Επίκαιρα

krios

RetroNuts!
Joined
21 Ιουν 2008
Μηνύματα
1.801
Αντιδράσεις
420
Το περιοδικό που έκανε κάποτε θραύση. Εμείς σιγά μην το διαβάζαμε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν πάρα πολύ καλό και ενδιαφέρον. Το θυμάστε;

picture.php
 
Στη βιβλιοθήκη που δουλεύω έχουμε όλη τη συλλογή. Αρκετά αξιόλογο κι ειδικά τέλη δεκαετίας 1970 είχε αφιερώματα στην ελληνική τιβι, παρασκήνια κλπ.
 
Περιοδικό "Επίκαιρα" - Νοέμβριος 1983 Κιμούλης με τη Μίνα Αδαμάκη

getphoto.php
 
Κάνω μία έρευνα για τα εξώφυλλα των Επικαίρων. Πώς θα μπορούσα να έχω πρόσβαση στο αρχείο για το οποίο μιλάτε;
 
Aigyptiotissa είπε:
Κάνω μία έρευνα για τα εξώφυλλα των Επικαίρων. Πώς θα μπορούσα να έχω πρόσβαση στο αρχείο για το οποίο μιλάτε;

Δεν υπάρχει κάποιο αρχείο στο οποίο να έχουμε πρόσβαση.

Αναφερόμαστε σε κάποια τεύχη που μπορεί να έχουμε στην κατοχή μας από τα αρχαία εκείνα χρόνια, ή που τα βρίσκουμε σε παλαιοβιβλιοπωλεία. :)

Θα μπορούσες όμως να απευθυνθείς στην εταιρεία που κυκλοφορούσε το περιοδικό.
 
Ερευνα για τα Επίκαιρα

Εκανα την ερώηση εδώ γιατί ο/η mhmerotategiatipino γράφει ότι εκεί που εργάζεται έχουν πλήρη συλλογή. Είχα ήδη επικοινωνήσει με τις εκδόσεις Λιβάνη αλλά αυτοί έχουν πάρει μόνο τα δικαιώματα τίτλου και δεν διαθέτουν αρχείο. Φυσικά τώρα θα συνεχίσω με τους αρχικούς εκδότες και ελπίζοντας παράλληλα μήπως ο/η mhmerotatigiatipino έχει να προτείνει διέξοδο.
 
Όπως είπα έχουμε πλήρη συλλογή διαθέσιμη στο κοινό τις μέρες και ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης. Αιγυπτιώτισσα σε περιμένουμε (έχεις πμ).
 
[edit] Dead pics [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παρακάτω παραθέτομε μερικά εξώφυλλα από τα τεύχη του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ.


Αριθμός τεύχους: 710



Έτος: 1982



img060.jpg

 


Αριθμός τεύχους: 738



Έτος: 1982



img061.jpg

 


Αριθμός τεύχους: 740



Έτος: 1982



img062.jpg

 


Αριθμός τεύχους: 657



Έτος: 1982



img063.jpg
 
Τεύχος 430, τέλος Οκτωβρίου 1976.

Η εικονιζόμενη Ρουμάνα γυμνάστρια Νάντια Κομανέτσι ήταν την εποχή εκείνη η δημοφιλέστερη αθλήτρια. Είχαν προηγηθεί λίγους μήνες πριν οι Ολυμπιακοί αγώνες του Μόντρεαλ, όπου πέτυχε με απαράμιλλη χάρη τα πρώτα 10άρια στην ιστορία του αγωνίσματος, κατακτώντας 3 χρυσά μετάλλια. Σε δυο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία των ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ θα ερχόταν στην Θεσσαλονίκη και ο παροξυσμός των φιλάθλων ήταν κάτι το μοναδικό!!! Σε Βαλκανικούς αγώνες γυμναστικής στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο δεν έβρισκες εισιτήριο!!! Ίσως γι αυτό, την ώρα των αγώνων η Θεσσαλονίκη ταρακουνήθηκε τότε απο ισχυρό σεισμό!!! Στις 14 Νοεμβρίου, την επομένη της λήξης των αγώνων, η Κομανέτσι, που έφυγε τα επόμενα χρόνια για τις ΗΠΑ, θα έδινε αγώνες επίδειξης στην Αθήνα με τις άλλες συναθλήτριές της!

attachment.php
 
Πίσω
Μπλουζα