Εν Αθήναις (1976 ΕΡΤ)

lolisman

RetroDB Feeder
Joined
12 Αύγ 2009
Μηνύματα
128
Αντιδράσεις
60
Εν Αθήναις (1976 ΕΡΤ)


RetroDB:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/Εν_Αθήναις

καλημερα σας... το 1976 παιζοταν το << ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ>> .Με κωστα αρζογλου βερα κρουσκα.θυμαται μηπως καποιος αν ακουγοταν το τραγουδι του αντωνη καλογιαννη<< do you like the Greece?>>; η μηπως το μπερδευω με κατι αλλο... κοιταξα παντως στο καναλι του μεγαλου tsalk και δεν βρηκα κατι απο αυτο το σηριαλ. νομιζω καπου 150 επ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
'Ηταν ο Αντώνης Καλογιάννης αλλά όχι στο τραγούδι που λες..
 
μαλλον εχεις δικιο.Πρεπει να ηταν το <<ΟΡΤΣΑ ΤΑ ΠΑΝΙΑ>>
 
Ακριβως!

Κατι λιγα πλανα νομιζω εβαλε το ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΤΙΒΙ
 
lolisman είπε:
κοιταξα παντως στο καναλι του μεγαλου tsalk και δεν βρηκα κατι απο αυτο το σηριαλ.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΕΙΜΑΙ!!!!!

Θα φροντίσω να επανορθώσω το συντομότερο. Λιγάκι υπομονή.
 
Eίναι το τελευταίο επεισόδιο της σειράς το οποίο είναι και το μόνο που υπάρχει ολόκληρο αφού ο παραγωγός Άλκης Αγγελόπουλος φρόντισε να το κρατήσει ή απλώς ξέμεινε σ αυτόν.
 
37.jpg


attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χθες πέθανε , σε ηλικία 87 ετών, ο πολύ σπουδαίος μας συνθέτης [και σίγουρα ένας εκ των κορυφαίων μας] Αργύρης Κουνάδης, που έγραψε τη μουσική για τα τραγούδια της εν λόγω σειράς !!! Κι επειδή τα τραγούδια της σειράς είναι όλα τους "ένα κι ένα" και "Α ποιότητας", τούτο έχει ως συνέπεια ο δίσκος "ΕΝ Αθήναις" να λειτουργεί "αυτόνομα" και "αυθύπαρκτα" ως "ένας πολύ όμορφος δίσκος", χωρίς να έχει ανάγκη την "υποστήριξη" από την εικόνα του σήριαλ !!! Το σήριαλ δεν το θυμάμαι καθόλου, ήμουνα 5 ετών όταν παίχθηκε στην Κρατική Τηλεόραση [από εκείνη την εποχή μόνο το υποβρύχιο Stingray θυμάμαι και λίγα ακόμη πράγματα, οι "έντονες τηλεοπτικές μου αναμνήσεις"χρονολογούνται απ' το 1979 κι εφεξής !!!] !!! Δεν έχω καμία αμφιβολία, όμως, ότι ήταν καταπλήκτικό !!! Έχω, όμως, στη δισκοθήκη μου το βινύλιο του "Εν Αθήναις", το οποίο ... έχει λιώσει από το πολύ παίξιμο στο πικάπ !!! Από αυτόν τον δίσκο το πιο γνωστό τραγούδι είναι η "Πλατεία Αβησσυνίας", με τη στιβαρή /αντρίκεια φωνή του Καλογιάννη, με τους υπέροχους στίχους του Μάριου Ποντίκα !!! Και ... ναι, το ομολογώ, αυτό το τραγούδι πολύ το έχω ζηλέψει, πολύ θα ήθελα να το έχω γράψει εγώ !!!

 
Τι ομορφο κομματι ειναι αυτο που ποσταρες Rinus!

Δυστυχως δεν εχω ουδεμια αναμνηση απο τη σειρα. Κριμα διοτι με τετοια μουσικη και την Βερα Κρουσκα σε πρωταγωνιστικο ρολο δεν μπορει να ηταν κακη. Ευτυχως διασωθηκε εστω και το τελευταιο επεισοδιο ωστε να παρω μια γευση.
 
-λιγα επεισοδια ειχα δει.αλλα οσο θυμαμαι εκεινες τις εποχες δεν μου κανει καρδια να δω κατι σημερινο.
 
attachment.php


Ο Κώστας Αρζόγλου και ο Γιώργος Μοσχίδης σε μια σκηνή από την σειρά
 
attachment.php


Θόδωρος Έξαρχος και Όλγα Πολίτου ή Κύριος και Κυρία Παρθένη.
 
[edit] Dead pathfinder img [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ανακάλυψα πρόσφατα ένα τεύχος από τα Επικαίρα του 1976 από το οποίο προέρχεται και η παρακάτω φωτό σχετικά με τη σειρά Εν Αθήναις.

En Athinais 1976.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα