Επιδιόρθωση PS2, αξίζει;

Agahnim

Retro Member
Joined
4 Αύγ 2012
Μηνύματα
143
Αντιδράσεις
9
χερετω το υπεροχο φορουμ! προσφατα αγορασα ενα PS2 ως χαλασμένο προς ...5? :D

ο τυπος που μου το πουλησε με προειδοποιησε οτι το dvd rom ειναι χαλασμενο. φυσικα δεν με νοιαζουν εμενα αυτα και το πηρα.

ειχα αγορασει παλεοτερα ενα μηχανημα, το easycap για το psp, ομως δεν ασχολιθηκα ποτε μαζι του καθως συνδεα το psp με το pc μεσω usb κι ετσι δεν μου χρειαστηκε ποτε.

τωρα ομως με το ps2, και ως μη κατοχος τηλεορασης, ηταν η μοναδικη λυση να αποκτησω εικονα στο ps2 μου (μεσω του pc).

ΕΛΙΩΣΑ 2 μερες στο google να βρω drivers για την κινεζιά, και τα καταφερα! αψογη εικονα και ηχος με πολυ λιγα παρασιτα στο νεο μου ps2. τι καλυτερο;

συνδεσα και ενα ασυρματο dualshock3 κλωνο στο ps2 μου (δεν πιστευα πραγματικα οτι θα δουλεψει... κι ομως!) και ολα κομπλε!

στο διαβασμα dvd ομως μου τα χαλασε. εβαλα την ταινια alien 3 να δω αν θα διαβασει το dvd και δυστυχως εφαγα τα εξης error

αφου λοιπον σαν φοιτητης δεν εχω λεφτα να αγορασω οτιδηποτε, και αφου τυχαινει να εχουν χαλασει τα dvd recorder και απ το pc μου και απ το pc της κοπελας μου (τι γκαντεμια!) μηπως αντι να παλεψω να φτιαξω το dvd, να περασω κατευθειαν στην μεθοδο "backups απ τις usb κι ας ειναι τα ζωα μου αργα" ;;;

επισης εχω βρει κατι memory cards στο ebay με 256mb (!!!) με 3-4 ευρω. αξιζει να προσπαθησω να κανω αγορα ή δε θα ζησουν αρκετα επειδη δεν ειναι sony??

ευχαριστω προκαταβολικα για τις συμβουλες που ειμαι σιγουρος οτι θα ακολουθησουν
 
Ειναι πολλα τα προβληματα οπου μπορουν να οδηγησουν σε βλαβες τον οπτικο οδηγο του PS2. Εχει πολλα βιντεακια στο youtube οπου εξηγουν τι μπορει να φταιει στη καθε περιπτωση, καθως και με λυσεις γιαυτο.

Ισως να ειναι κατι ανεξοδο, με λιγο καθαρισμα, ισως και οχι. Η καθε περιπτωση χριζει διαφορετικης αντιμετωπισης.

Εχω τετοιου τυπου μνημες, αν και δεν μου εβγαλαν καποιο προβλημα, εχω διαβασει σε αλλες περιπτωσεις ομως οτι ειχαν προβληματα με την αποθηκευση δεδομενων. Με εξαιρεση τις Max Memory, ολες αυτες οι μνημες δεν υποστηριζουν το πρωτοκολο magic gate, και δεν μπορεις να αποθηκευσεις παιχνιδια οπου υποστηριζουν αποκλειστικα τετοιες μνημες.

Τις ιδιες memory cards μπορεις να τις βρεις και φθηνοτερα διχως μεταφορικα στο dx.com
 
ευχαριστω φιλε Getta για την απαντηση! ναι σωστα, θα κατσω να ψαξω πληροφοριες για επισκευη κλπ, απλα ειπα να ανοιξω κι εδω ενα θεματακι γιατι μας αρεσουν τετοιες δουλειες χεχε.

-για το easycap που με παιδεψε τοσο πολυ, καμια γνωμη; το εχει κανεις; δεν υπαρχουν επισημοι drivers για windows 8+, so αν ποτε κανεις τους χρειαστει, ας μου στειλει ενα pm να γλυτωσει το ψαξιμο.

-για τις memory cards... ευχαριστω! η απαντηση σου Getta μου ελυσε ολες τις αποριες.. αναρωτιεμε αν ειναι εφικτο να γινει παραγγελια απο ελλαδα με χρηση paypal αυτον τον καιρο. ειχα ακουσει πως γινεται να κανεις ενα usb stick να λειτουργει ως memory card... θα το ψαξω και θα γραψω εδω αν βρω κατι

ξεχασα να βαλω screenshots στο προηγουμενο ποστ

H00tWvi.jpg

η αναλυση ειναι απο netbook

MyZ4llr.jpg

hkBK2Mz.jpg
 
Το easycap το εχω και κανει καλα την δουλεια του (λαμβανοντας υποψιν και τη τιμη του..).Απο την στιγμη που το ps δεν λειτουργει καθαρισε το laser αρχικα και εαν δεν παιξει δες εδω ..χαλασμενο ειναι οποτε δεν χανεις και κατι να δοκιμασεις...
 
ευχαριστω πολυ φιλε μου για τον οδηγο. τρομακτικος φαινεται... πολυ λεπτη δουλεια. μαλλον θα ειναι απ τις τελευταιες λυσεις που θα δοκιμασω, για ευνοητους λογους (μπορει να πιασει το απλο καθαρισμα του φακου)

αν φυσικα δεν ζηταει πολλα -δυσκολα- πραγματα το να βαλω flashακι στις usb και να τρεχω απο κει τα games, με βλεπω να τα τρεχω ολα απο κει και το dvd να το αφηνω νεκρο
 
Υπαρχει ελπιδα να λειτουργησει ξανα το laser με ενα καλο και προσεκτικο καθαρισμα. Ειναι επισης εφικτο να ρυθμισεις την ενταση του στη διευθυνση που παραθεσε ο angel_grig, αλλα διχως να ξερεις την συχνοτητα οπου θα το ρυθμισεις, ειναι επισης εξαιρετικα πιθανο να το ψησεις μια και καλη. Αρχισε απο καθαρισμα και συνεχιζεις.

Για εξωτερικο και αγορες, παιζει ρολο η πιστωτικη σου και η τραπεζα, πολλοι μπορουν και πραγματοποιουν αγορες παντως.

Τελευταια φορα που το ειχα κοιταξε για να παιζεις παιχνιδια μεσω usb stick, ηταν εφικτο, ωστοσο υπηρχαν διαφορα ζητηματα συμβατοτητας καθως και προβληματα με την ταχυτητα αναγνωσης. Με ενα γρηγορο ψαξιμο βρηκα πως υπαρχουν ακομα ανανεωσεις για αυτη την μεθοδο, οποτε φανταζομαι πως ειναι σε καλυτερη μοιρα απο οτι παλαιοτερα.

Το 50004 ειναι το καλυτερο Ευρωπαικο μοντελο για παρα πολλους λογους, στη τιμη που το πηρες ειναι απλα κελεπουρι.
 
ασε φιλε Getta, οι αγγελιες αλλο πραγμα ειναι! φετος τσιμπισα και gamecube 100% λειτουργικο με 0 ωρες παιξιματος στην πλατη του, μηδεν ευρω! οπως το λεω! πιστευω οτι προλαβα την αγγελια γιατι στην Κρητη οπου μενω, σιγα μην εχει μεινει κανεις που να γνωριζει τι εστυ gamecube!

κι εγω το ψαξα το θεμα με την usb θυρα, ομως για να κανω οτιδηποτε, νομιζω πως πρεπει πρωτα να αγορασω μια memory card για να φορτωσω εκειμεσα το λογισμικο που θα ενεργοποιησει τις usb θυρες. ουτε chipακι ουτε τιποτα λοιπον!

απ οσο ειδα στο youtube, δεν θα κολλαει ingame παρα μονο θα εχω πιο χρονοβόρες load screens ...δε βαριεσε!

θα κοιταξω παντως να δω αν γινεται να του βαλω και κανα hdd απο pc μπας και γλυτωσω απ τις load screens ...αλλα η φαση με το usb stick με χει ψησει απιστευτα πολυ!

επισης εψαξα να δω αν υπαρχει κανα τρελο mod που να κανει upgrade τις usb απο 1.1 σε 2.0 ή ακομα καλυτερα σε 3.0 :p απογοητευση. μονο στο μυαλο μου τετοια mods hehe

θα ηθελα να μαθω τους λογους που το 50004 ειναι το καλυτερο, καθως και την ημερομηνια κυκλοφοριας του την οποια δεν καταφερα να την βρω πουθενα

1000 ευχαριστω για το ενδιαφερον!
 
Φοβερη ευκαιρια για το gamecube, εχει και ποσα πολυ καλα παιχνιδια.

Τελευταια φορα που το κοιταξα για το usb (stick) σε ps2 υπηρχε το freemcboot οπου εκανε διαφορα πραγματα μεταξυ αυτων και εξομοιωση. Μιλησα με ενα φιλο που το επιασε στα χερια του προσφατα και μου ειπε πως υπαρχουν ακομα προβληματα ασυμβατοτητας σε πολλα παιχνιδια. Φανταζομαι λογω usb 1 πρωτοκολου θα υπαρχει ζητημα σε παιχνιδια οπου απαιτουν διαρκως να φορτωνουν, αλλα αρκετα αλλα δεν θα εχουν προβλημα. Με το σκληρο ειναι επισης ειναι εφικτο, σταθερο και συμβατο, αλλα οχι ανεξοδο.

Για να βαλεις usb 2/3 χρειαζεται πολυ διαβασμα, πολυ χρονο, πολλους πορους και δεν νομιζω πως αξιζει. Με το σκληρο εξαλλου λυνεις παρα πολλα προβληματα.

Τι γινεται εδω με το 50004. Ειναι η τελευταια κυκλοφορια του κλασικου playstation 2 πριν τον λεπτο ανασχεδιασμο. Πολλοι θα σου πουν πως το pstwo ειναι λεπτοτερο ελαφρυτερο κτλ αρα και καλυτερο.

Δεν ειναι ομως ακιβως ετσι. Οντως το pstwo εχει μπολικα πλεονεκτηματα, αλλα και μειονεκτηματα. Καταρχας δεν ειναι 100% συμβατο με την ps2 βιβλιοθηκη. Υπαρχουν τιτλοι οπου δεν παιζουν σε αυτα τα συστηματα. Επειτα, λογω του οτι αφαιρεσαν υλικο οπου υπηρχε για τα ps1 παιχνιδια, υπαρχουν πολυ σοβαρες ασυμβατοτητες τυπου να μην παιζει το παιχνιδι καθολου, αλλα και κουλες οπως πχ ενω ενα παιχνιδι παιζει, να μην σου εμφανιζει τους κωδικους στην οθονη, να μην υποστηριζει αποθηκευση, η και να κολαει οταν παρεις πχ συγκεκριμενο αντικειμενο σε συγκεκριμενο σημειο διχως καποιον εμφανη λογο!

Το ps2 παραμενει το σταθεροτερο κλασικο ps2 με μπολικες βελτιωσεις και προτερηματα εναντι των προκατοχων αλλα και των διαδοχων του!

Ειδικα απο την στιγμη που θα παιξεις (ορθος λογο της υπεροχης βιβλιοθηκης του) ps1 παιχνιδια, θα καταλαβεις αμεσα τις διαφορες. Αν και το πρωτο μου ps2 ηταν το pstwo, ειχα παρει μερικα 50004 να υπαρχουν, η εξαιρετικη υποστηριξη και με τα ps1 παιχνιδια το αξιζουν και με το παραπανω.
 
σωστος! εχω κι εγω μεγαλο σκαλωμα με το backward compatiblility μιας κονσολας. ειδικα στα ps3+wii που οι εταιριες το αφαιρεσαν, να χτυπας το κεφαλι σου ηταν! (ευτυχως δεν περασα ποτε σε αυτες τις κονσολες. η τελευταια γενια παιχνιδιων που επαιξα ηταν gc+ps2 ετσι γλυτωσα την φρικη. λογο σπανιοτητας θελω να τσιμπισω ενα παλιο μοντελο ps3 απο ebay απ αυτα που εχουν τον επεξεργαστη του ps2, να την φτιαξω και να την modαρω ωστε να μην καιγετε αλλα με τα capital controls μαλλον απιθανο)

με το free mcboot αν δε κανω λαθος περα απο τις usb μπορεις να χρησιμοποιησεις και backups απο το dvd. αν ειναι ετσι, ισως τελικα το ανοιξω να το καθαρισω ωστε να μπορω να παιζω τα παντα ολα.

παντως το κοιταξα και δεν εχεις δικιο με το dx.com. το ebay τις εχει φθηνοτερες τις mc και με free shipping

για usb 2/3 νομιζα πως θα ηθελε απλα να κολλισεις νεες θυρες αλλα οχι! το ψαξα και θελει να ξυλοσεις τον controller πανω απ την mobo οπου φυσικα δεν απλονουμε χερι

ειναι οντως το 50004 το τελευταιο φατ;; αυτο ειναι τελειο! ειδικα αν μου λες οτι τα σλιμ υστερουσαν σε θεματα υποστηριξης (τα σλιμ αραγε παιρνουν σκληρο; ). διαπιστωνω ομως οτι ακομα δεν ειμαι 100% σιγουρος πως τo 50004 μου ειναι v9 ή v10 ή v11. και τα 3 αυτα μοντελα δινουν το 50004 προφανος σε διαφορες εναλλαγες. απο v12 ξεκινανε τα slim. οποτε θα επιστρεψω γραφοντας ακριβως ποια εκδοση εχω. τα 3 αυτα μοντελα διαβαζω εδω οτι παρουσιαζαν προβληματα με το laser του dvd
 
Θα σου πρότεινα να επενδύσεις σε έναν Network Adapter , ένα σκληρό δίσκο IDE και μία memory card με το Free MCBoot.

Κοστίζει παραπάνω φυσικά απο το να επισκευάσεις το laser αλλά θα ξεμπλέξεις μια και καλή (εκτός αν χτυπήσει ο δίσκος).
 
ευχαριστω φιλε για την συμβουλη σου. Κοιταξα κι εγω για network adapters και πραγματι απο το ebay κοστιζει κανα 12ευρω... και μπορω να του βαλω και sata hdd αν εφαρμοσω ενα mod στον ide network adapter (γιατι νομιζω δεν υπαρχουν ετοιμοι sata...)

πραγματικα ειναι μεγαλο διλημμα... να δωσω μερικα λεφτα για να επαναφερω την κονσολα στην αρχικη της κατασταση (αλλα να μην μπορω να παιξω τα παντα); ή μηπως να την αφησω χαλασμενη (αλλα να παιζω τα παντα απ τον σκληρο);

το θεμα ειναι οτι το ebay δεν το γλυτωνω λογο memory card. Αρα μαλλον οταν καταφερω να κανω παραγγελια θα το τσιμπισω και το n.a. αφου δεν ειναι πολυ ακριβο
 
Πίσω
Μπλουζα