Ενημέρωση - Οδηγία: Ανάρτηση θεμάτων σε Θέατρο, Ελληνικό & Ξένο Κινηματογράφο

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

D@redevil

Retired Admin
Joined
31 Οκτ 2008
Μηνύματα
8.888
Αντιδράσεις
568
Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ν' ανοίγονται topics για ταινίες του ελληνικού ή του ξένου κινηματογράφου, από συγκεκριμένα μέλη, με μια - δυο γραμμές στην περιγραφή, απλά και μόνο για να ανοιχτεί το θέμα. Εκ των υστέρων, έρχονται μέλη που γράφουν ένα εκπληκτικότατο review, που όμως χάνεται, γιατί συγχωνεύεται το θέμα τους με το ήδη υπάρχον: αυτό, των 2 σειρών. Έχουν γίνει κατ' επανάληψη συστάσεις από τους συντονιστές και τους διαχειριστές, αλλά δυστυχώς, το πρόβλημα παραμένει.

Το ζήτημα είναι ότι πολύ συχνά γίνεται ένα φτωχό copy - paste από τη Retrodb ή από άλλες ελληνικές & ξένες βάσεις δεδομένων, που -όχι μόνο δεν μας προσφέρει τίποτα καινούριο, αλλά ενίοτε μπορεί ν' αποβεί κι επικίνδυνο, καθώς δε μπορούμε να ελέγχουμε την πηγή και την προέλευση (όπου αυτή -κακώς- δεν αναγράφεται).

Έτσι, θέτουμε ορισμένες προδιαγραφές που θα πρέπει να πληρούνται, ώστε το θέμα που ανοίγετε να είναι γόνιμο και να προσφέρει τη δυνατότητα για επικοδομητική συζήτηση:

α) Απαγορεύεται η αντιγραφή / μετάφραση κειμένων από ελληνικές & ξένες βάσεις δεδομένων ταινιών. Δε μιλάμε φυσικά για μια-δυο γραμμές, αλλά για την παράθεση / μετάφραση ολόκληρου του κειμένου. Σε κάθε περίπτωση, αν έχετε χρησιμοποιήσει κάποια πηγή (έστω και για 2 γραμμές), οφείλετε να την αναγράφετε .

β) Σε κάθε θέμα που ανοίγετε, θα πρέπει τουλάχιστον να έχετε δει την ταινία (εκτός κι αν ψάχνετε πληροφορίες ή αναζητάτε τον τίτλο της). Καλό θα είναι να βάζετε και δικές σας αναμνήσεις ή κριτικές, ώστε να προάγεται ο διάλογος. Θέματα με απλά τον τίτλο της ταινίας και από κάτω μια σειρά "το έχετε δει;" θα κλειδώνονται.

γ) Συστήνουμε ανεπιφύλακτα την ανάρτηση του trailer της ταινίας, ώστε να μπορούν τα υπόλοιπα μέλη να έχουν όλες τις πληροφορίες συγκεντρωμένες και να μην ψάχνουν για κάποιο video, αφήνοντας την ανάγνωση του θέματος στη μέση. Μαζί με το βίντεο, μην ξεχνάτε να γράφετε και τον τίτλο του, ώστε αν κάποια στιγμή "πέσει" από το youtube, να μπορούμε να το ανακτήσουμε!

δ) Οποιοδήποτε επιπλέον φωτογραφικό υλικό (π.χ. αφίσες ή φωτογραφίες των πρωταγωνιστών) είναι πάντα ευπρόσδεκτο, από τη στιγμή που θα αναγράφετε την πηγή τους. Επιπλέον, μην ξεχνάτε να επισυνάπτετε τις εικόνες για να μην τις χάνουμε. Οδηγίες εδώ.

ε) Και αφού κάνετε όλον αυτόν τον κόπο, τότε μην ξεχάσετε να βάλετε και tags! :) Η διαδικασία είναι απλή και για εμάς είναι πολύτιμη βοήθεια!

Από εδώ και πέρα, τα θέματα που δε συμβαδίζουν με τους παραπάνω όρους, θα κλειδώνονται κι ενδεχομένως να διαγράφονται.

Ελπίζουμε στην κατανόηση και τη συνεργασία σας! :)
 
Bump καθώς βλέπω πως αρχίζουμε πάλι τα ίδια...
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα