρωταγωνιστρια παρα η σπλαττεριες.Εξαλλου το horror στοιχειο υπηρχε και σε νορμαλ κινουμενα σχεδια.Στα 90ς το προγραμμα ειχε ειδη αρχισει να γινεται hardcore στην tv.

Το ιδιο ισχυει και στα κομικς.Μονο να ηξεραν οι μαμαδες μας στο Αγορι και στο Τρουενο τι διαβαζαμε...Ιστοριες απο τα αντιστοιχα βρετανικα Action και 2000AD oπου εκει ακομα και τωρα τραβιουνται με μηνυσεις απο τους πουριτανους αγγλους.Η πλακα ειναι οτι απο τον περιπτερα της γειτονιας μου ποτε δεν ειχα προβλημα.Οταν ηρθε ομως η ελληνικη εκδοση του Rock Power οπου εβαζε καποιες ακραιες ιστοριες του Δικαστη Ντρεντ (λεμε τωρα...) μου το πηρε απο το χερι και με ευγενικο τροπο μου ειπε ''αστο αυτο φιλε εισαι λιγο μικρος ακομα γι αυτο''.Η πλακα ηταν οτι ημουν 15 χρονων!!!
 
Wow! T' ότι παίχτηκε και στα New Channel το Locke μου κάνει εντύπωση. Ακόμα και πρόσφατα (πριν ένα χρόνο περίπου) που πρωτοείδα την αυθεντική, ιαπωνική έκδοση δεν θυμάμαι καμιά γυμνή κοπέλα. Όσο αφορά τον Μπομπ Σφουγγαράκη πέρα από τις καταγγελίες που πέσανε για την δήθεν ομοφυλοφιλική σχέση του Μπομπ με τον Πάτρικ όχι μόνο λογοκρισία δεν υπήρξε αλλά είχε αρκετές σκηνές καρτουνίστικης, χιομοριστικής βίας που απορώ οι αμερικάνοι πως τις επιτρέψαν σε σειρά κινουμένων σχεδιών για μικρά παιδάκια.

Imgema είπε:
Η σκηνή είχε υπερβολικό splatter, βογγητά πάθους που άλλαζαν σε κραυγές πόνου και ένα πολύ σκοτεινό φόντο με μία τελείως creepy μουσική. Και τι μας λέει η ηρωίδα η μάνα του? "Καλά ολόκληροι άντρες και κάθεστε και βλέπετε Mικυ Μάους"?
:banghead:
Αυτό μου θυμίζει τον ξάδελφό μου που παρόλο που ξέρει πόσο ώριμα είναι τα περισσότερα anime (ξέρει και για τα hentai) εξακολουθεί να λέει τα hentai "παιδικές τσόντες". Αν άκουγε κανείς άλλον τον όρο "παιδικές τσόντες" δικαιολογημένα θα το παρερμήνευε τελείως διαφορετικά.

Τουλάχιστον η δικιά μου μάνα όταν με πέτυχε στην εξοχή να βλέπω την ταινία του X και είδε κάποιες πολύ αιματηρές σκηνές πέταξε την ατάκα "Μα καλά, βλέπουνε τα ιαπωνεζάκια τέτοια πράγματα;". Kι αφού της εξήγησα ότι υπάρχουν και παιδικά anime και ενήλικα (όπως γίνεται και με τις ταινίες με ηθοποιούς) έπιασε το νόημα.
 
Deathshadow είπε:
Απο την αλλη θεωρω πως ειναι καλο που υπαρχει απο ολους τους φορεις μια ασχετοσυνη διοτι ειναι ικανοι να απαγορευσουν τα παντα.Και οκ το Urotsukidoji ειναι ενα hentai που δεν εχει να προσφερει τιποτα περα απο την καθαρα διασκεδαστικη πλευρα του πραγματος,
Μακάρι να μπορούσα να είχα δει τη "διασκεδαστική" πλευρά του θέματος γιατί στα 10-11 που είχε πέσει στα χέρια μου οι σκηνές που είδα (γιατί φυσικά δεν το είδα όλο) ήταν ένα ψυχολογικό τραύμα της κατηγορίας "δεν καταλαβαίνω τι βλέπω αλλά είναι τόσο μα τόσο λάθος!". Δεν θυμάμαι και ποιο νοσηρό μυαλό μας το είχε δώσει για παιδικό! Τουλάχιστον το είχα δει μόνη μου και είχα γλιτώσει την ντροπή του να το έχω δει με γονείς ή φίλους.

Vetus είπε:
Αυτό μου θυμίζει τον ξάδελφό μου που παρόλο που ξέρει πόσο ώριμα είναι τα περισσότερα anime (ξέρει και για τα hentai) εξακολουθεί να λέει τα hentai "παιδικές τσόντες".
Oh God.. "παιδικές τσόντες".. So wrong...

Πάντως ακόμα και το Andromeda Stories που είχε παιχτεί και στην TV δεν ήταν σε καμιά περίπτωση παιδικό καθώς τα θέματά του είχαν μια πολυπλοκότητα δύσκολη για ένα παιδί, όπως και το Locke, πέραν των σκηνών με αίμα που είχε το δεύτερο. Κυκλοφορούσαν κι άλλα anime για ενήλικες στα videoclub γιατί θυμάμαι σκηνές από κάποια και το ότι με μπέρδευαν ή είχαν πολύ βία αλλά είναι κάτι που είχα εντελώς ξεχάσει και δεν είχα αναζητήσει να τα βρω αργότερα, μάλλον γιατί όλα τους είχαν ή το κλασικό τέλος των ιαπωνικών ιστοριών που πεθαίνουν όλοι ή μελαγχολικό τέλος που φυσικά σαν παιδί δεν μου άρεσε. Βέβαια αργότερα έμαθα πως για μεγάλο κομμάτι του μπλεξίματος όσον αφορά την πλοκή έφταιγε το πετσόκομμα που τρώγαν καθώς μας έρχονταν έτοιμα φρανκενσταϊνισμένα από την Αμερική. Αν θυμηθώ κανένα άλλο εκτός από αυτά που αναφέρθηκαν θα επανέλθω. Κατακαημένα anime! Ή που θα τα λογοκρίνονταν βλακωδώς στην μετάφραση ή που θα μας τα δίναν ανεξέλεγκτα!
 
@QueenofHearts-Για να μην παρεξηγηθω ειχα ειδη διαβασει στο User αν δε κανω λαθος ενα πολυ μεγαλο αφιερωμα για τα ωριμα ανιμε οποτε δεν σοκαριστικα διολου με τις σκηνες απο το Urotsukidoji.Και για να ειμαι ειλικρινης τα περισσοτερα αγορια τοτε που το βλεπαμε δε μας εκανε και καμια μεγαλη εντυπωση αν σκεφτεις οτι στο Αγορι μπορω να πω με σιγουρια τα ματια μας εβλεπαν πολυ πιο ακραιες σκηνες.Το νημα που ανοιχτηκε θα μπορουσε καλλιστα να αναφερεται και για τα κομικς μιας και στην ελλαδα μπαινουν στο ιδιο καλαθι με τα κινουμενα σχεδια σαν Μικυ Μαους.Επισης μη ξεχνας οτι εσεις τα κοριτσια καποια πραγματα δεν σας αγγιζουν η στην προκειμενη περιπτωση σας δημιουργουν αποστροφη.Εχετε εντελως διαφορετικα γουστα απο τα αγορια και αυτο ειναι φυσιολογικο.

Οσον αφορα την φραση μου την οποια παραθεσες σιγουρα θα ηθελα κι εγω για καθαρα τυπικους λογους να γινεται απο επιτροπες αναλογος ελεγχος με τα διαφορα ''+18'', ''Parental advisory...'' και ''suggested for mature...'' αλλα εδω και μια εικοσαετια περιπου ειλικρινα ενα παιδι με αυτα τα αισχη που βλεπει ολη τη μερα στην τηλεοραση πιστευεις οτι θα σοκαριστει με ενα hentai;Για αυτο ειπα πως καποιοι εδω κοιμουνται.Με την τελευταια σου προταση τα ειπες ολα!

@Vetus-Mπορει να ηταν και στο Blue Sky δεν θυμαμαι.Αυτα τα δυο καναλια εβαζαν ΟVA ενω τα μεγαλα καναλια μονο regular σειρες.Λεω για την πρωταγωνιστρια οπου ποζαρει στον καθρεφτη ολογυμνη σε αργο πλανο μη φανταστεις καποια τραβηγμενη σκηνη.Ο Μπομπ ο Σφουγγαρακης νομιζω κοπηκε εδω για τους λογους οπου ανεφερες.Η ταινια του Χ ειναι φοβερη!!Απο την αλλη σπαω το κεφαλι μου για ενα καταθλιπτικο ανιμε οπου ο βασικος χαρακτηρας ειχε παραξενο μαλλι ακριβως σαν του Φρου-Φρου με μπλε χρωμα και μονιμος ηταν σκεπτικιστης και μιλουσε για το χαμο της μητερας του.Αυτο ηταν που πραγματικα με ειχε αγγιξει και μου φανηκε ασυνηθιστο σε ενα παιδικο, ελα ομως που δε θυμαμαι τιτλο και περισσοτερο την υποθεση...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδια, μιας που ανακαλυψα τωρα το θεμα, ψαχνω για 2 ενηλικα anime, hentai,δε ξερω τις διαφορες..

1)ενα που ειχε πρωταγωνιστη ενα παιδακι, το οποιο βρισκει ενα κοριτσι, που του φοραει ενα διαδημα στο κεφαλι, Ναγιουτα νομιζω λεγεται το κοριτσι, και το αγορι μπορει να βλεπει τους μεταμφιεσμενους εξωγηινους που κυκλοφορουν παντου σολη την γη σαν ανθρωποι και τους πολεμαει..μετα στο τελος αν θυμαμαι καλα, αγορι και Ναγιουτα, ενωνονται, κατι τετοιο.. πως λεγεται και που μπορουμε να το δουμε, υπαρχει καπου?

2) ενα με την πριγκιπισσα Σαντρα, ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ νομιζω λεγεται το anime, με κατι τεραστια τερατα σαν καμπιες, που εξημερωνει ό κακος τηςταινιας και παει να πολεμησει καποιον..

ΑΥΤΑ, ΚΑΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

Edit: το πρωτο λεγεται Nayuta,
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aυτο εδω ειναι το πρωτο??http://www.youtube.com/watch?v=UntkIUlo1WU
 
Ευχαριστω Βουρβουλακα, αλλα το ψαχνω να το δω με ελληνικη μεταγλωτιση στο youtube και δε το βρισκω..

Μολις ειδα ολο το Nayuta..τωρα καλταλαβα οτι το παιδικο μυαλο κι οι αναμνησεις μας παιζουν παιχνιδια..τοτε, το ειχα σαν κατι αλλο, δε το καταλαβαινα κι ολας και τοσα χρονια το ειχα σαν καλο και μυστηριωδες στο μυαλο μου οτι ηταν,..τωρα που το ειδα και καταλαβα, καταλαβα οτι σαν σεναριο ειναι μεγαλη φιλοσοφικη μπουρδα, χωρις λογο υπαρξης αυτο το τραγικο σεναριο, μια κοτσανα και μιση!!
 
Sorry για το οφ τοπικ αλλα ρε βουρβουλακα γουσταρω με χιλια το nickname σου :D

Συνεχιστε στο θεμα σας τωρα :p
 
Είχα ακούσει για ιαπωνικό anime, όπου άνοιγε μια πύλη σε άλλη διάσταση και από εκεί έσκαγαν μύτη κάτι όντα με πλοκάμια που επιτίθονταν σε φοιτήτριες!!! Υπήρχε στη πραγματικότητα τέτοια ταινία, ή ήταν υπερβολή για να σατιρίσουν την βια στα ιαπωνικά καρτούν;
 
RIO είπε:
Είχα ακούσει για ιαπωνικό anime, όπου άνοιγε μια πύλη σε άλλη διάσταση και από εκεί έσκαγαν μύτη κάτι όντα με πλοκάμια που επιτίθονταν σε φοιτήτριες!!! Υπήρχε στη πραγματικότητα τέτοια ταινία, ή ήταν υπερβολή για να σατιρίσουν την βια στα ιαπωνικά καρτούν;
Ενα σωρο ταινιες,βιντεακια και γω δεν ξερω τι αλλο υπαρχουν με αυτα που λες με τα οντα με τα πλοκαμια κλπ και εκαναν παρα πολλα στης φοιτητριες περα απο το να της επιτεθουν που δεν μπορουν να αναφερθουν εδω μεσα.
 
αυτη η κατασταση δεν επικρατουσε μονο στην Ελλαδα, αλλα και στην υπολοιπη Ευρωπη.

μονο που εκει επεφτε και αγρια λογοκρισια. κυριοι θυτες οι Ιταλοι, οπου ο ομιλος MEDIASET προμηθευε τοτε ολη την Ευρωπη με λογοκριμενες ιαπωνικες σειρες.

δηλ Γαλλια, Γερμανια, Ισπανια κλπ. H γαλλικη μεταγλωττιση πηγαινε μετα στις αραβικες χωρες.

με τη σειρα Fist of the North Star στη Γαλλια ειχαμε πολλα παρατραγουδα που δεν ειναι επι του παροντος.

στην Ελλαδα σε οτι αφορα τις παλιες σειρες στην ΕΡΤ δεν εχω υπ'οψιν μου καποια περιπτωση λογοκρισιας.

μαλλον προτιμουσαν να μην τις φερουν καν στα βιντεο ή στην τηλεοραση.

μονη εξαιρεση ειναι η One Piece και Sailor Moon, αλλα τοτε ειχαν ηδη αλλαξει πολλα στην τηλεοραση

ενα μονο παραδειγμα θα πω: η σειρα Lady Georgie, απο μια εκ των δημιουργων της Καντυ Καντυ, στην Ελλαδα ποτε δεν προβληθηκε. ηταν μια απο τις σειρες που ειχε ολα τα φοντα να γινει εξισου δημοφιλης.

αλλα και στα Γερμανικα που την ειδα, 3 σκηνες αφαιρεθηκαν απο το πρωτοτυπο (μια αποπειρα αυτοκτονιας, το ξεγυμνωμα ενος αντρα και μια ερωτικη συνευρεση)

ακομα και ετσι ομως, αμφιβαλλω αν το θεμα της σειρας (η ερωτικη αγαπη δυο αδελφων προς την υιοθετημενη αδελφη τους), θα ηταν καταλληλo για τα τοτε ηθη της ΕΡΤ.

σε οτι αφορα τα βιντεοκλαμπ και εγω ειχα παθει πατατρακ ως ενας ανιδεος μικρος.

δεν με πειραζε να βλεπω Τομ και Τζερι να αλληλοσκοτωνονται και να ξαναζωντανευουν.

με συγκλονιζε ομως να βλεπω πραγματικη βια και σκοτωμους μεσα σε ενα πλαισιο παντα και με σοκαριστικο τροπο.

σειρες οπως Getter Robo, Jetter Mars αλλα και οι ταινιες που αναφερατε ηδη, με ειχαν συγκλονισει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λίγο άσχετο με το θέμα, όμως είναι ακόμα μία πρόσφατη απόδειξη για την νοοτροπία που επικρατεί με το θέμα "κινούμενα σχέδια = παιδικό".

Πριν 2-3 ημέρες ήμουν στο σπίτι ενός γνωστού μου και είδε την διαφήμιση για την ταινία με τα LEGO και πετάει την ατάκα "βλακείες για τα πιτσιρίκια".. Πιάσαμε λοιπόν την κουβέντα για τα κινούμενα σχέδια, και άσχετα με τα LEGO, πέταξε την ατάκα "όλα τα κινούμενα σχέδια είναι για παιδιά και μόνο για τα παιδιά".. Για να μην το ξεφτιλίσω και εγώ με τίποτα hentai, του πετάω το Happy Tree Friends (Μάλλον καλύτερα να του έλεγα για hentai.. :p ).. Και εδώ κλασικά "Ε, μα φυσικά και είναι για παιδιά! Και αφού έχει κουνελάκια και ζωάκια τι άλλο μπορεί να είναι!;"..

Του βάζω λοιπόν να δει λίγο, μένει μα...... "παγωτό", πετάει την ατάκα "Τι καφρίλα είναι αυτή!;", όμως άποψη για το ότι είναι "παιδικό" δεν την άλλαξε.
 
υπηρχε και μια αλλη σειρα που ειχε προβληθει στην ΕΡΤ, μεσα του 90, η Brother, Dear Brother.

ομως για ευνοητους λογους προβληθηκαν μονο τα πρωτα επεισοδια, μιας και απευθυνοταν σε μεγαλυτερο κοινο.

Μετα στα καλα καθουμενα σταματησε να προβαλλεται. Φαινεται πως τη θεωρησαν αρχικα σαν αλλη μια σειρα για κοριτσια, τυπου Καντυ και Σαντυμπελ

Σχεδον ολοι οι πρωταγωνιστες δεν ειναι στα καλα τους και αντιμετωπιζουν καταθλιψη και αυτοκτονικες τασεις και καθε λογης ψυχολογικο προβλημα, χωρια οι ερωτικες επιλογες καποιων απο τους χαρακτηρες.

Για τα ιαπωνικα δεδομενα εκεινη την εποχη, ηταν οντως απο τις τολμηρες σειρες, αλλα για τα τηλεοπτικα δεδομενα της Ευρωπης; Ουτε συζητηση! Στη Γαλλια μονο 7 απο τα 20 επιλεγμενα και λογοκριμενα επεισοδια προβληθηκαν τελικα. 39 επεισοδια ειναι ολοκληρη για να καταλαβετε. Μετα βεβαια βγηκε ολοκληρη σε DVD και χωρις περικοπες και στο πρωτοτυπο με υποτιτλους.

ενδεικτικα, δειτε διαφορα της γαλλικης εισαγωγης με την ιαπωνικη

https://www.youtube.com/watch?v=SBL1tQmA_74

[edit] yt link σε ολόκληρο επεισόδιο [/edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ειναι αλήθεια ότι εδώ βλακωδώς οι περισσοτεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι όλα τα κινούμενα σχέδια είναι παιδικά. Ακόμα και τώρα όταν λέω πως μου αρέσουν τα anime μεχρι και οι συνομίληκοί μου με κοιτάν λές κι έχω παλιμπαιδισμο...


Στο παλιό video club της γειτονιάς δεν θυμάμαι κανένα μπερδεμα με τα παιδικά, όταν όμως έγινε Seven από το μικρό μου πόνυ μεχρι σκληροπυρινικά hentai τα είχαν όλα μαζί στα παιδικά. Ακόμα απορρώ, όταν είδαν εξώφυλλο με μια Γιαπωνέζα δεμένη με αλυσιδες και για μόνο ρουχισμό τ' αστεράκια μαζί με δύο Ιάπωνες και δύο μαύρους σύν κάποια να το πώ παιχνίδια, πώς το έβαλαν στα παιδικά...Κατα τ' άλλα τα Pokemon θα μας έκαναν κακό. Φαντάζομαι σε πόσα παιδιά θ' άνοιξαν νέους ορίζοντες αυτές οι ταινίες!



Να πώ την άληθεια η βία και το γυμνό δεν με σόκαραν ποτέ, εκπλήσομαι όμως όταν ακούω για την λογοκρισία σε κάποια κυριολεκτικά παιδικά, πχ τον Μπομπ Σφουγγαράκη. Τόσα anime έδειχναν για παιδικά που είχαν μέχρι και αγριες σκηνες βασανιστηρίων μεσα-μην πιάσω τί γινόταν στο Dragonball και το Dragonball Z ή και στη φαινομενικά αθώα Κάντυ-Κάντυ. Πιστεύω ότι αυτό δεν είναι θέαμα για μικρα παιδιά. Από μία ηλικία και πάνω όμως, ας πούμε 12, δεν πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα γιατί υπάρχει η δυνατότητα κατανόησης τί είναι σωστό και τί λάθος/άδικο, και είναι ένας τρόπος να ξεσπάσει κανείς τ' αρνητικά του συναισθήματα. Αλλά πές το αυτό στα ελληνικά κανάλια ή καλύτερα στους Έλληνες γονείς (πρίν το 2000 τωρα έχουν βελτιωθεί τα πράγματα). Από τη δική μου οπτική το μόνο κανάλι που το χειρίστηκε σωστά ηταν το ΤV Mακεδονία που ό, τι έβαζε το έδειχνε μετά τις 22:00.



Η μόνη ταινία anime που πήρα για παιδικό όταν ήμουν 7 και τελικά...μόνο
..... μπορώ να το χαρακτηρίσω ήταν το Αngel's Egg. Mε τρόμαζε το παράξενο σχέδιο και ότι δεν καταλάβαινα τίποτα. Τώρα πιά βλέπω ότι υπήρχε μεγάλο φιλοσοφικό υπόβαρθο, αξίζει να τη δεί κανείς. Ακόμα κι έτσι όμως δεν αποβάλλει τον παραπάνω χαρακτηρισμό.


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα