Ενδιαφέροντα links.

portarinos78

RetroActive
Joined
23 Ιουλ 2006
Μηνύματα
490
Αντιδράσεις
21
Αναζητωντας ιστοσελιδες που θα με βοηθησουν στο στησιμο της Α1200 μου με εξτρα hardware επεσα πανω στα ακολουθα. Ισως και να ενδιαφερουν. Αν τα καταφερω λεω να στησω ενα ρετρο site ή blog ωστε να ριχνω εκει συγκεντρωμενο υλικο για projects και hacks που αφορανε την ανασταση των παλιων μας Amiga:

http://www.ianstedman.co.uk/Amiga/amiga_hacks/Amiga_Power_supplies/amiga_power_supplies.html

http://wonkity.com/%7Ewblock/a4000hard/main.html

http://www.liukuma.net/amiga/A3000atx/buildingdescription.html

Αυτη την περιοδο ειδικα προσπαθω να βρω τροπο ωστε να χακαρω τροφοδοτικο laptop ή καποιο αλλο "νανο-ειδες" τροφοδοτικο ωστε να ταισω την αχορταγη 1200 με το μικροτερο δυνατο παρελκομενο (ωστε να αποφυγω το εργοστασιακο τουβλο). Υπεραισιοδοξο και αμφιβολο θα ηταν αν το προτζεκτ του να τροφοδοτησω το original 1200 desktop απο εσωτερικη επαναφορτιζομενη μπαταρια λαπτοπ. Χμμμ..........τσκ....τσκ....τσκ.....τσκ.......
 
Tα δικά μας και χωρίς credit μάλιστα!!
 
??? έβαλε τίποτα απο εμάς???
 
Μπα...καμια 35αρια τευχη Pixel μονο
 
Δεν τραβάω κόλλημα που κάποιο άλλο site μοιράζει τα σκαναρισμένα τεύχοι μας.

Ενοχλούμε όμως που δεν έχει credits ή τουλάχιστον μια αναφορά στο site αυτό.

Αeon your thoughts on that?

Any course of action?
 
Και εγώ πιστεύω οτι οταν γίνονται παραμπομπές θα ΠΡΕΠΕΙ να αναφέρεται και το site από όπου αντλείς υλικό (τον βρήκαμε καταλάθος δηλαδή !!)
 
Οπως τα πε ο Γιατρος....κριμα παντως, δεν ειναι αυτο το πνευμα του GPL...θα πρεπε καποιος να του πει 2 κουβεντες.
 
Πάντος ο DONY ωραίο site έχει, εγώ γουστάρω πολυ...

:)
 
Και ποιός δεν γουστάρει να βρίσκει σκαναρισμένα τεύχη του Pixel; Μια αναφορά στο ποιός έδωσε αρχικά τα λινκ δεν θα έκανε κακό. Αντιθέτως θα τιμούσε και τον τυπά στην ιστοσελίδα. Κάποιοι απο εδω μέσα έβαλαν και βάζουν τον κώλο τους κάτω και τα σκανάρουν και είμαι σίγουρος οτι έχουν και καλύτερα και πιο σημαντικά πράγματα να κάνουν στην ζωή τους.
 
Αν και δεν εχω σκαναρει κανενα τευχος (παρολο που σκοπευω να το κανω συντομα με διαφορα καλουδια......) αισθανομαι μελος αυτης της φοβερης παρεας (ετσι το αισθανομαι εγω, τι να κανουμε τωρα!!!!) και ΘΕΩΡΩ ΜΕΓΙΣΤΗ Π****ΙΑ απο τον οποιονδηποτε να καταχραται ετσι την προσπαθεια και το χρονο αλλων ειδικα για κατι που τεινει προς το να ξεχαστει. Ο κος DONY θα επρεπε να ξερει οτι τουλαχιστον μια αναφορα σε οποιον του "παρειχε" το υλικο ειναι το ελαχιστο που θα μπορουσε να κανει. Για να δουμε ομως αν το υλικο που αυτος δημιουργησε και το εβλεπε σε καποιο αλλο site ελαφρα τροποποιημενο πως θα του φαινοταν?
 
Καλά σίγουρα...

Σε όλα αυτα που λέτε έχετε δίκιο...

Έπρεπε να είχε βάλει credits ή τουλάχιστον μια αναφορά στο site...
 
Βρε παιδια για γραψτε κανα site με reviews και screenshots απο παιχνιδια για amiga για να καταλαβετε ψαχνω κατι αναλογο με αυτο http://www.cpcgamereviews.com/
 
Κανονικά έπρεπε να έχει αναφορά στην πρώτη σελίδα ο κολλητός.
 
Κάνοντας ένα search στο google πέτυχα εντελώς τυχαία ένα link στο οποίο είδα ότι αναφερόταν το site μου (dony.gr) και έπεσα σ' αυτό το thread. Διαβάζοντας τα posts κόντεψε να μου στρίψει! Τα αρχεία με τα σκαναρισμένα Pixel μου τα έδωσε ένας φίλος έτσι, για να τα έχω και σε ηλεκτρονική μορφή, γιατί στην φυσική τους τα έχω έτσι κι αλλιώς. ΔΕΝ είχα ΚΑΜΙΑ πληροφόρηση ότι προέρχονται από το retromaniax. Λίγο καιρό μετά, ο ίδιος φίλος μου είπε ότι ίσως κάποιοι να ενοχληθούν επειδή τα έχω ελεύθερα για download, και άμεσα τα έκοψα (από τότε και για πάντα). Πρέπει να υπήρχαν στο site μου για έναν ή δύο μήνες. Και ερωτώ: αφού κάποιος από "σας" διαπιστώνει ότι έχω βάλει στο site μου τα προϊόντα του κόπου "σας" χωρίς καν να αναφέρω ότι προέρχονται από εσάς, γιατί δεν κάνει τον μικρό κόπο πριν με καταθάψει χωρίς να με ξέρει να πατήσει το κουμπάκι "contact" στην κεντρική σελίδα του site; Και γιατί κάποιοι οι οποίοι είναι μέλη και στο Amigahellas δεν μου λένε από εκεί κάτι; Πολύ απλά, επειδή για τον οποιονδήποτε κλασσικό νεοέλληνα, το αγαπημένο σπορ είναι η κακόβουλη κριτική - άλλωστε είναι πολύ πιο εύκολο να κρίνεις από το να πράξεις, κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά (γιατί τέτοιοι είναι) όλοι αυτοί οι εξυπνάκηδες που μου την είπαν έτσι ωραία κρυμμένοι πίσω από μια dynamic IP...

Και κάτι τελευταίο: ο σκοπός του internet κατ' αρχάς, και των retro communities επίσης, είναι το μοίρασμα της γνώσης, της πληροφορίας και οτιδήποτε τέλος πάντων δεν είναι copyrighted material. Πιστεύω λοιπόν ότι καλά κάνατε και σκανάρατε τα Pixel αλλά, από κει και πέρα, αφού τα βάλατε ελεύθερα για download (αν τα βάλατε, δεν το γνωρίζω) σίγουρα μετά από κάποιον καιρό θα τα συναντούσατε σε οποιοδήποτε "κουλό" σημείο (και σίγουρα uncredited). Μην βγαίνετε τόσο πολύ απ' τα ρούχα σας, λοιπόν!
 
Φιλε να σου πω κατι καλοπροαιρετα. Πραγματικα δε καταλαβαινω γιατι καποιος ο οποιος σε συναντα και στο amigahellas να πρεπει να θυμαται αυτη την ιστορια και να κανει θεμα και εκει. Δεν εχουμε αλλες εννοιες δηλαδη ωστε να ανακαλουμε στη μνημη μας ποστ ενος ετους. Τα πραγματα ειναι απλα. Δε σε ξερω και φυσικα δε με ξερεις τουλαχιστον απο κοντα. Σεβομαι την ωραια δουλεια που εχεις κανει στο site σου αλλα οπως και να εχει οταν εκει διαθετεις κατι που το εχει παραγει αλλος (σκαναρισματα στη προκειμενη περιπτωση) ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΗ ΠΗΓΗ. Αυτο μονο και τιποτε αλλο. Οι χαρακτηρισμοι λαμογιο κλπ κι εμενα δε με βρισκουν συμφωνο (ειδικα οταν ολοι βρισκομαστε πισω απο μια ηλεκτρονικη ταυτοτητα) αλλα θα πρεπει να παραδεχθεις οτι τουλαχιστον απο τη μερια σου υπηρξε καποιο ατοπημα. Το PIXEL το εγραψαν αλλοι και ειναι πνευματικη ιδιοκτησια αλλων αλλα σαφως το σκαναρισμα αυτων ειναι μια επιπονη και χρονοβορα προσπαθεια καποιων μελων του retromaniax που αν μη τι αλλο διασωζει κατι το οποιο θα κινδυνευε ακομη και να χαθει για τους περισσοτερους.

Με καθε καλη διαθεση σου λεω οτι τουλαχιστον θα σου κακοφαινοταν αν εγω επαιρνα φωτο και κειμενο απο το site σου και το παροσυιαζα στο δικο μου. Π.χ. το site του 32bitos αποτελει αριστο μοντελλο σελιδας που ενημερωνει και δινει links χωρις να τα καπελλωνει. Δε καταλαβαινω λοιπον γιατι ολη αυτη η τσατιλα! Νομιζω οτι εχεις δικο να θεωρεις τους χαρακτηρισμους στο προσωπο σου βιαστικους και αστοχους αλλα παραδεξου οτι για τη ταξη των πραγματων επρεπε να ειχες κανει αναφορα. Και η δικαιλογια οτι σου τα εδωσε καποιο παιδι δε στεκει γιατι μ'αυτη τη λογικη θα επρεπε να βαζεις ο,τι να 'ναι στο site σου ανευ ελεγχου. Εξαλλου στα αρχεια των σκαναρισμενων Pixel φαινεται ημερομηνια και δημιουργος οποτε θεωρουμε οτι δεν εινα αγνωστου πατρος. Ολα τα παραπανω με καθε καλη διαθεση :)
 
@portarinos78:

Kι εγώ, βρε αδερφέ, by default καλή διάθεση έχω με όλους και με όλα. Αλλά, το είπα, ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ από πού προέρχονταν τα Pixel - αφού μέχρι και τώρα δεν τα έχω δει ποτέ! (δεν είχα λόγο άλλωστε, έχω τα πραγματικά σε θέση με εύκολη πρόσβαση!). Μην σου πω ότι εκείνη την εποχή μπορεί να μην ήξερα καν ότι υπάρχει το retromaniax! Και, να είσαι σίγουρος, ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν θα πάσαρα κόπο αλλουνού για δικό μου...
 
Πίσω
Μπλουζα