Επιδιόρθωση μεμβράνης πληκτρολογίου για Sinclair micros

cauldron

RetroActive
Joined
9 Αύγ 2007
Μηνύματα
419
Αντιδράσεις
17
Περιγράφω εδώ με εικόνες και λίγα λόγια πως μπορείτε να αντικαταστείσετε μια κομμένη μεμβράνη πληκτρολογίου με ένα καλώδιο IDE ή FLOPPY. Η μόνη προυπόθεση είναι να έχουν παραμείνει τουλάχιστον 3-4 cm μεμβράνης προς τη μεριά του πληκτρολογίου. Δεν ξέρω αν η πατέντα αυτή έχει περιγραφεί αλλού, απλά ήταν ο τρόπος που σκέφτηκα να διορθώσω μόνιμα την κατεστραμμένη μου μεμβράνη. (Τον ονομάζω και sinclair-membrane bypass :p )

 


ΒΗΜΑ 1. Κόψτε την παλιά μεμβράνη κοντά στην είσοδο του πληκτρολογίου. Αφήστε ιδανικά 5 εκατοστά μεμβράνης ελεύθερα.


attachment.php


---

attachment.php


ΒΗΜΑ 2. Αποκολλήστε τους υποδοχείς μεμβράνης από την πλακέτα. Περάστε αρχικά όλες τις επαφές με φρέσκια κόλληση και στη συνέχεια αφαιρέστε όλη την κόλληση από κάθε πιν με τη βοήθεια μιας πλαστικής τρόμπας κόλλησης. Η κόλληση αφαιρείται σχετικά εύκολα με 1-2 περάσματα. Όταν αφαιρεθεί σχεδόν όλη, ζεστάνετε ένα-ένα τα πινς και τραβήξτε ταυτόχρονα και σταδιακά τον υποδοχέα μέχρι να απελευθερωθεί. Σημειώστε το κάθε άκρο (δεξί αριστερό) του κάθε υποδοχέα. Θα χρειαστεί για το επόμενο βήμα.

attachment.php


----

attachment.php


---

attachment.php


---

attachment.php


---

attachment.php


---

ΒΗΜΑ 3: Κόψτε ένα παλιό καλώδιο IDE ή άλλο αρεσκείας σας και κολλήστε το στις υποδοχές της πλακέτας στο ένα άκρο. Στο άλλο άκρο κολλήστε τους υποδοχείς στο σωστό άκρο: Προσέξτε τη σειρά των καλωδίων. Το αριστερότερο καλώδιο να αντιστοιχεί στο αριστερό άκρο του υποδοχέα κ.ο.κ.

attachment.php


---

attachment.php


----

----

attachment.php


---

ΒΗΜΑ 4: Τοποθετείστε τα άκρα της κομμένης μεμβράνης στους υποδοχείς. Σταθεροποιήστε την υπολοιπόμενη μεμβράνη και τα καλώδια στο case με μονωτική ταινία. Πλέον είναι απίθανο να κοπεί η μεμβράνη που απομένει, καθώς δεν θα βρίσκεται σε τάση. Καλύψτε καλά με μονωτική ταινία τις επαφές των υποδοχέων. Και τελειώσατε.

attachment.php
 
Aψογη παρουσιαση!Eυχαριστουμε!
 
MacGyver!!! Καταπληκτική πατέντα! Νομίζω ήρθε η ώρα να βάλω χέρι στο δικό μου!
 
οχι ρε [edit]! επρεπε να το δω/σκεφτω πριν σκοτωσω τα 2 ΖΧ+ που ειχα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα