Εναλλαγή θέσης προγραμμάτων στη γραμμή εργασίας (Taskbar)

iliekater

RetroMasteR
Joined
21 Φεβ 2007
Μηνύματα
1.391
Αντιδράσεις
211
Γειά-σας . Θα ήθελα να έκανα μία ερώτηση , μήπως τυχόν γνωρίζετε !

Θα ήθελα στα WinXP να μπορούσα να εναλλάσω της θέση των προγραμμάτων στη γραμμή εργασίας (στο κάτω-κάτω μέρος της οθόνης των Windows) , όπως ακριβώς γίνεται καί στα Win7 . Αυτό είναι χρήσιμο διότι στα WinXP , τα παράθυρα μένουν σε κλειδωμένη θέση - ανάλογα με τη σειρά που ανοίχθηκαν - με αποτέλεσμα να μην μπορείς να βελτιώσεις τη θέση-τους , παρά μονάχα αν τα κλείσεις και τα ξανανοίξεις ...

Δοκίμασα διάφορα προγράμματα από το διαδύκτιο , αλλά είτε ήταν αργά (τα εικονίδια αργούσαν να εμφανιστούν) , είτε δημιουργούσαν σκουπιδάκια στο κάτω μέροςς των προγραμμάτων αν χρησιμοποιούσες την αυτόματη απόκρυψη της γραμμής . Συγκεκριμένα δοκίμασα τα :

Τaskbaric 20090530

SBar 1.061 Beta

ViGlance Summer Edition 2

αλλά όπως είπα ήταν προβληματικά . Εξάλλου , απ'ότι φαίνεται , όλα προσπαθούν να μιμιθούν τη συμπεριφορά των Win7 , όχι να το κάνουν εκ του μηδενός .

Δεν θα ασχολούμουν ειδιαίτερα , αλλά θυμάμαι πως αυτό το πράγμα (η εναλλαγή θέσης) ήταν εφικτό στα WinXP πολλά χρόνια πριν τα Win7 . Δεν ήταν ενδογενής , αλλά χάρει σε κάποια δωρεάν εφαρμογή που είχα βρει σε κάποιο CD περιοδικού (πω πω , πάνε αυτά ! ) . Δυστηχώς όμως δεν μπορώ να ξαναβρώ τη συγκεκριμένη εφαρμογή , ούτε να θυμηθώ το όνομά-της ... Το μόνο που θυμάμαι , είναι πως μεταξύ των άλλων πρόσφερε και ένα πιο εξελιγμένο κομπιουτεράκι .
 
Δυστηχώς το πρόγραμμα αυτό μπορεί να εναλλάξει τα εικονίδια στη γραμμή Συστήματος , όχι τα προγράμματα που είναι ανοιχτά στη γραμμή Εργασίας ...

Τελικά , μετά από πολύ ψάξιμο , και αφού έπεσα σε πολλά προγράμματα που υπόσχονταν πολλά , αλλά πετύχαιναν από λίγα έως τίποτα , βρήκα ένα πρόγραμμα που να τα εξουσιάζει όλα ( ! ) . Και συγκεκριμένα το TaskBar Shuffle 2.5 . Μάλιστα μπορεί να εναλλάξει τις θέσεις των προγραμμάτων όχι μόνο στη γραμμή Εργασίας , αλλά και στη καί στη γραμμή Συστήματος ! Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια ! Το μόνο κακό είναι πως το πρόγραμμα δεν διατίθεται πλέον πουθενά στο διαδύκτιο ως αυτόνομο αρχείο εγκατάστασης , παρά πρέπει να το εγκαταστήσετε δια συνδέσεως από διάφορους ιστότοπους , κάτι που όχι μόνο δεν εξασφαλίζει τη διατήρηση της εφαρμογής στο μέλλον , αλλά επιπλέον κατεβάζει και ένα κάρο σαβούρα και διαφημιστικές αηδίες . Ευτυχώς το αντι-ικό κατάφερε και τα απέτρεψε όλα , αλλά αυτός ο τρόπος εγκατάστασης είναι για πέταμα . Δοκίμασα πάντως και , απ'ότι φαίνεται , δεν χρειάζεται κάποιος να εγκαταστήσει το πρόγραμμα , παρά μπορεί κάλλιστα να αντιγράψει μέσα στο φάκελο Program Files το φάκελο από προηγούμενη εγκατάσταση , οπότε του έκανα μία συμπίεση για να το διατηρήσω .

Με την ευκαιρία , να προτίνω και ένα άλλο προγραμματάκι που βρήκα , το PowerMenu 1.5.1 , το οποίο μπορεί - μεταξύ των άλλων - να στείλει ένα πρόγραμμα στη Γραμμή Συστήματος (Task Tray) ! Απλά κάνετε δεξί κλικ στο πρόγραμμα (στην καρτέλα-του στην γραμμή Εργασιών) και επιλέγετε "Minimize to Tray" .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπορεις να το κατεβασεις απο εδω, χωρις τιποτα πονηρο.
 
Α , ωραία , σε ευχαριστώ !

Μάλιστα είχα δοκιμάσει να ψάξω και το διαδύκτιο με το όνμα του αρχείου εγκατάστασης , αλλά δεν το έβρισκα με τίποτα . Γύρευε πόσο κλά έχουν κάνει τη δουλειά-τους και έχουν αποκρύψει κάθε δυνατότητα εύρεσης (Google κτλ) ...
 
Απλα, αυτος που το εφτιαξε σταματησε να ασχολειται και εκλεισε την σελιδα που το ειχε.
 
Σύμφωνοι , αλλά ψάχνοντας με το Γούγλη δεν έπεσα επάνω στην ιστοσελίδα εκείνη που διέθετε το πρόγραμμα καθαρό ! Μάλιστα είχα ψάξει και με το όνομα του αρχείου εγκατάστασης (το τσίμπησα με αναζήτηση στο παράθυρο "Διαχείρηση εργασιών" και μετά με αναζήτηση στο σκληρό δίσκο ! ) .
 
Οχι, δεν ειναι στο google γιατι το site δεν υπαρχει εδω και αρκετα χρονια.
 
Πίσω
Μπλουζα